Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alimail

292 bejegyzést írt és 117 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Carcassonne tornyokkal és lőrésekkel ellátott kettős fala kikristályosítja a tökéletes középkori citadelláról formált elképzeléseinket. Ahogy megpillantottam a várat, egyből a hősiesen visszavert ostromok, bajvívótéren küzdő lovagok és trubadúrok románcainak képe tárult fel előttem a képzeletemben. ..
Húsvét-sziget egy olyan hely, amely már kiskoromban elbűvölt, és sokáig elérhetetlennek tűnt, így nagyon örülök neki, hogy eljutottam ide. A Csendes-óceánban elszigetelten elterülő Húsvét-sziget a világ egyik legtávolabbi pontja. Miután Limában eltöltöttünk fél napot - amivel befejeződött a perui…..
alimail 2019.09.13 09:17:58
@zuiko: köszi, javítottam :)
Peru leghíresebb látnivalója, az inka város több mint négy évszázadon át teljes feledésbe merült. Azonban lélegzetelállító fekvése és építészeti remekműve révén ma Dél-Amerika leglátványosabb régészeti lelőhelye...
Dél-Amerika leghíresebb és legnépszerűbb ösvénye, az inka ösvény varázslatos régészeti lelőhelyek mellett, felhőerdőkön és meredeken emelkedő hágókon át kanyarog a csúcsok közt Machu Picchu felé. ..
El Valle Sagrado, vagyis a Szent-völgy a Rio Urubamba Pisactól Ollantaytambóig terjedő rövid szakaszán terül el. Ezen a termékeny vidéken, melyet a cuzcoiak Völgynek neveznek – az inkák fontos ünnepi és rituális épületeket, mezőgazdasági teraszokat és katonai erődöket építettek...
Cuscótól 90 kilométerre található Apu Viñicunca, azaz a Szivárvány-hegy létezéséről sokáig nem is tudtak. Felfedezése sajnos a globális felmelegedésnek köszönhető. A színpompás kőzet akkor vált láthatóvá, amikor a hótakaró elolvadt. ..
Alitraveling Városnézés Cuzcoban 2019.08.23 22:19:10
Az inkák fővárosa, Cuzco volt a legnagyobb Kolumbusz előtti újvilági birodalom központja. A várost 1200 körül alapította a legendás első inka Manco Cápak. Ez az egyik legrégebbi lakott dél-amerikai város, emellett pedig az Inka Birodalom spirituális és közigazgatási központja is volt. A spanyolok…..
Alitraveling Élet a Titicaca-tavon 2019.08.21 06:41:44
A Titicaca-tó (eredeti nyelven Titikaka) víztérfogatát tekintve Dél-Amerika legnagyobb tava és a világ legmagasabban fekvő hajózható tava, Bolívia és Peru határán. A tó az Andokban az Altiplanón található, Peru és Bolívia határán. A nyugati rész Peru Puno nevű régiójához tartozik, a keleti pedig…..
A peruiak szerint a déli hegyvidék az egész világon egyedölálló: egymást érik a szemek gyönyörködtető természeti tájak és itt van Peru egyik legszebb városa is: Arequipa, valamint itt található a világ két legmélyebb – bár sokak előtt ismeretlen – kanyonja: a Colca és a Cotahuasi. A várost több 5-…..
Alitraveling A Nazca-kultúra 2019.08.14 10:00:00
A Nazca-kultúra a dél-perui vidék legjelentősebb kultúrája volt i.e. 200 és i.sz. 600 között: a vonalak mellett maradandót alkottak a kerámiaművészet és halotti leplek terén, de tulajdonképpen a vonalakkal (geoglifákkal) vált híressé, létrehozta Földünk legkülönösebb ábráit. A sivatagi vörös kőzetbe…..
alimail 2019.08.16 08:08:56
@gigabursch: köszönöm, rá fogok keresni. A forrásban szerepelt ez a szám, nem magamtól találtam ki, de szerintem is kevés.
alimail 2019.08.16 08:33:47
@CCnick: javítva. 200 km2. elírtam, de köszönöm az észrevételt. pedig többször átnéztem, mielőtt kiengedtem, de nem vettem észre a hibát.
Alitraveling Peru déli síksága 2019.08.12 10:36:56
A déli síkságok gerince a Limától a chilei határig tartó Panamericana Sur, vagyis a pánamerikai sztráda déli szakasza. Az út először a part menti sivatagos sávban halad, majd nyugatnak fordulva behatol messze a szárazföld belsejébe és oázisról oázisra haladva, a buja mezőket és a déli sivatagok…..
Alitraveling Lima 2019.08.09 12:37:57
Peru lakosságának majdnem egyharmada Limában, az ország hatalmas, nyüzsgő fővárosában él. Ez az eleven történelmi város fenséges gyarmati épületekkel, nagyszerű múzeumokkal várja a látogatókat. Az Egyenlítőtől mintegy 12 fokra délre fekvő, trópusi égövi Lima ritkán tűnik igazán trópusinak. A város…..
