Regisztráció Blogot indítok
Adatok
viorelPOP

339 bejegyzést írt és 89 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Flóra, Flórácska vagy Bambi angyali teremtény volt: éterien naiv, ám földöntúliságában is romlottan érzéki. Igazi balansz Sanyinak, aki akkoriban élő villámcsapásként sújtott bele az állott, Kenny Rogers-i éjszakába. Kétkedő álmosollyal követték turbékolásuk az ismerősök, ők pedig mindenhol állták a…..
UNDorgrUND Átalakulások 2018.07.04 12:38:11
Szia, kedves érdeklődő!Noha korábban az UNDorgrUND blog monstre underground albumajánlókkal frissült többnyire, ezentúl, hasonlóan az egykori rádióműsorok posztjaihoz, már nem találkozhatsz ilyen jellegű új posztokkal, max. mixekkel, esetleg 1-2 érdekességgel, ha van idő. Ez utóbbi a kulcsszó,…..
Fagyos posztpunktól feszes pszichedéliáig, nagy nevektől kis kedvencekig válogathatunk a legfrissebb „földalatti” LP-k közül. Persze, nem mindegyik olyan vészesen dekadens, de valahogy itt mindig azok kerülnek túlsúlyba. Bár ajánlóinkban általában létrehozunk kategóriákat, valójában mindegyik…..
Sajnos költözésem miatt kimaradt az őszi albumajánló, de gondoltam, bepótolom egy év végi 10-es listával. De nem tudom. Mert még az összeszedett héttel is tudnék vitatkozni, mindenesetre ezeknek biztosan örültem, hogy vannak, és ha még nem pótoltad be vagy még nem szeretted meg ezeket, az ünnepek…..
viorelPOP 2017.12.21 14:25:47
@doggfather: hát, örülök, ha nyitott vagy, mert ha jól látom, alapvetően eléggé másokat hallgatsz, mondjuk nekem sem árt egy rap/hip-hop update.
Idei, nyári-nyárvégi underground kedvencek nagy visszatérőkkel és kellemes meglepetésekkel befordulóstól könnyed lazázósig, posztpunktól shoegaze-en át stadionindie-ig. A rengeteg link mind zenéhez vezet: vagy egy meghatározó szám YouTube-klipjéhez vagy az album…..
Akkor itt egy nagyon idei, rejtett underground gyöngyszemeket is tartalmazó mix azokra a nyári napokra, amikor nem ír felül mindent a buli. Amikor kavarog benned a valamirevárás, a szomorkás sebezhetőség és a kúlság. A tracklistát megtalálod a válogatás Mixcloud-oldalán. „When you're lonely press…..
Már ha szereted a pszichedéliát, a shoegaze-t, a dekadenciát és egyéb alternatív hóbortokat. Rengeteg indie/alter/underground/stb. albumot néztünk át április-májusban is, ezekből emelünk ki néhányat, hátha találsz új kedvenceket, akár magyart is. Minden név- és albumlink új zenékhez, azaz klipekhez,…..
Tapasztalt pszichedelikusoktól zöldfülű posztpunkokig irgalmatlan mennyiségű, a fősodortól eltérő album zúdult ránk az év első negyedében. Sajnos a többsége kisebb-nagyobb csalódás, de, ugye, mindenben meg lehet találni a magunknak valót. Időhiány miatt inkább az ismertebb neveket említem, illetve a…..
Ez az év nem volt valami dicsőséges a gitáros underground/indie/alternatív/nevezdaminekakarod zenék szempontjából globálisan. Azért penge számok így is születtek, olyan sok, hogy idén a szokásos, nagy összefoglaló helyett inkább csak egy táncos mixet készítettem csupa aktuális megjelenéssel. Nem…..
Kristóf Norbert dalszerző-énekes szólóprojektjével – kisebb zenekaros/együttműködős, univerzumát szélesítő kitérőkkel (mint az American Mercury, a Sobieski vagy pl. a Belle Belle Bencével közös Just The Way) – több, mint tíz éve ontja a 90es évek alternatív gitárzenéjéből és kultikus dalnokok…..
Most már biztos: ez az év a magyar underground zenekarok pezsgésétől hangos. Kis túlzással ez az egész albumajánló csak a magyar blokkért érdekes. Amúgy pedig sok ismert név, sok vállvonogatás az elmúlt két hónap indie/alter/stb. újdonságait hallgatva. Az összes link albumokhoz, klipekhez vezet,…..
Visszatérő nagy nevek alterpunktól megtört minimalizmusig, friss meglepetések garázsrokktól pszichedelikusig, és, persze, magyarok, akikre érdemes figyelni – szeptemberi kedvencek. Valamint kiderül, hogy egy koncert után olyan albumokat is nagyon meg lehet szeretni, amik nem fognak meg különösebben…..
