Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pragmaP

6 bejegyzést írt és 232 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Számlacsomag-váltás egy bankban? Ugye, hogy nem hangzik ördöngősségnek? Nem is kéne, hogy az legyen. Olvasónknak mégis ritka kalandosra sikeredett, amin mi szerencsére nem érintett félként elég jól szórakozhatunk. Kedves Homár! Nem egy egetverő történetről van szó, nem is biztos, hogy az oldalra…..
pragmaP 2019.07.19 09:53:09
@Balfredo Alfredo: Mert nem a Gránitról, hanem a Magnetről beszélt az úriember. :)

Ott a kártyadíjat nem évente, hanem havonta szedik be, 205 vagy 324 ft (attól függően, dombornyomott-e). A számlavezetési díj a legtöbb csomagban (pl. Csillag) "becsületkasszás", vagyis 0-1000 forint között eldöntöd, hogy mit szeretnél, mennyi legyen.

Hátránya, hogy az utalásoknak van költsége, azaz nincs "minden ingyen".
A bedobott értesítő szerint nem tudták kézbesíteni a levelét, de naiv ügyfél egész nap otthon volt, és még biztonsági kamerája is van, úgyhogy visszanézte az egész napot, és egyáltalán nem járt náluk postás. Persze volt, csak a házba nem jutott be. Szeretném megosztani…..
pragmaP 2014.05.11 01:22:59
@zrx_xzr: Mert ha a postás már hússzor ellenőrizte, hogy igen, én vagyok a pragmaP, akkor ha huszonegyedszerre nem nézi meg a személyimet, akkor van rá esély, hogy nem is én voltam, csak valaki, aki pont úgy néz ki, mint én, és ezért én beperelem?
pragmaP 2014.05.11 13:01:05
@zrx_xzr: Értem, de ha megnézed a mondat kontextusát, akkor nem erről szól, hanem arról, hogy a postás igazolvány nélkül is aláírja, hogy azzal áll szemben, akinek a nevében aláír a kuncsaft. (Gondolom, miután megnézte az igazolványt, hitelesítenie kell, hogy tényleg ő az ő.) Legalábbis én így értelmezem a saját postásokkal kapcsolatos tapasztalataim alapján. :)
Egy csempész-kalandor mindennapjai Ha vetünk egy pillantást a Star Wars-regényekre (arra a durván kétszázra, ami az elmúlt bő harminc évben megjelent), akkor kiszúrhatunk néhányat, melyek kifejezetten kedvenc csempészünkre, Han Solóra összpontosítanak. Tulajdonképpen, ha számarányosan nézzük a…..
"Remember, the enemy’s gate is down."A gyerekek jelentik a jövőt. Ezt az egyszerű bölcsességet sosem értelmezték olyan drasztikusan, mint ebben az 1985-ös, elismerések és díjak armadáját begyűjtött, klasszikus sci-fiben. Itt ugyanis egyetlen kisfiún áll vagy bukik az egész…..
pragmaP 2013.11.03 13:32:35
@getro2: A Kozmoszos kiadás teljesen aranyárban van. (4-6000 körül, ha éppen kapható, és ki tudja, mennyire használt.) A Dáinos kiadás sem olcsó, ~3400 bookline-on és alexandrán, ~3200 bookeren. Ennél az új olcsóbb, alexandrán és bookeren 2640, bookline-on 2805. Minőségben egyértelműen a Dáinos viszi a prímet, és ez egy nagyon-nagyon-nagyon jó könyv, bár nekem is vérezne a szívem ennyit kiadni egy rövidke regényért.
pragmaP 2013.11.03 13:51:36
@HavasiG: Valóban nem az, de azért én szeretem, ha legalább hasonlítanak egymásra egy sorozat kötetei. Nézegetni is szeretem a polcomat, na. :)
pragmaP 2013.11.03 13:58:42
@HavasiG: Ár tekintetében tényleg sokkal kedvezőbb az angol, még én sem tudom, melyik nyelven szerzem be a sorozatot...
Emlékeztek még, mit fogtok majd csinálni 21 év múlva? Hülye kérdés, mi? Nem az a Robert J. Sawyer által írt sci-fi regény szereplői - illetve az egész Föld lakossága - számára, akik a CERN részecske-ütköztető kísérletei miatt bő másfél percre betekintést nyernek a távoli…..
pragmaP 2013.08.04 17:14:03
@Desrix: Ez lenne a kisebbik baj, ha tényleg ilyen az eredeti is. Ami miatt én aggódtam, hogy a fordító esetleges hozzá nem értése (illetve a lektor esetleges hiánya) miatt nem sérül-e az tudományosabb elméleti rész. (Volt már párszor, hogy amikor elővettem az angol változatot, kiderült, hogy nem írt hülyeséget az író, csak a fordítónak fogalma sincs a "prímszámok kvadratikus sorozata" és a "prímszámok négyzeteinek sorozata" mondatok különbségéről.)
Meghoztad a kedvem a könyvhöz, jó ismertető volt. :)
„A hólyagduda, ez a felföldi különlegesség, úgy aránylik a zenéhez, mint a varacskosdisznó a matematikához. Röviden: nincs köztük összefüggés.” – így vélekedik Jorg új királyságának nemzeti hangszeréről, amellyel büszke alattvalói üdvözlik, és pontosan ezt tudom…..
A blogon a gyűjthető minfigekkel kapcsolatos eddig posztokat itt találod!..
pragmaP 2012.12.08 21:44:04
@pragmaP: Persze a felajánlásokat elfelejtettem.
A felsoroltakat cserélném: Harry Potter vagy Hermione Granger kulcstartóra illetve pénzre.
PróbaBlog bbb 2012.05.17 10:13:00
bb..
PróbaBlog aaaa 2012.05.17 10:12:00
aa..
Vicces, hogy még 2 hete sincs, hogy azon keseregtünk, nálunk miért nem nyílik egy "igazi" LEGO Store, mire az elmúlt napokban mit csicseregnek a jól értesült verebek: Budapesten is készülődőben egy üzletnyitás.  Hogy csak bulvárkacsa-e a hír, vagy sem, majd eldönti az idő. Ti…..
A Lego Technic berkein belül nem a Bionicle volt az első "akciófigura" jellegű készlet sorozat, noha ez ért el nagyobb sikereket, és 9 évig kitartott. Nem sokkal a Bionicle előtt, az első ilyen akciófigura koncepció a Slizer, avagy hazánkban Hajítóprofik voltak. A hajítóprofik…..
pragmaP 2012.04.02 11:34:23
@HUN_Sector: Judge a szektorok metszéspontjában lévő kupolában élt. (Nézd meg jobban az ábrát, látni fogod!)
Amikor januárban megjelentek a blogon az első képek a City új altémájáról, a készletek  bőven kaptak hideget és meleget is. Néhányan linkeltek régebbi, hasonló témájú készleteket, amelyek szerintük bőven felülmúlják az örökösöket. Ezt látva merült fel bennem az…..
pragmaP 2011.03.13 17:23:21
@szakacsa: Mihez képest 20%? S@H-hoz? Azaz 1390->1112 Ft?
pragmaP 2011.03.13 19:33:43
@Greg36: Nem foglak megkövezni, nekem is nagyon tetszik. (A holdjáró ill. a rakéta nem annyira, de az űrrepülő és a teherautó tartozékai igen.)

