Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alohamate

49 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mostanság minden az Avatarról szól, James Cameron filmje minden eddig rekordot képes megdönteni. A nézők többség tátott szájjal nézi végig a filmet, különösen azok ámulnak el a Pandora bolygó élettere láttán, akik 3D-ben tekintik meg a megalomán rendező alkotását. Nos, nem…..
Zinácska, oldalunk dizájnere vélhetően sikítva felugrik most székéből, és hű rajongó módjára még vagy 5-10 percig hevesen verő szívvel rohangál a számítógépe körül. Hogy mi okozhatja ezt a hisztérikus rohamot? Nos, a Twilight-saga második része, a New Moon - Újhold -…..
A csehországi székhellyel rendelkező GZ Digital Media nevezetű vállalat Közép-Európában elsőként kívánja bevezetni gyártósoraira a Blu-ray formátumot. Az 55 éves múltra visszatekintő gyártó nem kevesebb, mint 9,5 millió eurót fektetett be az új gyártósor telepítésébe,…..
Alohamate 2009.12.15 21:38:14
@Lili_1: Ohh, köszönöm a kiigazítást. Ezek szerint a forrás kicsit feledékeny volt, vagy ők sem tudtak a többi gyárról. Elnézést a hibáért, legközelebb jobban utánalesek a dolgoknak. :)
Így elsőre valószínűleg keveseknek lesz egyértelmű, melyik filmről is van szó, de ha azt mondom, hogy Törvénytisztelő Polgár, akkor bizonyára sokan a fejükre csapnak, és bólogatva nyugtázzák, hogy bizony, ez az egyik múlt heti premier mozifilm. A gyakran moziba járó férfi…..
Elsősorban a noteszgépgyártó cégek számára érdekes a hír, ám ha valaki az OEM-csatornák közelében végzi mindennapi munkáit, akkor maga is találkozhat a TEAC legújabb combo Blu-ray meghajtójával. A vékony kialakítású, mindössze 12,7 mm magas belső egységet vélhetően…..
A Universal Studios Home Entertainment németországi kirendeltsége igazán kitesz magáért, ha a Becstelen Brigantyk Blu-ray változatának megjelentetéséről van szó. Örülhetnek a német rajongók, Quentin Tarantion filmje ugyanis három különböző BD-változatban lesz kapható, melyek…..
Hihetetlen, de mégis igaz, a Star Wars univerzum kis mókás, szerethető droidja feltűnik az új Star Trek filmben is. Maga a hír nem túl friss és ropogós, ám mivel tegnap mi magunk is leellenőriztük a dolgot a film Blu-ray változátának segítségével, így most már nyugodtan…..
Matt Damon és Paul Greengrass ismét összeáll egy film erejéig, csak hogy ezúttal nem egy újabb Bourne-kalandról van szó. A Green Zone-ban Damon egy CIA-ügynököt alakít, aki a közel-keleti harctéren tömegpusztító fegyverek felkutatására adja a fejét. Aztán egyszercsak kiderül,…..
A tegnap bejelentett I-O Data külső Blu-ray író után egy újabb hordozható egységet kívánunk bemutatni, ám ezúttal az írási képességek elmaradnak, a Blu-ray korongokat csak olvasni képes a SilverStone TS05-ös típusú eszköze.Tehát egy combo meghajtóval állunk szemben, mely…..
A Karib-tenger kalózai után Jerry Bruckheimer újabb kalandos történetet kíván a mozinézők szeme elé tárni, a számítógépes játékok világából ismert Prince of Persia sorozat 2003-ban bemutatkozott The Sands of Time epizódja hamarosan a mozikban is átélhetővé válik. A herceget…..
Elsősorban a noteszgép tulajdonosok örülhetnek az I-O Data mai termékbejelentésének, melynek egyetlen szereplője, azaz főszereplője a BRP-US6 típusjelzésű külső Blu-ray író. A termék fő vonzereje a formátum támogatása mellett a meglehetősen aprócska külső, a…..
Pár nappal karácsony előtt, egészen pontosan december 18-án érkezik meg a hazai mozikba James Cameron legújabb filmalkotása, az Avatar. A multiplexekben éppen futó egyes filmek előtt már látható a legfrissebb trailer, ám aki netán nem járna moziba mostanság, illetve eddig még nem…..
Alohamate 2009.12.02 19:23:46
@Sly-1: Ne is mondd! Nemcsak a mozizás, hanem a Blu-ray kapcsán is mérföldkövet fog jelenteni ez a film.
Igazán jól kezdődik az ünnepi szezon az LG számára, a mai napon ugyanis a gyártó 4 terméke kapta meg az EISA (European Imaging and Sound Association), az Európai Kép és Hang Szövetség elismeréseit. A 2009/2010-es elbírálásban az év legjobb értékét képviselő…..
