Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nógi

11 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na szóval jól elmaradtam ezzel a blogírással a nyáron, most mégis megpróbálom utolérni magamat.Az első táborra már nagyon készültünk. A szolnoki Tiszavidéki Sportrepülő Egyesületből is bejelentkeztek, hogy jönnének páran táborozni, meg gépeket is hoznának. Húú,…..
Vitorlázok Reporvosi II 2009.03.29 08:58:00
Csütörtökön megcsináltattam az orvosit. A doki mindent rendben talált szerencsére, úgyhogy most várom a papírt. Persze akik előttem voltak, azok már megkapták... :)Mondjuk ezen a hétvégén amúgy sem repülhettünk volna, mert ugye szombaton dolgoztunk, pedig gyönyörű idő volt,…..
Íme azok a típusok, amikkel már volt dolgom:Mint a magyar vitorlázópilóták többsége, én is a magyar R-26S Góbé-n tanultam a mesterséget. Aztán jött az első lépcsőfok a teljesítményrepüléshez: a lengyel gyártmányú SZD-30 Pirat. Majd a C-vizsgások…..
Vasárnapra a szombatihoz hasonló, vagy még szarabb időt jósoltak, úgyhogy nem sok reménnyel indultam a reptérre. Már otthonról figyeltem, hogy reggel kilenc körül felhősödik az ég, na mondom ma sem lesz röpködés. Mire kiértem, teljesen zárt felhőzet fogadott, de legalább a…..
A szombatot már nagyon vártam. Hétfőn kiderült, hogy nem 21-én, csütörtökön lesz a gépek vizsgáztatása, hanem szerdán. :-(( Nekem aznap éppen munkámból fakadóan nemzetünk fővárosába kellett mennem, úgyhogy szépen megkértem a titkárunkat, intézzék már az én gépem…..
Már az előző hétvégén beszéltük, hogy 17-én lesz ez a Red Bull nap Szegeden, ott lesz Besenyei, meg Forma 1-es kocsik, szóval el kéne menni. Az oktatónknak Békéscsabán volt beígérve egy típusrepülés, szombaton úgyis kevesen voltunk, szóval megszavaztuk, hogy megyünk. A banda…..
Na szóval már pénteken megkezdődött az idei réptérápolós időszak. A szomszéd tanyatulajdonos elkezdte nyírni a pályán a füvet nagytraktorral, mi meg az ingyen sétarepülésért cserében kikölcsönzött kis fűnyírő traktor után takarítottunk. Ez a meló már pénteken…..
A mai nap elég nyögvenyelősen indult időjárás szempontjából. Északról bekúszott cirrocumulus-szerű rétegfelhő erősen korlátozta a besugárzást, és csak lassan, úgy két óra felé oszlott fel. Délies szél volt, így a reptér északi végébe pakoltunk. Egyelőre csak a Spatz-ot…..
Vasárnap újra elegendő számú tag szédült ki a reptérre egy jó kis üzemhez, úgyhogy némi délelőtti a Barkas-on és az aggregátoron elvégzett szervízmunka és a technikák megtankolását követően délután újra kipakoltunk. A gépek kihúzásánál alaposan megzavart minket az…..
Szakszósélet Képek 2009.05.05 21:49:00
 Na, rakok ide képeket is, hogy lássátok, miféle fából faragták a gépemet, meg engem.A Pirat-tal ötórás repülés után:A Piratban közvetlen start előtt:..
A május 01-jei majálison Góbé-bemutatásos program után a tagság úgy megfogyatkozott, a szél pedig olyan intenzíven fújt, hogy lemondtunk az üzemről.Szombaton aztán összeraktuk az előző nap bemutatón résztvett 5374-es Góbét, majd a 4270-es Spatzot is, és - kellően megkésve -…..
Szakszósélet Előzmények 2009.05.04 21:27:22
2003-ban, mikor elkezdtem a vitorlázórepülő tanfolyamot , úgy gondoltam, ez csak egy ugródeszka lesz a motoros repüléshez. (Akkor még nem voltam tisztában a motoros repülés tetemes anyagi költségeivel.) Ezelőtt csak szimulátorral repültem (WWII Fighters, IL2 Sturmovik), úgyhogy…..