Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Laconicus

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Kéne egy Tesla? 2015.05.15 18:19:48
Vagy beérnéd egy villany-Golffal is? Netán utálod a villanyautókat, mert az autó benzinnel megy? Az sem baj. A lényeg: kíváncsiak vagyunk a véleményedre. Anna most diplomázik, és olyan témát választott, amely a villanyautókkal kapcsolatos. Ehhez szüksége lenne hazai…..
Már megint? Vagy még mindig? Vagy mióta? Meddig még? A legnívósabb hazai buszos rendezvény harmadjára is óriási sikerrel zárt.Hatalmas sikerrel és látogatói rekorddal zárult Zsámbékon a harmadik BUSEXPO. A NiT Hungary által szervezett rangos rendezvényen a szektor legjelentősebb…..
Majd' minden kisfiú életében van egy olyan időszak, amikor buszsofőr akar lenni. Vagy épp mozdonyvezető. Vagy troliáramszedőfelhajtó. A többségnél aztán ez elmúlik, s mire szőrösödik a zacsi, a srácok általában túllépnek a bazi nagy járművek varázsán. Persze van akinek ez…..
Ritka a cinizmusmentes mondat e blogon, de most komolyan és őszintén gratulálunk Vágó Józsefnek és társainak azért, hogy létre bírnak hozni egy új magyar légitársaságot. Bement a forgóajtón a világ összes faszfej légiipari szakértője, mögöttük surrant Vágó és vajon ki…..
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egyre elkeseredettebben próbálja megmagyarázni, hogy miért volt szükséges a fővárosi buszok „bilikékre” fényezése. Mi most megmutatjuk mit kellett volna csinálnia Vitézy stábjának. Nemcsak a Totalcar és a Veke munkatársainak…..
no emisszió A VEKE már smafu? 2012.01.08 09:31:46
Hosszú évek óta szimpátiával figyelem a VEKE (Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület) tevékenységét. Tetszik, hogy jól egyesítik a kompetens szakmaiságot, a jólinformáltságot a tömegközlekedés munkavállalóinak és használóinak (vagyis az utasoknak) az…..
Laconicus 2012.01.08 21:40:12
@the cat: gugli a te jóbarátod:
taekwon-do.hu/itfindex.html
Itt a feketeövesek listáján rajta van
www.taekwondo.hu/subsites/buday/buday_about.html
Itt is listázva van és a lap alján levő videón is látható többször is, ahogy pl deszkákat meg téglát tör.
sőt még a domain is az övé szóval valami köze kell hogy legyen hozzá
Laconicus 2012.01.09 12:32:35
@BPO654: hát ha te az 59-es tuját akartad felszedetni akkor ne is csodálkozz hogy kivágtak. Nem mintha számítana is bármit amit te mondasz. Talán épp ezért is vagy ilyen irigy mert vannak akikre hallgatnak te meg nem vagy közöttük. Azt nem is tételezem fel rólad hogy megértsd miért is van ez így. De hogy helyesen van az biztos!
Mindeközben Budapesten... Vitézy Dávidot fogják kinevezni a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. élére. Az Örülünk, Vincent blog egy emberként esett seggre a láthatóan senkit meg nem lepő hír hallatán. Úgy vagyunk ezzel, mint az egyszeri parasztbácsi a műrepülőbemutatóval:…..
„Nekem is lettek volna ötleteim” – mondta ma reggel a Mokkában Rogán Antal, aki hosszas hezitálás után úgy határozott, hogy a főpolgármester-helyettesi kilátások helyett októberben inkább az ötödik kerület vezetéséért száll újra harcba. A Demcsák Zsuzsa…..
Hát kérem, ezt a Gyurcsány-Kóka duó sem csinálhatta volna jobban. 2010. május 2.: "Egyes vonalakon már idén, sőt, elképzelhető, hogy néhány szakaszon már nyáron újraindulhat a vasúti közlekedés abból a 29 vonalból, amelyet a Bajnai-kormány zárt be 2009-ben."…..
Laconicus 2010.07.03 10:40:48
@pacalelvtars:
Eddig nem volt diplomájuk, az volt a bajod. Kiderül, hogy van nekik, persze ahelyett hogy elrebegnél egy bocs, ezt benéztemet, lerendezed azzal, hogy "az egy dolog hogy van végzettségük". Beszólsz valakiknek, akik elkötelezettek a vasút ügye iránt, csak mert kitudjamért, tán jólesik beszólni, meg hallottad a havertól aki fikázta őket hehe azt okosnak akartál mutatkozni. Aztán hogy kiderült te vagy a nem igazán tájékozott már terelsz is más témára.
Azért ehhez arc kell.
Na azért nézzük csak meg ezt a társaságot kicsit jobban. Szakmai kérdésekben egyrészt egy rakás vasutasra támaszkodhatnak, akik szimpatizálnak velük, csak kénytelenek eltitkolni ezen szimpátiájukat az üldöztetés miatt. Másrészt éppenhogy menetrendi oldalon tettek le nagyon is sokat az asztalra. A BKV eleve jóval bonyolultabb dolog a MÁV-nál, másrészt tavaly május óta kész a VEKE teljes országos ütemes menetrendi javaslata, ráadásul járműgazdálkodással együtt. Én sokat nézegettem, és mások is, igen sokan próbáltak fogást találni rajta, de nem igazán sikerült. Én ezt úgy értelmezem, hogy ezek a srácok képesek a teljes országos közlekedést is átlátni, egy rendszerben a helyközit meg a helyit is és meg kell hogy mondjam senki másnál nem láttam még ilyet. A vasút egy rendszernek a része és ezt nagyon sok vasutas is elfelejti, azt hiszi a vasút az önmagáért van. Én ár nem fogok tudni sokat tenni mert közel a nyögdíj de szurkolok ezeknek a srácoknak hogy sikert érjenek el, mert a jövő különben mélysötét.
Az fővárosi MSZP szusszanásnyi időt sem hagyva ellenfeleinek, az országgyűlési választás másnapján máris ráfordult az őszi önkormányzati választásra. A biztató eredmények hatására Horváth Csaba csöppet kiengedve, meglazított nyakkendősen, arcán optimista mosollyal vághat…..
Megnéztük az Évtized Filmjét. A hihetetlen képi világ, az akcióban gazdag cselekmény, a fordulatos történetvezetés, a nézőt órákon át a székhez szögező grafika elevensége, a plasztikus kidolgozottság, a film világának egyedisége és a lélegzetelállító kamerakezelés teszi…..
Laconicus 2010.01.26 12:19:58
Valaki kérte hogy legyen elmagyarázva, az alap forgatókönyv miért
Pocahontas=Avatar

