Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fonetik

248 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Itt volt már az ideje, hogy újabb epikus hangvételű mixünkkel traktáljunk benneteket. A lassan kétezer hallgatóhoz közelítő tavaszi tekeredésünk után (nyári Pécs City Karnevál mixünk pedig eléggé tematikusra sikeredett) most itt az őszi-téli promó mixünk, hogy halljátok…..
Arról már idejekorán értekeztünk, hogy a magyar underground (?) producerek úgy cuppantak rá a trapre, mint az ovisok a crackre, és bizony jött is jó pár minőségi cucc a haza trappistáktól. Köztük épp a mi Facebook oldalunkon debütált, a Panic Radio electrock brigád felét adó…..
Pécs megirigyelte Londont, és a Notting Hill Carnival mintájára karibi-latin fiesztát varázsolnak a belvárosba szeptember 22-én, szombaton. Mi is ott leszünk, ennek örömére kutyult Pécs City Karnevál mixünk vár rátok a katt után! Azt is mondhatnánk, hogy…..
Mexikóban mindig történik valami izgalmas: ezúttal nem vérbő latin zenét, hanem régi R’n’B számokból mintázott, éteri bass music-ot próbálunk rátok sózni. A Monterrey-ben székelő Finesse Record szimpatikus módon nem teszi le a voksát egyetlen stílus mellett sem,…..
Ghetto Bazaar Trapszemle 3. 2012.09.06 22:46:10
Kedvenc idei stílusunk ereje teljében karcolja a táncparketteket - nézzük mi történt az elmúlt hónapban. Plusz: magyar kontent és sok ingyenzene a cikkben! Nem kenyerünk a hatáskeltés, így az egyik poént már le is lőttük a képpel: az eheti magyar versenyzőnk a korábban…..
Ha azt gondoljátok, hogy szívlapáttal dobáljuk a lejátszóba a cumbiát, akkor nem jártok messze az igazságtól. De egy ilyen izmos, sztár-remixerekkel megspékelt EP-re még mi is felkapjuk a fejünket. Sok-sok letöltés a katt után. Az élőben muzsikáló cumbia-combo, a Sonido Guay…..
Még nincs vége a nyárnak - főleg nálunk nem - így itt a lehetőség, hogy learassuk a szezonvégi cumbiatermést. Sok-sok ingyenes tartalom a lapozás után! Kezdjük az elmúlt napok legjobbjával: kedvenc hollandus Partysquadunk egyik legjobb számából kerített egy bődületes cumbia…..
Sokszor ugrottunk már úgy cikknek, hogy temetni jöttünk a moombahtont, de a műfaj él és virul. Na jó, nem hat már az újdonság erejével a 108BPM-es ritmika, de időről-időre bezsákolhatunk egy-egy kiváló mutációt, és a dj-k is könnyen találnak még jól játszható mumbákat.…..
Ahogy tavaly, idén is a nyár kellős közepére időzítve dobta piacra a holland tropical house dj-zsenijének, Gregor Saltonak a kiadója, a G-Rex nyári válogatását, a Tropical Tips 2-t. Nézzük, mire buliznak idén a Szigetet szép számmal ellepő holland barátaink. A maga 36…..
DJ Avatar abban a Texas államban él, ahol valamit biztosan folyamatosan kevernek a kólába (vagy a kukoricasörbe), de legalább akkora cumbia-nagyhatalom, mint a jóval délebbre fekvő hispán befolyású országok. A DJ Orion és El Dusty vezette, austini kicsavart, crunk-os latin zenei…..
A bassmusic Jézusra hajazó külsejű brooklyni prófétája (értitek, na) felpörgött az utóbbi hetekben. Alig száradt meg a tinta Dre Skull Loudspeaker Riddimjéről szóló elemzésünkön, máris itt a friss riddim-pakk, ezúttal is prémium trubadúrokkal a tetején. A Mixpak…..
Dél-Afrika találkozása Dél-Londonnal, szól a Hypedub új cuccának címkézése. Nem fellengzős sajtószövegről van szó: az új LV EP az afrikai house és a londoni bass legjavát lapátolja össze négy ütős számban. A Boomslang-gel robbantott, egyébként termékeny…..
Ebben a gatyarohasztó melegben az a legnagyobb segítség a zsibbadt intellektusú blogszerkesztőnek, ha a kiadó jó alaposan összegyűjti egy csokorba a friss portékáit, és hadd szóljon. Így tett a különféle trópusi műfajvirágok beporzásával foglalatoskodó (bár az utóbbi időben…..
