Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gyáli úr

0 bejegyzést írt és 443 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azért elég nagy lehet a baj, hogy ha a miniszterelnöknek még karácsony előtt muszáj interjút adnia Hajdú Péternek. Pedig nagy a rohanás, ott a költségvetés, a felsőoktatás átalakítása, a közüzemi díjak ellen harc, meg a diáktüntetések. És valakinek el kell menni még négy…..
Magyarországon ma egy egész generáció ismerhette meg, milyen kiszolgáltatottnak, és elnyomottnak lenni - de van egy jó hírem, ez a generáció nem hagyja magát és jelesre vizsgázott szolidaritásból és demokráciából, eddig. Az alternatíva blogere ma egy cikkben lefitymálta a…..
Itt a Lángoló Gitárokon hallható elsőként az az új Hó Márton és a Jégkorszak-kislemez, amit kivételesen nem egy mosdóban vettek fel, hanem a Magyar Rádió 22-es stúdiójában nyáron, Buczkó Gábor hangmérnök felügyelete mellett. A keverést és a mixet végül Szőke Barna…..
Az 1943. december 2-án született William Wegman fotó-, festő-, rajz- és videóművész Man Ray nevű kutyáját ábrázoló, meghökkentő képeivel vált népszerűvé. Munkái között számos gyermekkönyv feldolgozás is található, melynek szereplői szintén Wegman vizslái, akiket…..
Gyáli úr 2012.12.02 11:56:07
Kis túlzással a budapesti melegfelvonulók szélsőjobboldali zaklatóinak a randalírozása tejszínhabos leszbishow ahhoz képest, amilyen durván támadnak a belgrádi homofób huligánok a szivárványszínű zászló alatt vonuló melegekre, leszbikusokra, biszexuálisokra, transzneműekre…..
A Fővárosi Közgyűlés közterület-hasznosításért felelős bizottsága FPH061 /6462 – 2/2012 számú határozatával (PDF) megtiltotta, hogy november 11-én este a Flórián téri aluljáróban karitatív rendezvény keretében hajléktalanok számára magánszemélyek ételt és ruhát…..
Gyáli úr 2012.11.13 19:51:37
@Shyad-Khourongai: Mindig ezzel a bűntudatkeltő, demagóg marhasággal jönnek. :) Én ezt nem veszem komolyan. Egyrészt fogalma sincs róla, hogy személyesen én mennyit teszek a hajléktalanokért, másrészt ugyan miért is ne mondhatnám, hogy nem tartom jó ötletnek egy helyre bekoncentrálni a csöviket? Én, amíg Budapesten laktam, talán az illegális vipera nevű eszközt voltam kénytelen magamnál hordani, a barátnőmnek pedig talán gázsprét vettem, mert szó szerint rettegtem lemenni egy-egy aluljáróba, és ezzel ő is így volt. Pedig nem vagyok egy különösebben paranoid vagy bizalmatlan ember. Ezer és egymillió módja van a hajléktalanokkal való jószolgálatnak. Felőlem akár simogathatták volna őket, akiknek ez jól esik, de alapvetően jónak tartom, hogy próbálják végre elejét venni bizonyos dolgoknak, és esélye van az úgymond átlagembernek is normális életvitelre. Legutóbb, mikor Budapesten jártam, a Nyugati előtt egy hajléktalan a padon fekve a járókelők szeme láttára hugyozta tele a saját cipőjét. Ő például zavarta a szemem, és örültem volna, ha eltüntetik. Adott esetben engem is eltüntetnek, ha ilyesmiket csinálok. Ahogy számtalanszor rontottak nekem hajléktalanok, kurvák, drogosok a nyugati téri aluljáróban éjszaka vagy hajnalban, emellett pedig mindegyik perifériára szorult csoporttal aktívan foglalkozom. Szóval hagyjuk ezt a kommunista rizsát, minimális rendre szükségem van, és elvárom, hogy biztosítsák is. Részleteket persze nem tudok a fenti esetről, eléggé bulvárszagúnak érzem a szöveget (kb. mint a sittre vágná a kommentelőket xy című cikket valamelyik nap), és azt gondolom, hogy az én álláspontom is érvényes. Tessék elfogadni, és kerek lesz a világ!
Gyáli úr 2012.11.13 22:01:17
@Shyad-Khourongai: Nem vagyok proli, egy diplomás értelmiségi vagyok. Maga úgy gondolja, hogy a nyilvános hajléktalan-etetés az integrálódásukat segíti, én meg úgy gondolom, hogy a szabadság addig terjed, amíg más szabadságát nem sérti. Az enyémet sérti, ha úgy kell MINDEN NAP hazamennem, hogy óbégat egy koreai pap vagy micsoda az aluljáróban, vagy büdös, rémisztő emberek csoportosan gyülekeznek valahol. Rosszul esik ezt kimondani, de ez van. Legyen büszke Budapestjére (én az vagyok), kár, hogy a szerény ebédemet nem tudom megenni ott, mert minden padon fekszik valaki. Persze-persze, forduljak fel, mert nekem van ebédem, amazoknak meg nincs. A város mindenkié, csak az enyém nem. Mint írtam, semmi bajom nincs a jótékonykodással, amíg nem az én terhemre történik. Magam is rendszeresen támogatom a hajléktalanokat. De hát nem nekem kell itt magyarázkodnom. Magyarázza meg maga, miért nem élhettem úgy Budapesten egyetemistaként, hogy egészséges lehessek, hogy normális ingerek érjenek, hogy mentálisan kielégítő környezet vegyen körül? Miért kell (lejött?) drogosoknak, koreai papoknak, hajléktalanokat etetőknek, kopogtatócédula-gyűjtőknek, kurváknak és striciknek adni a tereket, ahol élek? Soha egy szót se szóltam volna, ha hajléktalan volt az aluljáróban. Egyszerűen hülyeségnek érzem, hogy így felfújnak valamit az atlatszo.hu-n, meg keresztényeznek egy izmosat. Hogy megint megmondják, hogy kéne viselkedniük a keresztényeknek. Ez a bosszantó. Szégyelljék magukat.
Gyáli úr 2012.11.14 22:35:29
@Shyad-Khourongai: Megtisztelő válaszát köszönöm, és szopjon lovat! :D Annyira jó volt ez a válasz, hogy szóhoz sem jutok. Tudja mit, igaza van, höjj!
Nem kell ahhoz nagy tudomány, hogy az ember lássa, egy igazi zenebuzi mindig talál valami jó okot, ami miatt belerúghat egy nagyot az MTV-be. A klasszikus időszakban azért, mert a zenecsatorna szerintük egy csomó fontos előadót kirekesztett, nem közvetített értéket, és csak azt…..
Bornai Tibor Muszáj ezt? 2012.11.06 22:13:25
Nézem, ahogy a közszolgálati televízió már egy jó ideje a Trianon előtti Magyarországra kiterjedően jósolja meg a másnapi időjárást. Arra gondolok, vajon hogy esne, ha a szlovákok, a horvátok, vagy a románok úgy beszélnének állami televíziójukban a mai Magyarország egyes…..
Gyáli úr 2012.11.07 10:56:41
@BenFranklin: Írd még be ötször, hogy zsidó meg zsidrák, az biztos segíteni fog Bornainak abban, hogy lássa: Magyarországon is akad még néhány ember, aki képes nem zsigerből véleményt formálni. Baszd szét a hazámat te is, zsidózz, tessék. Aztán basszák szét a másik oldalról azzal, hogy náciznak. Ez az! Ettől jó ez az ország. Ahol szitokszó a zsidó, szitokszó a keresztény (keresztény-konzervatív), ahol tényleg semmit se lehet és nem érdemes csinálni.