@szakacsa: Köszi! (Rossz készlet árát másoltam ki.)
pragmaP 2012.03.25 13:54:04
@backdraft: A szerző egyéb elfoglaltságai miatt, lehet, hogy éves (inkább 13 hónapos) periódusú sorozat lesz. ;) Komolyra fordítva a szót: szerkesztés alatt.
LEGO Lánglovagok (1. rész): Tűzoltóállomások Vigyázz! Maratoni poszt következik! A tűzoltós témában ugyanis a rohamkocsi maga az ökumenika. Elég nagy és akciódús ahhoz, hogy a gyereknek tetsszen, de mégsem túl nagy vagy túl drága ahhoz, hogy a szülő ne vegye meg.…..
pragmaP 2012.03.19 17:24:01
@koppány1111: Szívemből szóltál! Nekem is azok a kedvenceim. A pár évvel ezelőtt divatos "csupa vicsor" fejek nekem nagyon nem jönnek be. (Mostanában ismét vannak vidám, barátságos fejek.)
Néha a LEGO maga spoilerezi ki, mire számíthatunk a jövőben: szakacsaezen a Friends készlethez kapott füzetkén jól bekarikázta nekünk, hogy szerinte milyen készletek felbukkanása várható a jövőben. Leopold Getz némi jelmezgyártás és csibészes legó-rajzolgatás után úgy…..
pragmaP 2012.03.17 17:35:06
@Almaspite: Tényleg a 2. Halálcsillagba csapódott be, de a 10188-as készlet összevont 1. és 2. Halálcsillag (pl. van benne trónterem Palpatine-nal). Autentikusabb lenne a 10143-as készlet, de azt ki a fene veszi meg?
Az új Friends-vonal, mint tudjuk, főképp a lányokat hivatott bevonni a legózás gyönyöreibe. Ez kétségen kívül helyénvaló, a LEGO hosszú évekig kutatta az új célcsoport igényeit, és ehhez mérve fejlesztette ki az új Friends-készleteket. Az én véleményem kicsit azért…..
pragmaP 2012.03.06 18:01:51
@klarky: Idézet tőled: "Talán már a korábbi posztoknál leírtam én kétlem, h a kislányoknak külön preferenciái lennének a játékok terén, azaz ha színes és aranyos és jó játszható az szerintem a gyereknek (és ez mindegy, h kisfiú vagy kislány) ok."

