Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GreatMoe

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pápai Joci nyerte A Dalt, a közmédia éneklős műsorát, amivel az is eldőlt, hogy ő indul Magyarország színeiben az idei Eurovíziós Dalfesztiválon. Az elődöntőket betegség miatt kihagyó Tatár Csilla visszatért a beugró Rátonyi Kriszta helyére, de lényegében nem változott semmi. A győztest a döntőben…..
Lehet, hogy a Lipóti pékség is felszállt a Donald Trump megválasztásával elstartolt gyűlöletvonatra? Mi sem igazán értjük, miért zavarja a pékeket a melegházasság. Egy ma készült fotó azonban azt igazolja, hogy valamiért szeretnék kivenni a részüket a homoszexuálisok jogkorlátozásáért folyó…..
Az agnoszticizmus buta embereknek való világnézet lenne, akik gyávák is hozzá, hogy nyíltan vállalják valódi nézeteiket?  Inkább elmossák egy szinte semmi értelmeset sem jelentő, vicces eredetű szóba. Hiszen: Mit nem lehet eldönteni??? Hasonlattal: Nem eldönthető, hogy Darth Vader, vagy Hófehérke…..
A kattintásvadász cím következménye a gyors pontosítás kényszere: valójában arról lesz szó, hogy miért jó olyan helyen élni, ahol a melegek merik vállalni másságukat.  Fél éve Berlinben élek, és itt rendszeresen látni olyan párokat, akik nyugodt, félelem nélküli gyengéd…..
GreatMoe 2014.09.23 11:47:10
@max gondolkodó val birca: Nem nekem van gondom a szerkesztőkkel idióta, hanem te hisztizel és képzelsz be nem létező ellenségeket.

Támaszd alá érvekkel a hülye óvodás szintű vádjaidat és ne csak kapálózz a fikázások közt...
GreatMoe 2014.09.23 12:42:02
@max gondolkodó val birca: Semmi mást nem teszek, mint konkrét kérdésekre kérem tőled a választ... Te vagy az aki kitér mindenféle mumusra hivatkozva.

De látom, nehezen megy a szövegértés...

Arra utaltál, hogy szerinted súlyos betegség a homoszexualitás.

Támaszd alá az érveiddel. (MErt mint már említettem jó pár évtizede nem szerepel a homoszexualitás a betegségek jegyzékében, pláne nem a súlyosban)

Szóval, most csak vagy a frusztrációidat vetíted ki, vagy csak nem vagy tájékozottt a betegségek témakörében.

Ha más véleményed van a témában szívesen hallom. (És kérlek ne gyere megint a vaskori mesekönyvvel meg a beszélő kígyóval mert az annyira óvodás szint, hogy az intellektuálisan már sértő... mellesleg a betegségekhez a bibliának meg a moralitásnak semmi köze sincs)

Szóval hallgatom. Itt vannak a konkrét kérdések. Nálad a labda.
GreatMoe 2014.09.23 13:15:59
@max gondolkodó val birca: Na ne bassz! Ezt melyik orvosi diplomád megszerzése után kaptad? :D :D

Rohadt szánalmas vagy! :D

Az önámítás mestere!
Van ugye ez az Orbán Viktor által a rezsiharcosoknak írt levél, melyben közli, hogy ezután "Magyar Csapat" néven futnak majd neki a közműszámlák elleni harcnak (egyébként Angela Merkel pártjának is van csapata, annak Team Deutschland a neve). Az egy dolog, hogy a Magyar Csapat…..
Remegve dohognak több blogon is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök ötvenedik születésnapjára egy budapesti templomban hálaadó szentmisét mutatott be Osztie Zoltán atya. Hogyan történhet ilyesmi? Valóban politikai nyomásra szinte szentek közé emelik a miniszterelnököt s vajon…..
Álláskeresési technikákkal, munkaerő-piaci és munkajogi információkkal csábítaná haza a külföldön élő fiatalokat a Gyere Haza Alapítvány, a programot támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) is. Önmagában szép gondolat, hogy segítsük a hazatérésüket, de…..
GreatMoe 2013.03.26 01:12:49
Sziasztok!