Bornai szerintem is kurvára mellélőtt ezzel a poszttal, de hát sajnos az "egyik oldalon" az ilyen önhergelő, rettegő izékkel lehet népszerűvé válni, a másikon meg zsidózni kell meg Kárpát-medencézni.

Én meg tudom érteni, hogy miért akadt fenn ezen Bornai, és még így sem értek vele egyet. De ezt lehet kulturált keretek között közölni, nem erősítve azt, ami elválaszt bennünket, hanem azt keresni, ami összeköt.

Bornai Tibor pedig célt is ért, mert maguk a "nácik" kezdenek el itt zsidózni azonnal, demonstrálva, hogy még a posztban leírtnál is szarabb a helyzet. Gratulálok.

Magamat én hazafinak tartom, jobboldalinak, kereszténynek, és egy ilyen helyzetben ezerszer is kötelességem odaállni Bornai mellé, mert nem engedhetem meg, hogy holmi zsidózással meg nácizással tegyétek tönkre a hazámat, lelkemet. Ezen kéne nagyon elgondolkozni.
Gyáli úr 2012.11.07 11:12:59
@2345 (megint): Ezt te döntöd el, hogy én mit látok a tükörben? Te csak egy ostoba kis "flaszternáci" vagy, én meg egy fölnőtt bácsi. :) Ennyire is érdekel bármi belőled, kár, hogy kiöntött veletek a kanális. Nyilván még Apor Vilmos is zsidó volt, mert végigment az utcán az ortodox pópával meg a rabbival. Olyan sületlen idióta vagy, hogy arra nincsenek szavak. Szar ott a monitor mögött egyedül, igaz? Kell valami vasököl, hát kommentelj, zsidózz, tedd tönkre a hazámat! Harcolj! Én egy megkeresztelt, önként bérmálkozott, katolikus középiskolában érettségizett felnőtt bácsi vagyok sváb származású apától és alföldi parasztcsaládból érkező anyától. Valószínűleg még a nevüket sem ismered azoknak a jobboldali szerzőknek, akiket olvasok és akik formálják politikai világlátásomat. Szerintem templomba se jársz. Szerintem szlovák vagy német vezetékneved van. Itt az internet, mutasd meg, hogy IGAZI MAGYAR VAGY. Zsidózz! Harcolj!
Gyáli úr 2012.11.07 11:44:27
@2345 (megint): Egy ideje valóban hazátlan vagyok. Mióta a hozzád hasonló senkik lerombolták a hazámat két szaros diktatúrával, fél évszázad kommunizmussal, két évtized rablókapitalizmussal. Te csak kiabálj sörrel a kezedben, éljen a cirkusz! 2006-ban a legelső naptól ott voltam a Kossuth téren, ám a magadfajta gyűlölködők miatt ma börtönben élek, mert ott legalább szabad lehetek. Megérdemled az olyan írásokat, mint a fenti, és az olyan szerzőket, mint Bornai!
Mandiner blog Kéne egy rendes 2012.10.30 07:01:00
Összmagyar közérzet 2012 végén Kéne egy rendes jobboldali párt. Kéne egy rendes baloldali tömörülés. És egy rendes liberális erő is. Ahogy egy rendes radikális párt is kéne. Kéne egy rendes Orbán Viktor. Kéne egy rendes Orbán-kihívó is. Kéne néhány rendes konzervatív.…..
SF.blog Azok a jó mordoriak 2011.02.18 07:00:00
1999-ben egy orosz paleontológus és földrajzi szakértő, bizonyos Kirill Yeskov beható vizsgálatnak vetette alá J. R. R. Tolkien korszakos regényét, A Gyűrűk Urát. Eleinte a mű földrajzi hátterét szerette volna részletesen átelmélkedni és szükség esetén javítani vagy…..
Normális, vagyis olyan, mint mi, és ezzel lehetetlen szembenézni, és ezzel szembe kell nézni. Megy a szövegelés arról, hogy elég vagy nem, sok vagy kevés a 21 év magányos komfort, amit a norvég bíróság az oslo-i tömeggyilkosnak kiszabott. S hogy – nagyon izgalmas…..
Gyáli úr 2012.08.28 16:40:55
