Regisztráció Blogot indítok
Adatok
encir

0 bejegyzést írt és 742 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pörgessük vissza az idő kerekét, úgy nagyjából 1930-ra. A balatonszemesi Kiszely penzió akkortájt így hirdette szolgáltatásait: "A keresztény úri társadalom fenyves üdülőtelepén, vízparti parkos villákban, minden igényt kielégítő étkezéssel, teljes komforttal, egész…..
encir 2024.01.22 13:58:54
A sorozat valószínűleg legkellemetlenebb része. A már megszokott módon egy történés van, a többi csak díszlet. Az alcím az, hogy "az eladónő győzelme", de ez a bizonyos eladónő a szó legkomolyabb értelmében vesztes. Szóval adott ez a relatíve azért jól kinéző, negyvenes nő, Kalasková, aki teljesen…..
Imádom a Libegőt. Amikor először ültem rajta nagyon féltem. A kerítés felett hirtelen nagyot emelkedik, és hát sok év távlatából bevallható, hogy leizzadtam a rémülettől. Csak a levegőben nincs hova elbújni, nem lehetett mást tenni, mint erőt véve magamon legyőzni félelmemet. Nem ugrottam ki, és…..
Immáron fél évszázada, hogy a BBC leadta az Onedin család első epizódját, mely 1971-től 1980-ig ment a briteknél. A Magyar Televízióban többször ismételték. Olvasóink többsége a ’90-es évekből emlékezhet rá: hatalmas hajó, jellegzetes vitorlákkal, pajeszos, szép hangú főszereplővel, talán még a…..
A fejlett világ népességének egyik legnagyobb problémája, hogy kamillás vagy aloe vera illatú klozetpapírral törli ki aranyértől fájó ülepét. Bizony, ez ám a nagy dolog!  Manapság nincs bubópestis, nincsenek emberfaló ragadozók az utcákon - ha mégis elszaporodnak itt-ott a medvék-farkasok,…..
encir 2021.09.27 10:48:04
@ekat: Az összes hasonló cikk a budapesti közép?osztályra van írva, ez is, úgyhogy rájuk tényleg találó.
fáymiklós Verne Gyula bosszúja 2021.09.18 07:49:00
Azt hiszem, gyerekkorom óta foglalkoztatott, hogy vajon mi lehet a Sándor Mátyás eredeti címe. Mert ha magyar is a főszereplő, azt azért az ember (gyereke) érezte, hogy olyan nincs. Egy francia regény címében nem lehet három rendes magyar á betű, valami trükknek kell lennie. Nem mintha nagyon…..
A fejlett világban egyre gyakoribb az ún. gray divorce, az ezüst válás. Nem csak harmincas, negyvenes, hanem 50+-os házaspárok is dönthetnek úgy, hogy mégsem együtt folytatják. Sokak számára ez a pillanat akkor jön el, ha már úgymond kirepültek a gyerekek, és az eddig élettel teli fészek hirtelen…..
encir 2021.09.03 09:44:26
encir 2021.09.03 12:19:41
@különvélemény: saját példám sajnos :( de úgy tudom, ha nem is fizikai síkon már, a gyengülés miatt, de a lelki őrlés-megtörés az működik továbbra is, s mivel már sokat kellett tűrni, egyre jobban telik a pohár.
A múltkori részt cliffhangerrel zártuk, meglépett a víziszörny, de Matula gyors akcióterve reményt ad a kétségbeesett Tutajosnak. Csónakba szállnak, Matula újabb különleges pákászeszközzel ismerteti meg Gyulát: a fentővel. Hosszú bot végén háromágú kampó, ezzel kell kotorászni a mederfeneket. 100…..
encir 2021.08.31 17:08:15
@eßemfaßom meg áll: És eljő a Pusztító világa, ahol egy fenéért is bírságot adnak csúnyabeszéd-bűnözés miatt :)
Szomorú hír a kávéimádóknak, hogy az egyik közkedvelt márka kivonul Magyarországról, 2021. július 23-án az összes Costa Coffee bezárta kapuját...
encir 2021.07.26 15:38:53
@DFK: akik ezekbe az üzletekbe jártak, valszeg észre se vennék, hogy a Costa felirat helyett valami más van.
