Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kenesur

0 bejegyzést írt és 151 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Kimegyek külföldre mosogatni, és királyul fogok élni!" Úgy tűnik, hazánkat is elérte a "kivándorlási láz", azaz egyre többen fontolgatják, hogy külföldön keresik boldogulásukat kis országunk helyett. Ez a folyamat amúgy nem egyedi, pl. a lengyeleknél vagy a románoknál már…..
kenesur 2012.02.27 18:59:20
@mindig igazamva: Köszönöm szépen, remélem egy nap neked sem kell vacillálnod, hogy elmenj-e.
kenesur 2012.02.27 19:09:08
@Gamma Leonis: hát nem nagyon tudok neked ellentmondani. Pedig de jó lenne.
kenesur 2012.02.27 19:13:31
@feketehun: Két dolog. Az egyik az, hogy nagyon jól csinálod, én 25 voltam, amikor először elmentem dolgozni külföldre, ennek már nyolc éve. Fiatal vagy, semmit nem veszíthetsz. A másik a munka, amit végzel. Jogász vagy, így gondolom nem fogsz ott jogászkodni, ahogy én sem voltam pedagógus vagy újságíró, amiket itthon végeztem. Na most a dilemma: mi éri meg? Nekem a másfél év Anglia nagyon megérte már a nyelv szempontjából is, de sajnos tanítani nem tudtam, maradt a vendéglátás, mivel kétkezi végzettségem nincs. Én azt mondom, húzz le pár évet és próbálj meg ott egy iskolát elvégezni, máskülönben soha nem fogod azt csinálni amit szeretnél. Szép dolog a sok pénz, de az is fontos, hogy ne egy "gályán" keresd meg. Különben tökre mész az biztos!
Előre borítékolható volt, hogy a felháborodni imádó amerikai közvélemény nem fogja pillanatok alatt elfelejteni M.I.A. vasárnap este bemutatott középső ujját, olyannyira nem, hogy másfél nap elteltével sem csitul, inkább fokozódik az ezt övező botrány. Most éppen ott tart az…..
kenesur 2012.02.07 18:31:58
Halandó emberként gyakorlatilag lehetetlen asztalt foglalni a világ legjobb éttermeibe - vonható le a következtetés az eater.com összefoglalója alapján. A gasztroszájt legutóbb azokat az éttermeket szedte csokorba, melyekbe egy asztalfoglalás nehezebb ügy, mint egy vasárnap…..
  „Magyarországon az emberek megtanulták, hogy [...] Nyugaton van keresnivalónk. Keleten semmi keresnivalónk sincs.” (Orbán Viktor, Magyar Hírlap, 2007)   „Kína és Magyarország ilyen új szövetségesei lehetnek egymásnak. A két ország kapcsolatában a…..
