Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ameliox

0 bejegyzést írt és 107 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Paródiák Birka nép - kutyakhaki 2009.08.21 08:23:00
Emlékszem, 1985 tavaszán Gorbacsovval ültünk a Moszkva kávéház teraszán, s megkérdeztem tőle: - Figyelj, baszmeg. - Mondd, baszmeg. - Miért van az, baszmeg, hogy a proletariátus nem tudja élvezni a szocializmus hasznát, baszmeg? - Nem tudom, baszmeg. Később visszahallottam, hogy ezen…..
Ameliox 2009.08.21 19:04:22
Sok évvel ezelőtt történt, hogy a BNV-n járva megláttam egy egykori évfolyamtársamat, barátomat, esküvői tanúnkat.  A cég, amelyet képviselt, számítógépek gyártásával foglalkozott, ő volt a magyarországi ügyvezető igazgató.   Akkor még nem tudtam, hogy az…..
Ameliox 2009.08.16 10:28:30
Sajnos igaz a címben szereplő mondat, jelenleg én is állást, mitöbb munkát keresek. Azért az volna igazán jó, ha nem csak keresnénk folyamatosan, hanem találnánk is. Kedves Despota! A "http://munkahelyiterror.blog.hu/2009/07/24/szexista_es_onallotlan" post után gondoltam rá,…..
Ameliox 2009.07.31 00:31:20
@psmith: Én kíváncsi vagyok, hogy milyen problémái vannak a mai magyar vállalkozói rétegnek, hogyan érzi magát a mai vállalkozóellenes közegben, mert erről nem sokat tudok, csak annyit látok, hogy fasza guruló dobozzal 200-zal és játékrolex-szel villant. Ha csinálsz egy vállalkozokterrorja.blog.hu-t, ahol a vállalkozók sírnak, én olvasnám. Tényleg. Mert egyébként tényleg vállalkozóellenes hangulat (is) van.
Hiába volt naprakész, jól képzett, elkötelezett pedagógus a történetünkben szereplő fiatalember, elküldték, mert homoszexuális.SziasztokEgy általános iskolában dolgozom tanárnőként és egy kollégám történetét szeretném megosztani, akit azért küldtek el, mert meleg, bár a…..
Ameliox 2009.07.29 14:03:59
@halihalo: nagyobb nácik, fasiszták vagyunk, mint a németek, még ők is csodálkoztak rajtunk annak idején, hogy milyen gyorsan és lekesen tudjuk a deportálást megszervezni.
Ameliox 2009.07.29 14:08:00
@Muad\\\'Dib: megijedtél, hogy lehet, hogy tényleg így van? Nehéz lenne vele szembenézni, mi?
Ameliox 2009.07.29 14:18:31
@Muad\\\'Dib: "A valós szervezési feladatokban Eichmann legfeljebb egy tucat tisztre és néhány altisztre számíthatott, az alakulat teljes létszáma a sofőrökkel és az őrszemélyzettel együtt sem érte el a 150-200 főt. Eichmann 1961-es jeruzsálemi perében így emlékezett: "Amikor Budapestre érkeztem, csupán 15-20 emberem maradt, beleértve a sofőrt és az őrt is." A "Mester", aki életében először irányította az akciót a helyszínről, tisztában volt azzal, hogy egy mintegy 170 ezer km2-es ország egész területén szétszóródó, több mint háromnegyedmilliós zsidó közösséget ennyi emberrel képtelen lesz felkutatni, összegyűjteni, őrizni és deportálni. Alakulatának létszáma azonban legfeljebb néhány tucat falu, esetleg egy-két kisebb város "zsidótlanításához" lett volna elegendő. A siker egyedüli záloga kizárólag a magyar hatóságok együttműködése lehetett." ... hát együttműködtünk azzal a 15-20 némettel.
Olvasónk korábban már írt nekünk a polgári polgármesteri hivatalban uralkodó állapotokról. Valószínűleg az érintettek is olvashatták az ominózus bejegyzést, hiszen azóta már meg is váltak tőle. Nemrég írtam ide egy cikket, amelyben a polgári polgármesteri hivatalról tettem…..
Ameliox 2009.07.25 23:22:19
@Ameliox: Az általad írt "kalandos öngyógyítást" értem az alatt, amit veszélyesnek tartok. Gyógyulás kell, de nem "kalandos öngyógyítás".
Ameliox 2009.07.25 23:26:09
@Strici: Mennyire szűk ez a réteg? Én nőként már ott tartok, hogy folyton orgazmust kell(ene) produkálnom, és már én érzem kényszernek, h orgazmust produkáljak, különben a másik nem "dicsőül meg". :) Szerintem ez egyre fontosabb a férfiaknak. 40 alatt.
Ameliox 2009.07.27 09:31:19
@Ladyb: Ha kivagy éhezve, könnyen jön az első csiklóorgazmus. De azért a többi, későbbi orgazmushoz már kell hogy társam legyen, ne a vibrátorom.
