Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fehérszakál

0 bejegyzést írt és 228 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem, a statisztika nem hazudik. A statisztika egy eszköz: legfeljebb az ember hazudik, aki a statisztikai elemzés eredményeit interpretálja (félre). A statisztika ugyanakkor kiváló eszköz a manipulátoroknak, mivel az emberek zöme nem ért hozzá olyan szinten, hogy rájöjjön a turpisságokra. Ezzel…..
Fehérszakál 2020.04.20 11:30:01
@szabidoki: Tudod mi a legjobb köhögés csillapító? A hasajtó. Nem mersz köhögni mert befosol :) :) :)
Hát persze, hogy jobb. Sőt, csak az a jó. Mivel csak szerves C-vitamin létezik. Aki ebben egyetért, annak fölösleges is tovább olvasnia. Aki viszont felháborodik, vagy nem hiszi el "bemondásos alapon" mindezt, esetleg kételkedik abban, hogy szervetlen C-vitamin nem létezik, annak ajánlott kicsit…..
A korábbiakban már boncolgattuk egy esetleges Mars-utazásnak és Mars-kolónia létrehozásának problémáit, ezúttal azt nézzük meg, hogy milyen más égitesteken lehetséges mindez és milyen körülmények nehezíthetik, vagy tehetik lehetetlenné a kolonizációt.   ..
Fehérszakál 2018.02.19 21:34:22
A véleményem szerint nagyon jó, hogy eljutottunk a holdra mert adott egy kis tapasztalatot. Szerintem nem a holdon, vagy más bolygón kellene elkezdeni építkezni, hanem előbb sokkal közelebb a földhöz, egy olyan űrállomást kellene létrehozni amit már érdemes úgy megforgatni, hogy legyen normálishoz közeli gravitáció egyes részein ahol az emberek élnek. Jelenleg igen nagy probléma a mostani rakéták teherbíró képessége is, csak gondoljunk bele, mennyi ólmot kellene például feljuttatni az űrbe hogy megfelelő sugárvédelemmel rendelkezzünk. Persze rengeteg vízzel is megoldható ez a lakótér körül, de ezt is fel kell vinni. Ezenkívül rengeteg más felszerelést és alapanyagot is fel kell juttatni ami akár több száz rakétával lehetne feljuttatni a mai rakéták terhelhetősége mellett. A mikro meteoritok és a napkitörések ellen is védekezni kell, például egy nagy mágneses tér létrehozásával az űrállomás körül. Ha a holdon vagy a marson csinálunk bázist ott is szükség lesz rá, hacsak nem mélyen a felszín alá fúrt alagutakban akarunk majd ott élni vakond módjára. A föld körül keringő építendő űrbázist olyan pályára kell állítani, hogy az űrliftet meg lehessen valósítani. Már egy csekély pár tonna teherbírású űrlift is hatalmas lökést adna az űrállomás megépítéséhez, bővítéséhez, utánpótlás és építőanyagok gazdaságos felvitelére az űrbe. Nem lenne szükség sok száz rakéta indításra ami nagyon költséges.
Családi házunk nagyon régi, számos hibalehetőséget rejtő ős-szerelvényekkel. Legutóbbi felújításakor azonban akkori tulajdonosa időt-fáradságot nem kímélve, kínosan ügyelt rá, hogy csak a kor színvonalának megfelelő, kereskedelemben kapható legminőségibb, legszilárdabb…..
