Regisztráció Blogot indítok
Adatok
UnA

0 bejegyzést írt és 73 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vannak gyerekeim, bár még nem Facebook korúak. Tudom, hogy pár év, és olyan módon fognak internetezni, amit én se követni, se ellenőrizni nem fogok tudni. Éppen ezért iszonyúan fontos, hogy megtanulják, mit szabad, és mit nem. Hogyan vigyázzanak magukra, a személyes szférájukra,…..
A Bajnai-féle alapítvány tanulmánya szerint kisebb csoda kellene Orbán legyőzéséhez. Tamás Gáspár Miklós egyenesen úgy látja, 2024-ig sem lesz igazi kihívója a Fidesznek. Legújabban pedig - a szocialista tábor teljes reményvesztettségéről tanúskodva - még az is felmerült: a…..
  Kis délnyugati szomszédunk sokáig bezzegország volt a magyarok szemében, amely a szocialista blokkból indulva, a délszláv polgárháborút némi csetepatéval megúszva gyorsan fejlődött, s már inkább emlegették Ausztria kistestvérének, mint balkáni országnak. Vannak magas…..
UnA 2012.06.28 15:28:31
@Lastres: "Nem beszélve Sárközyről..."

Annyit tudni kell a franciakrol, hogy most egy meg pazarlobb es populistabb joembert valasztottak meg maguknak, mert nem szerettek Sarkozy szigoru gazdasagpolitikajat.
Ez a kérdés a "lehet-e hit nélkül élni" kérdéskör egyik érve szokott lenni a hívők részéről. Gyakran hangzik el ilyen-olyan változatban. Most azért vettem elő, mert egy cikkben olvastam erről a Huffington Postban. A cikk egyébként az elején egész merészen, és lendületesen "szedi le a keresztvizet"…..
UnA 2012.06.11 00:30:08
@Brendel Mátyás: "már a cím se erről szól, nagy hülye vagy te.:)"

Akkor sajnos te is hülye vagy :), mivel a poszt sem arról szól, ami a cím, hanem (bár ez nem véletlen...) a blog irányvonalának megfelelően próbál igazságot osztani. És ez a hiba. Mert egy ilyen kérdésben nem tudsz igazságról beszélni, csak egy hitről, ami benned él a világról.
UnA 2012.06.12 00:49:09
@Brendel Mátyás:
"azért az tényleg röhögséges, hogy komolyan le tudod írni, hogy egy ateista blogban te nem ateista hozzáállást vársz egy témáról, és szerinted hiba, ha egy ateista blogban ateista véleményt írnak..."

Nem értelek téged, mert úgy tűnik, mintha el sem olvastad volna amit írtam, csak vagdalkozol félmondatokonként. Bevallom, én is hibáztam, mert a központozás félreérthetővé tette a véleményemet. A lényeg mindössze annyi: nem hiszem, hogy létezik ismert univerzális igazság, hanem csak bennünk élő gondolati struktúra. Ezt én hitnek nevezem, ami ellen te már tiltakoztál, mert úgy vettem észre, hogy ennek értelmezése nálad összemosódik a "vallásos hit" szókapcsolattal és ettől a rettegsz, mint az ördög a szenteltvíztől :) Azért nevezem hitnek, mert ez is csak egy ideológia, nem jobb, nem rosszabb, mint egy másik (ha létezne bizonyosság, akkor már nem ideológia volna).

De visszatérve az írásra: a cím alapján inkább vártam egy alapvetően pszichológiai jellegű eszmefuttatást. De aztán észrevettem, hogy ez csak csalizás volt (átvéve egy ötletet) egy ateista ideológiai poszthoz. Ez nem baj, ezért írod a blogot, ez legyen az én problémám, mert nem jártam még erre.

