Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ammonia73

0 bejegyzést írt és 1131 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A bocsiviki.hu nyilvános Facebook oldalán megjelent egy szcientológus konzultáns céget dicsőítő bejegyzés: Itt lehet megnézni:..
A szcientológia egyház luxushajója holnapig biztosan karanténban marad, még 28 személy tartózkodik a fedélzeten - írja a 444.hu a Guardian cikkére hivatkozva. A szcientológusok félhivatalos szóvivője ezt írta 9 napra erről: Laci12          2019.05.03. 18:37:58Látom ismét szembesülnöm kell a…..
Ammonia73 2019.05.13 12:06:12
@free spirit: Hubbard szerint ha úgy haladunk el egy kereszt előtt, hogy egy patkány is van valahol a közelben, az garantált megfázás. Clearek esetében nem tudom, hogy fordulhat elő, de lehet, hogy egy baromi nagy patkány él a hajón. Na meg a kereszt is tuti ott van valahol...arról nem volt szó, hogy milyen kereszt, gondolom, a szcientológia keresztje is okozhat ezek szerint ilyet, de csak ha van patkány is. :D
Előzmények: Negyvenmillióra büntette a NAIH a szcientológusokat Rövid összefoglalás: Az adatvédelmi hatóság 2017. október 13-i határozatával zárta le és összegezte a szcientológia vallási egyesület adatkezelését vizsgáló több hónapos hatósági eljárást. Ebben összesen 40 millió forint büntetést…..
A NAIH és a szcientológia csatározásai, illetve az új könyv (Dudás Diána: Az én szcientológia sztorim) megjelenése óta megnőtt a blog forgalma, és ezzel párhuzamosan a kommentmennyiség is. Átnézve az elmúlt hetek kommentjeit szükségét érzem a következő minimális korlátozások bevezetésének. A…..
Nagyon jó meglátást tett közzé az egyik legnagyobb WISE-os (World Institute of Scientology Enterprises, Szcientológus Vállalkozások Nemzetközi Szövetsége) üzleti tanácsadó cégről (és úgy önmagában az egész módszertanról) az egyik volt ügyfelük. Megosztottam az alapítvány Facebook-oldalán, de…..
Kapcsolódó cikkek: A szcientológia méregtelenítő programja Négymillióba fájó vallási elvonókúra Dr. Zacher Gábor a szcientológia méregtelenítő programjáról   Tegnapi (02.18.) TV2 Mokka interjú: Szaunázással méregtelenített Curtis, aki új dalokat is írt..
Előzmény: Újabb magyar leleplező könyv készül a szcientológiáról Aki ismeri ezt a rendszert, az tudja, hogy kevés hatékonyan bevethető fegyver létezik ez ellen, melyekből az egyik a tudás, a velünk szemben álló szörny alapos ismerete. Ezért tartom a szcientológia elleni harc szempontjából…..
Ammonia73 2019.02.20 19:27:50
@Moria: ezt én is kiszúrtam. :)
Ammonia73 2019.02.20 19:29:09
@Ammonia73: bár, senki sem mondta, hogy a képen maga az író látható...
Előzmények: A szcientológia és utóhatásai, 1. évad (1. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával)A szcientológia és utóhatásai, 2. évad (2. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával) A 3. évad: A szcientológia és utóhatása, 3.…..
Ammonia73 2019.01.28 18:16:54
@DoriB69 "Amerikában történtekről. Mi Magyarországon élünk és ez egy magyar blog. Mégha szóról szóra igazak is az ott elhangzottak, mennyiben érint ez itt téged?"

"Szerintem ez a Remini sorozat irrevaláns és elrugaszkodó a magyar szituációt alapul véve, vagy nem?"

Nem. És itt jön az, amiről írtam, miszerint ahhoz, hogy rájöjj milyen ember is volt valójában LRH és mi a célja ennek az egésznek, elegendő lenne átrágnod magad azokon az irányelveken, utasításokon, egyéb dokumentumokon, amelyben Hubbard maga írja elő az emberi jogokat sárba tipró intézkedéseket, az emberi kapcsolatok (és eleve az egyén) semmibevételét a "nemes" cél érdekében.