Fehérszakál 2017.06.27 12:04:45
A télen a -20 fok feletti hidegekben egyik pillanatról a másikra dugulásunk volt. Mivel van kézi drótos duguláselhárítóm ami jó 10 m hosszú, ezért leküldtem a fürdőszoba csap lefolyó csövébe. A tekerentyűs vacak csak arra olt jó, hogy kiderüljön, hogy nem a házban van a dugulás hanem az udvaron. Eddig ez jó hír, de odakint -20 fok, a talaj csonttá van fagyva, a tisztító fedő meg valahol a talajszínt alatt van az udvar közepén. Próbáltam csákánnyal megkeresni de a fagyott földbe csak a csákány hegyéből 1 cm ment be a legerősebb ütésre is. Miután nem találtam meg a dugulás helyét az udvaron és a tisztító nyílást sem kihívtam egy duguláselhárítót aki pár nap múlva jött is. Csak jelzem, hogy az udvaron vadi új csövek vannak lerakva mert előtte 2 hónappal kötötték rá a házunkat az új szennyvíz rendszerre, és 27 m hosszú szakaszt kellett átvizsgálni az utcáig. Amíg kijött a szaki addig meg fürdés csak lavórból, mosogatás csak lavórban, a vízcsap alatt vödörben gyűjtöttük a vizet, wécézés meg a munkahelyen. Végre megjött a szaki és nekiállt a dugulás elhárításnak a nagy gépeivel és sok sok méter spirállal. Meg is találta a dugulás helyét az udvar közepén ahol emlékeim szerint volt a föld alatt egy tisztító cső is beépítve de azt nem találtam meg. A szaki több órán át próbálkozott, de be volt fagyva az új 110-es csőbe a trutyi és a gépével sem tudta kivésni. Azt mondta, ha tovább próbálkozik a jégtörővel akkor a cső falát fogja kilyukasztani de ezt a befagyást nem tudja kivésni. 15.000 Ft-omba került ez a próbálkozás. Már lassan másfél hete éltünk úgy a lakásban, hogy el volt fagyva a lefolyó, közben persze próbáltam a csövet lerakó céggel garanciálisan megcsináltatni, de mivel az alvállalkozó alvállalkozójával csináltatták meg így csak a felelősséget hárították a másik cégre. Miután ezt megelégeltem elővettem a hosszú kerti slaggot, rászereltem a vízcsapra és elkezdtem forró vízzel és hőlégfúvóval megkeresni az udvar közepén a tisztítót a föld alatt. 4 órás szenvedés után megtaláltam, és a fedő levétele után derült ki, hogy a fedőig be van fagyva a trutyi. A forró vizes slaggal fél óra alatt sikerült az utcai elfolyó szakasz irányában átolvasztanom a jeget, addig persze az udvaron is állta a kifolyó trutyis víz. Végre az a szakasz már lefolyt, arra felé kb 2 méteres hosszon olt befagyva. Utána elkezdtem a ház irányában kiolvasztani a jeget, kábé újabb fél óra alatt sikerült is és végre lefolyt minden a wécéből is és a csapokból is. Kiderült, hogy miért fagyott be a cső, azért, mert nem rakták elég mélyre és megült a föld is ott, így a cső már nem lejtett azon a szakaszon eléggé. A cső tetejét a kivitelezők a talajszinttől számítva 20 cm mélyre rakták le ott, a cső alja meg 30 cm volt az előírás szerinti 60 cm helyett. Most a nyáron majd áshatom ki azt a 27 m hosszú csőszakaszt hogy rendesen megcsináljam a lejtést és lehőszigeteljem a csövet. A kivitelezővel már nem is próbálkozom, teljesen reménytelen. Magyar valóság 2017-ben.
Az előző alkalommal volt szó arról, hogy miért nem érdemes befektetési céllal lakást vásárolni, most álljon itt 3 ok, ami ennek az ellenkezőjét hivatott bizonyítani: Rendkívül alacsony kamatszint  Lehet és talán más fórumon kell is vitatkozni azzal, hogy jót tesz-e az…..
Most, hogy Bajnai Gordon magára rántotta Orbán Viktor szobrát, tulajdonképpen hátra is dőlhet mindenki. Kérem, helyezkedjenek kényelembe, lábakat a zsámolyra, boros- illetve konyakospoharat a dohányzóasztalra, és élvezzék a mulatságot! A 2014-es választás ugyanis eldőlt, mint a…..
..
Fehérszakál 2013.09.24 12:03:17
A Furdancs blog bizony már 10 éves múltra tekint vissza. Ez alatt az idő alatt elég sok dolgot megírtunk. Kis túlzással talán mondhatjuk, mindent. (Sőt: Mindent is.) Mindazonáltal az is igaz, hogy mondjuk 7-8 éve jóval kevesebb olvasónk volt, tehát az akkori posztjainkat sokkal kevesebben látták.…..
Fehérszakál 2013.07.30 22:11:56
Egy magyar cég építi be a vadonatúj Boeingekbe a wifit. Európában ők a legjobbak ebben.     Egy korábbi posztban már írtam arról, hogy a Norwegian Air Shuttle az első olyan európai légitársaság, amelynek fedélzetén wifikapcsolaton keresztül internetezhetnek az utasok.…..
Fehérszakál 2012.09.30 19:28:10
@odamondó: Ja meg kell pár interior-os kollega is akik szétszedik a gépet belül, előkészítik a terepet a lemezes meg az avis kollegáknak, majd ha azok végeztek akkor megint az interioros kollegák raják össze a gépet belül.
 "A szándékokat összegezve megállapíthatjuk, hogy az aktívnak mutatkozó, választási részvételben gondolkodó 54 százalékos csoportból a regisztráció elutasítása miatt 13 százaléknyian lemorzsolódnak. Másként fogalmazva: a voksolást tervezők háromnegyede az előzetes…..
