Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Otthon édes

162 bejegyzést írt és 215 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasónk, Anna küldött egy figyelemre méltó házikót. Klasszikus Demegvenném-sztori. Meglátta, akarja és fejben már az övé is. Ugye ismerős a történet?..
Nyárutón kiürül a Balaton. Én ilyenkor szeretem igazán. Jókai Mórnak 25 nyár adatott meg Füreden. Korábban már írtam az író házáról, most megint tollhegyemre tűzöm...
Egy 120 éves viharvert balatoni villa méltóságának visszaadása? Van, akinek ez a kihívás...
Demegvenném Balatoni mézeskalács 2018.08.10 09:14:30
Szakameberhiányos időket élünk, ezért házat már csak patent állapotban vennék, olyat, ahol maximum ki kell festeni. Ez a balatoni házikó terméskő lábazattal pont megfelelne a célnak. Takaros külső, mini tornác, aprócska kert, az is jobbára lekövezve. Az emléktábla szerint 1935-től folytonos itt a…..
Erdei kutyasétáim alkalmával évek óta van két ház, amit figyelek, mert egymással szemben állnak és mindkettő eladó. Vártam, mikor történik egyikkel vagy a másikkal tulajdonoscsere. Nos, az egyiknél megvolt. A koszosbarna alig 30 m2-es szigeteletlen faház gazdát váltott. 20, mondom húszmillió körüli…..
Egy Amerikában élő kedves olvasónk spottingja, melyet balassagyarmati sétája alkalmával lőtt. Ezen neki is megakadt a szeme. Az angyalos házról, mint írja, semmit nem tud, csak gondolta, jelenti a blognak, és milyen jól tette. Ki mit tud a házról, adjuk össze a tudást kommentben! Olvasói…..
A ház sem rossz, ahová nemrégiben vendégségbe voltam hivatalos, mégis a kerítés keltette fel először a figyelmemet. Ómátyásföldön járunk, a gazdagok és szépek századelős villanegyedében. Csoda-e, hogy a némafilmszínésznő is itt emelte házát, hogy a forgatás fáradalmait legyen hol kipihennie?A házra…..
Klasszikus. Megyek autóval, meglátom, felfogom, amit látok, majd visszatolatok. Ez a csoda Ómátyásföldön fogadott, ami a századfordulós arisztokrácia, illetve a gazdag pesti polgári családok közkedvelt nyaralóhelyének számított. A villát Dozzi József szalámigyáros építtette családja számára,…..
Demegvenném Csak egy kis présház 2017.06.26 09:51:19
Csak egy kis présház, de gyakran nem is kell ennél több vagy nagyobb. Lajoskomárom (Fejér megye) pincesorán vagyunk, ahol rengeteg takaros felújított pinceházat láttunk. A sort ez a kis épület nyitja. Egyszerűsége, zsalui, ajtaja, rajta a bájos vasalatokkal, a szív alakú kulcslyukkal egyből a…..
Csilla fut és ilyenkor a mobilja is vele van. A mi szempontunkból ez remek, mert rendes Demegvenném blog olvasóként le is fotózza, ami neki tetszik. Ezt a villát Balatonföldváron lőtte a Platánsoron. Itt mindig lassít is egy kicsit, ami nem tesz jót a rekorddöntési kísérletének, de legalább pár…..
Erről aztán tényleg semmi infónk nincs, olvasónk küldte, az biztos, hogy Budapesten készült, vesszünk el tehát most csak úgy, infó nélkül a szépségeiben. Kell és kell, nincs mese! Fotó: Rózsa Szonja..
Demegvenném Hol van az a nyár? 2017.03.09 18:35:11
Tavasz elején az ember elkezd ábrándozni egy nyaralóról, ahol magának vagy a gyermekeinek gondtalan vakációt biztosíthat. Ma egy ilyen álombéli házat mutatunk. A kúriaszerű épület dokumentációját egy lelkes olvasónk bocsátotta a rendelkezésünkre. A családi archívum képeit nemrég készült, friss…..
Az első igazán napsütéses tavaszi napon vágytam a kockásabroszos kertvendéglők romantikájára. Bori barátnőmmel elmentünk tavaszt köszönteni a Náncsi néni Vendéglőbe, utána pedig róttuk a környező utcákat, hogy legyalogoljuk a kalóriákat. Ekkor bukkantunk Remetekertváros gyöngyszemére, erre a…..
Demegvenném Tökéletes harmónia 2017.03.04 08:08:20
Közeleg a tavasz, enyhül az időjárás, fázós kezünket már nem védi kesztyű, aminek levétele a hideg, szürke télen kicsit körülményes volt, így a fotózástól is elvette a kedvünket. Nade, most már minden rendben. Ezért amikor tegnap a Budai Várban jártam, az Országház utca 23. alatt lévő barokk házat…..
Demegvenném Mozgó időkapszula 2017.02.15 15:00:19
Mártírok útja, köh-köh. Egy időben ezt tartották Budapest légszennyezettség szempontjából legaggályosabb területének. Szó sincs róla, hogy itt vágyunk egy ingatlanra, de persze akadnak elbizonytalanító tényezők. Például ez a lépcsőház, na persze nem a decens beázás vagy félredobált Penny akciós…..
"A Demegvenném-be szánnám ezt a fotócsokrot. A kis faházak Canterburyhez közel egy kis tengerparti vàroskaban Whitstable tengerpartján találhatók. Amíg Magyarországon egy kedves kis bányató mellett egy faházat màr 2 millió forinttól meg tudunk venni, addig itt egy beach fronti hàzikó £ 35 000- nál…..
Az ország szerintem legdrágább paradicsomát a XII. kerületben termeli valaki. A teleken ugyan néha látni eladó táblát, de évek óta hobbikertészkedés folyik rajta, ráadásul nehezített pályán, lejtős telken, aminek agyagos a földje, zöldségtermesztésre tehát nem a legjobb választás. Az első melegebb…..
Egy korábbi posztunkra meglehetősen sok olvasói levél érkezett, melyben összeadtátok a tudást, mit lehet tudni Kissvábhegy tévés lakótelepéről. Most az olvasói levelekből szemezgetünk. Köszönjük nektek az aktivitást."A körházakat a 70-es évek elején Gácsi Sándor rádiós találta ki, megalapította a…..