Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kristl

0 bejegyzést írt és 3424 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Politika a jól elrendezett társadalmi együttélés értelmében. Az alternatíváink hosszú távon a dehumanizáció két ága: az atomizáció szülte kibernetikus (robotizált, AI) rendszerek, és a kollektivizmus szülte fasizmus. A végpont nyilván a kibernetikus fasizmus, legalább…..
Kristl 2014.07.11 22:05:30
@Alkibiadesz:

Nem rossz.
Miközben a magyar politikusok többsége végleg belebolondult a 30 milliós Magyar Birodalomról szóló álomba, a magyar közvélemény Bosznia után már Szerbia és Bulgária elfoglalásáról álmodozott, addig Hungária szláv népei reménykedve várták a trónörökös hatalomra…..
Kristl 2014.06.30 17:42:46
@Csehszlovák Kém:

Fura. Ezt még munkájában Taylor is kiemeli, hogy a csehek és általában a cseh állam alapvetően más jogállásban volt mint a magyar. Mivel az önálló államiságuk lényegében megszűnt, és a negyven éves háborúban nem sikerült visszaállítani.
Míg a magyar állam mint olyan jogilag tovább élt a Rákóczy féle szabadságharc és a fegyverletételt követő béke egyik feltételének értelmében.

Azaz de jure a magyar állam továbbra is megőrizte állami létét annak valamilyen formájú csökevényével. Ezért volt a márciusi törvények majd azok szentesítése után a 48-as magyar kormány legitim, míg a bécsi udvar ellenlépései valójában illegitimek.

De biztos azért irta az amúgy germanofób és szintén magyargyűlölettel is vádolt szerző ezt mert izé elvakította a "Nagymagyar Sovinizmus" meg hasonlók... :]
Kristl 2014.07.07 11:16:44
@gmihaly:

Taylort illetően egyetértünk. Épp ezért gondoltam remek alapnak az irományát ezen a blogon. Vajon az egyszerű történelmi tény, amit még egy ilyen alak is teljes mértékben elismer és felhasznál a művében milyen reflexiót nyer a házigazda részéről.

A magam részéről én szívesen elvitatkoznék FFről Trianonról meg az oda vezető útról, de akkor valóban szárnyaljon a fantázia, és öleljünk fel jó 400 évet, hogy megérthessük a folyamatot, kiemelve 1-1 lényegi pontot.
Akár belevéve a st. István intelmének káros berögzülését is...
Vagy akár boncolgatva a tényt, hogy mekkora felelőssége van az antant hatalmainak a háborúban... De az ugye nem divat.
A magyar és a német bűnös nemzet, s mindig az a bűnösebb, amelyik éppen zavarja a köreinket.
Úgy tűnik, némelyek szemében az lett a sajtószabadság fokmérője, hogy ki írta bele egy hír címébe, hogy „Orbán leszopta Putyint”, és ki nem. Pedig a lehallgatott lengyel beszélgetésben egyáltalán nem ez a legfontosabb információ, hanem, hogy – miként azt eddig is lehetett…..
Kristl 2014.06.25 06:01:13
@Istóczy úr:

Te komoly embernek tűnsz. Lécci mond már meg, hogy a Putyinnal "jót tevés" és a "keleti szél" után mikor tervezitek lecserélni a Turult Szélkakasra?
A magyar felsőoktatás kényes téma, köszönhetően a tavalyi évben zajlott keretszám-botránynak, és az ebből adódó diáktüntetéseknek. Kevesen nyúlnak hozzá, aki mégis erre adná a fejét, az sem mer igazán véleményt formálni úgy igazán, félve az esetleges…..
Kristl 2014.06.19 06:02:45
@Haloperidol:

Ez arra lenne megoldás, hogy a tehetségek mégnagyobb arányban és korábban hagyják el az országot. Az egyetemeket meg mégnagyobb arányban árasszák el a pénzes csemeték középszerü vagy egyenesen hülye rétege. Aki pusztán emiatt átmegy.

