Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rath.dinen

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Elkészült az új alkotmány alapkoncepciója. Elolvastam. Nem mondhatnám, hogy a szöveg mélységes lelki válságba taszított, de azt bizton állíthatom, hogy katartikus élményt nem hozott.  A tervezet ugyanis híven tükrözi a Fidesz konzervatív szemléletét. Megoldások…..
rath.dinen 2010.12.04 00:04:28
Sola: ma is sajnos sokan vannak, akiknek Isten azt mondja, hogy öljék meg valamelyik családtagjukat. Ha a családtag eléggé szerencsés, akkor még a tett végrehajtása előtt a pszichiátriára kerül az illető, ha nem, akkor csak utána jut oda (vagy börtönbe, siralomházba).

Ez egy betegség, nem isteni sugallat. Ilyet védeni a legbutább fanatikus elvakultság.

Elítéled az abortuszt egy alaktalan sejtcsomó elveszejtése miatt, de helyesled, hogy egy nyilvánvalóan elmebeteg, hangokat halló apa majdnem megöli a gyerekét a legborzasztóbb módon? Ha nem lenne az agyad szektás üzemmódra állítva, látnád, milyen szörnyűséges hatalma van a hitnek, mennyire képes az undorító és beteg dolgokat relativizálni. Bezzeg ha nem a Bibliában szerepelne a sztori, hanem az újságban olvasnád, te is visszataszítónak tartanád, ha egy ember le akarná ölni a kiskorú gyermekét!

Érved lényege, hogy Isten a legfelsőbb hatalom, ezért bármit megparancsolhat - de pont ebben rejlik a veszélyessége! Aki felmutatja a kis joker-kártyáját, rajta isten nevével, az bármilyen erkölcstelen, embertelen dologra rávehet?

Nekem két gyerekem van, de inkább vállalnék tíz abortuszt, mint hogy egyszer csak arra térjek magamhoz, hogy az egyiküket megkötöztem és éppen késsel a kezemben hajlok fölé, hogy megöljem, mert a fejemben azt mondták a hangok....

Nagyon-nagyon veszélyes dolog a hit, ha egy ilyen ocsmány, tragikus, barbár, beteg sztorit be tud nyeletni :-(((
rath.dinen 2010.12.04 14:08:50
Az a baj az érveléseddel, hogy feltételezi, isten létezik (holott te magad is írod, hogy ma már nem igen van jelen). De ha az érvelésedből kiveszed istent, csak az iszonyat marad. Olyan erkölcs kell, ami nem azon alapul, hogy a skizóknak mit súgott a láthatatlan rózsaszín egyszarvú. Mert azért abban is van annyi kockázat, mint a liberálbolsi relativizmusban, ha nem több....

Persze, hogy nem az van a Bibliban, hogy a hangok mondták a fejében, minden skizó szentül meg van győződve arról, hogy tényleg isten szól hozzá!

Az meg, hogy mennyi idős volt valójában Sára, így utólag nehezen eldönthető, elég hosszú életet éltek ahhoz, hogy feltételezhessük, valami mértékegységi hiba csúszott az egész sztoriba (hiszen hiába éltek olyan sokáig a bibliai pátriárkák, a leszármazottjaikkal nem nagyon beszélnek egy sztoriban se, csak a fiaikkal - pedig egy többszáz éves pátriárka biztos beleszólt volna az unokái, dédunokái, ükunokái életébe is. Sárával is mindig ki akartak kezdeni, titkolni kellett, hogy feleség, annyira nem lehetett rossz bőrben :-).

De ha már Sára. Ő volt az, aki kihordta, feltételezhetően nem fiatalon a gyereket. Vajúdott vele. Megszülte. Szoptatta. Nevelte. Erre amikor a méhének egyetlen gyümölcsét kell feláldozni, a neve még csak említésre se kerül! Még annyit se kap, hogy köszi, inkubátorka, szép volt, most kinyírjuk a srácot!

