Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Orosz Péter

1249 bejegyzést írt és 1066 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szívesen cifráznám, volna is mivel. De a technikai részletek és az élet a futóműállítás után egyelőre ráér. Az első próbaút videója, az viszont nem várhat. Íme, a csecsemő hangyász első ügyetlen, óvatos lépései a nagyvilágban. Köszönet Tóth Zolinak és Drága…..
Az 1996-os nyár ébresztette rá az Internetto-szerkesztőséget, hogy lehet itt még komoly keresnivaló, és az internetes újságkészítés nagyobb előrelépés a CD-ROM-hoz képest, mint a CD volt annak idején a hagyományos sajtóhoz képest. Anyagi erőforrások hiányában persze nagyon…..
Orosz Péter 2012.05.14 16:05:24
Itt egy képem az 1997-es pécsi AntIQ demóversenyről, narancssárga trikóban Angelday:

imgur.com/ruq1b

Ekkor még nem ismertem ebből a társaságból senkit, Csarnó Balázs barátommal (Angelday mellett jobbra, később Montréalban lett videójáték-tervező az Ubisoftnál) érkeztünk. Ekkoriban rengeteg Quake-et játszottunk és a demóparti egyik mellékszála egy Quake-verseny volt. Lementünk vonattal a Balázzsal, laptopja és autója egyikünknek sem volt, az volt a terv, hogy majd összehaverkodunk emberekkel, és megkérjük őket, hogy játszhassunk a gépeiken. Ez nagyjából így is lett.

Én és az Angelday a második körben estünk ki, a Balázs meg elaludt az első kör előtt, az ő ellenfele játék nélkül jutott tovább. Szóval jó bénák voltunk. A versenyt végül a fenti képen sárga trikóban ülő, Angel néven versenyző srác nyerte, akiről fogalmam sincs, hogy kicsoda, de elképesztően játszott.

Itt a verseny táblázata:

imgur.com/M3rZT

Ugyanitt készítettem még egy fényképet Kovács „crrr” Balázsról – ha jól emlékszem, többek között ő adta kölcsön időnként a gépét 1–1 körre –, ami nem sokkal ezután a Plastik média (ekkor még a plastik.com címről) első verziójának lett a címlapja:

imgur.com/ThHtg

Az oldal ekkor még nem az Angelday blogja volt, hanem – izé, ezt majd talán leírják ők, ha idetévednek, mert nekem fogalmam nincs.
w A tűz csiholója 2011.04.12 06:57:00
Az elmúlt ötven év apróbb megtorpanásoktól és helyi anomáliáktól eltekintve egy sikertörténet volt az emberiség életében. Atom-világháborút megúsztuk, és nőttön növekedett minden, a világgazdaság legalább három százalékkal évente, a bolygó lakossága kétszeresére,…..
Az Index hírének címe önmagáért beszél, belegondolni is borzasztó, ahogy az álunokának öltözött gonosztevők kisemmizik a szerencsétlen nyugdíjasokat. A feladat adott volt, elvégzése érdekében a PuttyLabs csapata (Balage, Stöki, riszpekt!) a legfejlettebb animációs technikákat…..
Ide gyűjtjük azokat a magyar filmeket, amiket szívesen megnéznétek. Kommentben írjátok be a címét vagy az IMDB-linkjét, és a legnépszerűbbekre ráindulunk, mint egy drótszőrű tacskó...
Futóblog Mezitláb futni?? 2009.09.02 16:47:00
Orosz Péter, kiküldött tudósítónk jelentkezik NYC-ből: Ezek tehát a duplaradírok. Nördködés, mezitláb futás, extravagancia. Valami ilyesmire számítok én is vasárnap a 24. Nike félmaratonon...
Orosz Péter 2009.09.03 13:08:22
@manor: „Utcai cipőnél már kicsit parasztvakítás szagú a dolog, nem? Miben különbözik ez egy százforintos kínai tornacipőtől? Annak se lehet sokkal vastagabb a talpa 3 mm-nél:)”

Pont ez az! Az egyszerűbb cipők sokkal jobbat tesznek a lábnak. A Vivóban az a jó, hogy nagyon jól van összerakva és nagyon jól néz ki. Illetve – ennél talán fontosabban – a lábközép-lábujji rész sokkal szélesebb, mint a legtöbb cipőnél, ezért a lábujjak nincsenek összepréselve, szépek tudnak külön-külön dolgozni.

@helenburgis: „Amugy ö is vmelyik sport megaboltban vette egy 10.000 lelekfös kisvaroskaban (hogy melyikben, arra mar nem emlekszem:)), uhogy nem csak az Uj Vilagban lehet kapni e csodat..”