Pont ez a lényeg, amit Te belülről sosem láthatsz, mert csak azt a szcientológia anyagot olvasod (olvashatod) el, amit eléd tolnak. Pont az a probléma, hogy a szcientológia mindig az egyénekre mutogat amikor a visszaélésekről van szó, pedig ezek az emberek pontosan azt hajtják végre, amit LRH előírt. Nem az a lényeg, hol csinálják, hanem, hogy miért. Sajnos, ezt a sok agymosás után nehéz elhinni, de még csak elképzelni is, de Hubbard a róla lefestett képpel ellentétben egyáltalán nem.volt sem.jó ember, sem jó családapa ( miért hallgat pl. az egyház Hubbard legkisebb fiáról, Quentinről, aki jobbkeze volt az Apollón a szcientológia születésekor? Quentin OT volt, ha jól tudom, OT VII (valaki aki pontosan tudja erősítse meg), és egyébként öngyilkos lett. Felveti a kérdést, hogyan lehet egy magas szintű OT öngyilkos? És hogyan lehet valaki egyszerre OT és homoszexuális, miközben Hubbard szerint ez egy aberráció (véletlenül sem genetikai hátterű dolog) és a tónusskálán az 1.1-es szinten helyezkedik el? Miért nem említik Quentint sehol? Egyébként Quentin nyereségjelentést is írt az OT szintjéről egy (1968-as vagy 69?) Auditor magazinban. Előkeresheti bárki.
Hubbard legidősebb fia, aki szintén vele dolgozott, szintén megtagadta a szcientológiát és családjával bújkálni kényszerült az üldözői elől. Szerintem ezek elgondolkodtató dolgok.
Ammonia73 2019.01.28 19:04:48
@DoriB69: az előző két hozzászólásommal kapcsolatban...
Sajnos, az a tapasztaltom, hogy bármilyen, az egyház által kommunikált dologgal ellentmondó tény tálalása a szcientolóus részéről a hitelesség megkérdőjelezésébe torkollik (kognitív disszonancia)
de azért várom a válaszodat...mindig remélek. :)
Illetve olyan kérdésem lenne még, hogy szerinted miért van az, hogy amit a dianetika könyvben (mert ugye először ezzel találkozik az ember általában) leír és a szcientológia állít azt azonnal igaznak fogadja el az ember (te egy thetán vagy, és monden bajod forása a reaktív elme slussz passz! - igen, én egy thetán vagyok és minden bajom forrása a reaktív elme, mert ez a fickó ezt írja ebben a könyvben), viszont mindent és mindenkit, aki ezzel ellentétes dolgot állít vagy kritikát fogalmaz meg, azonnal megkérdőjelezi, hiteltelennek bélyegzi? Nem furcsa ez egy picit?
BEVEZETŐ Ez egy hosszabb lélegzetű útmutató lesz, mely a szcientológia egyház otthagyása óta összegyűjtött személyes tapasztalataimon alapul, és elsősorban ex-szcientológusoknak szól. Természetesen mindenki abban hisz, amiben akar. Senkitől nem vitatom el a jogot arra, hogy higgyen abban, amit L.…..
Forrás: Rej­té­lyes ha­lál­ese­tek a szci­en­to­ló­gu­sok körül!     A cikkben említett három esetből eddig egy volt ismert a nyilvánosság előtt egy 2005-ös Népszabadság cikkből (Rejtélyes öngyilkosságok és a Szcientológia Egyház)...
Ammonia73 2017.11.04 07:51:11
@FenePéter: az elmúlt években járt már itt néhány hozzád hasonló emberke, aki előadta, hogy ő is kilépett már, na de azért elmondja, hogy milyen csodálatos dolgok vannak a szcientológiában. Szerintem meg szcientológusok vagytok javában és simán jöttök védeni a semmit.
Örülünk, hogy sikeres vagy, és hogy ezt a szcientológiának tulajdonítod, most már a sikerek mellé csak a magyar helyesírás és fogalmazás szorul javításra...:)
Kíváncsi leszek, mi lesz ebből... Frissítés - ez lett: Ennyit a szabad kommunikációról...  Ez volt az eredeti beszélgetés, amit gyorsan titkossá tettek. Vajon mi lehetett a bajuk? A puszta ténye annak valószínűleg, hogy egy gonosz elnyomó megpróbál kedvesen szóba állni velük.....
Már ezért megérte megnézni. Szakmailag ez volt egyébként a legjobb interjú eddig, a kisebb tárgyi tévedéseket pedig bőven ellensúlyozza, hogy végre sikerült megszorongatni és sarokba szorítani ezt az embert. Az azért elgondolkoztató és árulkodó volt, hogy leginkább a szcientológia egyházi és…..
