Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aaabbbccc

0 bejegyzést írt és 441 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Maga Lenin, a modernwartech.blog gazdája ismét megörvendeztetett egy képes összeállítással minket! Lássuk!..
https://hvg.hu/eurologus/20220417_No_a_szakadek_Orban_szelsojobboldali_szovetsegeben?fbclid=IwAR3IGE4oH8tZitw4fwB-N56T2h5HWABvX7vuZlhMwuLZ3Qp-Uy0vUG2gWwg A kiváltságos helyzetért küzdő, vagy azt megőrizni kívánó nemzetállami bürokraták abban megegyeztek, hogy nem akarnak egy jogállami…..
aaabbbccc 2022.04.18 20:03:44
@aaabbbccc: bocs az elgepelesekert, emberek hata mogott es lisszaboni szerzodes
aaabbbccc 2022.04.18 21:46:05
@a nagy hohoohooo: soha senki nem irt ala olyan vallalast, hogy teljesen feladjuk a szuverenitasunkat es egy europai szuperallamba olvadunk bele, szoval az erveid nem igazan utosek
aaabbbccc 2022.04.18 22:50:43
@a nagy hohoohooo: en nem vitatom, hogy az europai egyesult allamok bizonyos teruleten versenykepesebb lenne, Kina is kurvara versenykepes, en annyit allitok, hogy nincs az europai politikusoknak demokratikus felhatalmazasuk erre. Ha ez annyira kurva jo, akkor gyozzek meg az embereket, hogy egy nepszavazason szavazzanak igennel.
Vagy az europai "elit" vezesse be eroszakkal, de akkor ne hazudja magarol, hogy demokratikus.
Mostanában többször is elidőztem a fortepanon, és már nem is tudom, mit kerestem, amikor szembejött ez a fotó: Ez elvileg a Kígyó utcai Mézes Mackó. Akik még nálam is fiatalabbak (felháborítóan sokan vannak:), azok talán nem is tudják, hogy a Mézes Mackók a gyorsbüfé és az édességbolt keverékei…..
aaabbbccc 2021.07.26 10:19:26
1979 egyik nyár eleji szombat estéjén az "Egymillió fontos hangjegy" c. zenei műsor egy egész adást szentelt a semmiből nagy hirtelenséggel felbukkant supergroup-nak, a Dinamit Együttesnek. Felcsendült az első szám, a "Tinédzser dal" és rohantam az ablakhoz, hogy az bérházunk udvarán lebzselő…..
HamPLÓ HÉV a Körtéren 2021.04.26 07:00:00
Szerintem már említettem, hogy amikor édesapám először mesélt arról, hogy régen a HÉV bejárt a Fehérvári úton át a Körtérre, elképedtem. Nekem a HÉV a hosszú NDK-s motorvonatokat jelentette, és el nem tudtam képzelni, hogyan fértek el azok ott, pláne hogyan tudtak a "Gomba" körül megfordulni, ahogy…..
aaabbbccc 2021.04.26 11:14:57
Ezúttal a Főfotó archívumából került fel több, mint 2500 fotó a fortepan.hu-ra. Ezek között persze bőven akadnak olyan képek is, amelyeknél nem tudni, hogy hol készültek, mit ábrázoltak. Ebből mutatok be most 30 felvételt. (Fontos: a fotók nem feltétlenül Budapesten készültek, bár a nagy részük…..
Körülbelül egy éve mutattam néhány képet Dieter Kubischtól, aki a hetvenes és nyolcvanas években (is) járt nálunk. Az ő fotóival utazunk most vissza 1974-be: 1977 júniusának végéig az M1/M7 bevezetőjén a fővárosba érkezve Budaörsnél találkozhatott először a budapesti villamossal az ember, a 41-es…..
aaabbbccc 2021.04.06 21:26:47
@laci_52:
9-es a Batthyány tér fele ment, szoval a Dobrentei ternel nem az Attila ut fele fordult, ez nem 9-es lesz, regen ez a 18-as utvonala volt
aaabbbccc 2021.04.06 21:50:27
@Gabesz9: koszi, nem tudtam, tok erdekes :)
Avagy valóban „Egyértelmű, hogy az M9-es sztrádának Pécsen és Mohácson át kell futnia Szegedig”? Vendégszerzőnk, dr. Rigó Mihály (ny. mérnök) írása Kiinduló állapot és az új nyomvonal Az első térképen a 2030-ra tervezett gyorsforgalmi úthálózat látható (forrás) A második képen (forrás) pedig…..
aaabbbccc 2021.03.20 11:35:20
Nagyra becsült kollégám, Fleischer Tamás decemberben foglalta össze a Népszava hasábjain, hogy milyen városszerkezeti érvek szóltak amellett, hogy most pont ne a Galvani híd épüljön meg Budapest déli régiójában (először az alberfalvait kellene megépíteni, ami viszont így a beláthatatlan jövőbe…..
