Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szucsadam

5720 bejegyzést írt és 1459 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belvárosi társasház, belső udvar, földszint. Ugye ismerős? És az első reakció is: na, ezzel meg mihez kezdjünk? Mondjuuuuuk ezt? Oké, ne szaladjunk ennyire előre. Belsőépítészként rengeteg ilyen lakással találkozunk, és valódi kihívást jelentenek: hogyan lehet a természetes fényt…..
Amikor már a harmadik gyerek érkezik egy családba, minden lakás kezd kicsinek tűnni. Még ez a 78 négyzetméteres újpesti otthon is, amit még 2017-ben újítottunk fel, és 2018-ban mutattunk be itt a blogon (mint olyan menőlakás, amit egy éve laknak). Még szerencse, hogy annak idején kialakítottunk egy…..
Egy egyetemista lánynak készült ez a lakás, amit a megbízóink eleve felújítva vettek. Ez egyrészt kellemes érzés a vevőnek, mert nem kell látnia az új lakását szétbombázva, másrészt baromi sok kötöttséget jelent. A felújítás során ugyanis számos kérdésre kell választ adni, és az igények rajzolják…..
A diákapartmannak, mint műfajnak Budapesten nem túl kifinomult a kultúrája. Sok a külföldi diák, meg az olyan, akinek a szülei a jó minőséget keresik, szóval ha valaki egy nagy lakásból ki tud alakítani 3-5 apartmant, sokkal nagyobb hozamra számíthat, mint más bérlési formák esetén. Persze nagyon…..
A home staging mára olyan divatos fogalommá vált, hogy a hozzáértők száma egycsapásra megsokszorozódott. Ma már ingatlanközvetítők is vállalják, hogy olyan fotóra kész állapotba rittyentik a lakást, és úgy meglövik, hogy a vevőket le kell vakarni a lakásról. Mi az Én Menő Lakásomnál már sok éve…..
Nemrég megosztottunk képeket egy elkészült lakásról, amit Eszter tervezett, és Misi felügyelte az építkezést. Írtuk, hogy Eszternek nagyon tetszett a feladat: tragikus helyzetből kellett felemelni a lakást sötétből világosba, szűkből tágasba. Eszterrel és Misivel egyeztetve arra gondoltam, jópofa…..
Mindig tiszteltem azokat az embereket, akik ismerték a mértéket.  Akik nemet mondanak a második felesre, ha már egyébként is jól érzik magukat. Akik csak akkor esznek desszertet, ha megették a főzeléket is. Akik képesek a hülyéket magázva elküldeni a fenébe. És most van még egy példám. Mind közül…..
Tervezők számára ritka alkalom, hogy egy átalakítás során maradéktalanul tudják érvényesíteni elképzeléseiket, ezért Annabella és Tamás különös izgalommal láttak neki egy befektetési céllal vásárolt, 33 négyzetméteres lakás felújításának a VII. kerületi Barát utcában, amit a köznyelv csak…..
Ritka, de nem példa nélküli pillanat, hogy egy Kádár-kockának állunk neki, olyan azonban még biztosan nem történt velünk, hogy a tulajdonosnak ennyire nagyszabású tervei lettek volna az épülettel. De ez a két körülmény végül olyan kalandot jelentett nekünk, amit muszáj megmutatnunk - még akkor is,…..
A ház tulajdonosai imádják a Tisza-tavat, látták, micsoda biciklis paradicsom ez a környék, és szerettek volna itt egy vendégházat kialakítani - egyrészt nyilván a vendégeknek, másrészt kicsit talán maguknak is. Bár Ausztriában élnek, gyakran látogatnak haza, szeretnének a természet szépségeiben…..
Július végén hirdettük meg, hogy a MagNet Bankkal közösen jótékonysági akciót hirdetünk. Ebben az volt az érdekes, hogy az egész ügy nem is ennek indult, de egyszerűen ahogy haladtak a tárgyalások, a MagNet és az Én Menő Lakásom csapata is valahogy ebben látta a legjobb közös munkát. Segíteni…..
István egy 2015-ben már felújított, Airbnb-n kiadott lakásához hívott minket. A lakást kis büdzséből újították fel az öröklés után, és a bérbeadós oldalon sokszor „cozy” jelzővel illették a szállást, ami felér egy udvarias bírálattal. Valami legyen nagyszerű, semmint cozy, ugye. A cél: olyan legyen,…..