Ha jól emlékszem, maga Jézus mondta, hogy a fát a gyümölcséről lehet felismerni. Nézd meg, milyen gyümölcsök vannak a Bibliában, és borzadj. Nekem nem kell a hozzájuk tartozó fa, köszönöm.
Az RTL interjúzott egy rövidet Jenson Buttonnal a hétvégi Formula-1-es magyar nagydíj örvén, és kérem szépen, szenzációs hírünk van: a Nagytétényi úton egy titkos laborban megalkották az első hús-vér Google fordítót. Az interjút készítő robot valami olyasféle lehet, mint…..
Fogyik a magyar!1. rész Az elmúlt hetekben a hazai sajtóban rendkívüli visszhangot váltott ki a hazai népességfogyás legújabb adata, amely szerint az idén tízmillió alá csökken nemzetünk lélekszáma. (E cikk sajátos aktualitását az adja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök…..
Ezzel a mondással vigasztalják magukat a dagi pasasok. Most elkezdtek velük is foglalkozni. Vicces. A Fantastic Man férfilap készített fotósorozatot túlsúlyos férfimodellekkel. Még oda nem illőbbek egy divatlap hasábjain, mint a molett nők. ..
 Amikor a múlt héten az ellenzéki pártok nekiestek a benyújtott kormányprogramnak, mind hiányolták belőle a számokat. A magam részéről én megvagyok nélkülük, nekem másvalami tűnt fel: még csak megemlítve sincs benne a családi adózás. Pedig a választások után Matolcsy…..
w A Tesco-titok [recycled] 2010.05.04 22:06:00
Szerencsére nem minden jobbos ötletről derült ki mára, hogy nem lehet megcsinálni. A hipermarketek vasárnapi lelakatolásának például semmi akadálya, ahhoz nem kell pénz, se ész, csak oly szent akarat. És a megszokott jobboldali tempó: ők jobban tudják mindenki helyett, hogy mi a…..
Édesanyám szerint nagyon rumlis csecsemő voltam: kevés alvás, sok hányás, folyamatos sírás. (Egyetemista koromra aztán a bőgést sikerült elhagynom...) Ebből kiindulva van egy olyan elméletem, hogy a saját gyerekkori rívásommal sikerült túladagolnom önmagam,…..
rath.dinen 2010.02.26 14:22:27
Én is írtam már, hogy a férjem 8-9 körül jön haza. Ha ebből 10 lenne, mert még beugrott az éjjelnapaliba, nem javulna számottevően az életminőségem :-))

Persze ha megoldható, az szuper, de mindig, minden alkalommal...

Meg aztán ha már egész nap otthon vagy a gyerekkel, és úgyis ki kell menni vele sétálni minden nap, csak útba esik egy bolt vagy pék. Mivel te főzöl, te vagy képben, hogy mekkora zeller kell stb.

Azt meg fenntartom, hogy saját magával és a gyerekével szúr ki hosszú távon, aki az élet munkarészéből mindig kihagyja a gyereket, és a közös program csak a kirándulás meg az állatkert. Nagyon fomtos, hogy a gyerek lássa a szülőt dolgozni, és mivel ez a munkahelyen nagyon ritkán megvalósítható, ezért a házimunka világát is ki kell használni.

Lássa, hogy erőfeszítést teszünk a családért, és ebbe ő is segítet (ő pakol ki a futószalagra, ő fizet, ő keresi meg a tejfölt stb).

Valahol beteg dolog, hogy a legtöbb gyerek nem látja az apját dolgozni. Fáradtan ülni a tv előtt, úgy igen. Anyját még esetleg mosogatni :-)

Nem mondom, hogy életem fénypontja, ha élelmiszerboltba megyünk, de az is tény, hogy szeretem én kiválogatni a cuccokat, amikből főzök, a kartonos innivalók, konzervek, liszt stb mozgatásában viszont nem vagyok annyira jó, így jó, ha a férjem is jön velem. Közben beszélgetünk, hülyülünk. Álatlában ennek nem reális alternatívája a börzsönyi kirándulás valahogy :-) Ha reálisan felmerül a lehetőség, hogy megpattanjunk a természet lágy ölibe, akkor nem vásárolgatunk, nem főzünk, hanem irány kifele, viszünk szendvicset majd a program végén valami vendéglőféleségben haragítjuk magunkra a közönséget :-)