Ráadásul hogy akarsz te magyar viszonyok között "piaci" alapon müködtetni valamit, amiben a visszacsatolásnak lesz minőségjavító szerepe ha ez jelenleg sehol, szó szerint sehol nem müködik az országban?
Nekem ez a fő kérdésem. Mert ezt a lózungot ismételgetni fain dolog már 10 éve kishazánkban, de ettől még nem lesz az oktatás szentöltvize.
Európa országai páratlan mértékű szociális kiadásokkal terhelik a költségvetéseiket - a kiadásokon bőven lehetne faragni, legyen szó nyugdíjról, oktatásról vagy állami támogatásokról.Európa adja a Föld lakosságának 7 százalékát, GDP-jének 25 százalékát és szociális…..
Honnan jön ez a hihetetlen mennyiségű, tömegű, alaktalan masszányi ostoba? Azok, akik pontosan "emlékeznek", milyen rettenetes üldöztetésben volt részük a "komenizmusban", akik kicsiny bibliával a hónuk alatt igyekeztek szaporán vasárnap állítólag a templomba, s akiknek az…..
Ahogy az ismeretes, a január 25-i Szabad Oktatásért demonstráció szervezői, rendhagyó módon meghívták Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkárt, hogy nyilvánosan is megvédhesse, sőt, fel is köszöntötték 66. születésnapja alkalmából. Hoffmann Rózsa reagált is, méghozzá…..
Kristl 2014.02.06 06:11:07
@sdani:

Ha a felsorolt szervezetek ennyire komolytalanok, akkor teljes lelki nyugalommal kiállhatott volna megvédeni az álláspontját. Hisz ilyen mitugrász kis senkikkel szemben bizonyára nem lenne nehéz az értelem és az igazság talaján állva rendes vitában elmagyarázni elnéző határozottsággal de kellő szakmai szigorral miért jó a kormány és az ő álláspontja az oktatási kérdésekben.

Hehe.

Amúgy azért mert ezen szervezetek az érintettek civil szervezetei, egy demokráciának alapját a felelős állam és szavazópolgár mellett az ilyen szervezetek képviselik. Tömegbázisuk meg van. Ezt már bizonyították sztem. : ]
41 évi tb-járulék (egészségügyi járulék, stb. ) befizetése után is, ha  kórházi ápolásra szorulsz, mélyen a zsebedbe kell nyúlnod!  Tisztelt Prxis!   Azon gondolkozom, hogy az 1960-as években honnan volt sokkal több pénze a kórházaknak ?    1961-ben…..
hacsaknem Mire jó a közmunkás? 2014.01.17 09:34:40
Elképzelhető, hogy sokkal izgalmasabb kérdés lehet a nagyérdemű számára, hogy 2017-ben, amikor a Fidesz újra hatalma teljében kormányoz majd, (és lép a paraszttal kis hazánk sakktábláján) Lázár János veszi át az államfő-aspiráns Orbán Viktor helyét a miniszterelnöki…..
Kristl 2014.01.17 21:32:43
Gyakori kritika a hívőkkel szemben, hogy jó, a Krisztus-sztori rendben van, Istenben is tudok hinni, de az egyházi szóban nem. Az efféle autodeista hozzáállás eredménye nemcsak egyházszakadás, mint azt láttuk a történelemben, hanem egyféle lelki szárazság is: mondom, hogy hiszem az…..
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy pontosan ezt vártam. A fenéket. Nem úgy képzeltem el a mostani választást 1-2 évvel ezelőtt, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltjére kell szavaznom, és egy olyan listára, amely akár Gyurcsányt is magába foglalhatja, ha meg akarom állítani Orbán…..
Az ellenzéki képviselők többsége biztosan nem. Pedig ezek az emberek élete, gerekeik boldogulása múlik rajta. Mert ha tényleg szívükön viselnék a kormányzati politika veszteinek érdekeit és tényleg kormányozni akarnának, hogy javítsanak az ország és lakóinak helyzetén akkor…..
Orbánnak nem kell több mint a pénzed, a lelked meg a jövő (a gyerekeid). És a magyarok egymás sarkát tapossák, hogy adhassák ezeket. Miért? Szájbarágó: 1. Minél több hatalmat adsz át a kormánynak magad és a családod fölött, annál kevesebb marad neked. (Minél több adót,…..
Kristl 2013.12.19 20:33:42
@Carmichael:

"tükörbenézés" "hibák kijavítása" sokszor nem egy napos dolog. És általában akkor megy jól, ha nem tudatosan érinti a lakosság nagy részét.

