Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KingaBrit

11 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
fáymiklós Mary, a király 2022.08.23 07:39:45
Régen, olyan régen, amikor még a tévéújságban részletes rádióműsor is volt, az ember, mármint fiatal ember, mondhatni, gyerek, filctollal nézte a műsort, bejelölte, ami érdekli. De azt is részletesen, például a Tánczenei koktél című műsorban külön a számokat. A címeket lefordították magyarra, néha…..
fáymiklós Vaj a helyén 2022.08.13 08:05:37
Chicago volt tegnap Szegeden a Dóm téren, alkalomadtán majd bővebben (nem itt), nem volt kibírhatatlan, de hogy tud ennyire hosszú-hosszú lenni egy szórakoztatónak szánt darab, az szinte rejtély. Nem, nem erről akarok most beszélni, csak a fordításról, ami az újabb, Hamvai Kornél és Varró Dániel…..
Nézettségi rekordokat döntött az HBO Max első, teljesen eredeti koncepción alapuló sorozata, A besúgó, amelyről már eddig is rengeteg kritika, véleménycikk és elemzés született. A műsor első felében körbejárjuk mi is a sorozatot, utána pedig egy friss mozibemutatóval, a Robert Eggers-féle Az…..
KingaBrit 2022.06.26 21:58:05
Bocs, h kicsit későn szólok hozzá; csak most fejeztem be a Besúgó c. sorozatot, és újra megallgattam az erről szóló podcatotokat.

Csak nagyon röviden és pusztán a tények kedvéért: én nem csak pontosan egyidős vagyok Szávával, hanem abban az időben én is a Közgázra jártam, és ráadásul Rajkos is voltam egy ideig, pont akkor, amikor a Bibósok hozzánk jártak át tapasztalokat szerezni és fél-illegális előadásokat hallgatni (OV évre egyidős velem). Azzal, amit ti mondtatok a történelmi hitelességről, stb., maximálisan egyetértek, és én spec. semmi bajt sem látok ez ügyben a sorozatban (mármint abban, h semmi nem úgy történt a 'valóságban', mint ebben a fikcióban), sőt, minden pontban azonosan gondolkodom veletek a sorozatot illetően. De van egy pont, szerintem nagyon lényeges pont, ami éppen az ellenkező módon jött le nekem, mint nektek, és ez a(z esetleges) politikai kihallásokra vonatkozik.

A 7. részben elfogott a kényelmetlen érzés, mert ott megjelenik egy valóságban is úgy létező szervezet, a Duna-kör, ráadásul joghallgatókkal körülvéve. Namost, nyilván tudjátok, h a magyar ellenzék tömegbázisa részben ebből a szervezetből nőtt ki, pont akkor és ott, és ekkoriban indult a mai politikai elit nagy részének a karrierje is, kezdve OV-vel. Ezek az emberek szinte mindegyike jogász, és köze volt a Duna-körhöz. A sorozatban az ellenzéknek ez a csoportja a "jó" oldal (leegyszerűsítek, bocs, a rövidség kedvéért), szemben Szávával (és körével). Nekem az a nagyon aggasztó és kényelmetlen érzésem támadt, hogy miután ezt az oldalt sokkal inkább lehet azonosítani a történelmi OV-holdudvarral, mint a Száva -kört (mert ez az oldal konkrét történelmi környezettel van megtámogatva, szemben a fikciós Kilián-kolis csapattal), megvan a komoly veszély, h a sorozat az OV rezsim pofátlan aplogetikájára fut ki, mármint arra, h tulképpen a történelemben ők voltak a jó szereplők. Ráadásul az amerikai követségi dolgozó meglehetősen sötét, agresszív, negatív karakter az epizódban, aki a másik oldaltól feltétel nélküli lojalitást kíván. Ez szó szerint egybevág az OV rezsim folyamatos nyugatellenes és Soros ellenes kampányával, és ez is az én aggodalmamat növeli.