Nem csupán arról van szó, hogy a Zsolt lassan málló agyából ismét előkerült valami borzalom. Szerintem érdemes rákérdezni a kultúrába ivódott előfeltevésekre, hogy vajon tényleg érvényesek--e; és bizony olyan régi mítoszokat sem árt olykor felülvizsgálni,…..
Gyáli úr 2012.08.23 22:42:08
Bornai Tibor Hazamegy a barátom 2012.08.10 14:28:34
Egyike volt azoknak a nyugaton született fiataloknak, akik a kilencvenes évek elején idejöttek, és itt ragadtak. Két év sem telt bele, és már gyönyörűen tudott magyarul. Még azt is tudta, hogy "köménymagos kelkáposzta főzelék". Jó barátok lettünk, sok szép kalandot éltünk…..
OZORA - szemtanú beszámolója a dombrol néztem végig ahogy legalább 15 busznyi embert visznek és nem bántak ám késztyüs kézzel hát peti én le voltam döbbenve a paradicsom pokol lett és elbaszták az egészet haza is jöttem reggel simán mehetnek holnap is akár és még 1…..
Könnyen lehet, hogy a mai posztért kapok majd hideget-meleget, de mégis kiteszem Judit levelét, mert azt gondolom, a blog olvasói és hozzászólói (vagyis Ti) számtalanszor bebizonyítottátok már, hogy igazi közösségként működtök. Márpedig itt most egy fiatal lány kér tanácsot,…..
Elkezdték kijelölni országszerte a polgári védelmi szolgálat tagjait. Az eddig önkéntesek által végzet folyamatokat mostantól a helyi önkormányzati vezetők által kijelölt emberek fogják végezni. 2010-ben az árvíz idején mi is szerveztünk önkénteseket homokzsákpakolásra, de…..
Gyáli úr 2012.08.02 09:24:54
@vilagnezet.blog.hu: Pakoltál te már homokzsákot? Megnézném, hogy rakod az áradó folyó mellett "nem kézzel"...
A legfrissebb hírek alapján a fiatal pálykezdők munkavállalását a kormány külön kedvezményekkel segítené. Szerintem az intézkedés alkalmas a munkanélküli pályakezdőkkel kapcsolatos lesújtó statisztikák javítására. Ennek bizonyítéka a személyes…..
Mandiner blog Mi a neved, zsidó? 2012.06.27 11:01:00
  Visszanyalt az árpádsávos fagyi, saját vezéreik vérségi viszonyaiban turkálnak a radikális szubkultúra tagjai. Úgy tűnik, a jövőről való mondanivaló híján 2012-ben tényleg a múltban való vájkálásról szól a magyar közélet, bár a származás taglalása tényleg egy új…..
Két éves az Orbán kabinet, és divat értékelni a működését. Azt, hogy a hazai potentátok miként vélekednek a sikerként eladni szándékozott, győzelmi jelentésbe csomagolt csődtömegről már volt alkalmunk megismerni. Most az Economist elemzője árnyalta a képet: a "korrupt és…..
Gyáli úr 2012.06.08 10:29:45
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Ne haragudj, nem sértésnek szánom: ez tipikus flame-generátor hiba. Miért kéne nekem elmondanom, eddig mit építettek? Hát mi vagyok én? Csak egy állampolgár, aki nagyjából elfogadja, hogy a több évtizedes értelmetlen bénázásból rendszerszintű, másodfokú változással kell kitörni. Hogy mit építettek, azt mondja el a kormányzati kommunikációért felelős aktuális jómadár, az elnök a reggeli rádióbeszélgetésben vagy Matolcsy a CNN-ben. A politika nem egy zöldmezős beruházás, sajnos tényleg olyan, mintha egy zsúfolt nagyváros közepén kéne kellemetlenségek nélkül csinálni valami szipiszupit. És igen, közben van egy csomó béna haszonleső is a történetben, ez is benne van. De azt senki ne várja, hogy attól lesz jobb az élet, hogy "A kellemetlen igazság" című film helyett "A megnyugtató hazugság" című filmre vált jegyet.
Gyáli úr 2012.06.08 10:44:20
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Nyugalom.