Ugyanis nem tudsz változtatni ha ellenérzést és ellenállást keltesz pusztán erőből.

Mintha erről lenne szó nem?
Van abban valami mérhetetlenül nagy lenézés, ahogy a közmunkásokkal bánik a mutyisok gyülekezete. Mondjuk sok mindent mást is mocskos szemét módon csinálnak a politikájukban, de ahogy a legelesettebb társadalmi rétegekhez viszonyulnak, azért az nem csak pofátlanul cinikus, de…..
Kristl 2013.12.16 17:23:35
@Alick:

ez egy remek ötlet.
lehetne népszavazást kiirni rá vajon?
slapajblog Kitiltás a megoldás? 2013.11.16 18:37:05
Ha „állambácsinak” valami csípi a szemét, nem a probléma megoldásán töri a fejét, hanem  gyorsan törvényileg kitiltja azok okozóit. Lóhalálában, meggondolás nélkül zónákba kényszerít embereket. Ha nincsenek szem előtt, nincs gond.  Az első ilyen zónásítási…..
Kristl 2013.11.17 13:25:37
@Sir Galahad:

Szerintem pont erről írt az író, hogy a módszer - azaz a kitiltás - nem megfelelő.
Nem amellett érvel, hogy szem előtt legyenek a hajléktalanok, hanem a törvényi tiltás több gondot okoz, mint hasznot hoz.

Remélem így már világos.
1000 leütés Az abortusz ellen 2013.10.19 11:00:18
Alább a művi terhességmegszakítás kapcsán azt az álláspontot igyekszem kifejteni, hogy az alapesetben erkölcsileg védhetetlen -- nem azt, hogy jogilag nem kellene védeni. Az erkölcs és a jog eltérő szempontjai ebben a nagyon nehéz kérdésben nagyon élesen mutatkoznak meg: mivel…..
A péntek esti történelmi 1-8-as focivereség után - különösen a milliárdos állami stadionépítések tükrében - sokan várták, vajon mit szól a miniszterelnök a világraszóló égéshez. Nos, válaszul Orbán szombat délután 3 körül a facebookon kiposztolt egy képet egy másik…..
Kristl 2013.10.12 17:13:14
@engelbert:

Csak nem a magyar foci, hanem a spanyol.
Október elsejétől kezdődjön meg a lakóházak és az érintett területek kiürítése, amelyet október 10-ig be kell fejezni - rendelte el a csehszlovák szudétanémet területek lakosai számára a müncheni egyezmény. Amíg a helyi lakosság többsége üdvözölte a német diktátumot,…..
Kristl 2013.10.03 21:51:42
@Csehszlovák Kém:

Ez szimpla maszatolás. Már trianonhoz korrekt térképpel álltak ki, megfelelő szakértővel.

A "magyarositás" meg vicces dolog, mikor előtte elszlávosodás is volt csomó helyen, a betelepülő szlávoknak köszönhetően.

Szal a fárasztó szláv nacionalizmus vicces...

Amugy meg Visegrád és hasonló.

A honfoglalókkal együtt szlávok is települtek be, pl oroszok. Akiket szintén letelepítettek ide-oda. Szóval ha találsz valahol a térképen egy gyanúsan régi szláv nevü települést, nem feltéltlen lesz őslakó szláv. :)
Kristl 2013.10.03 22:42:22
@Csehszlovák Kém:

Ja értem. A propaganda. Szal a térképészek és etnográfusok adatai mind a politikai propagandát képviselték szemben a szlovák fél mindig pontos és korrekt objektiv méréseivel.

