Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsibbant

42 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hangszerész komáimmal faragtunk egy elektromos gitárt 2016-ban. Pár hét használat után azt éreztem, hogy nincs elég kraft a gitár hangjában. Bedugatlanul se, bedugottan se igazán. Hogy honnan jött az ötlet, azt most nem részletezem, de azt találtam ki, hogy legyen vastagabb a test, hátha az segít...
zsibbant 2020.08.13 23:35:13
@eßemfaßom meg áll:

1. nekem működött a vastagítás, megjött a kraft, amit hiányoltam. Nem kötelező elhinni :)

2. azért vastagítottam meg, hogy attól hátha dögösebb lesz a hang, nem azért, mert sípolt volna. Ilyet még csak nem is állítottam. (lásd 1. bekezdés)

3. azért lett kikönnyítve a hangszer, hogy ne legyen irgalmatlan nehéz. Az üregesség lehet többféle, mint az a gitárosok körében köztudott. Van olyan üregelési megoldás, ami visszacsatolást okoz, van, ami nem. Ezzel tisztában vagyok, le is van írva (3. bekezdés)
Furdancs Blog Gitárból falióra 2020.06.26 05:00:00
Mi van akkor, ha van egy elektromos gitárod, ami nem szól jól? Add el. Vagy hasznosítsd újra, mondjuk tűzifa formájában. Én faliórát csináltam belőle...
2010-ben úgy éreztem, hogy a férfivé válásom folyamata még korántsem ment végbe. Az egyik dolog, ami hiányzott, egy dögös övcsat. Emlékeztem, hogy a közeli bevásárlóközpont egyik folyosóján van egy stand, ahol mindenféle dili övcsatokat árulnak. Elmentem megnézni. A…..
zsibbant 2017.09.26 13:54:34
@anonymouse.: Halló!
Amikor ülök, akkor valóban hozzámér a csat egy része, és valóban megindul némi korrózió, de évente kétszer átcsiszolni nem jelenthet problémát, vagy gyenge pontot a mi fajtánknak. Ha és amennyiben be van tűrve az ing/póló a nadrágba, akkor még ennyire se "vészes" a dolog. Kissé tartottam én is még az elején a rozsdásodástól, de aztán kellemesen csalódtam, hogy csak mostanság jelentkezett némi rozsda. Persze, egy nálam finnyásabb embernek ez nagyobb probléma lehet, bár tudni kell rólam, hogy simán harapok egy darab fokhagymát a kolbász mellé, amit egy bögre hideg instant kakaóval boldogan öntök le (ha már finnya :D )
zsibbant 2017.09.26 13:55:58
@scsaba1: Elgondolkodtató. Hogy ez még nem jutott eszembe... :)
zsibbant 2017.09.26 13:56:34
@zsibbant: Ha majd meg tudom oldani otthon a galvanizálás kérdéskört, akkor meg már ennyire se lesz gond a rozsda. :D
Sziasztok! Nagyon rég jelentkeztem bármilyen anyaggal is. Ne haragudjatok. Na de most!! Valami egészen újjal rukkoltam elő. Megfejtettem, hogyan lehet alkoholt integrálni az elektromos gitár áramkörébe. Ha meghatározott mennyiségű szeszes italtól vidám lesz az ember, a gitár miért ne lehetne az? A…..
Pár éve csináltak egy nagyon tanulságos filmet. It might get loud. Ez a címe. Nem nagyon mennék bele a részleteibe, ITT megnézhetitek az egészet. Elég annyi hozzá, hogy az első jelenetben, a méltán népszerű Jack White, a White Stripes frontembere, egy farmon épít egy hangszert. Egy…..
Üdv mindenkinek! Sok mindent nem tákoltam még össze. A gitárállvány is ilyen. Boltban drága, házilag olcsóbb. Főleg úgy, hogy korábbi barkácsolásokból megmaradt anyagokból raktam össze. Még a csavarok, festék, meg a pvc ragasztó is korábbi projektekből maradtak meg. Szóval…..
    Ez a blog azt mutatja be, hogy mindenféle barkácsolással kapcsolatos álmaimat hogyan valósítom meg. Aki átszalad a blogom, könnyen rájöhet, hogy szeretek zenélni, és ezt gitározás formájában teszem meg. A mai kor rock gitárosa a hangszeren, erősítőn, és…..
Adott gyakorlatnál pusztán a fogás változtatásával már másképp, jobban mondva más izmokat lehet megmozgatni. Ezt nem akarom kifejteni, mert ma verbálisan gyenge vagyok.Inkább testépítő fórumokat olvassatok, ott úgyis sokkal erősebb emberek szoktak felszólalni. Mind fizikailag,…..
Sziasztok! Egy kis ötletelés, hogyan lehet a többletköltségek miatt utálatos téli évszak során egy kis spórolást eszközölni. Legyen most a kajálásról szó. Van a mélyhűtő, abban kaja, mégpedig fagyottan. Éhes vagyok, kiveszek mondjuk egy doboz pörköltet. Oké, nem barkács.…..
Drágáim, klikk, lájk. https://www.facebook.com/zsibbantbarkacs ..
X-men? Imádjuk!!! Hugh Jackman?? Egy isten!!! (Mondjuk ez a 2013 Japánban történő Farkasember elég langyos lett) Vaskarmok? Kellenek! Ebben a szellemben született meg az eldobható xmen vaskarom rendszer. Adott egy acél lemez. És itt most sajnos azt kell mondanom, hogy nem fogom…..
