Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rotoxis

0 bejegyzést írt és 1068 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szingli mindig gyanús. De főleg akkor, ha nő. Mert a férfi sokáig lehet szingli, a bohém agglegény szerepben nincs semmi dehonesztáló. Sőt, még irigyelni is szokták a szabadságáért. Mert nem hajtotta igába a fejét. De ha a nő szingli, akkor ott valami nincs rendben. (Szerintük.) Vagy az a baj,…..
Kivel kell itt orális szexuális kapcsolatot létesíteni ahhoz, hogy kapjak egy takarót? Kedves Praxis!   Előrebocsátom, hosszú lesz. Eddigi életem legborzasztóbb éjszakáját töltöttem a Jahn Ferenc Kórház frissen felújított sürgősségi osztályának betegszobájában. Ennyi embertelenséggel,…..
Rotoxis 2020.03.11 15:34:30
@HaCS: a Magyar eû motivalatlan es tulterhekt. Furcsa torvenyszeruseg, ha tiz beteg ellatasahoz Ket apolo Kell es csak egy Van, akkor legfeljebb harmat Fog ellatni. A surgossegi osztalyokon KB 70% nem surgossegi beteg (nalunk Austria Ban is). Ha csak a felet El lehetne zavarni, Mär jobb Lenne a helyzet.
Az anyagiakhoz csak annyit, a kepzett munkaero Oda vandorol, ahol nagyobb a megbrcsultsege erkolcsi es anyagi teren is. Csak viszonyitaskeppen egy aneszteziologia szaknover eves keresete az USA-ban 165 ezer Dollar!
Elnezest az irasert, der ezen a Telefon nem lehet rendesen magyarul Irmi.
Szerda reggel 7:20: Hollik István, a magyar kormány egyik kevésbé tehetséges mikrofonállványa és hatóságilag beállított migráncsozó-automatája reggeli videójában koronavírusos irániakkal riogatja a dolgozó népet. Szerda este 6:28: Orbán Viktor, a magyar kormány aktuálisan miniszterelnöki pozícióban…..
Nem nagyon tudnám szerencsésnek nevezni Marit, akit osztrák és belga kórházat is megjárt. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy így legalább meg tudta írni a tapasztalatait, melyekbe keveredik egy kis magyar élmény is. Neked is van külföldi kórházi élményed? Írd meg a hataratkelo@hotmail.com címre!..
Olvasom a hírekben, hogy 5 év alatt nagyjából 100 milliárd forintot költött a kormány arra, hogy propagálja hőstetteit. Ez évi 20 Milliárd. Ez havi kb 1 670 000 000 forint Ez napi kb 55 millió forint. 1 új, felszerelt kórházi ágy vételára nagyjából 300 000 forint nettó. Ez azt jelenti, hogy…..
Sokszor merül fel a kérdés, mi az, ami miatt hazaköltöznek magyarok külföldről. A válasz persze sok esetben egyénfüggő, mindenkinek megvan a maga története. Attila hét év Anglia után döntött úgy, hogy családjával visszaköltöznek Magyarországra. A döntést leginkább az anyagiak motiválták, érdemes…..
Rotoxis 2019.12.06 17:23:32
@Antal Jozsa: Ausztriában nincs családi pótlék. Gyermeknevelési támogatás van, nem alanyi jog, feltételekhez kötik. Nincs miért reklamálni.
Napjaink várfelújítási programjai megosztják a várbarátok véleményét. Vannak, akik szerint túlzásba esnek az átalakításokkal. Mások úgy gondolják, hogy nagyon is ideje volt már valamennyire modernizálni őket. Annyi biztos, hogy a maradványok konzerválása elengedhetetlen, de a kortárs elemekkel való…..