Fél-OFF válasz: Lehet, hogy te kétled, de ez így van. Olyannyira, hogy nem csak embereknél igaz az állítás: két pszichológus (Melissa Hines és Gerianne M. Alexander) kísérleti körülmények között megfigyelte, hogy etióp majmok (Cercopithecus aethiops sabaeus) esetén is a nőstények szívesebben (többet) játszanak különböző "lányos" játékokkal, pl. babával, míg a hímek inkább játszanak "fiús" játékokkal, mint pl. a kisautó.
pragmaP 2012.03.07 13:12:00
@Haynau: Túl sok Flood-ot olvasol. :)
pragmaP 2012.03.07 14:36:59
@Haynau: Nem tudom, ez irónia-e, de biztos, ami biztos, belinkelem: flood.blog.hu/2011/05/20/borzaszto_szovicc_lego

Én csak innen ismerem ezt az értelmezését a fogalomnak.
Kedveled vagy megveted? Megveszed vagy a polcon hagyod? Ha a második kérdésre igent mondtál, a készletet március 1-től 40 Euróért magadévá teheted. | A magyar helyesírás rendíthetetlen őrei pedig ne bántsanak: ezért írtam úgy a poszt címét, ahogy. |..
Tudjuk drága olvasók, hogy közületek senki nem lopna legót. Ausztráliában azonban másként mennek a dolgok! Carey Horner, a szerencsétlen tulaj Egy derék legó-rajongó vasárnap éjjel felfegyverkezett egy bevásárlókocsival, és hajnali 5 óra körül meglátogatta…..
pragmaP 2012.02.22 13:19:23
@Attys: Gondolom paypalt, a nemzetközi átutalás nagyon-nagyon-nagyon drága.

Paypal.com-ra ha felmész, tudsz regisztrálni. Utána két üzemmód van. Az elsőben van egy virtuális paypal-számlád, amire belföldi (!) átutalással tudsz pénzt tenni, majd arról (akár nemzetközi - tökmindegy) paypal-fizetéseket bonyolítani. A második esetben megadod a bankkártyaszámod a paypal rendszerének, és akkor a háttérben kártyás fizetés történik (fizetsz a paypalnak, ő meg jóváírja a másik fél virtuális számláján).

Ha van pénz a Paypal-os számládon, akkor lehet ott náluk helyben akármikor konvertálni más pénznemre, amikor jó az árfolyam.
Érdekes szerkezetek tűntek fel a minap előrendelésre az Amazon.com-on: Mintha nem láttuk volna ezt a gépet egyetlen 2011-es legós előrejelzésben sem. Vagy valakinek ismerős ez a kamion? Láttad már őket valahol tán? Mondjuk a tévében? Ha azt mondom Transformers, dereng valami? …..
pragmaP 2012.02.14 08:41:44
@AtomTej: Nekem megvan mindkét pici, azok nem olyan nagy durranások. Érdemes egy kategóriával feljebb menni, és a Jazz és társai c. készletekkel próbálkozni. Ha mindenképp pici-olcsó, akkor inkább Űrdongó (Bumblebee), Optimus robot-módja kicsit "bután" néz ki.

