Regisztráció Blogot indítok
Adatok
burian

0 bejegyzést írt és 501 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kicsoda valójában Kovács Bence János, a spanyol milliárdos, Magyarország 10. leggazdagabb embere? Újságíróként, filmesként zűrös ügyek állnak mögötte. Csalásért és okirathamisításért másfél évre ítélték Kovács Bence Jánost 1995-ben. A sávolyi motorpályát…..
burian 2010.02.23 17:37:21
@bodoky: Ha még élsz, dobj meg minket egy kis színessel! Hogy fogadták az újabb cikket?
burian 2010.02.23 19:04:58
@lyia: Szerintem meg tud fizetni egy védőügyvédet, nincs szüksége segítségre.
burian 2010.02.23 19:51:16
@lyia: Éppenhogy véded, pedig sajnos ez még nem a tárgyalása. Szerintem védd inkább azokat, akiket megfenyegettek.
w Veled, Uram, de nélküled 2010.02.19 05:00:00
Európa keresztény lesz, vagy nem lesz: így hangzik a sötét prófécia, amit lelkesen ismételget egyházi ember, konzervatív politikus és egyszerű jobbostibi. Utóbbi annak ellenére teszi, hogy maga sem tudja, mikor evett utoljára Jézusból. Értelmes, tanult emberek fejtegetik…..
Ahogy sorjáznak az újabb információk a Megapáty beruházásról, egyre értetlenebbül állok a település képviselőtestületének magatartása előtt. Lássuk csak a részleteket: Először is, itt van Telki főépítészének véleménye:  De egye kutya, mondjuk rá, hogy Telki a…..
 Nem kis vihart kavart néhány hete az a hír, miszerint Dzsudzsák Balázs a Fidesz kampányarca lesz. A magyar sajtó egy részének állapotát jelzi, hogy ebből persze így szinte semmi nem volt már eredetileg sem igaz: szó sem volt „kampányarcról”, mindössze a sportot…..
Van itten egy káros, hamis és hazug alapmítosz, amit a rendszerváltáskor elültettek, és ami azóta is folyamatosan mérgezi a közbeszédet: az utoljérjük a Nyugatot és a provincializmus mítosza.  Magyarország és a többi posztkommunista ország a rendszerváltás után az új…..
Sziasztok!   Lassan egy éve keresek állást, ugyanis tavaly érettségiztem egy vendéglátóipari szakközépiskolában. Eddig sehova nem vettek fel és egyre inkább úgy gondolom, ez a külsőmnek köszönhető.   Elég sok tetoválás van rajtam, mindkét karomon, illetve  a…..
burian 2010.02.17 20:29:58
@váj mí: Hagyjuk már! Ignore on.
burian 2010.02.17 20:32:16
@gorillka:
Erről beszélek! Egy kép többet ér, mint ezer szó.
Hiába az operabál, a pénz meg a pucc, a proli, az proli. És miről ismerszik meg a proli a bálban? Például a csudás tetkóról.
burian 2010.02.17 20:50:43
@váj mí:
Egy adattal szolgálhatok és ez az IQ-d. 40.

És most már tényleg szakadj le rólam, piti kis próba flamer.
Kedves terror blog!   Pályakezdő vagyok, életem első munkahelyét próbálom megtalálni, eddig sikertelenül sajnos. Tucatszám küldöm a cv-ket, hívogatom a hirdetéseket, de alig akad néhány hely, ahonnan egyáltalán visszajeleznek, interjúra pedig csak a legritkább esetben…..
burian 2010.02.15 18:29:35
Ha egy állásra van ötven jelentkező, aki tanulmányok alapján mind megfelel, akkor a HR-es úgy fog dönteni, ahogy akar. Más szempontok alapján. Kiszűri a csúnyákat, a büdöseket, hogy ne legyen rossz a többi kollegának, kiszűri a dohányosokat, mert a fél munakidejüket cigizéssel töltik, azokat, akik messziről járnának be dolgozni, mert úgyis mindig el fognak késni. És a buzikat is, igen. Azért, amiért látványos bőrbetegséggel sem vesznek fel szívesen senkit. Ugyanis zavarja a többieket.
