Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NIL7

0 bejegyzést írt és 372 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na, még a végén kiderül, hogy nem csak csupa tutyimutyi, humortalan fapofájú semmittevő politikus trónol az Országházban, hanem van ott egy-két bohóckodó, kikacsingatva mosolygó bajkeverő is a honatyák között! A fenti nyilatkozat került ugyanis iktatásra október 14-én a magyar…..
Az Oktatói Hálózat (OHA) listáján olvastam egy tömör, s mégis szívbemarkoló búcsúlevelet. Ezt teszem közzé, név nélkül, de a szerző engedélyével: „…jelenleg még egy fél évig nem tanítok, utána pedig külföldre költözöm, így végülis nem lesz közöm a magyar…..
Megszületett a Z-generáció – derül ki az Ipsos F&F legfrissebb, fiatalok médiafogyasztási szokásait vizsgáló kutatásából. Egyoldalú, határozott, mégis kiszolgáltatott és kétes jövő előtt álló társaság az övék: 67 százalékuk csupán a televízióból értesül a…..
Ha eddig bárki előtt kétséges lett volna a negyedik alkotmánymódosítással beiktatott „társadalmi felzárkózás” fordulat tartalma, a mögötte álló törvényalkotói szándék, akkor azt teljesen világossá tette a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárság április…..
Az alábbi levél létjogosultságát egy gazdasággal foglalkozó oldalon a Magyarországot teljes egészében érintő jövőkép indokolja, és ez talán a legtöbb fiatalt és nem fiatalt foglalkoztatja. Valószínűleg sokunkban megfogalmazódott már egy miért igen? és egy miért nem? elképzelés az esetleges külföldre…..
Az Egyesült Államok az utóbbi évszázadban szinte folyamatosan az ígéret földje volt emberek millióinak, és ma is az, csak ma jóval nehezebb letelepedni ott, mint akár pár évtizeddel ezelőtt. A lehetőségekről és a szabályokról Sándor írt részletes és érdekes…..
NIL7 2013.03.31 09:22:42
Kedves olvtársak, nem olvastam végig az összes hozzászólást, két megjegyzésem lenne. Testvéri alapú bevándorláshoz a petíció beadása után 30-50 hónapot is kell várni, függően attól, hogy hol jár a hivatal az ügyintézésben. Ez attól is függ, hogy melyiknél van az ügyünk - a legterheltebb a Californiai, (de egyszer minden idő eltellik, nekem talán a jövő hónapban)

Nagyon tudom ajánlani érdeklődőknek Dan Moffett weblapját és hírlevelét, aki bevándorlással kapcsolatban részletes, közérthető és gyakorlatias tanácsokat ad:

immigration.about.com/

Nem kell mindentől megijedni amiket ír (pl 8 év várakozás), mert nagyobb országokra (pl India) ez igaz lehet, de Magyarországra kevesebb.