De nem is értem, mi a baj azzal, ha egy család együtt végez el valami házimunkát? Ez is az élet része, nem? A kirándulás stb inkább pihenés, extra szórakozás. Az a család működik jól, amelyik tud együtt dolgozni, munka közben is családként viselkedik. Nem az a lényeg, hogy mindig izgi programokat szervezzen az ember (bár az is kell, nem is kevés), hanem hogy együtt legyen a gyerekével, és közben közvetítsen neki hasznos viselkedésmintákat stb.
Tegnapi jelentésében a brit alsóház Tudomány és Technika bizottsága azt javasolta, hogy vonják meg a homeopátiás kezelések, a homeopata kórházak támogatását, és ne törzskönyvezzék gyógyszerként a homeopátiás szereket. Miért? Mert nagyon úgy tűnik, hogy az általános hiedelemmel ellentétben ezek a…..
Kedvenc hipermarketem pénztárainál, a sorban állás közben tudományos megfigyeléseket végzek. Ezen kutatás eredményei alapján döntöm el mindig, hogy most éppen melyik sor végére álljak. A bevásárlástudományban teljesen járatlan (= totál amatőr) vásárló mindig az éppen…..
rath.dinen 2009.11.07 22:25:47
Nyilván az ember jól jár, ha az ötven fős és az öt fő sor közül a rövidebbet választja (hacsak nincs valami oka, hogy olyan kevesen álnak ott....)

De ebből ilyen sportot űzni szerintem tök felesleges.

Spannolod, stresszeles magad, hogy melyik sorban állsz két perccel többet. Megéri? Baromira nem. Főleg, hogy az ilyen nagy szupermárketekben nem a kezedben fogod a teli kosarat és a kabátodat is rá tudod tenni a bevásárlókocsira. Néhány perc várakozást egy felnőtt embernek ki kell bírnia.

Meg aztán tök jó, hogy most fiatal vagy meg dinamikus, de majd ha kimegy a bokád, megrándul a derekad (fiatalokkal is előfordul), terhes leszel, nyakadon lóg a két gyerek, megöregszel, megromlik a látásod stb stb stb akkor már mögötted is szitkozódni fognak.

Minek kell ilyen pitiáner hülyeségekből ügyet csinálni? Miért baj az, hogy ha valaki külön pakolja a húst meg a zöldséget? Miért kell elvárni, hogy az egyik kezeddel pakold ki a cuccot a szalagra, a másikkal pakold be a táskádba, a harmadik kezeddel vedd elő a pénztárcadat, a negyedikkel add át a pontgyűjtő kártyádat és közben figyelj oda, hogy a kétéves ne dobálja szét a kassza mellé kitett csokikat meg borotvákat, a pénztáros csak egyszer húzza le a bankkártyádat és a kocsiba visszapakolt, már lehúzott cuccokat ne emelje ki a kocsiból egy arra lődörgő alak?

Pénzzel, bankkártyával manipulálsz, értékeket, törékeny cuccokat pakolsz el, ha kapkodsz, abból semmi jó nem származik.

Akinek ehhez nincsenek idegei, az őrölje csak magát, bosszankdjon csak a nyuggereken, akik kiszámolják fillérre az aprót, váljék egyészségére. Kinek árt vele? Magának, meg a családjának, akinek majd otthon epét köpve meséli hosszan, hogy "nem hiszed el anyukám már megint egy lelassult kismama volt előttem mér megy az ilyen az utcára stb"
Tisztelt Cím!   Magam is a munkanélküliek táborát gyarapítom, és tapasztalom, milyen nehéz állást találni. Több szakmám is van, de gyakorlatom nincs, márpedig mindenhol azt kérik. Kíváncsi lennék, a nagyokosok mit mondanának, ha megkérdezném, ugyan honnan lenne gyakorlatom,…..
A Kárpátcipóról írt pozitív hangvételű bejegyzés után itt az ideje annak, hogy ismét "panaszra hajoljon gyászos énekem". Mert bár szidom ezerrel a külföldi termékeket, amelyek sok esetben egészségtelenek és van olyan is, amelyik csak szimplán mindenféle hulladékból…..
rath.dinen 2009.10.22 09:32:08
Berzsián: tudtam, hogy mindjárt jönnek a kommentek, hogy százgyerekes, rokkantnyugdíjas, gyengénlátó nagypapa vagyok, mégis el tudom olvasni a tej hátulját :-))