Szerintem jó, hogy megmondta a cukifiúnak, hogy miért került lapátra. Remélem a büdösszájúnak is megmondta és a nikotinistának is. Legközelebb így nagyobb eséllyel indulhatnak a munkáért. A büdösszájú fogat moshat, a buzifiú meg talán fél kiló zselé, tapadós nadrág és affektálás nélkül próbálkozik az interjún. Ha a HR-es egy beszélgetésből levette, hogy cukifiú a másik pályán játszik, akkor a dolog látványos. Ha látványos, akkor mindenki számára az. Ha cukifiú nem tudja levetkőzni a modoros és tolakododó homokosmegjelenést, akkor nem alakalmas a munkára, van helyette más, aki affektálás, hajtűdobálás és seggrázás nélkül elvégzi a feladatot és azokat nem fogják utálni a kollegák a munkahelyen. A látványosan "más", affektáló langyinak pedig még mindig vannak egyéb speciális állások. Különféle bárokban és az RTL Klubban és a szexiparban. Ez utóbbi kettő végső soron ugyanaz.
Mindig élvezettel olvasom Lánczos Vera írásait, amelyeknek visszatérő témája a politikai elemzők butasága, felületessége és fájdalmas hozzájárulása a demokrácia minőségromlásához. Korábban az ÉS-ben, legújabban pedig a Galamus-csoport nevű formációban ostorozza időnként…..
burian 2010.02.14 15:41:16
Bizonyos össztársadalmi kérdésekre miért egy és csakis egyféleképpen szabad gondolni? Honnét a pánmorál hangja? Miért kell tudnunk előre a választ a még fel sem tett kérdésekre? Miért evidens sok megmondóembernek, hogy valamiről csak úgy lehet gondolkodni, ahogy ők teszik? Talán annak is lehetne valami súlya, hogy a többség hogyan gondolkodik. Vagy, hogy mi visz előre, mi segít inkább megoldáshoz.
Rengeteg ilyen kérdés van.
Az a közös ezekben a témákban, hogy mindegyikhez tartozik egy "official" hozzáállás és minden más szalonképtelen, vagy legalábbis azzá igyekszik tenni az a megmondóréteg, ami a közbeszédet meghatározza. Ezzel szemben a köz vagy homlokegyenest ellenkezően gondolkodik, vagy legalábbis erősen megosztott.
Milyen szőnyeg alá söpörjük azt, amikor bizonyos fontos kérdésekben tízből kilenc ember ugyanazt gondolja, a hatalom mégsem veheti ezt figyelembe, mert tudni véli, hogy adot kérdésben mit illik mondani?

Kéretik megfigyelni, hogy a poszt eredeti témájától hány másodperc alatt fordultunk rá az örökzöld témára, az unalomig unt náci veszélyre! Nyilván puszta véletlen, hogy épp a napokban retteg megint a kamerák előtt az MSZP a fasisztáktól. Mi lesz ennek a permanens rettegésnek a következménye? Nem tör ki a világháború, pedig már élesítva vannak az atomrakéták? Nem indulnak a vagonok, pedig már kitolták őket a rendező pályaudvarra? Ugyan már!
Egy dolog történik biztosan: a cigánykérdésről nem lehet nyítan beszélni. Mindössze ennyi történik.

A maroknyi hivatásos rettegő mindenképp az MSZP-re szavaz, a többi ember semmiképp, úgyhogy a nácizás még kampányfogásnak se jó. Viszont meggátolja, hogy egy rendkívül fontos és össztársadalmi jelentőségű témáról nyíltan lehessen beszélni a nyilvános térben.
Nem az egyik, vagy a másik politikai oldal szája íze szerint, hanem nyíltan, valóságnak megfelelően.

Én a magam részéről nagyon unom a megmondóemberek hatalmát, és rendkívül károsnak azt az jelenséget, hogy valamiről eleve tudjuk, hogy mit kell róla gondolnunk, anélkül, hogy akár egy percet is foglalkoztunk volna vele.