A többest nem értem: szerintetek. Kik szerint? Én egymagam vagyok.

Logikailag nem túl jó ez az érvelés, hogy eddig minden mutatónk romlott, ugyanis olyasmikből érdemes kiindulni a realitás megtartásához, hogy válság van, átalakítás van, szemléletváltás van stb. Logikailag az egy értékes-értelmes felvetés volna, hogy vizsgáljuk meg, hogyan alakultak volna a mutatóink a jelen intézkedések nélkül? Az elmúlt két év intézkedései nélkül hol tartanánk most, milyen prognózisokkal számolhatnánk? Még az is lehet, hogy rövid távon jobban állnánk, mert több maradt volna talpon a rosszul működő rendszerekből, és akkor azt mondanám, hogy abban mindenképpen igazad van, hogy rövid távon nem mutattak fel eredményeket, rövid távon sikeresebb lett volna a régi struktúra. Azt tudjuk, hogy a régi rendszer nem fenntartható, így viszont nem biztos, hogy jobb lett volna egy - akár - emelkedést mutató grafikon, aminek 100%-osan roppanás a vége, mint egy 2-? éves negatív inflexió, aminek akár lehet is esélye javulást hozni. Meg persze roppanást is, ez is benne van, én ehhez nem értek.

Azt gondolom, hogy magával az "anyázással" semmi baj nincs, én abban látom a bajt, hogy van egy ilyen előre eldöntött tagadás az emberekben, meg a pillanatnyi sárga csekk alapján alapján ítélik meg a politikát.

Én nem tudom, hogy ami van, az jó-e vagy rossz-e, nekem is csökkent a fizetésem és csökkentek bizonyos esélyeim, ettől függetlenül a józan észt meg a logikát tartom annyira, hogy megszólaljak a kérdésben.
Gyáli úr 2012.06.08 11:42:10
@dimitrij: Mivel - mint mondtam - én nem felelek a kormányzati kommunikációért, ezért nem tisztem védeni vagy pozitív színben beállítani a kormányt. Köszönöm szépen, hogy írtál egy olyan hsz-t erre a blogra, ami az én számomra, egyszerű állampolgár számára is értelmesebb és értékesebb volt, mint az, hogy "induljunk ki abból, hogy ezek őrültek és tönkre akarnak minket tenni". Gondolkozni fogok azon, amit írtál, köszönöm még egyszer.
Tegnap óta így néz ki a Köztársasági Elnöki Hivatal nyitó oldala. A végén még kiderül, hogy Áder rászolgál a megelőlegezett bizalomra, és valóban méltó a posztjához: Nagyításhoz kattints a képre..
Gyáli úr 2012.06.07 10:13:05
@chronometere: Valójában Áder és a Fidesz felelős a tegnapi kihűlt vacsoráért is!!! És ők adósították el Izlandot!!! Meg miattuk ragad a fogad közé az eperlekvárból a mag!!!