Az amerikai álmot sokan kergetik, sokan hiába, ám Éva története azt mutatja meg, hogy kemény munkával, kitartással (és persze segítséggel) még a lehetetlennek tűnő helyzetben is akad megoldás. Az egész hat éve egy kirándulással indult...
Mi történik, amikor túl sokat lógsz külföldön a honfitársaiddal vagy más határátkelőkkel? Képes leszel beilleszkedni? Egyáltalán: szükséges a beilleszkedés? Mi a helyzet ellenkező esetben, ha túl sokat vagy együtt a helyiekkel? Elfelejted, honnan jöttél? Levetkőzöd a régi szokásaid? Egyáltalán:…..
Képeslap egy gyerekekből álló konföderációs hadi zászlóról egy 1907-es konföderációs megemlékezésről (forrás: Library of Virginia) Amikor a történelemhamisításra gondolunk, elsőre alighanem autoriter rendszerek termékei jutnak eszünkbe, mint például a Sztálin-korszak híres-hírhedt fotói.…..
Még ha határátkelő is lett valaki, több év után is teljesen másként reagálja le Magyarországot és azon belül Budapestet, mint egy kisgyerek, akinek már az a természetes, amit külföldön élve tapasztalt. Így aztán különösen érdekes, milyennek látta egy 5 és egy 10 éves, Hollandiában élő gyerek a…..
Nem vágnék bele a „van-e klímaváltozás vagy nincs?” kezdetű, beláthatatlan végű vitába, így maradjunk annyiban, hogy a nyáron eddig Európa nagy részén baromi meleg volt és jórészt van is. Ha pedig meleg van, nézzük, egyes országokban miként veszik fel ezzel a harcot az ott élők, mennyire jelent ez…..
Tinédzserkoromban rengeteg házibulit tartottam, mert a szüleim gyakran utaztak, én meg - nem szégyellem - imádtam a társaság központja lenni. Persze anyagilag nem voltam nagyon eleresztve, de azért valamit mindig kellett készíteni a bulikra, hogy ne csak igyanak a haverok, mert felmosni nem…..
Olvashatunk akármennyi cikket és posztot egy adott országról, igazán csak a helyszínen ismerkedünk meg a szokásokkal, elvárásokkal, legyen szó munkahelyi kultúráról vagy öltözködésről. Felkészülni ezzel együtt nem árt, ebben próbál meg segíteni Kay is, aki több mint egy évtizede él Dániában, így…..
Rotoxis 2019.06.26 21:55:14
@funfun: ez nem biztos, hogy jó ötlet. Nálunk pl. az IT figyeli az email-eket. Egyszer küldtem valamit a céges címemről a privátra. Másnap ott volt az irgumbirgum.
"Kedves" sofőr a fekete Mazdában! Először is azzal kell kezdenem, hogy elnézésedet kérem, amiért ma a középső ujjamat mutogattam neked Budaörsnél. Belátom, nem volt szép tőlem. Remélem, értékeled kedves szavaimat, mert ezek voltak az utolsó kedves szavaim hozzád. Miközben az ujjamat mutogattam,…..
Svédországba költözésünk óta több tucat itt élő, vagy valaha itt élt magyar véleményét olvastam a svéd egészségügyről, és 90%-ban csupa negatív véleménnyel találkoztam. Volt aki feketén-fehéren leírta, hogy aki túl akar élni, az jobb, ha inkább Magyarországra jár orvoshoz. Általában nem nagyon tudok…..
Rotoxis 2019.05.28 10:37:49
Üdv mindenkinek!
Néhány dolgot szeretnék hozzáfűzni a poszthoz.