1919. február 21-én Kun Bélát és több más kommunista vezetőt letartóztattak, mivel az aznapra hirdetett munkásmegmozdulás lövöldözésbe torkollott és ebben négy rendőr életét vesztette. Másnap reggel mintegy hatszáz rendőr rohanta meg a Gyűjtőfogházat, ahol Kun Bélát és társait tartották fogva...
Ő az egyetlen szocialista politikus, aki folyamatában látja a nyilvánosság helyzetét. Ezt érzik az újságírók is, mert szívesen szólaltatják meg. Ami persze azzal is magyarázható, hogy a volt pártelnök lemondott a parlamenti mandátumáról, és szervezeti kötelmek nélkül fejti ki álláspontját a…..
A parlamenti ellenzék lezárta a pulpitust a rabszolgatörvény szavazása előtt. Latorcai János a saját helyéről vezeti az ülést - amely önmagában házszabály-ellenes -, Csárdi Antal LMP-s képviselő videója szerint pedig a képviselői kártya nélkül is lehet szavazni, azaz a kormánypárti képviselők…..
Ma a rabszolgatörvényhez kapcsolódóan éles ellenzéki tiltakozás folyat az Országgyűlés plenáris ülésén. Az MSZP vezette ellenzéki, több mint 2900 módosító indítványt terjesztett be, hogy ezzel akadályozzák a fideszes szavazóhenger munkáját. Miután a Fidesz úgy alakította, hogy erről a rengeteg…..
aaabbbccc 2018.12.11 12:27:11
@Indriq: azert eleg visszatetszo, hogy azok kerik szamon a viselkedest akik kozben balheznak, akar a parlamentben akar itt ezen a forumon. Eleg vicces, hogy a baloldal mindig azt mondja, hogy mennyivel kulonb a fidesznel vagy a fideszeseknel, de kozben pont ugyanolyan suttyok.
raadasul kiderult, hogy tok mindegy mit mondott Kover, az a lenyeg, hogy ki mit akar hallani, ha valaki utalja oket, akkor faszt mondott, ha meg nem hallod, hogy ezt mondta (en nem hallom) akkor kocsog fideszes vagy
en ezt a jatekot nem jatszom
aaabbbccc 2018.12.11 12:34:37
@Kis kiváncsi: amit leirsz, az nem stimmel
90-es parlamentben volt egy csomo olyan ember, aki nem volt elotte mszmp-s
hanem mdf, szdsz, kisgazda, stb
es ha komolyan vesszuk, hogy kepviseleti demokracia van, akkor az tok normalis, hogy egy csomo regi komcsi van meg a kozeletben, mert egy csomo valaszto hamis Kadar nosztalgiabol a regi rendszert kivanja vissza, es hat oket is kepviselni kell
ami inkabb gond, hogy egy csomo fiatal nem erti, hogy mi volt a baj a kommunizmussal (mert pl otthon hallja a sok hazugsagot) es ezert latni ennyi fiatalt aki a marxizmussal jon
Emlékeznek? 2011, megérkezik az új Munka törvénykönyve. A kormány azzal érvelt, azért kell lepusztítani a munkavállalói jogokat, mert munkanélküliség van és a „rugalmasítással” majd új munkahelyek jönnek létre. Most 2018 van, teljes munkaerőhiány, és a kormány megint azzal érvel, hogy a…..
  Még ki sem hűlt Szávay István mandátuma, Volner János máris rohant a Fidesz propagandagépezetének legfontosabb bástyájához, a Magyar Időkhöz, hogy tudassa a közvéleménnyel: Szávay csupán a kezdet. Még legalább három jobbikos képviselőt fognak levadászni.   Ha pedig Volner ezt üzeni, akkor azt…..
  Horváth Csaba is hozzászólt az elektronikus jegyrendszer fiaskójához, amivel sikeresen bebizonyította, hogy mindössze két dolgot nem ért: hogy mi történik a fővárosban és, hogy mit gondolnak a választók. Miközben az establishment-baloldal folyamatosan azt mondogatja, hogy de Budapesten még…..