kenesur 2011.06.30 22:05:36
Valóban nincs az égadta világon semmi baj azzal, hogy Kínával üzletelünk, a baj itt azzal van, hogy a Fidesz politikusainak, kiváltképpen Orbán Viktornak, már nagyon régen nincsen gerince. Egy csúszómászó ő, és az is marad. El kellett zavarni az IMF-et, majd büszkén veregetni a mellünket, hogy nekünk bizony senki nem diktál. Aztán mégis, sunyi kis görények módjára, a maradék pénzt azért elköltötték a MOL-ra (persze ebben benne volt részben az ellopott magánnyugdíj lovetta is), majd lepaktált azzal a "kommunista" országgal, akik ellen évekig ugattak és mindenki hazaáruló volt, aki a Keleti Kapcsolatokról beszélt anno. Összeállt azzal a Kínával, amelynek vezetője másnap, nagyon ciki módon úgy nyilatkozott, hogy "megsegítettük a bajban levő Magyarországot!" - hahaha! Nesze neked Viktor! Nesze nekünk. Az IMF is adott volna, csak azok nem pofáznak annyit arról, ki hogyan áll, de ez csak a jobbik rész. Kíváncsi vagyok mennyi minden lesz itt megmondva ezentúl a kínai befektetésekkel kapcsolatban... félek nagyon is sok. Ilyenkor hol van a nagy nemzeti vonal? Most nem fontos a magyar érdek és a magyar kézben levő tulajdon mi? Szélhámos férgek ezek mind. Mégegyszer hangsúlyozom: nekem nincs bajom a kínai kapcsolattal, sőt... csak az a szomorú, hogy a nagy vezér már megint megmutatta, hogy egy utolsó cirkuszi mutatványos, és ott bassza át a népet a nagy erkölcsi szarságaival, ahol csak tudja. Majd a seggnyaló Szíjjártó megmagyarázza. Az a kis pondró, meg lelkesen kiáll majd és elmondja, hogy "Ti vagytok a hülyék és nem mi!" Hamarosan azok is elpártolnak ezektől a mocskoktól, akiknek még ott áll az Orbán-oltár a nappaliban. Hamarosan ők is kimennek az utcára és azt mondják: "Elég belőled te semmirekellő bohóc!" És akkor Viktorék bebújnak a maradék támogatójuk mögé... a felső tízezer csak tízezer ember... nagyon könnyen átmegy rajtuk a nép!
Peter Falk 83 évesen, június 24-én halt meg Beverly Hills-i otthonában. Világhírűvé az a Columbo című sorozat tette, ami legalább olyan intézmény lett Magyarországon, mint a Derrick vagy a Dallas. Columbo ballonkabátja, kitaposott cipője és szivarja bevonult a hazai sorozatpanteonba…..
kenesur 2011.06.28 23:05:26
 A moziban is az a jó, hogy senki se mond előtte semmi okosat, szóval sok duma helyette jöjjenek a filmek, nem sorrendben. A filmrészleteket igyekeztem eredeti nyelven megkeresni. Étel, ital, férfi, nő - Eat, drink, man, woman A tajvani csodálatos film főzős jelenetei összevágva:…..
Michael Knight Égjen a zsír! 2011.06.05 17:20:00
Majd éppen Lázár János mondja meg, hogy miből álljon a McDonald's hamburgere! Még szerencse, hogy a Coca-Cola receptjét egyelőre nem akarja átíratni a kétharmaddal...Azt hiszem, rájöttem! Csakis Lázár János lehet a miniszterelnök titokzatos bohócügyi államtitkára! Nem is lehet…..
kenesur 2011.06.06 12:27:15
Édes istenem, ez már tényleg egy bohózat, tele olyan szereplőkkel, akik saját maguk karikatúrái. Sajnos a fejlett(ebb) országokban, már az első botrány után lemondott volna az államtitkár úr, és nem még nagyobb baromságokat találna ki. Kinek jó ez? Most komolyan... van ennek valami értelme is? Az, hogy minden nap valami hihetetlenül nagy baromsággal állnak elő, aminek rendszerint se füle se farka, hogy aztán ráfogják a "nemzeti" "forradalmi", vagy éppen az "összefogásos" jelzőket. Röhej! És ami a legszomorúbb, hogy rengetegen még mindig megeszik ezt a süket szöveget. Még mindig nem veszik észre, hogy ez a kormány, nem hogy nemzeti, de egyenesen nemzet ellenes! Egy tolvaj banda, akik a lopást ilyen-olyan törvénymódosításokkal és az alkotmány teljes semmibevételével, legálissá teszik. És a nép ehhez még tapsol is. Hihetetlen! Nem adok egy évet sem, és itt is százezrek lesznek az utcán, kíváncsi vagyok, hogy azt akkor mivel fogja megmagyarázni a Spirituális Vezető... ha egy millióan mennek majd ki, azok biztos mind "kommunisták" lesznek, és lám milyen hihetetlenül nagy a demokrácia, hogy még ezt is megtehetik... amikor majd egy tank aljából rángatják ki a Sámán urat, hogy a rögtönítélő bíróság elé vigyék, akkor is majd azt hajtogatja, hogy minden "értetek volt"... Nem lenne jobb, még most eltakarodni? Adja szépen át a vezetést valaki olyannak, akiben még lapul némi józan ész, és nem a korlátlan hatalmat szeretné kiépíteni, nem Európával akar harcolni, és nem gyűlöli szívből politikai ellenfeleit. Szépen kérem még egyszer: legyen szíves most eltakarodni, mert bár még van türelem az emberekben, de azok a bizonyos cseppek egyre sűrűbben hullanak abba a bizonyos pohárba...!