Hadd tegyem hozzá, tudom (és egyetértek azzal), hogy a 61 ország nézőinek nagy többsége valszeg sz*rik erre, viszont morálisan nagyon aggasztónak tartom, h egy magyar filmes erre futtat ki manapság egy alkotást. Mondom, nem a nemzetközi közönség miatt, hanem az egyetemes moralitás szempontjából.

Még csak annyit, hogy nagyon-nagyon, és őszinte szívből remélem, hogy tévedek, és más lesz a folytatásban a sorok (pontosabban a képek) között olvasott "üzenet", de ezt csak a további évadok fogják eldönteni.
  Éppen át akartam adni magam az idei karácsonyi lemezemnek (Peggy Lee), amikor arra gondoltam, hogy azért meghallgatom, mihez kezdett a Bon Jovi az örök kedvenccel, a Fairytale of New Yorkkal. Hát, nem lehetnek büszkék magukra. Közben viszont kiderült, hogy a karácsonyi dal idén is botrányos,…..
Nem azt mondom, hogy nincs ezer kisebb-nagyobb hiba Kenneth Branagh Poirot-jában, elég ránézni erre a képre, ahogy a nyakkendője áll, miközben mindenkire rászól, hogy igazítsa már meg. De ha valahogy meg lehet menteni a figurát, az talán épp ez a mód, kicsit belekeverni Sherlock Holmest, kicsit…..
 Egyik művészettörténet tanárom mondogatta mindig, hogy Szabad ide vagy oda utazni, ilyen meg olyan kiállítást megnézni. Elsőéves koromban még szinte elképzelhetetlennek tűnt, hogy csak azért átugorjak egy másik országba, mert ott valami különleges időszaki kiállítás…..
Plan9 Közlemény - Újraindultunk 2010.11.05 23:02:17
Mint azt néhányan a blogon olvashattátok, a szolgáltató leállította az oldalt, mivel osztott szerveren van és a gép kapacitásának több mint 10%-át használta. A jövőben ez valószínűleg meg fog ismétlődni, így újboli leállás várható. Dolgozunk a megoldáson és próbáljuk…..
KingaBrit 2010.11.06 03:47:47
Plan9 Online filmklub indul!! 2010.10.01 21:32:00
Sziasztok! Szeretnénk, ha ti is aktívabbak lennétek az oldalon - hozzászólások formájában -, ezért indítunk egy online filmklubot, amelynek lényege: havonta meg kell(lehet) nézni két filmet és egy adott topicban leírni a véleményeteket, érzéseiteket, gondolataitokat. Plan9 Online…..
A felvilágosodás is elszámoltatással kezdödött  Újabb fejezetéhez érkezett a jobboldali kulturális forradalom, sikerült megalkotni egy olyan mûvet, amihez van már kötelezô igazodás. Elkészült ügye a hihetetlenül tehetséges fiatalok (lelkylola és Novák Tamás)…..
KingaBrit 2010.08.03 20:42:18
@szomorutojas: Ez azert klasszikus: "Az nem megoldás, hogy Biszku Béla Grimm-meséket olvas fel, miközben alávágunk jeleneteket a Fûrész IV.-bôl, és kész a komenyistahorror, csak mögérakunk némi narrációt 56-ról és huss."

