Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Oppala

6 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valóban óriási területet vesz igénybe az állattartás? Nagyobb területen termelünk takarmányt mint élelmiszernövényt?..
Oppala 2019.09.19 14:08:34
@bugenhagen: Szóval nem érdekel a valóság. Sokan olvassák a kommentjeimet, ők értékelik. "Nem, egyik sem hazugság, amit írtam." Kíváncsian várom a bizonyítékaidat. "hanem azért, mert az emberi minőségileg más, mint az állat." Ez nem ok arra, hogy ugyanarra más szavakat találjunk ki. "Szerintem az állatok leölése nem erkölcstelen és nem is szükségtelen." Akkor ha étkezési céllal valaki megöli a kutyádat, természetesen fizetne érte, akkor az rendben lenne? "Minden vegánnál azt tapasztaltam..." Hány vegánnal beszéltél erről a témáról? Hány tudományos kutatást olvastál a témáról? Tudod, miért hibás és értelmetlen általánosítani? "A kutyák-macskák vegán táplálása bizony állatkínzás" Mivel tudod bizonyítani a fantáziádat? A kapható tápok bevizsgáltak, engedélyezettek, évek óta bizonyítanak. "Saját kutyáimon-macskáimon is tapasztaltam." Hány évig adtál nekik, és milyen vegán tápot?
Oppala 2019.09.19 16:05:50
@bugenhagen: Nem tudtad megindokolni, bizonyítani, hogy a degradáláson, érzelmi eltávolításon, a bűn elfogadhatóvá tételén kívül van más oka az állatok ellen elkövetett kínzások, és ölés máshogy nevezésének.

"Én nem adnám oda ilyen célra" Hogyhogy nem? Minden húst meg kell enni, ami ehető, az állatok azért vannak, nem? Nyugodt szívvel végig tudnád nézni, ahogy kutyák torkát elvágják, percekig szenvednek és meghalnak? "attól még a disznókat levágják és megeszik, ha arra tartják őket." Ez nem teszi morálisan elfogadhatóvá.

"hogy nem érdekli őket az abortusz témája." Ez nem jelenti, hogy az állatokat felsőbbrendűnek tartják. "Nem tudom, hogy vannak-e tudományos kutatások..." Akkor csak a saját véleményedet állítod be igazságnak. A kettő között hatalmas különbség van. hu.wikipedia.org/wiki/Secundum_quid

"A világ így működik, másként nem is tudna." A társadalom ettől szenved, emiatt nyomodnak meg életek, ennek segítségével öltek meg a nácik emberek millióit.

"Mivel tudod bizonyítani, hogy ez "fantázia"?" "a significant and growing body of population studies and case reports have indicated that cats and dogs maintained on vegetarian diets may be healthy" www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5035952/ A temékeket bevizsgáltatták, és emgedélyezettek, állatorvosok ajánlják őket allergia esetére. Sokkal jobbak, mint a vágóhídi hulladékból készült nem vegán eledelek.

"a növényi táplálékokat nem szeretik" Nem ez volt a kérdés, hanem hogy megfelelő, bevizsgált vegán tápot mennyi ideig adtál nekik.
"Amúgy meg húsevő állatok, igaz?" „A kutyáknak és a macskáknak tápanyagokra van szükségük, nem összetevőkre. Nincs arra vonatkozó tudományos bizonyíték, hogy ne lehetne növényi-, ásványi- és szintetikus összetevőkből olyan eledelt készíteni, ami mind íz-, mind tápanyag-, mind biológiai hasznosíthatóság szempontjából tökéletesen kielégíti annak a fajnak a szükségleteit, amely számára készült.”
- Prof. Andrew Knight, University of Winchester"