Hogyan fényképezhetsz a világ egyik legtitkosabb országában? Észak-Koreában nem fényképezhetsz akármit, csak, azt, amit engednek, amit láttatni akarnak. A brit fotós, Charlie Crane sem járt másképp, egy év alatt megszerezte az engedélyt a fotózáshoz, majd kapott két kísérőt,…..
kenesur 2011.05.31 00:37:19
@Flatline_: Szerintem te végig kamuzol! Valószínűleg Kínában jártál, de hogy Koreában nem, az szinte tuti! Pár ismerősöm járt ott (nem is egyszer), baptisták, és ők azért némileg tisztább leírást adnak a dolgokról. Te végig általánosságban beszélsz és nem sokat! Ha ott lettél volna, nem lenne ennyire közhelyes és elfogadó a stílusod!
..
kenesur 2011.05.19 19:41:47
@ilozv: nekem is az tűnt fel! Az kamu!
A szerb biztonsági szolgálat tagjai a belgrádi Száva Központ közelében elfogták egy belgrádi fekete BMW tulajdonosát, akiről azt gyanítják, hogy merényletet tervezett Schmitt Pál ellen – adta hírül a szerb alo.rs. Arra gyanakodnak, hogy a fiatal megpróbálta…..
kenesur 2011.05.19 12:19:58
@Grigorij: Ej, pedig de jó lenne az a bizonyíték... Hogy ezek a féreg Wittnerék végre befogják a mocskos pofájukat és úgy takarodjanak el az államvezetésből, hogy vissza se nézzenek! Néha az eszem megáll, amikor például Pozsgay beszél valamit a demokráciáról... hogy van pofája? Amit Nagy Imréről írt anno, azt miért nem lebegtetik a feje fölött, hogy: "Imre, Imre! Talán nem neked kellene..." Az embereket teljesen hülyének nézik és azt gondolják, mindent lenyelünk. Hát nem! Előbb utóbb Viktor és a bandája szaladni fog. Be a börtönbe! De előbb ki lesz belőlük sajtolva az a sok milliárd, amit elloptak. Mert bár sok fideszes olvasónak furcsa lehet, sajnos igaz! Ezek eddig a legnagyobb tolvajok a húszéves demokráciában! Hogy lehet, hogy az elszámoltatási biztos úr olyan ügyekkel nem foglalkozik, hogy honnan van XY (mondjuk Orbán úr) vagyona, amikor életében egy percet sem dolgozott, és az egyetemről rögtön a politikusi pályára ment? Vagy Lázár úr miből és hogyan építkezett "lépésről lépésre" hogy ekkora a vagyona? De vissza is tekinthetünk... KAYA IBRAHIM vagy JOSIP TOT már komolyan SENKIT nem érdekel??? ENGEM MARHÁRA, és vagyunk ezzel így egy páran. Deutsch Tamás beléptető kapu milliárdjai hol vannak? Mi a helyzet Tokajjal? Már az felér egy Sukoró-üggyel. Néma csend. A barmoknak az kell, hogy a volt kormányok tagjait rabláncon láthassák és több nem számít. Aztán, hogy bűnösök-e? Kit érdekel. Tisztelt Orbán úr és tolvaj bandája! MOSSÁK KI MAGUK IS A SZENNYEST! Bizonyítsák be, hogy csak aljas rágalom minden! De sajnos tudom: EHHEZ KIVÉTEL NÉLKÜL MIND GYÁVÁK!!!!!!
kenesur 2011.05.19 12:21:05
@Grigorij: "Nem a wittner-féle az igazi hős, hiszen fiatalon még egyszerű a barikád mögé állni.