De most azt szeretném, ha tényleg olyanok szólnának hozzá, akik rendszeresen vásárolnak be (ami a férfiaknak nem mindig erőssége, ha már házasok...), van gyerekük, van életük, esetleg egy idős szülőt ápolnak stb stb stb. Szerintem mindenki tudja, mire gondolok, egyszer csak eljutsz abba az életszakaszba, amikor már nem az a fő irányító elv, hogy te mint egyén mit akarsz, hanem hogy mire marad időd azután, hogy gondoskodsz a gyerekről, ellátod a beteg anyukádat, elrohansz elintézni valamit a hivatalba, bevásárolsz, hazarohansz főzni stb stb. Az a réteg, aki megengedheti magának, hogy kinéz egy filmet a tévében, hazamegy és megnézi, és közben senki nem rágja a fülét, hogy anya, játssz velem, nem akarok lefeküdni, bekakiltam, elintézted drágám a papirokat, felhívtad a dezsőt, gyere gyorsan apád rosszul lett stb az könnyen pattog.

Amikor nekem is annyi volt az életem, hogy dolgoztam, otthon kicsit összekaptam a lakást, vettem valami finomat mert nem kellett odafigyelni a pénzre aztán este a párom főzött egy teát, beültünk a fotelba és megnéztünk egy dvd-ét, vagy együtt elmentünk munka után egy moziba és megittunk egy forró csokit, nekem is volt időm meg energiám a cimkéket olvasgatni.

Most már nem én döntöm el, hogy hova rohanok munka után, ez van. És elvárom, hogy ne éljenek vissza azzal, ha emiatt csökken az éberségem. Van egy életem basszus, már nem csak játszom, mint azelőtt.
rath.dinen 2009.10.22 09:50:44
Ödönke: szerinte ez érdemi reakció ara, amit írtam? Megcáfolsz bármit, amit érvként felhoztam? Csak megismétled, hogy aki hülye, haljon meg.

Értsd meg, még több generáció él köztünk, akinek eszébe se jut, hogy egy tejeszacskóban más is lehet, mint tej. Ha úgy nő fel valaki, hogy ezt szokja meg, 60 évesen már igen nehéz átprogramoznia magát. Ez persze nem a te dolgod, neked nem kell törődnöd vele, pont azért fizetjük a hatóságokat meg a szakértőket az adónkból, hogy ők gondolkozzanak ezen és törődjenek vele.

Te élsz egy világban, hozzád hasonlókkal érintkezel, és azt gondolod, mindenki olyan, mint te, aki meg nem olyan, annak úgy kell. De a valóság nem így működik. A társadalom igen nagy százaléka nem képes magát olyan módon megvédeni, amit te elvárnál tőlük. Vagy mert olyan szociális körülémyek közül jöttek, vagy mert egy teljesen más világban nőttek fel, és ugye az öreg kutya már nem tanul új trükköket.

Nem kell, hogy te a szíveden viseld ezeknek a sorsát, mert amíg egy általad szeretve óvott idős nagynéni nem állít haza az Osanból óccson vett gumisajttal vagy reggeli itallal, nem is a te problémád. De ne vesd azoknak a szemére, akiket azért fizetünk, hogy megvédjenek minket, hogy ők gondoltak az idős nagynénire is.

Én sem főleg magamat féltem ezektől a szaroktól, hanem az idős szüleimet, nagynéniket-nagybácsikat, a fiatalok közül a Szabolcsban minimálbérért félmunkaidőre bejelentett de 3 műszakban dolgozó anyukát stb stb stb. Demagógan hangzik, de nekünk ilyen a család összetétele. Látom, hogy attól, hogy nekem több dipolám van és X nyelven beszélek, olyan emberek, akiknek a sorsa fontos számomra, egyszerűen nem rendelkeznek olyan eszközökkel, amikkel megvédhetnék magukat.