Oké. Trollkodj tovább.
Kristl 2013.10.04 00:17:51
@Csehszlovák Kém:

Akkor nem tudod, hogy mit állitasz. Gyakran megesik.
Előrebocsátom, a reinkarnáció szűk értelemben nem mond ellent az ateizmussal. Ha valaki szerint a reinkarnáció istenek nélkül megy végbe, akkor ad abszurdum lehet ateista. Ez olyasmi, mint az ateista buddhista. A legtöbb ateista azonban racionális alapon ateista, és nem hisz a…..
Kristl 2013.09.18 16:20:11
@Brendel Mátyás:

A tetteid alapján tudunk megítélni, aminek egyetlen lehetősége számunkra a blog és az alatta lefolytatott vitakultúrád-hozzászólásaid.

Ha a blog mondanivalója állító, és komolyan világnézetet fogalmaz meg, sokszor féligazságokon. Isten-témával és lélek-témával foglalkozva.
Ahogy a hozzászólásod is, kifejezetten "harcos" és "ítélő" stílusban.

Akkor bizony az agnosztikus ateizmus kitétel rád NEM vonatkozik annak kritériumai miatt.
Amit egyébként te linkeltél be.

Ennyi.

Ha agnosztikus ateizmus talaján állna a dolog, akkor ez a blog, ahogy a hozzászólásaid is nem jönnének létre. Mivel az ezzel való foglalkozás eme nézet szerint is eleve irreveláns és erőpazarlás.
Kristl 2013.09.18 17:14:09
@Brendel Mátyás:

De következik belőle hogy az agnosztikus nem harcos te kis hülye. : ]

Ugyanis az agnoszticizmus eleve kizárja annak a lehetőségét hogy bizonyossággal állíts valamit ami csak hittétel és harcolj érte. :]
Pontosan!

~
Az agnosztikus ateizmus olyan filozófia, amely az agnoszticizmust és ateizmust magában foglalja. A változatos definíciók szerint az agnosztikus ateista nem hisz istenben, és emellett az alábbiak közül legalább egyet állít:
- Az istenek léte vagy nemléte nem tudott, vagy nem tudható.
(ez rád nem igaz)
- Az istenek létéről való tudás irreleváns vagy nem fontos.
(ez se, hisz a blog/kommenthalom témája)
- Az istenek létéről vagy nemlétéről való állításoktól való tartózkodás optimális.
(Ez se, hisz nem tartózkodsz, hanem harcolsz! Ez eleve kizárja a harcosságot, ahogy az első kettő is.
Hisz ha irreveláns - nincs harcosság, ha nem tudott és nem tudható tudatos szinten, akkor sincs harcosság!)

Miközben az agnosztikus és ateista fogalma sokszor fedi egymást, nem ugyanazok, mivel az ateizmus definíciója az, hogy „istenben való hittől mentesség”, míg az agnoszticizmus definíciója „az istenről való tudástól mentesség”. ~

Azaz akkor lennél agnosztikus ateista. Ha azt állítanád kb, hogy
"nem tudom hogy van e isten vagy nincs. De ezek számomra irrevelánsok, a téma pedig nem érdekel".

De nem ezt teszed.
Te vallásos ateista vagy. Amit keversz az agnoszticizmussal.
:]

És olyan elven veszem a bátorságot arra, hogy téged minősítselek, hogy:
1. Te magad élsz minősítésekkel.
2. Te magad adtad meg a minősítésed csak az rád nem áll.

Ennyi. :]
Kristl 2013.09.18 18:38:05
@Brendel Mátyás:

Blablabla. Szép hosszú melléblabla.

Ugyanis ha a releváns-irreveláns kérdését vitatnád, akkor maximum életvezetési kérdést és tanácsot adnál, nem pedig nekiállnál foglalkozni azzal melyiknek mi a tudományos magyarázata. : ]
Nyilvánvaló okokból.

De te nem ezt teszed, hanem hosszas fejtegetésekbe bocsátkozol olyasmiről, amivel kapcsolatban sejtésed van, és pont olyasmit állítasz "tudományosnak" be, ami pont olyan szilárd lábakon áll, amit az ellentábor a saját bizonyítéka, ám az neked tudománytalan.