A webkamerás "rendelésnek" esetleg ott lehet létjogosultsága, ahol a fizikai távolság miatt az orvos-beteg találkozó nem, vagy csak aránytalan nehézségek árán jöhet létre. A kikérdezés nem váltja ki a betegvizsgálatot, ráadásul a legegyszerűbb pisi-tesztre sem nagyon van így lehetőség. Egy európai kisvárosban nem nagyon látom létjogosultságát. Azt valószínűleg nem tudja a poszter, hogy a téves diagnózisból származó tévedések miatt a felelősséget az egészségügyi szolgáltató igen nagy valószínűség szerint kizárja, éppen a betegvizsgálat elmaradása miatt. A kikérdezés nagy valószínűséggel előre megírt protokollok szerint zajlik. Ha az orvos minden kérdést feltett, ami a listán szerepel és arra megfelelő válaszokat kapott, az esetleges téves diagnózisért nem terheli felelősség. Ez a szolgáltatás egyébként nem feltétlenül a szolgálatatás rendkívül magas színvonalát, sokkal inkább az orvoshiányra történő egyfajta reagálást jelent a szolgálató részéről.

A mentőellátás egyszerűen kritikátlan. Arra, hogy két perc alatt kiértek, csak egy magyarázat lehet, éppen volt a szomszéd utcában egy mentőállomás, esetleg egy éppen arra járó szabad kocsi. Tényszerű, hogy Magyarországon kevesebb a mentő a szükségesnél, ettől függetlenül ott is eséllyel előfordulhat ugyanúgy, ahogy az is, hogy Svédországban is eltelhet akár többször tíz perc is a mentő kiérkezésééig.

Svédországban a csak igen kivételes esetben (pl. katasztrófahelyzet) megy orvos a helyszínre, a mentővel egyáltalán nem. Akivel a poszter találkozott, mentőápoló volt. Az ellátás maga minősíthetetlen. Nyolc perc alatt a leírás szerint lezajlott az anamnézis felvétele, annak rögzítése és a beteg transzpotja a mentőautóba. Ez nagyjából elképzelhető, de ez az idő részletes kikérdezésre is kevésnek tűnik. A beteget nem vizsgálták meg és semmilyen ellátást nem kapott.

Még a magyar mentőápoló kompetenciájába is beletartozik a betegvizsgálat, iránydiagnózis felállítása, infúzió bekötése (korábban eszméltét vesztett betegnél ez alap), valamint szükség szerint a beteg cukroháztartásának stabilizálása. Ezek közül egy sem történt meg.

A poszter tehát olyan tevékenységet dicsér az egekig, amely nem volt egyéb egy kék lámpás taxi szolgálatnál.
Rotoxis 2019.05.28 15:29:18
@Birka Párt: Bár már nem teszem, hisz évig mentőztem Magyarországon. Iggy gondolom, hogy ez feljogosít a következőre:

Anyád!
Akik még nem ébredtek rá arra, hogy a saját magát hazafinak beállító Orbán a kollaboránsaival együtt Magyarország és a magyar nép ellen tevékenykedik, azokat az állampártnak az elmúlt években a piacok újraosztására irányuló tevékenységei talán már meggyőzhettek, legyen szó a trafikok…..
Blogkocsma S. Borda-porc 2019.05.06 07:00:00
Avagy két legyet egy csapásra. Jó jó, tudom, már megint húsleves, lassan át is lehetne keresztelni a blogot. A húsleves jó dolog és amit jó enni, arról mesélni is jó. Nemrég szembejött velem ez a hús a hentesnél és nem tudtam ellenállni neki. Sertés bordavégek és porcos…..
Luis Fonsi 2017-es gigaslágere, a Despacito lett az első olyan videó a YouTube-on, amelynek a nézettsége átlépte a 6 milliárdos  álomhatárt. A videoklip sikereinek csúcsán előfordult, hogy egyetlen nap alatt 25 milliószor kattintottak a netezők a lejátszásra, de átlagosan még ma is majdnem 3…..
Rotoxis 2019.03.01 11:34:32
@Metálvörös: neki volt a legjobb informatikusa, aki a legtöbb kattintást tudta generálni. Elég ez magyarázatnak?
Elgondolkodtatok már azon, hogy van-e még olyan ruhadarabotok, amit Magyarországról vittek magatokkal külföldre? Vajon a beilleszkedés része, amikor az ember elkezd úgy öltözködni, mint az az adott országban szokás? Egyáltalán: fel lehet ismerni az öltözködésükről az egyes…..
Rotoxis 2019.02.24 20:55:10
@Dikusz: a magyar pláza kínálat jellemzően az előző évi nyugat-európai készletből áll
Nem Zoltán az első, aki megírta véleményét a témában (gondolom, nem is az utolsó). Ötven évesen, négy év nagy-britanniai élet után azt mondja, miként nem a pénz miatt lett határátkelő, így hazaköltözése sem pénz kérdése. Amiért különösen érdekes az írása, hogy…..