Angliában van, azt tudom, csak kétszer annyi pénzért, mint Amerikában. Illetve lehet hogy a Mountexnél is lehet szerezni. Nekem azt mondta egy hölgy a Ferenc körúti üzletben, hogy tavaly volt, de aztán annyira nem vették.
Orosz Péter 2009.09.06 22:15:01
@bodlac: “Mikor a lábfej evolvált, akkor még nem volt lebitumenezve az erdő, szóval érdemes ezt megfontolni.”

De a sziklán is kellett futni.

@rrroka: “szerintem ez a "lábfej első rész ér le először", ez teljesen hülyeség. hosszú futásnál mindig a sarok ér le, és gördül végig a talpon, ez csak a sprinteknél változik. nézz meg bármilyen utcai futóverseny videó, még az elit futók is így futnak.”

Nem biztos, hogy annyira hülyeség:

kispad.hu/torokgeek/200905/a-futas-elviselhetetlen-konnyusege.html
Orosz Péter 2009.09.08 18:49:41
@bodlac: „gondolom van hozzá tanfolyam, oktató kiadványok és companion DVD is.”

Nincs.
645 Szelektív fókusz 2009.08.26 08:00:00
Figyelni kell, hogy mindig az alany _szeme_ legyen éles. No matter what. ..
Belsőség Új Totalcar születik 2009.07.25 17:44:00
Drága Olvasónk! Nagy nap a mai, mert hosszú veszekedések, tervezés, meetingek, zrikálás és kihullott hajszálak árán elmondhatjuk, itt az új Totalcar. A bal felső pixeltől a jobb alsóig mindent kicseréltünk, megújulásunk célja nem kizárólag a szebb külső - tehát nem egyszerű…..
Orosz Péter 2009.07.26 00:14:10
@Id: „a hyperleggerás z-fotókért kacsintós szmájli a jutalom ;) !”

Bende „Tibby” Tibor médialepedőjét bizonyára a minőségi tartalomnak terítették.
A minap láttam egy posztot a 7Tune nevű remek JDM blogon, amiben összegyűjtötték Japán minden versenypályáját. 39 van nekik. Ha területarányosan nézzük, Magyarországnak 10 darab járna. Ha a lakosok számához viszonyítunk, ami logikusabb, elvégre a rög nem ül volán mögé, akkor…..
Na jó, soha a büdös életben nem tudtam titkot tartani. Az egész bő egy éve kezdődött, amikor rájöttem, hogy Magyarországnak nincs szüksége egy újabb szépen restaurált Datsun Z-re, mert ezt a területet Szabó-Jilek kolléga akkurátusan lefedi áldott munkásságával. Ha tehát az…..
Orosz Péter 2009.06.25 18:44:55
Amíg az autó gazdája épp remekül szórakozik, íme egy kis ízelítő a következő posztból:

indafoto.hu/loop_1/image/4501509-6f5400e4

James Dean szerepében az autót építő duó egyik tagja, Tasi, akiről megismerkedésünk közben megtudtam, hogy általános iskolai osztálytársak voltunk öt évig.

A kép további érdekessége, hogy az összes rajta szereplő ember tulajdonosa egy Toyota Corolla AE86-nak.
Orosz Péter 2009.07.07 18:20:23
@kuf: Ő. Te pedig Pálházy Ágnes Zóra?
Futóblog Ortopéd divat 2009.06.22 11:00:00
Az elmúlt hetekben eléggé redukálódtak az életfunkcióim: munka, futás, alvás, evés, ivás és egyéb mostanában sokat tárgyalt dolgok. A mókuskerék pörgésén keresztül elsőre nem is tűnt fel a Glamour magazin által szervezett sportesemény, akarom mondani 'sportesemény'. Tavaly…..
Orosz Péter 2009.06.22 12:52:07
Nem átdolgozta, hanem újraírta a görög eposzt, mert a régi fordítás felett eljárt az idő. Paizs Miklóst nem érdekli a karrier, csak teszi a dolgát, most például a Don Giovanni librettója után Odüsszeiász címmel újraírta az Odüsszeiát. - A szerzővel beszélgettünk.…..
Autófília Hely és a design 2009.05.19 14:00:00
Kombi, wagon, estate, Vario, Break, Avant stb., bárhogy hívjuk őket, akkor is csak puttonyos, megnövelt csomagterű autóra gondolunk. Biztos vagyok benne hogy nem ezek az autók jutnak az eszünkbe. Gyakorló kombisként tisztában vagyok vele, hogy milyen hatalmas előnyei vannak egy ilyen…..