És nehogy már az legyen az elítélendő, ai őket védi, és nem az, aki visszaél a helyzetükkel.
Jó napot kívánok! Én volnék az Intelligens Tervező. Igen, igazuk van, kedves bennem hívők, létezem. Én kreáltam az Önök világát. Mondhatnám, fogadják elismerésemet és gratulációimat, de nem mondom. Miért? Mert igencsak sértve érzem magam az Önök részéről. Úgy vélem, mint teremtőjük, ennélfogva…..
rath.dinen 2009.09.18 15:52:21
Bobby: szerintem a "mi az élet értelme"-típusú kérdések hamis, antropomorfizált logikán alapulnak. Szerintem az ember legnagyobb csapdája az, hogy képtelen kívül helyezkedni a saját világlátásán. Az ember mindenben értelmet keres, mert sokkal könnyebben ételmezhető, feldolgozható, tárolható és lehívható az olyan információtömeg, aminek van valami belső logikája, ok-okozati összefüggése. Sokkal könnyebb megjegyezni 50 egymást követő eseményt, ha azok logikusan összefüggnek, kibetűzni egy írást, ha számunkra ismert nyelven írták stb stb stb. És a világban is belső logikát keresünk, holott az max a mi fejünkben létezik, és sokszor még ott is erőltetett, leegyszerűsített.

Szerintem az a kérdés, hogy mi az élet értelme/célja, kb ugyanannyira értelmes, mintha azt kérdeznénk, hogy hol az élet lába? Nekünk van lábunk, a majomnak is, a kutyának is stb, akkor legyen az életnek is...

És ez egyben megválaszolja azt is, hogy megismerhető-e az objektív valóság. Szerintem tökéletesen nem, mert hatalmas információtömeget jelent, amit csak úgy tudunk kezelni, ha megtaláljuk benne a szabályosságokat, a logikát, vagyis modellt állítunk fel róla. De a modell mindig hiányos, csak a vizsgálat szempontjából fontos információkat veszi figyelembe, így a tökéletes megismerést szerintem nem teszi lehetővé. De egy jól működő modell persze sokkal hasznosabb, mint a zagyva ténytömeg, amibe még nem vágott rendet az ember rendszerezőkedve.

Ha nem keresnénk a szabályszerűségeket, nem állítanánk fel modelleket, kategóriákat, a világ olyan lenne, mintha egyszerre 150 csatornán néznénk a tévét. Az egyszerűsítés ment meg minket a totális káosztól, de egyben lehetetlenné is teszi a tökéletes megismerést.
Azt hiszem sokaknak ismerős a dolog, amikor a 10-12 (vagy még több) gyerekes család felveszi az állam által biztositott szociálpolitikai kedvezményt házépitésre, és...Na innentől több verzió létezik.Régen:Én még az ezredforduló táján futottam bele szocpolosokba.Volt mindig egy…..
rath.dinen 2009.09.06 15:44:01
Azzal kapcsolatban meg, hogy a többségi társadalom "többet lop" az adócsalással stb:

szerintem ez a két dolog összefügg. Szokták mondani ugye, hogy az állam olyan, mint egy nagy csónak, vannak, akik eveznek (adófizető dolgozók), és vannak, akik nem (nyugdíjasok, kismamák, betegek, munkanélküliek stb). Az odáig oké, hogy a nyugdíjas már evezett eleget, a beteg meggyógyul, és evez újra, kismama dettó, sőt, épp szoptatja az új evezőembereket, hallelúja.

A gond csak az, hogy manapság nagyon kevesen eveznek. És akik eveznek, azoknak olyan sokat kellene, hogy igyekszenek ők is ellógni a dolgot.

Tulajdonképpen az adócsalás valahol az öngondoskodás része: nem látok rá garanciát, hogy a befizetett adómból, járulákomból bármit visszakapok, inkább nem fizetem be, veszek rajta magamnak az albérlet helyett lakást hitelre, de kockáztatom, hogy nulla nyugdíjat fogok kapni.

Ha nem mindenki a balek kis és középvállalkozó adójából akarna megélni, talán nem jelentené be magát az sem minimálbérre.

Egy vállalkozó minden fillér után fizet egyszer mint cég, egyszer mint magánszemély, és egyszer mint munkáltató. Háromszor adózza le ugyanazt. És nem mindenki milliós üzleteket bonyolít.

Amíg ilyen nevetségesen magasak az adóterhek, az adócsalás igenis létezni fog. Próbálj meg gyereket nevelni, lakáshitelt fizetni stb úgy, hogy minden fillér után becsülettel adózol. Tudom, hogy aki bérből és fizetésből él, az nem csalhat adót -itt, de az is feketén adja ki a garázsát, ad magánórát, takarít vagy fizetés nélkül visz haza dolgokat a munkahelyéről.