Én most jöttem haza 3,5 év után.
Mindenki azt mondta hogy hülye vagyok, vagy azt kérdezte mi a baj? (itthon is és odaát is)

Most még nem keresek munkát, mert online szeretnék dolgozni külföldre, majd megnézem hogy beválik-e.

Bár a gondolattól kicsit borsódzik a hátam hogy ismét itthon kelljen a munkaerőpiacba visszarázódni.

Odaát minden nap végén a főnökeim (több helyen is dolgoztam - London) megköszönték a munkámat. Ez természetes volt, részükről ez volt az elköszönés.

Itt az "örülj hogy van állásod, mellesleg a fizód késik" fogadott főleg fizetésnapkor.

Odaát szabadon vállalhattam magamat, stressz és félelemérzet nélkül ideát minden munkahelyemen titkolóznom kellett és hazudozni mert erre voltam kényszerítve.

Úgy gondoltam ha hazajövök, majd hozok magammal egy kis optimizmust, vállalkozószellemet, tapasztalatok amellyel később akár az ország hasznára is válhatok.

Első héten bejelentik az új alkotmányt, kitüntetnek fasisztákat, az ország lakossága pártoldalakra szakadva habzó szájjal oszta egymást.

Hááát ezek láttán nem épp a welcome to Hungary jut eszünkbe.

Vegyük pl a melegeket, (buzikat hogy mindenkinek tiszta legyen.)
A lakosság kb 6-10 százaléka.(régiónként változó)
Aki elhagyja az országot az nem csak a pénzért teszi, hanem ideológiai és biztonsági okokból is.

Ha az állam nem védi meg állampolgárait akkor hogy számítson az állampolgárokra?

Próbálok itthon ismét berendezkedni, majd meglátom mennyire megy.

Odakinn több tucat magyarral találkoztam.
Jellemzően 22-től 45 évesig. Bár többségük fiatal.

Nagy részük a pénz mellett ideológiai okok miatt sem szeretnének visszajönni.
Rengeteg köztük a diplomás, szakképzett, művelt, családos és tapasztalt szakmabeli.
Az a réteg akik valóban lendíteni tudnak egy ország helyzetén.

Nagy részük úgy érzi hogy ők nem kellenek odahaza.
Kovács "Enyhénszőrös" András Péter vezényletével csak egy kicsit pirítottak Nagy Ferón a Roast első adásában. Kiss "Mindenhúszéveslányálma" Ádám, Dombóvári "Életébencsakkétpuncitlátott" István, Rekop "Kiafaszom" György, Zalatnay "Sittes" Cini,…..
GreatMoe 2012.04.20 09:05:09
@Ljungbergh: Egyet értek, veled.

Látszik azért hogy ki az aki készült a műsorra és ki az aki az öltözőben skiccelte le a sorait.

Dombi egy lúzer. Ha csak a szexualitáson tud fogást találni, akkor az elég szánalmas. Rá kellene szánni azt a 2-3 órát és megírni egy rendes szöveget.

És itt nem arról van szó hogy a melegeket ( a buzikat is csak hogy mindenkinek egyértelmű legyek...) nem lehet ugratni. De ha ugratod akkor kezeld egyenrangú félként és adj lehetőséget a visszaosztásra.

Ha csak a háta mögött sikerül valakit osztani az elég gáz. De ha csak hátulról megy...

Majd ha idehaza a politikai/ társadalmi kultúra egyenrangúan kezeli a melegeket (-buzikat- a trollok kedvéért) akkor itt is megjelenhetnek olyan személyek a médiában mint pl. Stephen Fry vagy Ellen DeGeneres.
Ők közismert népszerű színészek és humoristák akik nem félnem nyíltan vállalni nemi orientációjukat. Őket pl. lehetne osztani egy Roast jellegű showban de vissza is tudnának osztani.