Értsd:
X faszomtudja ki professzor elvégzett (ki tudja milyen alapossággal ) egy felmérést (nem kísérlet! nem bizonyítás! felmérés!)
Ami alapján állította az előfelvetését. Azaz a reinkarnáció mint olyan megkérdőjelezhető.

Na bumm! Egyrészt enélkül is megkérdőjelezhető volt. Másrészt előfeltevésnek akkor van helye egzakt tudományban (értsd számomra egyáltalán komolyan vehető tudmányban) ha az konkrétan megalapozott és ellenőrizhető állítást tartalmaz ok-okozati összefüggésben, a kísérlet pedig elvégezhető, megismételhető.

2500 ember végigkérdezése és feltevés hogy azokra "lehet más racionális magyarázat" nem minősül egzaktnak. Mivel már az elején is bukik azzal, hogy nem tartalmazza az állítás azt, hogy konkrétan _MI_ és _Miért_ minősül reinkarnációnak. Emellett a dolog nem megismételhető...

Ennek egyébként semmi köze a releváns- irreveláns témához!

Mert akkor maximum azon vitatkoznál, hogy egyesek számára miért jó vagy fontos a reinkarnációs hit, vagy esetleg taszító. Miért lényeges ez az életükben... Nem pedig az egésznek a lényegével foglalkoznál felületesen.

Szal hitvitába beszállni Ateistaként nem agnoszticista ateizmus. Mivel világnézetet képviselsz. :]
Agnoszticizmusnak ugyanis még mindig alapja, hogy mivel nem tudod/nem tudhatod ezért nyilván nem alkotsz sommás értékítéletet.
Márpedig a blogod amióta követem folyamatosan ezt teszi. :]
A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság kedden nagyon fontos döntést hozott a 2012-es ferencvárosi kunyhóbontás ügyében. A bíróság kimondta, az önkormányzat „bozótirtás és hulladék elszállítása” címen nem rombolhatja le emberek otthonát, a rendőrségnek pedig…..
Kristl 2013.09.13 11:56:25
@zengjen a dalunk fajtárs:

Szerinted az állam és a jog az a gyengét kéne védenie az erősek zsarnokságától, vagy az erőseket a gyengéktől?
Előző blogbejegyzésemben főleg Bánhegyi Ferenc korábbi botrányaival foglalkoztam, tegnapi sajtótájékoztatónkon pedig a mostanival: az elhíresült erkölcstan-könyvvel. Az elhangzottakat a Minisztérium cáfolni igyekezett, de csak még jobban belegabalyodott: aki látta a tegnapi…..
A meccs előtt fostak, utólag mindenki egyetért: a magyar válogatott tudását túlértékelték. Jó: mondjuk öt gólt sem rúgtak. Eközben Csehország szerte azt beszélik, hogy Jiraceket Magyarországon letartóztatták a fizika törvényeinek duva megszegése miatt! Dzsudzsák viszont…..
Kristl 2013.09.10 17:04:20
@Csehszlovák Kém:

Ciki ám a nagytestvér német-római birodalommal együtt megsemmisítő vereséget szenvedni egy idemenekült vert hadtól.
Mellékesen. :]
Az Alföldi Róbert által rendezett István a király pénteki bemutatója ismét alkalmat adott arra, hogy szembesüljünk az ország végletes megosztottságával. Az ellentüntetők kórusban buziztak, a liberálisok szörnyűlködtek, az indexesek meg készíthettek egy újabb videót, amin…..
Kristl 2013.09.02 10:30:47
@Gyingizik:

Állami pénzből csak fujeu éljenorbán kihallású darabokat lehet rendezni? :]
Kristl 2013.09.02 14:08:49
@Conchobar:

Hát a saját népét keményen megirtotta. Mivel az hogy vitában lerendezte Koppányt még oké. De Ajtony meg a Gyula erdélyben? Ott mi köze volt? Meg szted a níp dalolva ment a templomba, és csak viccnek voltak ilyen törvényei?