P.S. Milyen kicsi a vilag (lunanyuszi).
KingaBrit 2010.08.04 07:39:17
@szomorutojas: amire en gondolok, annak a neveben benne volt valahogy, hogy "magyar", ezert gondoltam rad, erre a blogra. Igazabol nem olyan lenyeges, aszem. Koszonom, hogy utanakerestel. Es tenyleg bocs az OFF-ert.
Hogy én mennyire utálom az ilyen munkaszüneti dögunalmakat!!! Most majd négy napig nem lehet semmit elintézni, nem lehet dolgozni. A szemét tévét telinyomják állítólagos jó műsorokkal, így az egész család ott fetreng előtte, hogy nehogy lemaradjanak valamiről. Még az idő is…..
Pár napja több blogger között engem is megkért Vajszínű Kinga, hogy írnék-e a blogja karácsonyi különkiadásába egy posztot nagyjából bármiről. Az eredményt, 19 írást, novellát, minidrámát, a Vajszínű Karácsonyon olvashatjátok sok szeretettel.Olyan jó látni, hogy a…..
Hogy a hatalmi politika előszeretettel tesz erőszakot a médián, már megszoktuk. Mostantól azzal is meg kellene békülnünk, hogy a könyvünnepet is ribancává tegye?  Nagy ötlet volt 2004 őszén könyvszemlét rendezni Debrecenben. Remélhetően nagy ötlet lesz jövőre és…..
KingaBrit 2007.12.11 18:22:10
Na kérem. Jelentem, végre megleltem a tökéletes karácsonyi ajándékot minden nőgyűlölő nő-rettegő embertársamnak. Ez pedig nem más, mint az igen ellenálló, kőkemény műanyagból fröccsentett, tetszetős Hillary Diótörő, amelyet alig 20 dolcsiért mindenki magáévá tehet.…..
piroska Főzöcske, de okosan. 2007.08.17 19:24:00
Hát kérem, a következő paragrafust a kormányon levő egyik párt (volt vagy mostani) tisztségviselője (ha jól sejtem) vetette blogposztba. Most mit mondjak. Néha a hajam égnek áll, hogy a 21. században ilyeneket ír egy magát értelmiséginek tartó ember. (Figyelem! Figyelem! Ez a…..
Három fotót mutatok.   Ezek itten kérem, ahogy az kitalálható, egy joghurt-cég reklámkampányának a képei. Ami nem található ki könnyen, és fontos: brazil vállalatról van szó, a kampány is a brazil fogyasztóknak készült. (A jelenetek immáron közhelyszámba menő…..
piroska Köldöknézegetés. 2007.07.11 22:02:00
Tessenek jól megnézni a hölgyet.   Oké, most lejjebb, van még ottan néznivaló a mellyén túl is. Na még egyszer. Kvízkérdés: vajon mi a hiba a képen? Igy van. El tecccettek találni. A kép a Playboy brazil kiadásában jelent meg, el is kelt vagy 650 ezer példányban, így,…..
KingaBrit 2007.07.14 00:18:35
Kedves Deansdale,

Nekem sem a pasikkal, sem pedig a 21. szazadi elettel nincs bajom. Amivel bajom van, arrol en konkretan szoktam szolani (regi rossz tulajdonsagom ez nekem, tudom), mint itten is: ketto dolgot tettem szova in concreto (ugy tunik, nem voltam eleg vilagos a posztban, igy leirom nagyon lassan meg egyszer).

(1) Valaki airbrush-olt egy kepet, s annyira arra koncentralt (tobbek kozott), hogy szep, sima, napsutotte bort varazsoljon a holgyre, hogy nem vette eszre, hogy eltunt a koldok. De az meg csak hagyjan, hogy o nem vette eszre, de a jelek szerint az a 127 (figyelem! tulzok!) egyeb lotifuti / szerkeszto / miegyeb, akiknek a kezen atment a lap eme peldanyszama _mielott_ utcara kerult volna sem vette eszre. Ebbol csak azt a kovetkeztetest tudom levonni, hogy vagy teljes hibbantakkal szereltek fol a Playboly brazil irodajat, vagy netalantan csak a mellyeig ertek le a tekintetek. Velemenyem szerint egyik sem igazan hizelgo sem pasikra, sem nokre (=gondolkozo emberekre) nezve, de ebben lehet, hogy tevedek.