MKK-blog Az elfelejtett főutak 2021.05.25 08:32:22
Ha küzdesz, veszíthetsz,ha nem küzdesz, már veszítettél.”dr. Regdon Ibolyaa szegedi Radnóti Gimnázium tanára 2016-ban, öt évvel ezelőtt, javasoltam a balatonfüredi Útügyi napokon, hogy a szakmánk hirdessen elkerülő úti programot. Természetesen sem pro, sem kontra vélemény nem hangzott el, hiszen…..
encir 2021.05.26 13:55:49
@Mankel: Hát akkor fejleszteni kell a vasutat. Meg nem is kellene annyi mindent ide-oda szállítgatni feleslegesen, ezt nagyon jól tudjuk, csak nehéz tudomásul venni meg visszavenni az igényekből.
encir 2021.05.26 15:13:15
@arthurthedent: Dehogynem, ha kamionostól tették fel a vonatra; csak legördül az állomáson és megy tovább. Én egy időben igen gyakran találkoztam ilyen tehervonatokkal.
encir 2021.05.26 18:28:28
@arthurthedent: Direkt csinálod? Nem a falusi vasútállomásról meg az attól két falura levő házad közti szállításokról beszélünk, hanem országokon átmenő, több száz vagy ezer kilométeres kamionozásról. Amit tök jól és környezetbarátan ki lehetne váltani NAGYRÉSZT vasúttal. Biztos autó..zi vagy, ez látszik, anélkül elképzelni se tudod az életet. Nekem nincs, élek nélküle, nem mondom, szeretnék egyet, ahogy írod, időnként nagyban megkönnyítené az életemet, de pl. dolgozni nem járnék vele, mert a tömegközlekedés a késések ellenére is gyorsabb. Agglomerációban akkora dugók vannak reggelente, hogy ihaj, és ha még én is kocsival járnék meg mindannyian, akik az őskövület vonatot választják, hát nem is tudom mi lenne.
Ez nem egy boldog cikk, írni sem volt könnyű, és olvasni sem lesz az. De nem is az a célom vele, hanem az, hogy megpróbáljam ismét felhívni a figyelmet arra, miért felelőtlen és rossz döntés kiengedni a cicánkat az utcára. A cikk végén szereplő képeket és tragédiákat látni mindig nehéz, de talán ha…..
Egy egyszerű vacsoraötlet, hogy feldobjuk a szokásos csirke-körettel főételt, egyszerűen azzal. hogy megcsináljuk mellé mindenki egyik kedvenc mártását és összedobogunk egy kis répás mártogatóst! Egy jellemzően olyan étel, amihez csak megterítünk és éhesen nekilátunk! Hozzávalók: 500 gramm…..
encir 2021.03.08 10:19:19
Talán még azok is, akik csak felületesebb ismeretekkel rendelkeznek a katolikusok és reformátusok hitgyakorlásának különbségével kapcsolatban, kapásból fel tudják idézni, hogy a hazai református templomok tetején kereszt helyett csillag vagy kakas látható. A kereszt vagy feszület tipikusan nem…..
encir 2020.12.24 10:27:37
Hosszan lehetne vitatkozni, mit kellene az általános iskolásokkal, mint kötelező olvasmány olvastatni. Bár az Egri csillagok és A kőszívű ember fiai is közel állnak hozzám, nem a mai kiskamaszoknak valók. A Légy jó mindhalálig pedig felnőtt regény, hiába egy kisfiú a főszereplő. Annál már csak az…..
encir 2020.11.26 18:31:20
@encir: Ja és a Harry Potterben nem épp az van, hogy Harry szüleit kegyetlenül meggyilkolták és ő egy szenvedő kis árva?
Erich Kästner A repülő osztály is kiváló írás.
encir 2020.11.26 18:57:35
@Patreides: Hát azért szenvedett ő igencsak a Dursley-któl.