Talán a legjobban jelzi a magyarok politikai csömörét, hogy a pártok népszerűtlenségi versenyében is felzárkózott a viccpárt a komoly ellenzéki pártok mögé. Mit mögé? Egyedül a szélsőjobboldalról a jobbközépbe tartó Jobbik elutasítottabb már csak nála, ami egyben üvegplafonként is szolgál a…..
A Reflektor sorozatot indított a jövő évben esedékes főpolgármester választásról és az azt megelőző ellenzéki helyezkedésről. Összefogás kell most is, hátha bejön végre, vagy olyan jelöltek, akik megújítják a közbeszédet? Kell-e előválasztás? Ki lesz Tarlós István végső kihívója? Felkért szerzőink…..
Jó estét! Ma számos budapesti rendezvényen törleszkednek 1956 emlékéhez, vallják meg 1956 örökségét, pózolnak azzal, hogy ők a pesti srácok. Azzal szeretnék tisztelegni 1956 hőseinek és mártírjainak, hogy nem keverem őket bele abba az elaljasult magyar valóságba, ahol cinizmus…..
Gyurcsány Ferencnek sikerült pont oda felhúzni a két térfelet elválasztó hálót, ahová Orbán Viktor is szerette volna. Az egyik oldalon Európa a liberális Kánaán, a másikon a liberális Mordor. Kettejük elbeszélésében az EP-választás arról fog szólni, hogy a, csak Európa győzheti le Orbán Viktort és…..
Elkezdődött az EP-kampány. Nyitányként a Fidesz propagandagépezetébe visszatért HírTV világgá kürtölte, hogy Karácsony Gergely elvállalná "egy baloldali pártszövetség európai parlamenti listájának vezetését". A hírben a címen és a leaden kívül persze semmi nem utalt arra, hogy valóban mondott ilyet,…..
HamPLÓ Végállomás, leszállás! 2018.08.26 07:00:00
Ez itt a bevezető hűlt helye. Normál esetben nyakatekert módon kellene felvezetnem, hogy mi a bejegyzés témája, és miért az, ami, de most egyszerűen csak pár érdekes régi képet szeretnék mutatni Ab van Donselaartól :) A budafoki Városház téri végállomás ma sem néz ki…..
  A választás után májusban járt le a kilakoltatási moratórium. Nem véletlen történt így, a kormánypártok szándékosan a választás utánra időzítették a gyalázatot. Május óta az Orbán Viktor vezette magyar kormány 1355 magyar családot lakoltatott ki otthonából.   Ezen családok az igazságtalan…..
aaabbbccc 2018.08.21 10:40:52
@tegnaptuska: ertelmes forinthitelt kellett volna adni, de ehhez le kellett volna szoritani az inflaciot es a kamatlabakat
aaabbbccc 2018.08.21 13:39:43
@földforgató: de hat voltak ervek es tenyek, csak jobb nem figyelembe venni ?
2001-es torveny de 2004-ig kb senki nem vett fel lakasra devizahitelt mert volt jobb forinthitel, amikor a forinthitelt az mszp-szdsz kormany ellehetlenitette, onnantol vettek fel az emberek a devizahitelt lakasra
aaabbbccc 2018.08.22 09:09:05
@math0: te magadat kurva nagy ertelmiseginek mutatod, es kozben ugy irsz, mint egy igazi bunko, nincs a ketto kozt ellentmondas ?
vagy ez ugyanaz az ellentmondas, hogy a fidesz (es a jobbik ?? vagy az mar nem) rasszista es naci de te ciganyozhatsz mast ?
  Ha minden igaz, és a Fidesz nem veri szét a jelenlegi fővárosi választási rendszert, akkor 2019-ben Budapest lakossága újra közvetlenül választ főpolgármestert.   Emlékezetes volt az 5 évvel ezelőtti főpolgármester-választás, hiszen Tarlós Istvánnal szemben az MSZP-P-DK összefogósdi fétisben…..
  Az 56-os hőseink nevét bitorló Pestisrácok.hu hozta le Ambrus Csaba publicisztikáját, melyben személyében támadja Janan Mirwais-t. Az afgán származású politikai tanácsadó választ írt, de a Pestisrácok.hu a legalapvetőbb sajtóetikai normákat felrúgva nem volt hajlandó lehozni azt, ezzel is…..
aaabbbccc 2018.07.30 21:02:03
@nixugribugry: vagy az is lehet, hogy csak siman ez volt a velemenye
de a velemenyszabadsag nem azt jelenti arrafele, hogy lehet sajat velemenyed