Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Freelife

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Istene ugyan nincs, viszont egy élhető világ képét kínálja a híveknek, ezért az egyházfő szerint az alakulóban lévő vallási közösség "kis hiányossága ellenére" sikerre van ítélve. A Babilon Nyulai Kerékpáros Egyház idén már miséken, saját nyilvános…..
Freelife 2011.01.08 22:44:09
Marhaság....
Isten nélküli egyház nincs.
Persze egy adómentes társaságra jó próbálkozás.
A kerékpár meg eleve egy túlhaladott közlekedési eszköz.
Még Kínában is, ami hagyományosan egy kerékpáros nemzet.
Persze kis távolságra nagyobb csomag nélkül, jó időben, jó kondival valóban alternatíva.
Az ember viszont egy dolgot nagyon nehezen ad fel, ez a kényelem és a biztonság.
Eddig majdnem minden "páncél" nélkül közlekedő ismerősöm volt kisebb nagyobb problémákkal kórházban a közlekedés miatt.
Ami viszont tény, a legtöbb állam legnagyobb bevételét az autóipar és a forgalmi adóból nyeri.
http://www.penziskola.hu/konyv/az-en-penzem/iii-akik-gazdalkodnak-–-szereplok-gazdasagban/az-allam/15-„ki-fizeti-reveszt”-avagy-hog/4-nehany-kiemelt-adon
Ehhez viszont szorosan hozzátartozik a benzin jövedéki adója:
index.hu/gazdasag/magyar/ben050912/
Környezetszennyezés: Az autóipar a világ kibocsájtott CO mennyiségének csak a negyedéért felelős. Az Euro szabványos motorok szinte nem is bocsájtanak ki káros anyagokat : http://hu.wikipedia.org/wiki/Európai_kibocsátási_normák
Itt jegyezném meg, hogy egy teherszállító hajó káros-anyag kibocsájtása az óceán egyszeri átszelésével akkora amekkora egy nagyváros teljes évi szennyezése.
www.vezess.hu/hirek/van_autonal_is_kerosabb/19051/magazin/kozlekedesi_torveny_valtozasai_emberi/28221/forma1/lany_alazta_h_kkinent/28296/
Következtetés: Az autók visszaszorításával sajnos meghalna a tömegközlekedés és összedőlne a világ.
Sajnos amíg az elektromos és egyéb pl. Hidrogén alapú energiahordozók nem nyernek teret, ez van. De ez utóbbiakat jó lenne nagyon gyorsan fejleszteni.
Még nem sokat tudni róla, de a trailere két napja megjelent a youtube-on a MAB című új, magyar thrillersorozatnak, ami első blikkre állatnak néz ki. A dolog érdekessége, hogy websorozat lesz, tehát nem tévében megy majd. Egyelőre nem sikerült megtudnunk, hogy ez miért éri meg a…..
Húsz évad alatt számos kemény feladatot kitaláltak a Survivor challengemesterei, se a 21. évad legutóbbi epizódjában jól odatették magukat. Egy nagy kerékre szíjazták a szereplőket, illetve hármójukat törzsenként, a többiek meg forgatták a kereket, ami szépen belemerült egy…..
comment:com Találós kérdés 2010.09.06 13:00:00
Na, ki van a képen? ..
Freelife 2010.09.06 23:07:17
Ez a lófejnél is sokkal keményebb. Robi penészes töltött káposztával üzen az Elmünek, mert szerinte az állandó áramkimaradások tették tönkre a hűtőjét. Sejtettük, hogy a KISZ manapság nem pozitív hívószó, de hogy a budapesti KISZ-lakótelepen ilyen borzalmas legyen a…..
Vidám amerikai Homár-hírek reggelire, epigonunkról, a Consumeristről:Beperelte a United légitársaságot a nő, akit négy órán át hagytak aludni a gépen leszállás után. Külön klassz a sztoriban, hogy mindez egy egészen rövid, egy órás repülés után történt, a washingtoni…..
NL meglepődve tapasztalta, hogy este 9 óra után nem lehet tömegközlekedéssel elhagyni Budapestet: Az alábbi eset 2010. május 10-én esett meg velünk. Barátnőm és édesanyja Pestre utazott egy délutáni orvosi vizsgálatra, ám a helyszínen hamar kiderült, hogy várni kell - mégpedig…..