Az a hős, aki karrierje csúcsán nem írja alá a Kádár-nyilatkozatot és az élete további évtizedeiben nem vadászpilóta lehet, hanem portás vagy segédmunkás!
Az a hős, aki nem áll be a komcsiknak és jómenő ügyvédi irodáját 40 évre portásfülkére cseréli!" TÖKÉLETESEN EGYETÉRTEK VELED!
Külön blogbejegyzésben emlékezik meg az Economist Deutsch Tamás roppant szórakoztató twitteres pályafutásáról, aminek kapcsán gyorstalpaló nyelvleckét is kapnak az olvasók a magyar nyelv csodálatos káromkodáskincséből.A mikroblogon Dajcstomi néven publikáló, 1320 követővel…..
kenesur 2011.04.05 09:30:01
hahaha, a mondat pontos fordítása: Undorító ondó-csöppek!
Na ez aztán a szép kép rólunk, és egy EURÓPAI képviselőtől ez hatalmas ajándék a népnek.
Nemsokára eljön az idő, amikor ennek a lebutított nemzetnek elege lesz és úgy elsöpri a dajcstomi-féléket, hogy még annyi sem marad utánuk, amit be lehetne hinteni sóval.
Nem tudom, hogy a fideszeseknek, hol a határ... Kérdezném attól az ismerősömtől (is), akinek a nappalijában Orbán oltár áll, hogy hol van az a pont, amikor már ő is azt mondja, hogy ez túlzás.
Vajon ő is tapsikolt otthon Wittner Máriának?
Ő is egyetért dajcstomi mondataival?
Ő látja pontosan, hogy imádott vezérének mi a célja az ellopott magánnyugdíjakkal?
Csak úgy átsiklik Lázár tettein, és egészoldalas uszításán?
Valóban azt szeretné, hogy a gyerekek után járjon plusz szavazat?
Tényleg, őszintén azt gondolja, hogy a magyar EU elnőkség sikeres?
Tényleg nem látja, hogy a 'sosehazudóst' tőlünk minden irányban mindenki szánja és kineveti, mert nem európai politikus?
Tényleg lehet ennyire fanatikusan rajongani, hogy nem veszik észre, amit ez az ember csinál?
Végül pedig: nem gondolják, hogy Orbán helyett már réges régen mást kellene állítani a Fidesz élére?

Sajnálom ezeket az embereket, beleértve a barátaim egy részét, mert bár jelenlétemben azt bizonygatják, mennyire rendben van minden, és hogy mekkora politikus is Orbán, igazából ez egy buborék, amit már nagyon túlfújtak... Nem kívánom nekik, hogy csalódjanak, de fognak. Nagyot!
kenesur 2011.04.05 10:50:17
@gorcsev54: De komolyan sajnálom, mert az, ahogy istenítik az annyira magasfokú, hogy onnan csak nagyot lehet zuhanni és pofára esni. És az fáj! És őszintén sajnálni fogom őket, mert nyolc évig csak azt látták, hogy ez az ember mindenki ellen harcol és meg akarja menteni ezt az országot (ami egyébként becsületes), de amikor a kezébe kerül a gyeplő mindig bebizonyosodik, hogy csak egy utolsó kókler! Egy szélhámos. És ez az őszinte véleményem!
kenesur 2011.04.04 19:58:48
  „Itt voltak-e mindig ezek az omladozó, tizenkilencedik századi házsorok, fagerendákkal megtámasztott falaikkal, deszkalapokkal befoltozott ablakaikkal, redős bádoglemezzel fedett tetejükkel, összevissza düledező, gyatra kerítéseikkel? És a bombáktól felszántott…..
