Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kerticsóka

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      ..
Articsóka technika Koszorúk 2011.10.21 22:11:00
Articsóka technika Barnák 2011.10.21 21:41:07
                                 ..
                 ..
                                       Így néz ki alulról. ..
Articsóka technika Legújabbak 2009.12.09 20:10:47
Ezeket mostanában csináltam, de új technika nincs benne. Illetve, a koszorú, de arról a következő posztban lesznek részletes infók...
Ez az "articsóka" kissé eltér a hagyományostól. Igazából csak egy kis kitérő a blog történetében, hogy milyen sokféle mintát lehet egy gömbön készíteni.A maradék szalagokat, zsinórokat, textilvégeket prímán el lehet használni ehhez a díszhez, csak arra ügyeljünk,…..
Hozzávalók: hungarocell gömb, 40 mm-es arany mintás dekorszalag, arany vastag sodrott zsinór, gombostűk.Első lépésként a szokásos segédvonalakkal kezdünk, majd mintha rendes articsókát kezdenénk, feltűzünk egy négyzetet, utána a segédvonalak mentén 4-4…..
A most bemutatásra kerülő articsóka hasonlóan készül az előzőhöz, csak a szalagok feltűzési iránya változik.Hozzávalók: 5 cm széles fehér és krémszín szaténszalag, 5 cm széles dekorszalag (lehetőleg drótos szélű), néhány gombostű, sodrott zsinór a felfüggesztéhez.…..
Alapanyagok: 1 db 8 vagy 10 cm átmérőjű hungarocellgömb, 4 cm széles fehér szatén szalag, 4 cm széles világoskék szaténszalag, 8-10 db gombostű, és a masnibóbitához 4-6 mm-es fehér szaténszalag. (Olló, sniccer, hegyes, de nem éles fa…..
Három színű szalagból készült gömb: narancs, zöld és arany, a tetején csak pici masnidísszel.  Az arany szalag a mintasor közepére került. (Drótos szélű szalagból, szabályosan hajtogatva, látszik, hogy szépen rásimul a gömbfelületre a…..
Alapanyagok:Hungarocellgömb, 2 féle színű szatén szalag (a bordó-bézs 5 cm széles volt, a zöld 4 cm széles), a tetején lévő masnihoz hasonló/azonos színű, de vékonyabb szatén szalag, gombostű.1. Az előző posztban bemutatottak szerint kezdünk: vezetővonalak, négyszög alakú…..
Elsőként az articsóka technika alapjait mutatom meg:1. "Végy egy hungarocell gömböt." (Esetemben ez 10 cm átmérőjű volt.)     2. Felosztottam a gömböt 8 részre, megrajzoltam tollal a vezetővonalakat. (A grafitceruza a sok fogdosástól…..
1. HungarocellformákErre az alapra tűzöm a szalagokat. Bár a képen láthatónál többfélét lehet kapni, én nagyjából csak ezekkel az alakzatokkal dolgozom.A gömbök a képen 4, 8, illetve 10 cm átmérőjűek. Lehet még kapni 12 cm-eset is, de abból hatalmas dísz lesz, ha "fel…..
Articsóka technika Ez meg mi? 2009.06.12 20:56:00
Üdv mindenkinek.Imádom az articsókát. Mármint a technikáját. Fantasztikusan sokoldalú, rendkívül látványos, szinte kifogyhatatlan a variációk lehetősége. Ahogyan az újabb gömböket, harangokat, koszorúkat készítem, egyre újabb és több felhasználási módjára jövök rá.És…..