A Brumi is aranyos történet, igen. Van azért bőven jó magyar gyerekirodalom.
encir 2020.11.26 19:06:04
@Patreides: Oké. Én is szeretem a HP-t, pedig 30-on felüli voltam, mikor olvasni kezdtem. Az egri csillagokat meg 10 évesen, mert bosszantott, hogy a szomszéd kisfiú már 9 évesen olvasta. Ez volt az első regényem, addig csak meséket és az Aranygyapjú mitológiai gyűjteményt olvastam.
Kevés olyan televíziós figurát, krimihőst szeretett annyira a közönség, mint Columbo hadnagyot, a Los Angeles-i rendőrség gyilkossági csoportjának minden képzeletet felülmúlóan szakadt, szinte gyagyásnak látszó, ám zseniális logikájú nyomozóját. Most egy dokumentumfilm mesél alakítójáról, Peter…..
encir 2020.11.24 08:38:44
@Nevem senki.: Ez meg Poirot hatása, ő is szerette beszéltetni a gyanúsítottait, mondván, hogy csak figyelni kell, elárulják saját magukat.
   A ketogén diéta egy viszonylag könnyű, mégis nagyon jól működő étrend, igazi életmódváltás azoknak, akik elszánják magukat: szeretnék elérni a vágyott alakot, a kívánt testsúlyt. Ráadásul az adagokkal sem kell különösebben fukarkodnod. A lényeg, hogy addig egyél, ameddig  már érzed nem vagy…..
encir 2020.10.28 13:28:02
@nincs1agy: szerintem egy-két hétre nyugodtan át lehet esni a ló túloldalára, abból nem lesz semmi baj. Mármint egyébként egészsséges embernél. Vannak ennél sokkal rosszabb "diéták" is.
Házasságkötése előtt Viktóriának, mint hajadon nőnek a kor szokásait követve egy háztartásban kellett élnie anyjával, aki így a Buckingham-palota egy távol eső szárnyában kapott lakosztályt, s maga a királynő is csak úgy tudott menekülni az anyja (s Conroy) közelségéből, hogy férjhez ment, amelyet…..
A karantén előtti időszakban, amikor a boltunk forgalma már erősen leszálló ágban volt, ráértünk beszélgetni a kolléganőkkel az üres üzlet közepén. Az egyik indiai munkatársammal játszottunk biodíszletet, csak álltunk és néztük a tök kihalt plázafolyosót, aztán valahogy az ímmel-ámmal beszélgetésünk…..
encir 2020.06.02 11:38:10
@ez is egy vélemény: Ha valakit egy ilyen véleménycikkel le lehet beszélni arról, ami a legalapvetőbb ösztön, hát azt jobb is. Nem essünk már át nemzetfogyást vizionálók oldalára. Kész röhej egyébként is a szülök-nem szülök- a nemzetnek szülök-magamnak szülök vita. A legtöbb ember (főleg nő) igenis akar gyereket és mindent meg is tesz érte - lásd lombikprogramok, még bőven negyven fölött is. A körülmények általában nem alkalmasak felelős gyerekvállalásra. Amíg fiatal, nincs előtte egy alap, elérhető viszonylag biztonságos jövőkép. Mire összeszedi magát, kifut az időből. Ez a legfőbb baj, ezen lehetne segíteni kormányzati intézkedésekkel. Olyan is lesz mindig, aki ennek ellenére sem akar, de ha van - ismétlem - biztonságos jövőkép, akkor az, aki szeret szülni, esetleg több gyereket is vállal, mint amennyit tervezett, tehát megvan a gyerekszám.
A történet március harmincadikán kezdődik, amikorra  is a vírusra való hivatkozással minden partnercég, akiket értékes tanácsaimmal láttam el,  felmondta, elhalasztotta, befagyasztotta a szerződéseimet. Jobbnak láttam, hogy Katás vállalkozásomat sok hasonló sorsra jutott honfitársammal egyetemben…..
encir 2020.06.02 10:45:25
@232323: Szép álom.