Akadt megint pár szabad órám, így megint önmegvalósítottam egyet. Jobban mondva egy régi tervet megint valóra váltottam. A képek önmagukért beszélnek ismét. De azért mégis megosztom az instrukciókat, hátha vannak itt kezdő házi tákolós emberek, akik magyarázatra…..
zsibbant 2013.10.15 14:21:47
@volterjanka: Hm...az ötlet nem rossz! A kertben szoktam ténykedni, és idén már csak egy dolgot fogok összerakni, de majd tavasszal :)
Sziasztok! Zsibbant vagyok a zsibbantbarkacs.blog.hu oldalról. A Furdancs Blogos srácoknak megígértem, hogy a következő agymenésemet náluk publikálom. Bő két hónapos késéssel, íme. Egyes bekezdéseknél igyekeztem nagyképű és kioktató lenni . A kettlebell ugye a funkcionális…..
zsibbant 2013.10.13 15:27:15
@zZz: köszönöm a tájékoztatást, de amúgy megvan :)
zsibbant 2013.10.13 15:29:18
@Morgan kapitány: végre valaki ráérzett a lényegre :D :D :D
zsibbant 2013.10.15 11:01:22
@volterjanka: anyunak nem érdemes beszólni :) nézz körül a saját blogomon, ott van még 1-2 ötlet az alacsony költségvetésű házi edzés megoldásaira :D www.zsibbantbarkacs.blog.hu
Több hónapja dolgozom valamin. Igazából egy délután alatt össze lehet rakni, csak egyrészt türelmem nincs hozzá, másrészt (ha már türelmem nincs hozzá) nem akartam elkapkodni. Minden héten, amikor volt 1-2 órám üresen, mondjuk hétvégeken, akkor egy félórát-órát bütyköltem…..
Csináltam anno domini egy lap steel gitárt, bejegyzés is készült róla. http://zsibbantbarkacs.blog.hu/2012/03/11/lap_steel_guitar   Gondoltam videóval is kedveskednék a kíváncsi nagyérdeműnek.   ..
Buenos Aires! Elég rövid lesz ez a bejegyzés, de ha követed a lentebb hivatkozást, akkor egy hosszú bejegyzésre lelhetsz, kincskereső. Kisködmön. A Furdancsos srácok felfedezték zseniális blogomat, és megkértek, hogy következő marhaságomat náluk publikáljam. Zsíros gázsi…..
Úgy dobta az élet, hogy mégis be kellett spejzolni 1-2 effekt pedálból. Hosszas keresgélés után az Xoticcég AC+ névre hallgató overdrive/booster pedálja bizonyult az optimális megoldásnak. A hápi (a.k.a. wah) pedál szintén szükséges eszköz. Bár Clapton előtt is mindig van egy a…..
zsibbant 2013.10.13 10:32:11
@Morgan kapitány: Köszönöm Enrique úr!
Haligali! Már megint ez a rohadt testedzés. Bocs, hogy újabban csak ebben a témában alkotok, de most itt van még egy mű. Nem ígérem, hogy az utolsó. Az első paraszt fitness a súlyzó volt, betonvas rúddal és fa "tárcsákkal". Utána jött a csigás lehúzó. Most jön egy…..
Amerikai ninja. Leszámolás kis Tokióban. Te nem lehetsz gyilkos. Stb. Ilyen filmeken nőttem fel. És akkor majd én ne akarjak a gyúrásba belekóstolni? Voltam is konditeremben, megfigyeltem a tudományos berendezéseket. Csakhogy messze lakom mindentől, és a zárszeg-vasalat bolt közelebb…..
Ma boldoggá tettem 4 fiatal, igen csinos ifjú hölgyet. Egyszerre. Igazán ultra férfinek éreztem magamat. De induljunk a kályhától. Állítólag egyikük beszorult a fürdőszobába, pánikba esett, onnan pedig kung-fu transzba, és kitört a helyiségből. Az első képen…..
Az egész úgy kezdődött, hogy 'It might get loud'. Ajánlom minden zeneszeretőnek ezt a filmet. Jack White (White Stripes) valami üveghegyen túli farm hátsó kertjében, ahol a kurta farkú malac túrja a szarát, összetákol egy hangszert.…..
Nocsak! Ráleltem pár képre, lényegében az egyik első projektemről van szó. Úgy volt, hogy pár éve egy lomtalanítás alkalmával a 6-ban a szomszéd öregasszony felhozott az utcáról egy akusztikus gitárt. Nagyon lestrapált állapotban volt. Jobban szemügyre vettem a hangszert,…..
Manapság a gitárosok már mindenféle elektromos kütyüt használnak. Mindenféle hangzásbeli effekteket tudunk vele összehozni. Aztán vannak azok a gitárosok, akiknek a gitár és az erősítő közé elég bőven egy darab kábel, nekik a kézben van a gitáreffekt. Bár egy hangológép…..
Elkészültem két újabb övcsattal. Csodáljátok, csodáljatok! Ez a szép, csinos darab szülinapi ajándékként nővéremnél landolt.                                 Nu, ezt a képet…..
Íme, a sörnyitó. Az egyik legidőigényesebb remekművem. Ennél csak a mini hegedű jelentett nagyobb szopást, hogy szép domború legyen az alja, meg a teteje, meg a sok apró idióta részlet. De megérte. Így a sörnyitó is. Mire 'szépen' kidolgoztam magát a nyitó részt. Tudom, hogy…..