Annyit tennék hozzá, hogy az emberek általában összekeverik a szeretetet azzal az elváráshalmazzal, ami bennük felhalmozódott, ez vezet oda, hogy már a kérdést is így, hibásan teszik fel.
Még csak tegnap mondott le Jobs, de a net máris tele van a reakciókkal, véleményekkel, jóslatokkal. A tegnapot a kialakult helyzet értékelésének szenteltük, megírtuk az alaphírt, közöltünk egy Appleblognak írt elemzői véleményt, átnéztük, milyen fontos gépeket, kütyüket…..
Kim Kardashian ma megy hozzá a szerelméhez, Kris Humphries-hoz. A híresség és kosárlabdázó vőlegénye 500 vendéget hívtak meg, köztük számos ismert embert. A vendéglistán van Serena és Venus Williams, Nicole Richie, Ryan Seacrest, Kelly Osbourne, La La Vazquez és Maria…..
UnA 2011.08.21 03:26:08
@popocatepetl: nem tudom mennyire okos, de az Egyesült Államokban nagyon menő mostanában...
Egy tök jó kis funkcióra akadtam Lionban. Várjatok: el tudom én képzelni, hogy ez az első OS X óta benne van mindegyikben, de nekem csak most tűnt fel, ezért most osztom meg veletek. Szóval van egy videó vagy audiofájlotok, amit szeretnétek valamilyen i-eszközre másolni, de nem…..
w Van egy régi mániám 2011.05.27 13:37:34
  Trianon olyan a jobbosoknak, mint másoknak a meztelen nő. Legalábbis így gondolta Papcsák Ferenc, és beszállt a kis magyar holokausztiparba.  ..
Archiregnum Piramisjáték 2011.02.11 20:47:00
Jött, aminek jönnie kellett: Mubarak hatalmát elsöpörte a Zemberek és a nép akarata. Nem olyan régen még az újra erőre kapott orosz, illetve kínai hatalmi tényező (a KELET) és a haladó ajroatlantiliberálpiacista blokk (a NYUGAT) nagy szembenállásán rágódott a kül- és…..
Agyvihar Az élet paradoxonai 2011.02.09 22:30:00
A minap belebotlottam a Wikipédián a paradoxonok listájába, és van jócskán belőlük, úgyhogy csak néhányat említek meg ízelítőnek a talán kevésbé ismertek közül: A barátság-paradoxon: ha valaki megszámolja a barátait, majd megkéri őket, hogy ők is tegyék meg ugyanezt,…..
  Az HBO megrendelte, Barry Levinson pedig leforgatta a You don't know Jack (magyar fordításban Dr. Halál) című filmet, amelynek február 6-án este volt a magyarországi bemutatója. A film főszereplője Al Pacino, akit a hollywoodi külföldi újságírók szervezete (HFPA) ezért…..
Érdekes tanulmány végeredményét tette közzé a Continental gumigyártó (innen is üdvözlök minden egyes volt munkatársat): egy 2000 fős mintán azt mérték, mi jelentősége van annak, ha valaki úgy vezet az életben, hogy mellette sokat nyomja a kontrolleres-digitális változatot…..
UnA 2011.02.06 14:13:34
@lokkoLori: nem akarlak elkeseríteni, de amit te példának írtál az nem azonos korreláció, mint ami a tanulmányban szerepel. A rákos példának megfelelő gémer / baleset példa ez lehetne: az egyik célcsoportban csupa olyan ember van aki játszik és van autója, a másik csoportban pedig olyanok akikre egyik sem igaz. De nem ezt vizsgálták.