A Buffalo igen elkötelezettnek számít, ha új technológiák bevezetéséről van szó adattárolási fronton. Az elsők között mutattak be külső Blu-ray írót, USB 3.0 kompatibilis külső merevlemezt, és most szintén a frontvonal legelején állnak, ha az USB 3.0-s interfészen…..
A Gladiátor tipikusan az a film, aminek történetét nemcsak a moziban, hanem otthon is szeretné átélni az ember. Így nem meglepő, hogy anno sokan várták az öt Oscar-díjjal megajándékozott film DVD-kiadását, mely az évek során többféle változatban is a boltok polcaira került.…..
A nagyobb mozik jelenleg is játsszák Michael Jackson This Is It című "koncertfilmjét", melyben a váratlanul elhunyt popsztár 50 koncertes turnéjának felkészülési időszakából láthatunk részleteket, interjúkat és természetesen archiv felvételeket is. Nemcsak az igazán…..
Őszinte leszek, amikor megtudtam, hogy a következő "Megnéztük" alany az A Megtorló - Háborús Övezet lesz, akkor kicsit aggódtam, ugyanis a film első része anno nem tetszett. Szerencsémre az új résznek nem sok köze van a 2004-ben bemutatott filmhez, csupán a főhős…..
Akár azt is mondhatnánk, hogy a Sony addig üti a vasat, amíg meleg, és meglovagolva a Slim PS3 körüli vásárlói kedvet, egy új típus bevezetésén fáradozik. A Huliq News szerint november 3-án a boltok polcaira kerül a nagyobb, 250 gigabájtos merevlemezzel szerelt Slim is, mely így…..
Legalábbis a friss pletykák szerint Mr. Tarantino nem szeretne lemaradni a karácsonyi vásárlási lázról, így még az ünnepek előtt piacra dobná a Becstelen brigantyk Blu-ray és DVD változatait. A Den fo Greek online magazin szerint a megjelenés dátuma az Egyesült Királyságban…..
Alohamate 2009.10.17 20:35:47
@Natours: Mi még mindig nem láttuk, ezért lehet, hogy a Blu-ray kiadvány révén fogunk megismerkedni a filmmel. :)
Az asztali számítógépek és notebookok világában egyáltalán nem ismeretlen a Blu-ray formátum, a számos utólag megvásárolható meghajtó mellett kész Blu-ray-képes konfigurációkat is meg lehet vásárolni manapság. A készre szerelt masinákat forgalmazó gyártók többsége ugyan…..
Pár napja a hazai média egyik "gyöngyszeme" egy hosszabb terjedelmű cikkben foglalta össze, mily problémás itthon Blu-ray kiadványokat értékesíteni, a forgalmazók meglepően alacsony értékesítési számokkal kénytelen számolni. Azon cikkről született véleményünket…..
Blu-ray Blog Nesze neked, Blu-ray! 2009.10.13 09:12:00
Olvastam az Index cikkét a Blu-ray-ről, mármint ezt: http://index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/2009/10/12/a_blu-ray_nem_luxus/ és kiborult a bili, legalábbis nálam.Ez most komoly? A Gladiátor nem menti meg Blu-ray piacot? Vajon meddig gondolkoztak ezen a szenzációhajhász címen? Ez kb.…..
Alohamate 2009.10.13 14:47:09
@MrCain: Valóban. Egy porszívó akár ölni is tud. :)))
Alohamate 2009.10.13 16:09:56
@Zinácska: mármint szűzkeresztségen? :)) Pedig hát ugyebár te még nem is Full HD-ban nyomod :)
Alohamate 2009.10.14 20:59:52
@Mr. Ray: az viszont kínos, ha az embernek A-s lejátszója van Magyarországon. :)))
És akkor jöjjön a másik forgalmazó listája. Bevallom, én remegő kézzel nyitottam meg a fájlt, amikor megjött az e-mail, hiszen a Paramount és Fox mindig tud meglepetéseket okozni. Nos, ez most is így történt...néhány exkluzív BD megjelenéssel leszünk gazdagabbak a kövezkező…..
Picit később, mint szokott, de megérkezett a novemberi megjelenési lista. Úgy gondolom Terminátor kedvelői örülni fognak, hogy végre csurran-cseppen egy extra válotozat a magyar piacon is:) Persze lesz még más is, de a kiadók most már érezhetően decemberre tartogatják a puskaport.…..
Alohamate 2009.10.14 14:40:13
@MrCain: Jó ötlet. Hamarosan megoldjuk....
A megjelenése idején és a teszt során ódákat zengtem a BD370-ről, ami egy-két apróságtól eltekintve nem volt hibátlan, de az árával és tudásával, mint az első BD Profile 2.0-t támogató eszközök egyike nálam bekerült a halhatatlanok csarnokába -- mint az ex-NBA-s Michael…..
Alohamate 2009.10.14 14:39:05
@rea4: Talán annyi köze mégis van hozzá, hogy Mr. Ray megnézte volna, nála is produkálja-e a tüneteket.