Egy tanács csak Dombinak. A csak buzizős, vagy az "éppen mit csináltam tegnap" poénokkal hamarosan csak a "Troll Generation" lesz a közönsége. De több mint valószínű ezzel nem fog egy Karinthy-gyűrűt megérdemelni.
Fővárosi Törvényszék pénteki végzésével felülbírálta és hatályon kívül helyezte a Budapest Rendőr-főkapitányának a Meleg Méltóság Menetét megtiltó határozatát, derült ki nemrég. Azaz aki akar, vonulhat.  Érdekes egybeesés, tudatos, de lehet, hogy csak a véletlen…..
GreatMoe 2012.04.14 09:33:59
@shaw_nyomaiban:

Igen a buzi az buzi. Meg meleg, meg homoszexuális...

A hülye az hülye, meg ignoráns, meg dilettáns, meg debil, meg korlátolt...

Igen nagyon ügyes vannak a magyar nyelvben szinoním szavak. 5 pont nyelvtanból neked. Hurrá!

És persze vannak olan szavak amelyek használata elsősorban a beszélőt írja le és nem a célzott személyt.

Ha például büszkén buzizol le valakit egy társaságban akkor kimondatlanul is az intelligencia szintedről adsz véleményt.

Javaslom a Protokoll és Etiket témaköröket további tanulmányozásra.

erettsegi.com/etika/protokoll-es-etikett-alapfogalmak/
GreatMoe 2012.04.14 09:39:17
@shaw_nyomaiban:

"Vigyázz, mit írsz! Ebben a blogban csak a buzi köcsögöket (alfőldi és társai) méltató írások jelenhetnek meg! (Aki utálja a buzikat, ez pedig élből "homofób"! :-))"

- Igen nagyon jó még 5 pont nyelvtanból!!

A homofób ugyanis azt jelenti hogy fél a buziktól. (Homo-fóbia) Bár a kisötüst nem adhatom meg mert az hogy valaki utálja a buzikat az csak közel van jelentésben.

Nahát egy kis nyelvész veszett el benned.
GreatMoe 2012.04.14 09:47:37
@Sickyuck:

Ajánlom figyelmedbe a London Pride-ot.

Az egy családi és közösségi rendezvény nagykoncertekkel utcafesztivállal és felvonulásokkal.

A rendőrök, politikusok, kisgyerekes HETERO! családok is kijönnek a rendezvényre hogy egy jót szórakozzanak.

Itt a társadalom érettebb egy fokkal, így nem csinálnak ügyet abból ha valaki különbözik. Ennek köszönhetően a "normális" melegek vagy buzik (hogy mindenkinek tiszta legyen...) is szívesen kijönnek.

Ha egy társadalom szélsőségesen viszonyul egy csoporthoz, akkor valószínűbb hogy a csoport egyes tagjai is szélsőségesebben mutatkoznak meg.

Ugyanakkor a magyar melegfelvonulásokon nem általánosságban az erkölcstelen megjelenés a jellemző.

A sortűz a nyílt utcán meg azt hiszem nem EU-konform.
Ha azt mondanám, hogy az embereket leigázó robotok csak a modern kor szülöttei lennének, igencsak tévednék. Elegendő visszatekinteni Asimov munkáira, különösen az 50-es évekből mikor a mesterséges intelligencia mint tudományos kifejezés és elmélet útnak indult.…..
Vannak dolgok, amiknek már rég nem kéne lenniük, de mégis makacsul ragaszkodnak a léthez, és mint valami bojtosúszós maradványhalak, dafke se akarnak kihalni. Ilyen az egyház is. És nem adja fel, minden nap beleordítja a pofádba a létezését: nem menekülhetsz.Mert ugye akármilyen…..
GreatMoe 2012.03.01 10:02:30
Az hogy "Isten" nem letezik meg nincs bebizonyitva udomanyosan, sot amennyire ertetlenul allnak a kutatok a vilagunk eredetere vonatkozoan meg akar az is lehet magyarazat.