Zsolt a mai nap Torkos Borza, szegény olvasónk, úgy tűnik, alaposan megjárta az Aegon biztosítóval. Zsolt azt állítja, hogy több értesítést és számlát nem kapott meg a biztosítójától, amit akkor nem vett észre, később pedig az önmagában jelentéktelen tartozás miatt súlyos…..
BB a kellemes, de kevéssé vérforraló Mr Scruff koncertjére fizetett be, íme egy kis minta: Cserébe a Merlin felforralta BB vérét, merthogy olvasónk azt állítja, a karszalag ellenére fél tíz tájban nem engedték, hogy kimenjen az épületből. Vagyis kimehetett volna, de akkor…..
Freelife 2010.03.30 14:44:39
@laskagomba: Ez nem nagypája, hanem hülyeség.
Hagyja, hogy lehúzzák jogtalanul és még büszke is rá.
Ebben az országban mindenki beletörődött, hogy azt csinálnak vele amit akarnak, holott ezért tartunk itt.
Lázadjatok!
Gábor fotókkal dúsan illusztrált panaszkiáltása következik mindjárt. Ismeretlen helyen, látszatra teljesen legális, ráadásul ingyenes parkolóhelyre állt be, de megbüntették, mert a hely mozgássérülteknek volt fenntartva, a Naiv Ügyfél pedig nem vette észre a táblát. Gábor…..
A szervizhelyzet fokozódik. Az Asus-szerviz munkatársainak a jelek szerint tényleg problémáik vannak ügyfeleik cinikus hangvételével. "A monogramok mögött emberek állnak, nem érzéketlen gépek." Tessenek már visszavenni az arcokból, vagy elkallódik a számítógépük…..
Freelife 2010.02.10 13:48:27
Régebben nekem volt egy ASUS a tesztek alapján akkor és most is megbízhatóbb mint a többi márka.
(
pdaplus.hu/content/view/3446/57/)
Merevlemez nélkül adtam oda, mert addig használtam küldőként.
Egy héten belül hívtak, hogy mehet érte, azóta is tökéletes. - Szó nélkül cseréleték másfél év után.
Futurisztikus üvegforma materializálódott a Kálvin téri aluljáró felett, ami olyan hatással volt rám, mint Neóra a piros kapszula. Körbenéztem, és szürreális térben találtam magam. Nem arról volt szó, hogy a fejemre esett az egyik szerelés alatt álló üvegpanel, nem is az…..
Freelife 2010.02.07 05:07:55
@Káposztakukac: Látod, hogy nem értesz hozzá...
A Múzeum klasszicista a biztosító szecessziós.
A kettő közé nem illik az üveg akvárium.
Még Párizsban is kirakták az egyébként ultramodern Defense negyedét a belvárosból. Ott nagyon jó ahol van.
Lehet, hogy neked tetszik, de nem ide való. Erről is szól ez a post.
A probléma, hogy aki dönt annak is kellett tanulnia némi esztétikát, művészettörténetet, stb. - Ehelyett (valószínűleg) pénzért befogta a száját és mindent aláírt.
Próbálta volna meg ezt nyugatabbra - északabbra. Már nem ott ülne, ahol...
Anno a várbeli Hilton szálló óriási vitákat kavart. Az is modern, de megoldották, hogy illjen a városképbe.
Balázs blogjában írta meg kalandját a hévízi Kocsi Csárdával, ahol a tulajdonos letiltotta, hogy ivóvizet szolgáljanak fel a vendégeknek, azért csak hosszas alkudozás után kapott egy pohárral a kért kancsó helyett. Volt már ilyenünk, egyszer beszólással, egyszer hülye…..
György megállt a néptelen, jeges belvárosi utcában, hogy a lánya beszállhasson a kocsijába, mire hirtelen lefényképezte a jó reflexű közterületes. György szerint ez nem más, mint kiszúrás. Jó reggelt György! Ezúton tájékoztatjuk, hogy a közterület-felügyelők rosszul…..