A világszerte hedonisztikus party őrületek kísérőzenéjeként alkalmazott soca most egy új női sztárjelöltet és egy hatalmas nyári bangert is kapott Vanilla jóvoltából. A Rage remixeiben a Ghetto Bazaar brit előörsét képező blnd! is érintett. A bristoli Andy Kisaragi…..
Aki odafülelt egy picit a Diplo által hosztolt BBC 1Extra rádióműsor legfrissebb adására, az nyugtázhatta, hogy a Mad Decent idén végleg megmártózik a trap hop mámorban. A Schlachthofbronx után ugyanis egy órát pörgetett Baauer, akit a mester úgy konferált fel, mint aki egyedül…..
A dán Urban World Records kiadványaival már szemezgetünk egy ideje, de az alapvetően a nu-jazz, nu-funk szcéna felől a world music felé igyekvő független label eddig túl lounge-os (mondjuk ki, plasztik) volt a mi szilaj ízlésünknek. A Superpendejos friss sokszámosa is könnyed, de…..
Mókás, hogy míg az európai vízfej képviselői az EP-ben épp a kontinenst érő új kihívásokkal küzdenek meg a strasbourgi üléseken, addig valamely szomszédos kecóban készülnek Zee Reach fortyogó global bass ütemei. Az európai egység szimbóluma, a közel 300 ezres, álmoskás…..
Épp arról értekeztünk a múltkor, hogy itt a fesztiválszezon, a nagy európai kiadóktól már nemigen jön semmi az őszig, sebaj, majd elmerülünk Dél-Amerikában. Aztán, az ember kinyitja a postafiókot, és tessék, több nagy játékos is úgy gondolta, hogy most van itt az ideje…..
Mivel nem akárki látogat el Budapestre június 15-én, hanem mégiscsak a global/tropical bass mozgalom európai helytartója, J-Wow, bocsánat, Branko rakja fel a legfrissebb seggrázós portékáit az első budapesti Hard Ass Session keretében, szóval összespanoltunk a Buraka Som Sistema…..
Ghetto Bazaar Már megint Maga? 2012.06.01 12:33:00
Maga Bo nem bír magával. Alig jelent meg friss nagylemeze, az afrobrazil hatásokat elektronikában kiteljesítő Quilombo do Futuro, máris itt a komplementer remix pakk, ami 18 számával magabiztosra sikeredett (bocs). Nem vesézzük ki most az összes számot, összességében a Maga…..
Ghetto Bazaar Lázadj cumbiára! 2012.05.29 23:23:00
Mielőtt azt gondolnátok, hogy bekaptunk valamit és rajta maradtunk a trap-tripen, jelentjük, mi is tudjuk, hogy nyár van, és itt az idő egy kiadós latinkodásra. Le is tesszük az esküt, hogy hamarosan jövünk a nyár latin-seggrázós soundtrackjével, de most még egy kis mutánskodás a…..
Ghetto Bazaar Trap rave tripen 2012.05.17 14:53:00
Maradjunk is az előzőekben megkezdett vonalon, hiszen kezd kirajzolódni a globális tánczenei mozgalomnak az a basszusközpontú, minimalisztikus, mégis szuperszexi vonulata, amely menthetetlenül szerelembe esett a drogos, kitekert, szürreális déli hiphoppal. Hol máshol jönne ki a nyár…..
Biztonságban a vadvilág - legalábbis, ha a svájci Wildlife! vigyáz rá, ahogy teszi ezt a Man Recordingsnál frissen megjelent új EP-jén, amit három nagyágyú bevonásával szabadított ránk.      Überkúl fazonú emberünk, aki a punk után a jamaikai soundclash…..
Itt volt már az ideje, hogy a billentyűzet koptatása mellett egy mixben is összedobjuk nektek a tutit, az elmúlt és a következő hetek legmenőbb tropical bass számait, klasszikusokat és személyes kedvenceinket. Mix az ugrás után! A frissen szelektált, a szokásos módon trópusi…..
Lehet, hogy mi vagyunk vén csontok, de még mindig nagyszerű, ha egy-egy kislemez (úh, ez annyira 90-es évek) vagy Soundcloudra feltöltött track helyett valaki egy komplett albumra való minőségi, saját zenét ránt össze. Így tett most Maga Bo, aki közösségileg finanszíroztatta meg…..