A problema a szervezett vallasokkal van. Kesz valaszokkal kesz tenyekkel hulyitenek mindenkit hogy a maradek gondolkozasi kepesseget is kikapcsoljak az embereknek.

Ezert mert mindig kez a kezben egyhaz es allam.
Az egyik a testedet birtokolta a masik a tudatodat.

a 21. szazadra el kellett volna oda jutnunk hogy egyenjogusag legyen (nem csak borszin/szexualis/nemzetisegi...) A gondolkodas es hit egyenjogusaga.

Barbar dolognak tartok kiemelni 1-2 egyhazat es masokat pedig megbelyegezni, pusztan a tortenelmi hatter miatt.
Az hogy fiataloknak nem adjak meg a valasztas es a gondolkodas szabadsagat, hogy egy ideologiai bortonbe zarjak oket "csak mert ez a hagyomany" elegge elavult gondolkodasmod.

A tudomanyos gondolkozas valaszt tud adni rengeteg kerdesunkre es ugyanakkor meg tobb kerdest vet fel. De ez az emberi let genetikailag belenk kodolt tulajdonsaga. Felfedezni a vilagot es probalni tovabb lepni.

Ezen kivul mindenki azt hisz amit akar de kenyszeriteni masokat hogy fizessenek vallasi alapon, igazsagtalan es logikatlan.

Ha valakit erdekel a tema nezzen utana Carl Sagan Csillagasz es tudomanyos publicista konyveinek.
(Pl. Korok es demonok) mellesleg o irta a Kapcsolat c. konyvet (kesobb filmadaptacio) ha igy jobban remlik.

Es bocs az ekezetek miatt de itt londonban nem mindenhol "hisznek" a magyar keyboardban :)
GreatMoe 2012.03.01 10:21:25
@vilagnezet.blog.hu:

Epp erre utaltam hogy "Isten" akarmit is takarjon ez a nev annyra megfoghatatlan fogalom hogy se bizonyitani se tagadni nem lehet. Epp ezert kivul esik a Tudomanyos bizonyitasokon.

Ha definialod "Istent" akkor mar lehetne bizonyitani vagy cafolni letezeset.
De a vallasoknak sokkal kenyelmesebb homalyos megnevezesekkel leirni "allitasaikat" igy lehetetlen bizonyitani.

A vallasok gondolkodasmodja:
"Nekem igazam van mert en azt mondtam es mert CSAK!" es jelen esetben a "csak" az allando valtozo amely minden kontextusban flexibilis jelentesu es soha nem konzekvens.

----
Sokan "Istent" a teremto erokent definialjak peldaul, ami ugyanakkor jelentheti a "Teremto Erot" ami nem ugyanaz mint isten. A tudosok felteteleznek termeszetesen egy teremto "erot" (vagy esemenyt, vagy kivalto okot) de ennek semmi logikai kapcsolata nincs egy tudattal rendelkezo termeszetfeletti lenyre aki rancolja a termeszetfeletti szemoldoket csak azert mert pornora kivered...

Tovabbi derus estet kivanok..
GreatMoe 2012.03.01 10:25:20
----OFF

@neoteny:

...nagyon rossz es kellemetlen tudom, de mondd meg Mohamednek akinek a NetCoffee shopja van es 1 Fontot fizetek neki egy fel orara csak hogy a kokarszaki Windows 3.1 hez hasonlito XP jen randalirozhassak.. Igy nem nagyon erzem a kesztetest az installalasra.

Es koszonom hogy relevans valaszaiddal hozzajarultal a nap hangulatahoz.

OFF
------
  Lássuk be, elég vacakul állunk várak terén. Nem akarok a vérzivataros dumával jönni, de hát tényleg az a helyzet, hogy amelyeket nem robbantottak fel az osztrákok, azokat szépen elcsatolták tőlünk száz éve. Akadni akad azért egy-kettő, de azoknál meg gyakran a…..