A részletes visszaemlékezésed a gyerekkorodra nagyon érdekes, de semmit sem bizonyít az állításaid közül. Most már nincs szükség állatok tárgyként kezelésére, testrészeik, váladékaik fogyasztására.
Csak sovány húsokat enni nem fenntartható. Akkor miért ajánlják inkább ezek fogyasztását? Hogyan vezet ez a trend túltermeléshez? Belegondoltál már, mi történik az állatok zsírosabb részivel?..
Oppala 2019.09.16 13:02:56
Semmilyen állati élelmiszerre sincs szükségünk. "Az Ausztrál Dietetikusok Szövetsége, a Kanadai Dietetikusok Szövetsége, a Physicians Comittee for Responsible Medicine, a Brit Dietetikusok Szövetsége, és a több, mint százezer dietetikust számláló Academy of Nutrition and Dietetics is azon az állásponton van, hogy a megfelelően összeállított növényi étrend minden életkorban (beleértve a gyerekkort és az idősebb kort is) és állapotban (beleértve a szoptatás és terhesség időszakát is) teljes körű és kielégítő az ember számára. A Pécsi Tudományegyetem Táplálkozástudományi és Dietetikai Intézete pedig az Orvosi Hetilapban közölt egy tanulmányt a növényi étrend előnyeiről, ami szintén ezt támasztotta alá. Sőt, ők a cikkben a növényi étrendet olyan bizonyos tipikus mai népbetegségek kezeléséhez és megelőzéséhez is megfelelő módnak tartották, mint az elhízás, a szív-érrendszeri és tumoros megbetegedések, a magas vérnyomás, a cukorbetegség és a csontritkulás. Ugyanezt támasztotta alá többek között a fenti szervezetek mellett a Harvard Health Publication két kutatása, a John Hopkins Közegészségtudományi Iskola, az American Journal of Clinical Nutrition és a JAMA International Medicine is egy tanulmányában. Továbbá ne feledkezzünk meg arról, hogy már a WHO, vagyis az Egészségügyi Világszervezet is közzétette az állásfoglalását a vörös és feldolgozott húsok karcinogén hatásairól." www.cruelty-free-beauty.hu/l/miert-legyel-vegan/
Alimento Hús 2019.09.02 13:27:08
Kedves növényevő embertársaink rendszeresen felhívják a figyelmemet arra a tényre, hogy a WHO szerint a húsevés a mindmeghalás egyik fontos oka, nevezetesen is rákot kelt. Ebből következik az a tétel, hogy ne együnk húst, mert bizony nyomorúságos kínok között fogunk meghalni. Nos, akkor nézzük meg…..
Oppala 2019.09.04 00:38:23
@Kitiltott Vélemény: "Igen, szektás barom! Ideológiai okot helyez előtérbe." A sértegetés a gyengék menedéke. A nem ártás filozófiája a morálhoz tartozik, nem az ideológiához.
Oppala 2019.09.04 00:40:44
@Kitiltott Vélemény: "Cimbi, az ÖSSZES hozzáadott cukor növényi alapú... " Most barom vagyok, vagy cimbi? Nézd meg a videót, mindent meg fogsz érteni. youtu.be/A4vqXj-uHxk
Oppala 2019.09.04 00:42:20
@Kitiltott Vélemény: "Ezt melyik tudomány bizonyította?" Az Ausztrál Dietetikusok Szövetsége, a Kanadai Dietetikusok Szövetsége, a Physicians Comittee for Responsible Medicine, a Brit Dietetikusok Szövetsége, és a több, mint százezer dietetikust számláló Academy of Nutrition and Dietetics is azon az állásponton van, hogy a megfelelően összeállított növényi étrend minden életkorban (beleértve a gyerekkort és az idősebb kort is) és állapotban (beleértve a szoptatás és terhesség időszakát is) teljes körű és kielégítő az ember számára. A Pécsi Tudományegyetem Táplálkozástudományi és Dietetikai Intézete pedig az Orvosi Hetilapban közölt egy tanulmányt a növényi étrend előnyeiről, ami szintén ezt támasztotta alá. Sőt, ők a cikkben a növényi étrendet olyan bizonyos tipikus mai népbetegségek kezeléséhez és megelőzéséhez is megfelelő módnak tartották, mint az elhízás, a szív-érrendszeri és tumoros megbetegedések, a magas vérnyomás, a cukorbetegség és a csontritkulás. Ugyanezt támasztotta alá többek között a fenti szervezetek mellett a Harvard Health Publication két kutatása, a John Hopkins Közegészségtudományi Iskola, az American Journal of Clinical Nutrition és a JAMA International Medicine is egy tanulmányában. Továbbá ne feledkezzünk meg arról, hogy már a WHO, vagyis az Egészségügyi Világszervezet is közzétette az állásfoglalását a vörös és feldolgozott húsok karcinogén hatásairól. www.cruelty-free-beauty.hu/l/miert-legyel-vegan/