Néha az ember kényszert érez arra, hogy írjon. Az eredményt látva aztán a józan ész, valamint a család és a barátok lebeszélik róla, hogy túl komolyan vegye. De arról már nem sikerül, hogy közzé is tegye. Íme. Vigyázat, fikció! A kitalált történet szereplői is kitaláltak,…..
burian 2010.02.13 13:45:03
@Szűcslaci:
Ahogy van egy gyereked, ez az úgynevezett szabadság, azaz, hogy ott halsz éhen, ahol akarsz, már nem sokat ér. Egyébként ez az ott halok éhen duma sem igaz. A legtöbb országból úgy vágnak ki, hogy a lábad nem éri a földet. Persze, mint turista mehetsz, költhetsz.
De, ha elképzelek egy mérleget és annak az egyik serpenyőjében van az utazási szabadság, a másikban meg az a mocskos, jövőtlen, immorális káosz, ami itt van, akkor azt mondom, hogy nincs egyensúly, nem éri meg.
Itt jegyzem meg, hogy simán utaztunk Kádár alatt. Megfelelő munka kellett és akkor utazhattál. Ha valutát hoztál haza, akkor nemhogy mehettél, de küldtek. Persze, aki csak nézett ki a fejéből, az három évente mehetett. Ugyanis az ő kis kirándulását az állam fizette.
Mért ne lehetne a wc-re szoktatás vidám és szórakoztató dolog szülőnek és csemetének egyaránt? E kérdés perverz és beteg módon kívánja a Poopy-Time megvalósítani. Csak nyomd fel a gyerek seggébe a műanyagból készült adaptert és máris együtt mókázhattok azon, hogy…..
Egyelőre ez lesz a legrövidebb bejegyzés. Miután Orbán Viktor évértékelőjének elemzése kapcsán többen felvetették, hogy az MDF miniszterelnök-jelöltjének beszédéről is feltétlenül írjak majd, ma kísérletet is tettem erre. S bár a kampányfőnök azt csiripelte, hogy…..
IrodalmiCentrifugA Ófrika Rulez! 2010.02.04 07:00:00
"Rengeteg cím közül kell kitűnni, de kompromisszumot képtelen vagyok kötni. Nem, az egyszerűen nem megy." - mondta kötetéről az írónő Bernandine Evaristo. „Érzelemgazdag, felkavaró, gondolatébresztő. Minden benne van, amit keresünk: eredeti, érthető, kiváló…..
burian 2010.02.04 16:22:07
 Az igazán kreatív jelenségek számára egészen hétköznapi heppening egy ilyen levelet találni a hótakarítás után a szélvédőn. Természetesen a bulira azért mi is elnézünk! *az érthetőség kedvéért szükséges tudni, hogy a levélkét valószínűleg úgy írta meg a…..
burian 2010.02.03 14:31:59
Foglalkoztunk múlt héten a dohányzással, és azon belül is azokkal, akik bunkó módon, nem kultúraként és nem is kulturáltan kapcsolódnak hozzá, hanem csupán rossz szokásként. Ha nem is dohányzásellenes a korábbi poszt, a zavaró dohányzást ellenzi. Ki ne ellenezné? Ugyanakkor,…..
burian 2010.02.02 12:14:48
Van Magyarországon egy olyan, jellegzetesen viszonylag jómódú, elveiben liberális, Budapest belső részében dolgozó, élő, magát kulturáltnak tartó embertípus, amely neheztel a Nemzeti Színházra. Neheztel: azaz nem örül neki, hogy ott és akkor és úgy épült föl, ezért dohogva…..
w Szabadíts meg a gonosztól 2010.01.29 07:00:00
S az aranyba vont ég alatt, - mert beköszönt az ünnep - a szabadság sétára megy. Hős népe ágat lenget, s ő kézenfogva vezeti szép gyermekét, a rendet. József Attila: Május Kísértet járja be Magyarországot, a szabadságot gyűlölő kísértet. Undorító eszmék szerelemgyermeke,…..
  Egy kedves ismeretlen olvasónktól (amennyiben Rejto Jeno lenne a becsületes, polgári neve, szíves elnézését kérjük) kaptuk meg a Fidesz erzsébetvárosi szórólapját. A flyer spártai egyszerűségű, semmi 3d, semmi WordArt:   Az üzenet…..