Dél-Amerika eddig szűz volt a térképemen, mivel elsősorban eddig Ázsia felé utazgattam. Egy ideje már tervezgettem Dél-Amerikát, és azon belül is Perut. Hosszas előkészület, tervezgetés előzte meg az utat, mire összeállt a teljes program. Mielőtt belevágnék a részletes leírásba, ebben a posztban…..
Ciprus földrajzilag Ázsiához, politikailag Európához tartozó egykori brit gyarmat, mely 1960 óta élvezi függetlenségét, 2004 óta pedig az Európai Unió tagja, így útlevél híjján személyi igazolvánnyal is utazhatunk. Bár a britek kivonultak, nem tűntek el nyomtalanul...Balra tarts! vezetési kultuszuk…..
Alitraveling A Zeleméri templomrom 2019.03.26 16:13:14
Az Alföld mesterséges kiemelkedéseit a népnyelv halmoknak, domboknak nevezi. A kunhalom elnevezést először a 19. század közepén használták, amikor ezeket a kunoknak tulajdonították. Mára azonban bizonyossá vált, hogy Magyarország területén már a kunok előtt álltak ezek a kiemelkedések, amelyek 4-5…..
Míg a legújabb Xiaomi FIMI A3 drón a FullHD felbontásával a DJI Spark ellenfele lehet, addig a Xiaomi FIMI X8SE a DJI Mavic Pro ellenfeléül szánja a gyártó! Ha az árukat nézzük, akkor nagy esélyük van rá, hogy meghódítsák a piacot, hiszen a kisebbik drón 62.000 forintnak megfelelő dollárba kerül, a…..
Kezdjük az elején, amit eddig az orosz vasúttal kapcsolatban feltettek: biztonságos. Szerintem sokkal biztonságosabb, mint a magyar vasút. Köszönhetően annak, hogy a nagyobb távolsági vonatokon csak egy ajtón lehet felszállni, ahol a jegyet ellenőrzik. Ezen felül névre szóló (még az útlevél száma is…..
Asztrahán Oroszország egyik legrégebbi városa, amely a Volga deltáján helyezkedik el – hatalmas csatornák és folyóágak kereszteződésében –, ami miatt a „Volga Velencéje" néven is neveznek. A Volga partjáról gyönyörű kilátás nyílik a Kremlre és a városi negyedekre, melyek remek állapotban maradtak…..
Volgográdból hajnalban indultam tovább Akhtubinszkba. Az Akhtuba folyó partján fekvő város 1959-ben alakult három település összeolvadásával: Vladimirovka, Petropavlovszkoje és Akhtuba. Akhtubinszkban tanult repülni Gagarin is, valamint fontos kiképző állomás, nem hiába a legtöbb emlékmű a…..
17 óra alatt tette meg a vonat a közel 900 km-es távolságot Szamara és Volgográd között. Útközben egyetlen nagyobb Volga menti várost, Szaratovot hagytam ki, mert különösebben sok látnivalója nincs a városnak. Volgográd a 2543. folyam kilométernél, a legújabb kori történelem egyik legjelentősebb…..
alimail 2018.10.28 16:31:07
@geegee: a távolságok hatalmasak, ez nem vitás, de valamit valamiért :) Egyetértek, hogy túl volt spilázva ; olyannyira, hogy az egyik alig a váltás után a 40 fokban majdnem elájult.
Észak-Koreában voltam, ott is vannak hatalmas szobrok :)

@Galaric: javítom őket, köszönöm :)
Kazanyból este indultam, hogy egy átszállással Szamarába, Oroszország hatodik legnépesebb városába érjek. Történelmi város, a középső-volgai régió fontos kulturális, oktatási, politikai, pénzügyi, kereskedelmi és gazdasági központja, melynek 1935–1991 között Kujbisev volt a neve és 1991-ig mind a…..
Kazany tele van kultúrával és évszázados történelemmel. Az ősi Tatár Köztársaság és Oroszország egyik legmodernebb városa, ez a dinamikus, nyüzsgő központ. Az előző posztban bemutattam a város nevezetességeit, a mostaniban pedig 10 érdekességet szedtem össze Kazanyról. 1./ Kazany idősebb…..
2014-ben elég alaposan bejártam már Oroszországot, valamint 2017 őszén Moszkvát is, de ennek ellenére még mindig maradtak olyan részei az országnak, ahova el szerettem volna jutni. Ilyen volt a Volga-vidéke is, mely során a Volga folyó legjelentősebb városait, helyeit fedeztem fel, kiegészítve…..
Közeledik a szezon vége, lecsökkentek az árak, most már érdemes vásárolni!..
  A 2018-as foci világbajnokság apropóján felidézem a 2014-es szibériai utazásomat. Annak idején 19 helyen álltam meg, ebből 15 került be a tesztbe. Ti hány várost ismertek fel? Sok sikert mindenkinek...