kenesur 2011.04.03 19:23:09
@loláb: en ugyanigy vagyok vele. Eszak-Korea nagyon fogalkoztat mar jo par eve, sajnos eddig csak annyi jutott, hogy sokat beszelgettem olyanokkal, akik anno jartak a "barati orszagban". Sokat gondolkodtam, hogy el kellene menni a nagykovetsegre es beadni a vizumkerelmet, de sajnos az elso diplomam ujsagiras (jelenleg pedagoguskent dolgozom) es szerintem ezt pikk-pakk kinyomoznak, igy eselyem sem lenne. :( Nem hiszem, hogy nagyban kulonbozne az ottani videk mondjuk Kinatol, ahol kb. ugyanez a modi (alattal valo szantas, takolt viskok, patkanyok, stb.) es az emberek is biztos nagyon vendegszeretoek lennenek, mivel eletukben nem lathattak kulfoldit (ez Kina sok falujaban is igy volt). Szerintem ez az egesz kommunista ideologia ott inkabb a varosra jellemzo, a videki embert nem mozgatjak annyira, onnan sosem jonnek kepek, hogy mekkora fesztival volt itt, vagy ott... de hangsulyozom: szerintem. 31 vagyok, epp utolert az uttoroseg anno, es olyat kell mondjak most, ami sokaknak nem fog tetszeni, de muszaly: nekem nagyon bejott! Es akkor ennyi is, mert a tobbi nem jott be.
Szoval szaz szonak is egy a vege, en mennek. Ha esetleg valamikor tervezed (meg a rezsim osszeomlasa elott) irj ram legyszi, kitalalunk valamit, hogy lehetne bejutni...
jazzdobos@hotmail.com
"A politika részéről nem kaptunk visszajelzéseket a hétfői adással kapcsolatban, se elmarasztalót, de dicsérőt" - idézi a Független Hírügynökség Rényi Ádámot, a 40 milliós játszma című tévéműsor főszerkesztőjét. Korábban mi is megírtuk: a tv2…..
kenesur 2011.03.22 14:50:28
@trendo+: ezt pontosan így gondoltam én is mindig!!!
kenesur 2011.03.22 14:58:38
@M_R: Petőfi versének megvágása után, ez nem is olyan valószínűtlen... itt már bármi megtörténhet.
A kérdés főleg a rendszerváltás óta érdekes: azelőtt a kutya sem látogatott nyugatról keletre, aki mégis, az a Balaton felé vette az irányt, aztán leomlott a vasfüggöny, a német, brit, olasz turisták nem féltek többé attól, hogy a határra érve szovjet katonák kutatják majd…..
Subba RIP Biggie! 2011.03.09 23:30:00
Ma 14 éve lőtték le minden idők egyik legnagyobb rapperét. Notorious tribute mix itt. ..
Angelika kisebb csokor általános bakival lep meg bennünket, és még bónusz kiejtési iránymutatást is kér.Több helyen, több filmben (pl. Helyszínelők, Poirot) hallottam a "billion" számot "billióra" fordítani "milliárd" helyett. A billió magyarul…..
kenesur 2011.02.22 09:04:58
@Atomot az indexre!: Igen, ez így van. Én a honvédségnél oktattam angolt nyelvet egy ideig, a seregben a megerősítés szava a 'Roger'.
Ez a soda is tényleg tipikus, Amerikában én is rászaladtam anno erre a szóra. :) Aztán megdöbbentem, hogy kaptam egy kólát.
Kötelező lesz szeptembertől az angol nyelv tanítása Szlovákiában - döntött a pozsonyi parlament februárban - noha a döntéshozók egyelőre nem tudtak megállapodni, hogy melyik évfolyamtól. Az idén március elsejétől életbe lépő új szlovák közoktatási törvény szerint az…..
kenesur 2011.02.22 08:17:54