OFF: Egyébként nagyon tanulságos az is, hogy ugyanilyen módszertan alapján dolgozik nagyon sok un. tudományos kutatás is. (ezen néha a szkeptikus blog írói is elgondolkozhatnának). Az elfogadás szintje pedig attól függ, hogy ez megegyezik-e a célcsoportban azzal, amit hallani akartak. Vagyis itt, a gémer portálon majdnem teljes elutasítás, máshol pedig buzgó helyeslés.
UnA 2011.02.06 18:18:36
@lokkoLori: "szóval hajrá keseríts el!" - nem azt írtam, hogy a tanulmány állítása igaz, hanem azt, hogy azzal nem magyaráztad a hamisságát, mert nem ugyanazt az ok-okozati kapcsolatot írja le. Ennyi.
Forrong a techvilág, mert lekapcsolták az internetet Egyiptomban. Az avítt, dohos diktatúra kétségbeesett elfojtási kísérleteinek ez az állomása valóban nem jelentéktelen pillanat, már csak azért sem, mert a világ még soha korábban nem látott olyat, hogy egy országban egyszerűen…..
Önözzelek? Magázzalak? Vagy tegezzem? – A 16. századig általános volt a tegezés. A középmagyar kor végére azonban a társadalmi változások megkövetelték, hogy a különbségek a kommunikációban is nyomatékosabban megjelenjenek, így alakultak ki a magázás formái. Amit…..
Mondjuk kevés emberről készült egész estés játékfilm, és kevés embernek van annyi információja a világ netezőiről, mint Zucknak. Ráadásul az év munkahelyét is létrehozta. (+1 Immár a cset is benne van az androidos Facebook-appban.) Pedig Julian Assange az év végére nagy…..
A minap a kezembe került egy könyv Lin Yutang-tól, aki Amerikába emigrált kínaiként sokat tett azért, hogy írásaiban megismertesse a Nyugatot a kínai életfilozófiával. Ezt a könyvét 1937-ben írta, és itt van belőle egy részlet, amit akár most is írhatott volna: Vajon az…..
Nemrég láttam az Eredetet, és elég jónak találtam, bár furcsa volt, hogy a szereplők külön tárgyakat használtak az ébrenlét tesztelésére, hiszen a tudatos álmodás művelői már egyszerűbb módszereket is kitaláltak erre. Mindenesetre a film kapcsán botlottam bele az…..
Nemrég belebotlottam egy cikkbe, ami azt taglalta, hogy a lefolyókban a déli féltekén is ugyanabba az irányba forog a víz, mint északon, ugyanis a forgás iránya nem a féltekétől, hanem a lefolyó alakjától függ, és ennek kapcsán megnéztem a Wikipédián, hogy van-e szócikk a…..
w Iszappapolás 2010.10.11 05:20:00
Az árvizet ismerjük, akár fel is lehetne rá készülni, például nem kéne ártérre építkezni. Kolontár és Devecser olyasmit kapott a nyakába, amire nincs recept. Előrejelzés sincs, az ipari katasztrófák ilyenek, valahol valaki félrenyom egy gombot, vagy valakik egymás után…..
A héten láttam egy TED előadást, ami a világ problémáiról, a gazdasági krízisekről és hasonlókról szólt, és egy mondat megmaradt belőle bennem, ami megkapó tömörséggel foglalta össze a dolgok működését. Az állandó növekedésre épülő gazdaságban fontos, hogy a…..
A Twitter alapítói eddig is elég jól érezték a webet. Mármint, hogy az emberek hogyan és mire is használják a webes szolgáltatásokat. Egyáltalán nem véletlen, hogy több tízmillió felhasználójuk gond nélkül sajátított el a twitterezést az elmúlt években.Az új layout elég…..
UnA 2010.09.30 13:09:05
@agent g: pont azért nem bullshit, de értem mit akartál mondani :)
A bolti lopáson kapott diáklányokkal kapcsolatban megjelent blogbejegyzések egyikében olvastam ezt a kommentet: Az egyik lány nyilatkozata - "Hülyéskedésnek indult, aztán elfajult, de kicsit sok volt a megrázkódtatás, az unalom pedig idegölő volt” - rávilágít egy…..
A wikipédián sétálva láttam, hogy külön szócikk van a filozófia egyelőre megoldatlan problémáiról. Néhány példa közülük: A Molyneux-probléma: ha valakinek, aki vakon születik, és megtanul érintéssel különbséget tenni egy gömb és egy kocka között, visszaadják a…..
UnA 2010.08.06 16:17:32
@blogíró: ezzel nem értek egyet. A részecskegyorsító pont beszűkíti a lehetőségeket, mert csak a saját modellen belül értelmezhető eredményeket keresik vele - nem ad igazi áttörést.

De nyugodtan cáfolhatsz, ha tudsz olyan eredményről az utóbbi 50 évben, ami valódi eredmény (és nemcsak alfa-béta-bozon-bizon).