Fehérszakál 2012.09.20 17:45:00
A 300 milliárd forintos, kizárólag magyar tudósok részvételével kifejlesztett hibernálókamrában akár 250 évig is életben tudják tartani a főpolgármestert. Kommunikálni is lehet majd vele, ugyanis az agyhullámai minimális szinten aktívak lesznek, így alkalmas lesz arra is, hogy…..
Fehérszakál 2012.09.20 17:40:02
Tegnap reggel Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője a köztelevízióban a választási feliratkozásról beszélt, és többek között ezt mondta: „A regisztráció, azaz a feliratkozás egy új intézmény lesz a magyar választójogi eljárásban, és ami a legfontosabb, hogy jóval…..
hogyvolt Hawaii Five-0 - 1x22 2012.09.09 10:00:00
Ma elsőként azt tudjuk meg, hogy a napsütötte trópusi tájat, rengeteg bikinis csajjal lehet még forróbbá tenni, illetve egy lakókocsi tűzzel. Pfúj, környezetszennyezés! Előzményként megtudjuk, hogy a piros bikinis címlaplány és az áldozat, aki egy éltesebb; értsd…..
Fehérszakál 2012.09.09 17:35:55
DopeManTV Dunaszegi mesék 2012.09.09 11:21:07
 DopeMan a dunaszegi Seven Clubban járt, ahol újfent bemutatta, hogyan kell úgy kommunikálni a hölgyekkel, hogy viszonylag hamar megnyíljanak, akár intim dolgokkal kapcsolatban is. Magával vitte TangAdó Bélát, aki a benzinárak miatt berzenkedett és végül a Pityingerek eredetére is…..
Fehérszakál 2012.09.09 17:34:37
Eszem megáll Kurva anyád!!! 2012.09.09 09:09:00
Jó dolog a sokadik Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál.Rengeteg embert megmozgat, éjszaka még a budapesti Belváros is tele volt talpas borospoharat szorongató, jókedvű fazonokkal. Jó dolog a BKV gyönyörűen felújított cabrió busza is. 200 Ft-ért bárki mehet egy nosztalgia kört a…..
Fehérszakál 2012.09.09 17:33:58
Ghostwriter A jövő elkezdődött? 2012.09.08 16:47:38
Olvashattunk róla: terjedni akar a métely. A Jobbik elindult nyugat felé – az észak-kelet magyarországi megyékhez hasonló pozíciókat akarnak kiépíteni maguknak az ország fejlettebb felén is. Nyitányként ma Veszprémben szerveztek felvonulást maguknak. És megbuktak vele.…..
Fehérszakál 2012.09.09 17:28:55
A minapában tízmillió forintra perelte be a közmédia vízfeje, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Balavány Györgyöt, a hvg.hu szerzőjét, amiért azt találta leírni, hogy a közmédia az adófizetők pénzén hazudik az adófizetőknek. Mármost ebbe itt és…..
Fehérszakál 2012.09.09 17:28:21
Nem akartam hinni a szememnek, de aztán összeállt a kép. Pedig ma nagyszerű dolog történt. Egy jobbikos nyomulást fél pályás útlezárással és részvételi fölénnyel akadályoztak meg veszprémi pártok - így a DK, az MSZP - és több civil szervezet, például a Szolidaritás. Az…..
Fehérszakál 2012.09.09 17:27:50
Édes Néném, mindig érdeklődéssel figyeltem azokat a szelíden óvatos elemzéseidet, amelyekben a legordasabb és -cinikusabb húzásokban is képes voltál meglátni a lágyító humánum lehetőségét, és az „egyrészt-másrészt” dekázással döntetlenre menteni a menthetetlent…..
Fehérszakál 2012.09.09 17:14:33
Varánusz A jó IMF hitel meséje 2012.09.09 05:25:17
Kedves Felebarátaim, Harcostársaim és egyéb Nertagok! Azért gyűltünk itt össze, amiért minden évben: hogy csodáljatok! Ám idei szeánszunk rendhagyó lesz, mert az elmúlt napok eseményei miatt ugyan győzni jöttem, de jó lesz a kettes is. Úgy érzem magam, mintha a Legyen Ön is…..
Fehérszakál 2012.09.09 17:10:35
László csak a lényeget felejtette el megírni, hogy melyik jófajta kuponos szálloda jelentett csődöt épp, ami miatt bebukta a befizetett összeget. Merthogy a Napitipp Kft. szerint az összeget már átutalták, és reklamáljon a külföldi már nemlétező szállodánál: A Napitipp Kft…..
Fehérszakál 2012.09.06 18:48:42
A mai poszt felvezetőjét azzal kell kezdenem, hogy soha nem hittem a sztereotípiákban és az általánosításokban, mert minden ember sorsa más és más. Számomra az előítéletekkel a harcot sikeresen felvevő Dániel írása is ezt támasztja alá – hogy miért, az rögtön…..