A fekvőtámasszal sokaknak az volt az utolsó találkozása, amikor a tornatanár büntetésből kiosztott nekik tízet, mert késtek az óráról. Pedig hihetetlenül hasznos gyakorlat, ahogy azt sok sportoló, harcművész meg is tudja erősíteni, csak az ilyen-olyan edzőgépek világában…..
burian 2010.01.28 08:22:29
Ifjabban 200-as szériákat nyomtam, de a rövid, gyors fekvőtámaszból. Az kevésbé megerőltető az ízületeknek és nem merevedsz le tőle annyira. Az a lényege, hogy nem teszed rá a súlyod soha a csontra, nem nyújtod ki a karod teljesen és nem hagyod, hogy a legalsó ponton az ízüledet tartsa a súlyod.
Akik gyúrnak, általában cikiznek az ilyen fekvőtámasz miatt, és onnét nézve igazuk is van, ettől ugyanis máshogy nőnek az izmok, kevésbé leszel püffedt és megmarad a gyorsaság is valamennyire. Peszre nyújtani azért ez után is kell.
Sajnos ma már csak 3*25-ot tudok megcsinálni. Ez van, az ember öregszik.
A másik jó gyakorlat a fekvőtámasz három széken. Ilyenkor a normálisnál mélyebbre engedheted a tested és nagyon megdolgoztatja a hátat, a csuklyásizmot és a tricepszet.
Régebben asszimetrikus fekvőtámaszokat is nyomtunk, attól olyan izmaimban is izomláz lett, aminek a létezéséről sem tudtam.
Valaki írta, hogy az öklön fekvőtámasztól ízületi problémái lettek. Szerintem az öklön fekvőtámaszozás a legkíméletesebb a csuklónak, de előtte azért nem árt felkészíteni a kezet. A fokozatosság itt is fontos, különben a porcok kikészülnek. Eleinte nekem is voltak bedurrant bütykeim és ínhüvelygulladásom, idővel megszokta a kezem. A tenyéren fekvőtámaszozás ellenben természetellens szögben erőlteti a csukóízületet. Különösen nagyobb testsúlyú embereknél ez problémákat okozhat. A csuklót nem ilyen terhelésre méretezték és oda még csak izomkat sem lehet növeszteni.
A pár nappal ezelőtti krav-magás vitakezdeményhez jól passzol ez az írás, ami a jó rég beharangozott Marc MacYoung-sorozat első darabja. Itt az eredeti, alább a saját hevenyészett magyarításom, amit a könnyebb befogadhatóság (dehogyis: inkább a sok-sok kattintás, haha) miatt…..
burian 2010.01.25 08:23:57
10 évig thai boxoltam, 72-74 kiló körül jártam akkoriban. Elég jó szinten nyomtam, a súlycsoportomban negyedi-ötödik voltam évekig, szóval és ez heti hat edzésnapot jelent, plusz egy vasárnapi futást. Előtte volt kis dzsúdó, és birkózás is...
Kétszer keveredtem utcai bunyóba, mindkétszer cigók találtak meg. Mindkétszer csúnyán megvertek. Ebből a magam számár a következő tanulságot vontam le: van aki arra születi, arra szocializálódik, hogy öljön, raboljon, verjen és van, aki nem. Aki nem utcai bűnöző garázda, abban olyan morális gátak és félelmek vannak, amelyek esélytelenné teszik egy éles harcban. Ezeket a gátlásokat edzésen nem lehet lerombolni, mert nincs olyan edzés, ahol leszúrhatsz valakit, vagy eltörheted a karját, kinyomhatod a szemét, ehhez be kellene állni zsoldosnak Afrikába. Mégis van haszna az edzésnek, főleg, ha nem látszik rajtad és nem vagy kigyúrva. Ez az, hogy jó eséllyel komoyabb sérülés nélkül megúszod a támadást, ha nem hősködsz és figurázol. Ha felo van készítve a tested a fájdalom elviselésére, ha képes vagy az ütéseket úgy védeni, hogy a legsúlyosabb sérülést elkerüld, az már győzelemnek számít. Az önvédelem nem azt jelenti, hogy az ember győz az utcán, hanem azt, hogy képes nem megdögleni egy olyan helyzetben, ahol a legtöbb ember súlyosan megsérülne. Az ilyen készségek megszerzéséhez az olyan iskolák a jobbak, ahol nem cirkuszi mutatványokat tanítanak, hanem rendesen megdolgozzák a testet, judo, ju-jutsu, kempo, thai box, KM stb. Persze változatlanul a futás a legjobb önvédelem.