Még tavaly kezdtünk el tárgyalni a MagNet bankkal, aki megkeresett minket, hogy csináljunk együtt valami jót. Amióta blogolunk, vagyis kábé tizenöt éve a MagNet bankhoz kötődő együttműködések mindig jók voltak, rögtön rábólintottunk, és elkezdtünk együtt gondolkozni. Először abban maradtunk, hogy…..
A lélegzetelállító luxus sok esetben öncélú és ízléstelen, mert a hivalkodás a célja. Másokra figyel, nem a luxus tulajdonosára, hiszen a luxus tulajdonosa bizonytalan saját magában, és visszajelzést vár másoktól. Elismerést. Drága dolgokat mindenki tud vásárolni, az nem nagy kunszt. Gyönyörű…..
Mostanában elfelejtettünk hálásak lenni azért, amit hoz nekünk az élet. Legtöbbször panaszkodást hallunk magunk körül amiatt, amiket a napirenden lévő nehézségek okoztak nekünk. Pedig közben fontos, hogy észrevegyük azokat a részleteket, amik miatt szerettünk dolgozni, szórakozni, meg egyáltalán,…..
Sokan vásárolnak lakást abból a célból, hogy kiadják. A kiadás lehet rövid- és hosszútávú, előbbi esetében a bútorokkal és a burkolatokkal le kell nyűgözni a hazánkba látogató turistákat, hogy már a fotók alapján is ránk essen a választásuk. Nem egy Airbnb-s lakást terveztünk az évek során, néhány…..
Nemrég bemutattunk egy lakást, amit Ildi és Andris tervei alapján ráncba szedtek. Ebben az esetben felújításról nem volt szó, hiszen új építésű otthonról beszélünk, mégis, nagy változáson esett át a belső tér. Köszönhetően néhány vagány tapétának, szőnyegnek, színnek és burkolatnak. Na meg jól…..
Szegedről keresték meg Ildit és Andrist, az Én Menő Lakásom csapatának tervezőit, hogy segítsenek “befejezni az otthonukat”. Na nem úgy: a ház már készen állt, és jó minőségben építették meg, nem kellett bontani, falakat áthelyezni, burkolatot felszedni. Mégis, valami nem stimmelt, a család nem…..
Mélyen eltemetve mindenkiben él a gyermeki vágy, hogy a lakásában legyen egy elrejtett szoba, amit csak az közelíthet meg, aki ismeri A TITKOT Parásabbak ilyen megfontolásból pánikszobát alakítanak ki, mások elhúzható szófa alatti, föld alatti gardróbot építenek a házuk alá (de most…..
Nem először tervezünk diákapartmant a megrendelőink részére, sőt úgy látjuk, a rövidtávú kiadás mellett ez az a terület, ahol a lakásunk befektetési céllal történő kihasználása elég hatékonyan megvalósulhat. Jelen esetben egy L alaprajzú, 111 négyzetméteres belvárosi lakásból kellett kialakítani két…..
Nemrég elkészültünk a legújabb lakásunkkal! Azon túl, hogy fülig ér a szánk, hozzátennénk: ez a lakás nagyon különleges, több szempontból is. Eleinte úgy volt, hogy csak egy kis home staging lenne, de amikor megláttuk a galériát, és az arra vezető, életveszélyes meredekségű lépcsőt (lásd a poszt…..
Amikor valakinek azt mondom, hogy emberi tudatot másoló mesterséges intelligenciával (továbbiakban az egyszerűség kedvéért eMI-t) foglalkozó sci-fit írok, rögtön előkerül a Skynet név. Mármint hogy az érzéketlen eMI végül bedarálja az emberiséget. Hogy az intelligencia kognitív képességei egy…..
Az Apple beszédértő szoftvere már régóta bírja a magyart. Ha például üzenetet írsz iPhone-on, és rányomsz a diktálásra, nagyszerűen fordítja át a magyar beszédet magyar szöveggé. Azonban ha Sirit keltetted életre, hiába kértél tőle magyar dalt, hiába hívtál volna vele magyar nevű embereket, nem…..
Az Apple pár napja meghirdette az App Store Small Business Programot, aminek keretében 30 százalékról 15 százalékra csökkentette az alkalmazások App Store-os bevételei után felszámított jutalékot bizonyos esetekben. Az ajánlat az évi egymillió dollárt meg nem haladó értékesítést felmutatni képes…..
Louis Rossmann tett ki nemrég egy videót arról, ahogy felolvas egy cikket. Hatásosan, teszem hozzá, mert Louis Rossmann nagyon-nagyon tehetséges szónok, és ahogy ő felolvasta azt a cikket, a szőr is felállt a hátamon. Aztán elolvastam ugyanazt az anyagot, a Your Computer Isn't Yours cikket, amit…..