Nőket ábrázoló szobrocskák és egy felirat az isteni párról azt jelzi, hogy a vaskori Jeruzsálem környékén több istent is imádtak, közöttük pedig az egyik Jahve felesége volt.   A Jeruzsálem közelében lévő Tel Motza ásatásán régészek egy rituális épületet…..
Makronauta Kölesfasírt 2012.11.13 05:45:00
Tökéletes választás, például egy magyaros tökfőzelék vagy kelkáposzta főzelék mellé. Fűszerezéssel többféle variációval kísérletezhetünk. De ez eddig még mindig bevált. Hozzávalók: 1 csésze köles, 1 vöröshagyma, 1 répa, 2 evőkanál hántolt napraforgómag, 1…..
Ezt a római kori sírkő részletet az Aquincumi Múzeum kőtárában fotóztam, szerettem volna kipróbálni a 123D Catch programot. A stele egy római, vagy romanizált családot ábrázol, alattuk áldozati jelenet szolgákkal, étellel, itallal. A "D M" betűk jelentése: "Az alvilág…..
A legutóbbi kifakadásom farhullámait lovagolnám meg, jelesül ezt a számomra soha értelmet nem nyert mániákus pöcsösszemérést, mely szerint ha adódik nekünk egy preferenciánk, akkor vagy valamiféle rettegésétől annak, hogy gondolatunk mert lenni nekünk, önállóan, vagy…..
Zimmermann metszetének egy részlete 1600-ból, Dilich nyomán. Egyes Ősbuda-kutatók szerint Ősbudát ábrázolja. Szeretnénk folytatni a Töriblog hagyományát, és egy újabb népszerű történeti elképzelés, vagy mítosz mögé tekinteni, és megvizsgálni annak…..
Oppala 2011.02.24 01:14:15
@Pajzsvivő: Tudna erre legalább egy példát mondani?
Oppala 2011.02.24 11:52:34
@Pajzsvivő: Falakon belüli gazdálkodásról egy szót se ír. Az õrtorony körüli néhány méteres sáv ehez kevés.
Oppala 2011.04.06 01:18:48
@Pajzsvivő: Ha nem borospince, akkor bányász, mészégető kunyhó, túrista menedék. Sajnos ezek kevésbé romantikusak, mint a középkori romok.
  Miként a Városban blog is megírta, új látványtervek kerültek fel a Budapest Szíve programról (a korábbiakat itt tekinthetitek meg). Ott a Kiskörút látványterveiből szemezgettek, itt most a szintén frissen kikerült Március 15-e teret nézegethetjük.     Ami…..
Oppala 2010.11.09 12:48:45
@Lord_M_: Nem nagy vitrint fog kapni, 3m mély aknában lesz. Éjjel-nappal meg kell világítani (nem kap elég napfényt), az ablakokon keresztül nem lehet teljes egészében látni, csak a déli felét. Azért vagyok ilyen biztos ebben, mert láttam a terveket. A fenti 3. látványtervvel ellentétben még a romok teteje sem fog látszódni ebből a nézőpontból. De az természetesen előny lesz, hogy nem wc-nek fogják használni.
Oppala 2010.11.09 13:52:15
@GoreX: Nem lehet majd lemenni.
Oppala 2010.11.09 15:04:23
@thetriggerhappy: De létezik, csak sajnos nem ezzel fogják lefedni az aknát. Pontosabban csak egy kis zebra szerű sávban lesz üveggel burkolva.
Elfogyott a Giuseppétől beszerzett olívaolaj-készletem, és kipörögtem a fénybe, Giuseppét nem tudtam elérni, főzni pedig kellett, úgyhogy a boltból vásároltam. A Carapelli, Bertolli vonal jólismert ipari vacakjaihoz nem volt kedvem, nagyon olcsót meg pláne nem akartam venni, és a…..
 A XI. kerületben egy éve talált faragott kövek alapján szeretett volna a múzeum egy élethű elvi rekonstrukciót a 2009-es év legszebb leleteit bemutató "Van új a föld alatt" kiállításra. A kiállítás április 16.-án 10 órakor nyílik. Sírásók blog,…..
A fürdő nyitott tornacsarnokának keleti fala. Középen az exedra. Nem végleges modellezés és textúra.  A palaestra ma...
A légiótábor két főútjának kereszteződésében állott a katonai fürdő monumentális, mintegy 120 x 140 méteres alapterületű épülete, melynek főbejáratai északon és nyugaton e főutcákról nyíltak. Az épületet a 2. században emelték, majd többször átépítették. A…..
Déli táborkapu - Porta principalis dextra A porta principalis dextra itt helyreállított formájában a 2. század második felében épült. Az emeletes, négyszögletes kaputornyok két, egyenként 3,5 m széles kapunyílást fognak közre. Az építményen többször végeztek kisebb…..
Keleti táborkapu - Porta praetoria A legiotábornak a Dunára, vagyis az ellenség felé nézõ oldalán volt a tulajdonképpeni fõkapuja. A via praetoria innen vezetett a táborközpontba, a principia épületéhez. A porta praetoria ma ismert formájában a 3. század második felében…..