Ja, és mint említették, az Autobot-logó matrica.
Az elmúlt héten ahogy egyre több kép került fel a nürnbergi Toy Fair-en megjelent új, eddig nem látott készletekről, Ti is aktívvá váltatok. Hol kommentben, hol levélben kezdtétek küldeni az újdonságokról készített nagyrészt rosszminőségű, lopva kattintott fotókat. A…..
pragmaP 2012.02.14 08:37:31
@tutuka: Én spec. láttam egyszer, de nagyon drága volt, így nem kísérleteztem. :-)
A hanyatló nyugat a messzi keleten kitartóan próbálkozik a béketábor vívmányainak átvételével! Hát nem szemérmetlen lopás az észak-koreai játékipar vívmányát, a mintacsaládok jutalomfalatját csak úgy lemásolni, és a déli kapitalisták által kizsákmányolt tömegek elé,…..
pragmaP 2012.02.09 12:32:01
@arodostoi: Szép történet, csak a Josdyo vagy mi az nem Oxford. :) Az Oxford a legóéval lényegében megegyező minőségű cuccokat gyárt, nem "gagyiműanyagból", pontosan illeszkedik, nem büdös, etc. Mindenki csak dicséri, akinek már volt a kezében. (Érdekesség: az összes olyan kínai másolat, amiben a figurák lába nem pont olyan, mint a legóé, hanem gömbölydedebb, azok igazából nem legó-klónok, hanem Oxford-klónok. Lásd pl. Sluban.)

Nekem még nincs, de már régóta szeretnék, csak Koreán kívül eddig még csak egy konkrét ebay-eladónál láttam, de ő meg drága. Van egy koreai vateraszerűség, ahonnan lehet rendelni,de még nem tettem meg. (Ha valakit érdekel a dolog, írjon mailt, spóroljunk a postán.)
pragmaP 2012.02.09 22:24:54
@Haynau: Slubanom van, alapvetően jó minőségű, de nem a Lego szintje. (Szemben az Oforddal, ami állítólag igen.) Az illeszkedése jobb, mint az átlag kínai, de néha picit túl szoros. A műanyag kicsit másmilyen, mint a legóé, ettől "olcsó" érzést kelt.
Felnőttkori LEGO-korszakomban már több készletet is beszereztem, de most nagyravágyó lettem. Valami nagyra vágytam. Már a katalógusban kinéztem magamnak: hű de jó lesz! Aztán a Müllerben ott pöffeszkedett a doboza a polcon. Ejha, elég szép darab lesz ez, ha már a doboza ekkora!…..
pragmaP 2012.02.08 10:40:09
@Llew: @Brick Elek: Direkt más színűek a nem látható elemek. Azért ilyenek, hogy az útmutatóban jobban látsszon, hogy mit hova kell tenni. Állítólag ez tényleg segít a célkorosztálynak. (Engem is zavar, de ez nem spórolás, hanem "jófejség" akar lenni.)
Mondhat bárki bármit, szerintem nem éppen álomstart a cuusoonak, hogy rögtön az elején beadta a derekát egy a legóhoz sehogyan sem köthető közösség kiváló mozgósító erejének. Nyilván abban bíznak Billundban, hogy majd ezek a Minecraftes gémer srácok majd mind jól…..
pragmaP 2012.02.07 22:50:30
@Llew: Én úgy szoktam, hogy rákeresek a semmire a Discover menüpontban, akkor kilistáz mindent, és lehet idő/szavazatok/megtekintések alapján rendezni.
Nem azért, hogy mi is érzelgősre vegyük a figurát, de ami igazából csodaszép volt, az legóból is az marad: Ég vele: ..
pragmaP 2012.02.07 10:53:25
@Haynau: @Mnarko: Ebből a kupolából háromféle van:
www.bricklink.com/catalogItem.asp?P=553a
www.bricklink.com/catalogItem.asp?P=553b
www.bricklink.com/catalogItem.asp?P=553c

A sima 553-as jelzésű az "undetermined type", akkor tölti fel így az ember, ha nincs kedve nézegetni, hogy ez melyik. (Ill. a készletnél is, ha nem emlékszel, hogy milyen van benne, akkor az inventoryba ezt teszed.)
A klónokkal foglalkozó legrészletesebb összefoglalónk itt, míg a talán legérdekesebb itt olvasható. Többször fejtegettük már, hogy minden hiányosságuk, pontatlanságuk és bénaságuk ellenére is van hely a legó-klónoknak a piacon, főleg speciális témakörökben. A…..
pragmaP 2012.01.23 11:56:40
@leopold getz: Van olyan, hogy "Wanted list by store", azzal meg tudod nézni, hogy melyik boltban van a legtöbb a listádról. Közvetlenül minimális számú boltot kereső gomb nincs, mert nagyon lassú lenne az algoritmus, ami kitalálja.