Ammonia73 2017.10.30 09:16:44
Megmutogatnám nekik azt az iránylevelet is, amiben HUbbard 11 ember likvidálására (R2-45-ös eljárás, ami elnevezés a kolt 45-ös miatt lett ez...bővebben itt: www.xenu-directory.net/practices/r2-45.html) buzdítja a tagokat.
Megkérdezném tőle azt is, hallott-e már Quentin Hubbardról, Hubbard fiáról, aki jobbkeze volt az Apolllón és együtt dolgozták ki a szcientológia alapjait, aki OT is volt és homoszexuális is, és nem mellesleg öngyilkos lett, bár, Hubbard felesége sejtett olyasmit is állítólag, hogy talán HUbbard maga tetette el láb alól a "problémás" gyereket. Szerintem a mezei szcientológus, arról sem tud, hogy Quentin a világon volt, mert erről nem beszél az egyház. HOgy venné már ki magát, hogy Hubbard saját fia, magas szintű OT öngyilkos lett..
A halotti bizonyítványát sem látták még szerintem, a halottkémi jelentéssel...ami egyértelműen bizonyítja, hogy HUbbard nem azért halt meg, mert úgy döntött, hogy teste most már csak akadályozza a további szintek kutatásában...röhej...:D
Hogyan egyeztethető össze az RPF és a "gödör" az emberi jogok tiszteletével? Stb., stb.
Ma csak erre a rövid bejegyzésre futja... Igazából nem nagyon történik semmi a szcientológusok házatáján, én pedig kissé el vagyok havazva, úgyhogy most nem lesz akkor bejegyzésdömping, mint az előző héten volt. Mindenesetre az jó hír, hogy lesz magyarul a "Bajkeverő" c. könyv, és ízelítőnek…..
Ammonia73 2017.09.19 20:47:35
@Brail Kast: köszi, azt nem is láttam. :)

Egyébként Ref! Nem volt szó a blogon Margery Wakefield Út Xenu felé c. könyvéről, pedig egész jó, nekem tetszett. :)
Figyelmesen elolvastam, amit írtatok a kapcsolatmegszakításról a blogotokon. A következő a válaszom, illetve felvetéseim:   1) Azt végiggondoltátok, hogy ezzel tulajdonképpen mit mondtok? A Szcientológiából nyert összes szellemi fejlődés elveszhet amiatt, hogy valakit folyamatosan leértékel…..
Úgy látszik, a szcientológia "egyházzal" továbbra sem lehet tárgyalni. A konkrét kérésre a kapcsolatmegszakítással kapcsolatban egyáltalán nem reagáltak (és szerintem nem is fognak, mert nincs rá jó válaszuk), tehát eszük ágában sincs bármit is változtatni vagy helyrehozni. Pont, mint eddig. Ők…..
Ammonia73 2017.09.06 20:03:43
@Michael Scott Paper co. inc.: én is itt vagyok és tudok még pár emberkéről, akik korábban itt aktívak voltak nem volt szcientológusként, hanem általában családtagi érintettség miatt.
Röpke 9 évvel az én blogom indulása után elérkezettnek látták az időt arra, hogy a konkrét vádakra megpróbáljanak reagálni, és rögtön 4 bejegyzéssel nyitottak. Velem ellentétben névtelenül csinálja "pár szcientológus". Ez lett belőle: Szcientológia: válaszok - blog (objektivszci.blog.hu) Egy…..
Ammonia73 2017.09.02 19:16:00
@mindless and simple: ezt a kérdést remélem, csak véletlenül szántad nekem. Egyrészt a csodálatos stílus miatt remélem, másrészt én tisztában vagyok azzal. hogy az OT és az összes egyéb kitalálmánya Hubbardnak micsoda és mi célt szolgál. A fenti hozzászólásomban a szcik szemszögéből, Hubbardnak az OT állapotról írt állításainak a fényében írtam, hogy "furcsa". Szóval ha nem érted amit írok, olvasd el még egyszer...aztán szólíts meg de ne ilyen stílusban kérlek. :)
A magyarok A magyar szcientológusok ezt bírták reagálni a Ripost cikkére: MTI OS (Országos Sajtószolgálat) - A Magyarországi Szcientológia Egyház közleménye A szokásos panelek köszönnek vissza (aki vitaminbiznisz ellen van, az a drogkultúrát akarja terjeszteni, és  különben is jó fejek vagyunk,…..