Az ember a családját nem válogthatja meg, ahogy a munkatársait sem...Tisztelt "Despota"!Szabolcs megyei 30-as fiatalasszony vagyok,egyedül nevelem kk.gyermekem.Érettségim van,kereskedelmim,nem tartom magam buta embernek.Az utóbbi években sajnos nem volt állandó munkahelyem,mert…..
Ameliox 2009.07.15 16:19:58
Dió nevű olvasónk hívta fel a figyelmemet az alábbi kommentre. Ti végig csinálnátok az alábbi tortúrát havi bruttó 180 ezerért?Szeretném megosztani a tapasztalataimat okulásul.Kiindulási helyzet: rendelkezem egy okleveles közgazdász diplomával és két posztgraduális szakirányú…..
Ameliox 2009.06.04 16:01:43
@Dezsőjóska: Én is kíváncsi vagyok az IT manager/projectmanageri állás keresésével kapcsolatos tapasztalataidra!
Aktív olvasónk és kommentelőnk, Strici küldte nekünk az alábbi levelet. Szükséges egy távmunkához a fényképes önéletrajz? Tisztelt Egyenlő Bánásmód Hatóság! Kérem, hogy a hatóság az alábbiakban előterjesztett és részletezett kérelmem alapján vonja eljárás alá a…..
Ameliox 2009.06.03 09:27:12
@Munkaadó: Szerintem a fotó nem annyira beszédes. Az önéletrajzokhoz csatolt fényképek alig hasonlítanak a jelöltre. Teljesen másképp néznek ki az emberek élőben, mint a fényképen. Ha jön veled szemben a jelölt a cég folyosóján, nem lehet felismerni, hogy ő a jelölt, csak sejted, hogy ez az idegen arc jött az interjúra, és csodálkozol, mert a kép alapján másmilyennek gondoltad.
Az álláskereső nők nincsenek könnyű helyzetben, pláne akkor, ha kiskorú gyermeket nevelnek. Számtalan posztot lehetne írni a nők hátrányos helyzetéről a munkakeresés és a munka terén. De én csak a saját példámat szeretném elmesélni, mert felháborítónak tartom, hogy a…..
Ameliox 2009.05.22 22:23:08
@Vaszilisza: :( pedig úgy szeretnék én is angolul filmet nézni. Már nem fogok soha?
Ameliox 2009.05.22 22:26:31
@Vaszilisza: Ezt most komcsira mondod? :)
Ameliox 2009.05.27 21:20:47
@Animacs: Nem azt írtam, hogy nincs olyan, hogy "nyelvérzék", hanem azt, hogy ez a valami nem 1 dolog 1 helyen az agyban, hanem több részképesség összessége. Azzal egyetértek, hogy minden ember másképp használja a fejét, különböző képességekkel és készségekkel rendelkezik.
Pályakezdőként, friss diplomával az ember 80 ezer forintos nettó fizetésre számíthat. Elkeserítő...A pályakezdők viszontagságai akár több oldalt is megérnek, én csak a saját sztorimat mesélném el. A külkerre jártam és az utolsó félévben gyakorlati időt kellett töltenünk…..
Ameliox 2009.05.26 11:54:31
@Munkaadó: Azt hiszem, az egyetem alatti munkavállalá, mint elvárás kb. a 90-es évek vége felé jött divatba. Előtte a diák csak tanult. Szerintem ha valai egyetem mellett dolgozik, az puskával jár vizsgázni. Most mi a jobb: dolgozni és puskázni, vagy tanulni?
Ameliox 2009.05.26 13:16:58
@nyíregyházi betti: Igen, a kínaiak magolva tanolnak hihetetlen mennyiségeket is, jó a memóriájuk, gyorsan tudnak kapcsolni, de ez a szemlélet nem engedi meg a kreativitást, és nem tanulnak meg vitázni, gondolkodni. Az utóbbi években kezdtek el a kreativitás felé nyitni, de félnek, hogy akkor talán a politikában is nagyon kreatívak lesznek egyesek. Van még egy vonulat: hiába ingyenes az oktatás, a világon nincs még egy olyan ország, ahol a csalág a jövedelmének akkora nagy részét költené a gyerek oktatására. Gyakran az egyke gyereket 6 felnőtt (2 szülő+4 nagyszülő) tart el és tekinti befektetésnek. A gyerek a gyermekkorról, a szülők a pénzükről mondanak le egy jobb jövő érdekében.
Ameliox 2009.05.26 13:46:34
@nyíregyházi betti: Ja, és még diplomával is a szülő tartja el a gyereket sokáig.
Történet arról, amikor a munkavégzés a családi élet rovására megy, csak mert egy ostoba szabály miatt minden áldott este bonyolult adminisztrációs kötelezettségnek kell eleget tenni.Nem a saját történetem mesélem el, hanem házastársamét. Teszem mindezt azért, mert tudni…..
Sokszor megkérdőjelezitek egy-egy történet "terror" mivoltát, most azonban úgy hiszem senki nem fog csalódni. Cukorbeteg olvasónk, aki nem mellesleg egy súlyos balesetben majdnem elveszítette lábait, eladóként dolgozik. Munkatársai csúfolódnak vele, gúnyolják, pokollá…..