A pesto egy isteni olasz szósz, ami magában foglalja az itáliai konyha minden jellegzetességét: az egyedi, semmihez nem hasonlíthatóan olasz ízvilágot, a friss, üde aromákat, és azt, hogy roppant egyszerű elkészíteni. A múltkor megmutattam nektek, hogyan kell, most pedig adok egy tippet, hogy hogyan…..
Blogosz Ez meg mi, már megint? 2020.05.04 07:15:00
Akár aranyos is lehetne – főleg az első képen lévő kis cukkereket elnézve –, meg jófejség is. De gyakorlott romániai lakosként nem ez az első, ami eszembe jut, amikor meglátom hirtelen ezeket a magyarázat nélküli hirdetéseket az utcán. Hanem az, hogy vajon mi ez az egész...
encir 2020.05.05 19:52:54
@Vajk a Vitéz Várjobbágy: teljesen egyetértek. Szégyen, hogy nem annak van a legnagyobb fizetése és megbecsültsége, aki emberi életekről tud dönteni.
Olvasónk egy olyan parfümös csalásba futott bele, ami azt mondja, hogy ők azért nem csaltak, mert előre szóltak, hogy csalni fognak. Szimpatikus üzleti modell. A Premium Perfume Shop márkás parfümöket kínál kedvező áron, mármint ezt állítja magáról, ami eleve hogyan lehetséges, ugye. Már a kezdő…..
encir 2020.04.21 10:34:29
@ekat: pl. a posztoló. Mert ha nem akart volna villogni vele, ugyan mindegy volna a csomagolása. Ha meg a hamisítás ténye zavarná, nem rendelt volna innen.
encir 2020.04.21 11:06:09
@ekat: Ezt azért nem tudom igazán elhinni. Mármint, hogy nem tudta, hogy hamisítvány. Ennyi pénzért. Az illatáról nem írt semmit, csak a külsejéről.
Egy gyógyszertári vásárlás után vannak dolgok, amikre különösen nem számítunk. Például, hogy az ott vett terméknek nem mi vagyunk az első használói. Olvasónk egy vércukorszintmérő esetében találkozott a jelenséggel, ráadásul a patikába visszatérve még magyarázat és felháborodás is fogadta, a pénzét…..
encir 2020.04.21 09:01:24
@Im just here for the comments: sőt, hátha valaki tanul belőle, tiszta haszon :)
Olvasónk kérdések hosszú sorát teszi fel a levele végén, teljes joggal. Az OTP ügyfeleként a babaváró hitel felvételéhez, időpontra érkezett családjával a fiók elé, ahol már 20-30 ember ácsorgott, maximum fél méterre egymástól. Messzebb senki nem mert menni, nehogy lemaradjon a bejutás…..
encir 2020.04.14 21:21:33
@232323: @Daniel Kis: gratulálok, elnyerték a nap díját műveletlen, iskolázatlan, tanulatlan, tudatlan, faragatlan, kulturálatlan, civilizálatlan, elmaradott, barbár, bunkó, modortalan, tuskó, tapló, bárdolatlan, neveletlen kategóriákban.
encir 2020.04.15 16:23:13
@Navarone: ez úgy nagyjából lényegtelen. Ha pl. az első trimeszterben lenne, lehet, hogy el is ájulna a sorban, vagy lehányná a közelében állókat.

Itt a fejetlenségről és szervezetlenségről van szó elsősorban és lenne az OTP-nek mit javítani, akkor is, ha egy terhes sem lenne a sorban.
Freddie Mercury és a Queen 1986 júliusában közel hetvenezer rajongó előtt szenzációs koncertet adott Budapesten. Gondoljunk bele, hogy a szocializmus idején milyen nehézségeket jelenthetett egy világszinten híres, nyugati tőkés országból jövő együttest szerződtetni! Vajon milyen feltételeket kellett…..
encir 2020.04.09 21:06:54
@PiBá: nekem sem tetszik ez az alak , az átbeszéltől a hideg ráz. De például a lebonyolít és a megbonyolít sem ugyanaz, sőt.