Érzékeny, szezonális, monstre playlisttel debütál az UNDorgrUND blogon Mez barátunk, akit leginkább arról ismerhetsz, hogy dobolt a Gustave Tigerben, a Hammer Of Gods-ban vagy éppen az Evil Men Have No Songs-ban, szólóban Sleeping Machine néven alkot, tagja a Lamantin dj- és szervezőcsapatnak,…..
Sajnos ez a nyár túl sűrű volt számomra, hogy alaposan végigvegyem a szokásosan rengeteg indie/alter/stb. újdonságot, ami elér hozzám, ezért ez most egy visszafogottabb ajánló a nyár terméséből, pótlunk majd úgyis. Viszont ígérem, ősztől új lendülettel, és talán segítő társakkal is folytatjuk, hogy…..
Mostanában a fél világ az új Radiohead-albumról beszélt, sőt, többnyire áradozott, és dacból azért mi se fogunk kígyót-békát összelázadni rá, de szerencsére kiderült, számunkra testhez állóbb, izgalmasabb, frissebb albumok is születtek az elmúlt másfél hónapban, még ha minőségben nem is mindig érik…..
Kísérletező Twin Peaks-hódolattól hömpölygő technóig sok friss megjelenés, és a beismerés: a posztrock még mindig tud lenyűgöző lenni. Valamint külön magyar blokk megint. Kattints a linkekre az aktuális underground/indie/elektronikus/ahogy tetszik zenékért: az albumcímek és az előadók nevei…..
A Normafa Records független label már két éve gyűjti közösségét, segít olyan magyar underground zenekarokat (a Camp Koalától a Mayberian Sanskülotts-on át a The Somersault Boy-ig), amelyeket egy kis összefogással talán még több emberhez lehet és érdemes eljuttatni. A kiadó egyik, jelenleg is aktívan…..
Nem ütöttek igazán a nagy nevek újdonságai Iggy Poptól a Primal Screamig, viszont meglepetés akadt pár – most több magyar is, mint általában, amitől egy picit elviselhetőbb itt élni. A leírtaknál lényegesen nagyobb mennyiségű indie/alternatív, illetve vonatkozó elektronikus albumot futottunk át,…..
Elszintidesedett queercore kedvenctől posztumusz felszabadultságig sok újdonság, plusz az év szó szerint legtökösebb albumborítója került a szórásba, és néhány nagy név, akik inkább érdekességként szolgáltak ezúttal. Bevallom, most kezdtem csak durván kihasználni a streamlehetőségeket, ezért…..
2016 januárját természetesen David Bowie uralta, és ez valószínűleg akkor is így lett volna, ha nem lép ki testéből és tér vissza a saját bolygójára. De a kortárs posztpunk legkeményebb csajaitól Sting lányáig azért akad pár album, ami kellemesebbé tette ezt a hónapot. Na, meg pótoltunk is tavalyról…..
Amikor a gitárok unalmassá válnak, előkerülnek az elektronikus zenék, és ha bizonytalanabb terep is ez, azért hozzám is eljut minden évben pár olyan szám, ami kedvenccé válik. 2015 sem volt kivétel ebből a szempontból: indie electronic/techno/house/electroclash/istentudja számok…..
NÉHÁNY pöpec, főleg gitáros indie/alternatív megjelenés 2015-ből egy monstre, több, mint kétórás mixben, ahogy azt szoktuk. Garázsrock, indie punk, posztpunk, dark pop, satöbbi, satöbbi, és persze, 1-2 magyar DIY gyöngyszem is. Hol rádióbarát, sőt táncos, hol zajos, karcos,…..
Az év legjobb albumait összegző, kötelező hülye poszt előtt még egy pár idei megjelenést azért csak ajánlunk, ne vesszenek már el a nagy évzárásban. Fülbemászó indie punktól letaglózó dekadencián át magyar újdonságokig itt egy pár album, amit szívesen hallgattunk…..
Valószínűleg a legelvetemültebb zenebuzik sem tudták eléggé követni az idei szeptember-októberi albumözönt, így mi is csak próbálkozunk néhány friss indie/alternatív megjelenésre felhívni a figyelmet a soha nem létező teljesség igénye nélkül, nem is említünk egy csomó…..
Azt hittük, a nyár lazulósabb lesz, de az új albumok csak úgy ömlenek még ilyenkor is. Voltak, amiket jobban szerettünk a Sick Sad World infantilis punkos/szörfös popjától a Titus Andronicus 29 számos, nagyívű és változatos „punk-rockoperáján”, a Chemical Brothers pár…..