Angolul van sajnos, de a lényeg benne van:
filmbuzi.hu/files/2010/pocavatar-medium.jpg

A többi motívum pedig más filmekből van összelopkodva, a repülő dögökön való lovaglás pl. egy 2002-es filmből jön, a címe Dinotopia.
Nagyon sokszor írt már az Index és a Kötött pálya is az új Traxx mozdonyokról, amelyekből 25-öt vásárol a MÁV (ugyanekkora mennyiségre van még opciója). A gazdasági válság miatt ugyanis nehezen jött össze a járművek finanszírozása, az erről szóló tender egy évvel…..
Varánusz Lófaszt Más a Politika 2010.01.22 08:00:00
Bajban vannak a hozzám hasonló baloldali nézeteket valló szavazók. Sólyom László talán még ma kiírja a választások időpontját, előlünk pedig elfogyott a választható alternatíva. Az MSZP jelenlegi formája leginkább egy kiherélt, műfogával parizeres szendvicséért vicsorgó…..
  A Népszabadság vezércikkében nehezményezi, hogy a BKV-nál tapasztalható káosz kapcsán nincs egyetlen döntéshozó, aki magyarázatot adna arra, mi történik a cég buszjárataival. A lap úgy fogalmaz: Némaságba burkolóztak a szocialista potentátok is, akiknek hivatali…..
Laconicus 2010.01.07 10:20:46
@Kalmár: Erre gondolsz?

www.youtube.com/watch?v=rm3afGsEvnc

Ütős, az biztos.
Laconicus 2010.01.07 12:35:14
@Aszi:
Azt az egyet, bértollnokocska, amelyen a pénzügyminiszter engedélyezi az átutalást a kincstárból a BKV számlájára.

Majd azután szövegelj hogy ez megtörtént és fel tudod mutatni.

Én pedig majd akkor hiszek el bármit is ha az a pénz megérkezett.

Fizetünk elég adót itt Budapesten, a kedves kormányot elvett 60 milliárdot, most nagy kegyesen visszaadna belőle valamennyit, de az is csak jelenleg egy szándék, egy darab papírfecni, amivel ki lehet törölni.
Laconicus 2010.01.07 12:53:23
@Aszi:
Na hát eddig tartott ki a türelem?
Kussolj? Ez a szocialista megértő hangnem, amivel rá akarják venni a népeket hogy szavazzanak rájuk?

Kiestél a szerepedből, öcsi, nem ezért fizetnek. Lúzer vagy.
Vasárnap az Emberibb Parkolásért Mozgalom és a Közlekedési Dolgozók Országos Egyesülete csapata autókkal tüntetett a kerékpárutak ellen. Az aktivisták elfoglalták a Kiskörúton nemrég kialakított bicikliutat, és a parkolósáv visszaállítását követelték a városvezetéstől.…..
w A jövő elkezdődött 2009.07.02 06:00:00
A Bajnai-kormány minisztere bemutatta a MÁV új elnökét. A kormányzati kommunikáció külön hangsúlyozta, felhívta a sajtó figyelmét arra, hogy Andrási Miklós fideszes. Vasúttal eddig nem foglalkozott, de ennek jelentősége eltörpül a bulvárszenzáció mellett. Apám, egy fideszes!…..