Vannak bevándorlással foglalkozó ügyvédi irodák is, amiket - szerintem - minimum a petíció benyújtásakor érdemes igénybe venni, mert garantáltan ügyelnek a buktatók elkerülésére, elintézik a hiteles okmányfordításokat, jó tanácsokat adnak, időt takarítanak meg - persze némi pénzért, de megéri..
NIL7 2013.03.31 09:30:00
@Gerry.: A bevándorlási vízum megkapása után 6 hónapon belül kell költözni. Bár az állampolgársághoz elegendő a 60 hónapból 30-at az USA-ban tölteni, de hosszabb távollét esetén azt feltételezik, hogy elálltál a bevándorlási szándékodtól. 2 év távollét után az egész eljárást újra kell kezdeni ... kezdve a petíciótól.
A két bezzeg ország gazdasági csodája gyenge lábakon áll- legalábbis a Capital Economics elemzői szerint.Londoni pénzügyi elemzők rávilágítottak arra, hogy nem lenne meglepő, ha több "kis" euróövezeti tagország, mint például Szlovénia, Szlovákia, vagy éppen Málta kerülne…..
42 éves nő vagyok, 2 egyetemi diplomával (nem büfészak, de sajnos nem is mérnöki) és 2 aktív felsőfokú nyelvtudással rendelkezem (világnyelvekből). Bp-en keresek állást, lassan 1,5 éve. A  kB. 20 év munkaviszonyom folyamán 3 munkahelyem volt eddig, az utolsóról 2012 év…..
Álláskeresési technikákkal, munkaerő-piaci és munkajogi információkkal csábítaná haza a külföldön élő fiatalokat a Gyere Haza Alapítvány, a programot támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) is. Önmagában szép gondolat, hogy segítsük a hazatérésüket, de…..
Bevallom évek óta nagy érdeklődéssel figyelem az ufókutatók által jól ismert 51-es körzetről érkező híreket és jelentéseket. Földönkívüli űrjárművek landolásáról, sőt szürke, alacsony lények boncolásáról is bejárták a képek a világsajtót. Eddig az amerikai ufó-…..
NIL7 2013.03.25 13:09:06
@_wood_: Ez nagyszerű, tehát alkalmas leszek ...
Döbbenetes infografika a Business Insideren: míg az eurózóna átlagos munkanélkülisége nő, addig Németországé meredeken csökken. Talán nem is esnek egybe Németország és az eurózóna maradékának érdekei? Talán nem is érdekelt Németország az eurózóna Németországon kívüli…..
Ilyen egyszerű az egész történet: az a fasza csávó, aki ad, nem aki elvesz. Aki pedig történetesen most ad, az a Fidesz. Nem tudjuk, hogy mennyit és nem is érdekel. Mi hiszünk a tündérmesékben. Mi nem tartozunk azok közé, akik utánajárnak. Megelégszünk azzal, hogy elhisszük. A…..
NIL7 2013.03.24 13:40:11
@veracity: Nyilvánvalónak tűnik, hogy Magyarország az elképzelhető legmélyebb balkáni nyomorba fog süllyedni hamarosan, ha nem termeli ki azt a politikai elitet amely irányításával vátoztathatna a trenden és elkezdeni végre dolgozni lelki élet helyett. Ebből a szempontból az elmúlt 20 év teljes kudarc volt, ma a kádári Magyarország politikai megoldássainál tartunk, és ebből minden politikai erő kivette a részét kivétel nélkül. Ami meg a népet illeti: itt fog a lakosság nyomorultul éhen pusztulni. Bicikli, kukoricakása, gyertyafényes esték a hideg szobában. Ha ez lendületet kap, már lehet is élezni a faekét.
A pápa választásán is részt vett a dél-afrikai bíboros, aki most a pedofíliáról vallott nézetei miatt kénytelen magyarázkodni. Wilfrid Fox Napier napok óta kénytelen magyarázkodni az interneten, miután kijelentéseivel sokak kedélyét felborzolta. A Ferenc pápa megválasztásán…..
Exkluzív vasárnapi kiadásunkban a világ összes Naiv Banki Ügyfelét kell figyelmeztetnünk, ami ugyanis Cipruson történt, az mostantól bárhol megtörténhet. Állítólag március 19.-én csődbe ment volna az ország, ezért inkább "kimentették": A [pénteki] több mint tízórás…..
Megindoklom.Áder János azt mondta, hogy nem tehet mást, alá kell írnia az alkotmánymódosítást. Akár tetszik neki, akár nem. Vagyis azt érzékeltette, hogy tulajdonképpen volna vele baja, jaj, bizony, sok és nagy baja volna vele, de hát mi a túrót csinálhat, ha egyszerűen muszáj neki aláírnia. Mert ő…..
Külügyér Ideje rovarokat enni? 2013.03.13 12:00:00
Csótányt enni jó az embernek, kímélő a környezetének. Európa felkészül a rovarevésre.  A világsajtóban és különböző fórumokon egyre többször merül fel, a nyugati világ országaiban is hasznos lenne a rovarevés meghonosítása. Nemrég egy londoni gasztronómiai…..
NIL7 2013.03.13 22:07:37
@enpera: Olvasd el mégeccer - a magam nevében beszéltem :-)
Botrányosnak nevezte Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlésben azt a bírósági döntést, amely a rezsicsökkentés ügyében a kormánnyal szemben a gázszolgáltatóknak adott igazat. Részletek itt. Orbán Viktor természetesen hazudott a bírósági döntés interpretálásában -…..
Van ebben az egész csúcsmodern, „két kattintás a tudás” világunkban valami ijesztő, valami - a szó eredeti értelmében - embertelen. Nem a felületesség, nem az uniformizálás, nem a személytelenség – valami sokkal hátborzongatóbb. Nem tartozom azok közé, akik a Facebook…..
benyóblog Victor Ponta nem hülye 2013.03.09 16:13:42
Victor Ponta, Románia szocialista(-populista) miniszterelnöke ugyan nem volt képes megírni egy szakdolgozatot, a politikához azonban konyít: pontosan tudja, hogy miért válhat előnyére az, hogy szombaton részt vett Mesterházy Attila és az MSZP évértékelő (valójában választási…..
Vastag keretes szemüveg, boka fölött libbenő gatyaszár és kötött sapka vs. csokornyakkendő és kisestélyi - nagyjából erről szólt A Dal döntője, amiben eldőlt, hogy Bye Alex képviseli a magyar színeket a malmői Eurovíziós Dalfesztiválon. A döntéssel lehet vitatkozni, de az…..