Ameliox 2009.05.23 12:00:55
Kedves Posztíró! Úgy látom központi gondolatod a cukorbetegség, amivel még nem sikerül megbarátkoznod, e körül forognak gondolataid, betegségtudatod egyfajta kisebbrendűségi érzést alapját képezi. Tanuld meg kezelni cukorbetegséged, úgy hogy fizikálisan és mentáliasn is jól legyél.
A mentális részről: nagyon sok cukorbeteg van, ettől te még nem vagy "furcsa" vagy "más". Emiatt ne utáld magad! És hidd el, hogy más sem fog. Hidd el, hogy az emberek nem utálnak, mert cukorbeteg vagy, vagy mert a lábadat kezelni kellett. Te is egy normális ember vagy! Ha elfogadod magadról, hogy OK vagy, normális, akkor mások ist ezt fogják látni, és hinni rólad. Vigyázz magadra, egyél időben! A fizikai jólét alapja, hogy egyébként is jól legyél. Az emberek nem fogják érteni, hogy azért nem ugatsz vissza, mert hülye vagy, hanem azért, mert lement a cukrod.
Hidd el, ha magadban elfogadod, hogy a kis testi hátrány valójában nem is hátrány, mások fognak irigyelni, hogy milyen erős vagy! (Olvass Erős Antóniáról és más sorstársakról!)

Én voltam gyakorlaton ruházati osztályon is 2 hétig, majd másik 2 hétig vegyiáru részen. Az egyik helyen szerettek, a másik helyen utáltak, pegig ugyanaz az áruház volt. Nekem is furcsa volt, hogy mennyire másképp sültek a dolgok. Ha adódik alkalom, lehet, hogy máshol tiszta lappal könnyebb lesz kezdeni, de addig is tarts ki!
Nagyfokú szorongásodat mutatja, hogy még a biztonsági őrt sem tudod elküldeni udvariasan a fenébe. Meg kellene keresni, hogy milyen félelmeid vannak, barátnőkkel, szülőkkel beszélgetni ezekről, ha ez nehéz, akkor keress egy önismereti csoportot. Félelemcsomagjainkat mi vesszük fel, de érdemes őket megvizsgálni és lerakni őket. Erre alkalmasak az ilyen önismereti csoportok. Egy ilyen csoportban sokat tanulhatnál magadról és másokról.

Bocsánat, hogy ilyen későn kerül ki az aktuális poszt, de eddig nem voltam gép közelben. Nem is szaporítom tovább a szzót, következzen Lakle levele. Kedves Munkahelyi Terror olvasók! Én nem a történetemet szeretném megosztani, hanem a tanácsotokat várom. Pályakezdő vagyok,…..
Ameliox 2009.05.21 22:16:59
@Strici: " ugyanis az egyre nagyobb hitelállomány árufedezete eltűnt"

Nem eltűnt, hanem a hitelpénzeket (teremtett pénzeket) összemosták, keverték az árufedezettel rendelkező pénzzel. Hogy ezt az összemosást, egybekeverést megtehessék, sokat dolgozott a pénztőke. olyan jól összekeverték, hogy már ők sem tudták szétválasztani és követni a keverést.
Ameliox 2009.05.21 22:29:29
@Ameliox: végülis eltűnt
Ameliox 2009.05.21 22:35:53
@Corita: Ügyes voltál. Bárcsak én is ilyen laza lettem volna 20-as éveim elején. Én 2 szer voltam AC-én. Az első bukó volt, irritált a reality-kukkolás, egy másodikon már átmentem, de a rákövetkező beszélgetésen kiderült, hogy a meló nekem nagyon monoton lett volna, amit nem csíptem volna. Végül nem bántam meg, hogy nem vettek fel.
T. Erynnis! Nagyon örülök, és hálás vagyok, hogy lehetőséget nyújtasz feltenni a kérdéseimet. Már több szakszervezettel és jogásszal próbáltam felvenni a kapcsolatot, nem sok sikerrel. Egyelőre azt kéne tudnom hogy jogomban áll-e reklamálni munkaadómnál, mert számomra nem…..
Ameliox 2009.05.19 21:54:11
@Nagy Munkanélküli: Ja, ha meg nem tervezel, akkor meg lehet, hogy az a fura, és hihetetlen. Nos, tényleg nem ezzel fogom kezdeni a beszélgetést, és mérlegelni fogom, hogy fel kell-e hoznom magamtól a témát. Remélem, nem lesz rá szükség, mert úgy elvarázsolom az interjúztatót.:)
Ameliox 2009.05.19 22:30:42
@váj mí: Az internet korában, az interneten is sérthetsz becsületet. Attól még, hogy nem papír, a becsületsértés, annak gyanúja fennállhat, lehet eljárást kezdeményezni. Nem azon múlik, hogy papír-e vagy sem,blog-e vagy sem, hanem az, hogy sok emberhez eljut.
Ameliox 2009.05.19 22:44:05
@váj mí: Technikailag valóban bármi megjelentethető, nem vitatom. Ha jól értem, most az a kérdés, hogy egy moderátor, ha moderálást vállal, mennyiben és miért felel. Felelősségre vonható-e?