Szemptember végétől hivatalosan is biciklizhető a Lánchíd, a kerékpárosok hamarosan már nem kényszerülnek a szűk járdára. A Városházát a Kerékpáros Klub kereste meg a régi problémával, amely a Margit híd lezárása miatt vált égetővé.   Nappal az autók, éjszaka a…..
Freelife 2009.09.18 22:55:09
Hát nem semmi amii itt megy...
Kedves bicajosok, vegyétek már észre, hogy senki nem akar lebeszélni titeket kedvenc közlekedési eszközötökről, DE
- ebben a városban sajnos nem megoldott a tömegközlekedés, sőt az autóközlekedés sincs normálisan kialakítva. (statisztika: az autók 20% csak parkolót keres) más nagyvárosokban ez megoldott. (Ott talán biciklizni is jobban lehet.)
- Vannak akik túl öregek, fiatalok, betegek, kényesek, stb. a biciklihez, vagy épp 3 gyereket kell vinniük fél órán belül 4 különböző helyre.
-vannak akik nem tudják ellátni a feladataikat autó nélkül (szállítmányozók, karbantartók, csomagfutárok, stb.)
Az egyszerű feladat csak az lenne, hogy hagyjuk egymást élni .
Én csak azért vagyok ideges (mert bár örülnék ha nem kellene, de a munkámhoz kötelező) autós létemre néha csak a hajszál választ el attól hogy egy figyelmetlen - vagy direkt elém hajtó? - biciklist el ne üssek. Eddig sikerült, de a fizika az fizika és másfél tonnát nem tudok megállítani, sőt irányítani sem egy másodperc alatt. Nem beszélve a kivilágítatlan szellemekről, akiket este észre sem lehet venni amikor valaki szembejön akár egy tompított fénnyel. (A biológia az meg biológia.)
Talán nem is egymással kellene foglalkozni, hanem azokkal akik ezt a helyzetet megteremtették. Sajnos amíg nincs más el kell fogadni, a világon mindenhol szükség van gépjárművekre. Ezt nem lehet visszacsinálni. Sajnos a belváros terjeszkedésével belülről néptelenednek el a városok, aki tud kijjebb költözik, növelve az ingázók számát. Lassan a belvárosi ingatlanokban már nem lakik senki és az utóbbi időben a cégek is elköltöznek külvárosi mélygarázsos irodaházakba. (ld.: ingatlanpiaci felmérések vagy este egy séta a belvárosban. A vásárlást meg mindenki megoldja az utóbbi időkben elszaporodott plazákban -egy helyen mindent.
Szóval, ha elütök valakit pl. a pl. lánchídon, ne engem szidjatok. Én vigyáztam, szóltam, stb. (Régen talán nem véletlenül vezették be a szűk úttesten ezt a szabályt.)
Nem is kell reagálni a leírtakra, csak picit elgondolkozni rajta.
Mihály, a homárkörökben ismert BKV és MÁV figyelő blogok ura azt sugallja, hogy puszta kézzel megküzdene egy csapat anyázó ellenőrrel és még egy tucat, kihegyezett szerződésekkel támadó BKV-vezérigazgatóval, de az Apple hozzáállása őt is kikészítette. A klasszikus…..
Freelife 2009.08.18 02:39:41
Nekem itt rohad egy halom mindenféle generációs iPod. Mindegyik használható még sok év után is.
Ilyesmi előfordul. Az említett márkaboltot viszont jó ívben kerülném. Ezt többen egy márkafórumon is megerősíthetik.
www.beszeljukmac.com
Ez már csak plusz, de amikor az alma gépemet vettem nem volt teljesítményben, tudásban és árban ami verte volna, pedig néztem HP-t, ASUS-t, meg minden mást.
Igaz, Amerikából behozva még jóval olcsóbb lett volna... viszont nekem gyorsan kellett nagy számítási sebesség.
Sipike érzelmi kötődése a háza előtti villanyoszlophoz nem újkeletű. 10 éven belül kétszer cserélték, az utóbbi esetben viszont már nem tudni minek, mindenesetre az érintésvédelem és biztonság jegyében PET palackkal hidalták át a rossz elhelyezésből adódó problémát. 10…..