(2) Ennnek urugyen arrol irtam, es bevallom, valoban nem tartozik igen-igen szorosan a fonti temahoz, de errol jutott eszembe, micsinajjak, szoval azt tettem szova, hogy mennyire infantilissa es teljesen irrealissa kezd valni bizonyos emberek (ferfiak ES nok) parkapcsolati ertekrendje. Ez nem a 21. szazadban kezdodott, de ketsegtelen, hogy a 20. szazad utolso evtizedeiben a pop kultura ilyen aranyu terhoditasaval folgyorsult (meg mielott: ez _nem_ a popkultura kritikaja, hanem a befogadoke, pontosabban bizonyos befogadoke bizonyos szempontbol).

Ha valami konkret dologra gondoltal "kieges" jeligere, kerlek jelezd, hogy tudjak ra reagalni, mert oszinten szolva igy eleg keplekeny es folyos allapotu a megallapitasod, s kifolyik a kezeim kozul.

Udv

A_vajszinu_arnyalat.
Jézusmária. A nolblogon író (s ott az egyik legolvasottabb blogot vezető) Kármán Irént tegnap éjjel félholtra verték, összekötözték, és a Duna-parton magára hagyták. Irén az olajszőkítésekkel foglalkozó újságírónő - nem régen fejezte be az erről szóló filmjét…..
KingaBrit 2007.07.04 17:37:02
www.nol.hu/cikk/452696/

Na, most akkor mi van.
piroska Okostojások. 2007.07.01 06:44:00
Esküszöm, én már nem akartam volt a hétvégén koptatni a billentyűket. Na de. Kinyitom a netet, és máris mire bukkanok. Megáll az eszem, és ott marad egy darabig földbegyökerezve. Jó. Azt mindig tudtam, hogy Hyundai autót nem szabad venni (=szar), de most már kampányt is indítok…..
piroska Maximális haderő. 2007.06.23 01:23:00
[előhang: a minap fedeztem föl az újságosstandokon a Maxim legújabb számát - és azonnal írtam is egy jó kis posztot róla. Viszont mire fölkerült volna (hétvégere terveztem), már természetesen jócskán megelőzött shadai (na, tudhattam volna). Igy aztán most mea culpa - viszont ha…..
piroska Muff haute couture. 2007.05.30 02:00:00
Valamilyen okból megint fölizzott itten (USA) a plasztikai sebészeti vita (egy újabb FDA-rendelkezés kapcsán). Félreértés ne essék, nekem semmi, de semmi elvi bajom nincs a beavatkozással. Azt gondolom, mindenkinek, így a nőknek is, természet adta joguk van eldönteni, mit…..
Nagy projekt zárul le a jövő héten, amikor végre mindenki megnézheti a Gödörben azokat a szexista reklámokat, amikkel minden nap találkozni. Soós Viktória gyűjtötte egybe a képeket, hogy azokat most jól mindenki pofájába dörgölje, ha még nem lett volna világos, hogy a szexszel…..
piroska Piros lapot a bíróknak. 2007.05.25 23:04:00
Olvasom, hogy a minap kirúgták az afgán alsóházból Ms Joya-t, aki már egy jó ideje egy olyan országban küzd hősies kitartással az emberi jogokért (hadd pontosítsak, hogy világos legyen: a nők jogaiért), ahol ez bizony jócskán megnöveli az életbiztositási költségeket.…..
piroska Lábjegyzet. 2007.05.21 22:26:00
[Amíg nincs otthon a macska, cincognak az egerek - tartja a közmondás. Hát, sajnos nem engedhetjük meg magunknak ezt a cincogást, nem engedhetjük el az ostort. Mindenki fogadja ezért nagy szeretettel A vajszínű árnyalatot, aki mától oszt, szoroz és rendet vág a gender…..
A PiroskaBlog elutazik Madridba (május 27-június 5), de nem szeretné, ha hőse nélkül elárvultan kókadozna a Nagy Kerek NemiErdő akár 10 napig is: mert mi van akkor, ha kitör a genderforradalom, és nem írunk róla? A messzi, távoli spanyol városból nem szeretnék rendet tenni a…..