Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MajdnemAraya

27 bejegyzést írt és 195 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem kezdem el onnan ezt a beszámolót, hogy mit jelentett a Kreator mondjuk nekem a nyolcvanas évek végén. Pedig szerintem megmagyarázná, hogy miért játszanak közel telt háznak ma is, jócskán a nyolcvanas évek árnyékán túl. Valószínű ugyanis, hogy mások, akik szintén a régi időkből ismerik a…..
MajdnemAraya 2017.07.20 05:54:10
"...hiszen a gazdagoknak is jár a pénz, sőt kifejezetten számukra érdekes a CSOK, hiszen ők rendelkeznek a szükséges önerővel, anyagi fedezettel."
A CSOK a hitelkérelemnél önerőnek számít, tehát akinek nem volt elég saját tőkéje, az állami kiegészítést kap, hogy hitelképessé válhasson.

"...olyan emberek is megkapják a CSOK 10M forintot, akik már 6-8-10 éves gyermekeik vannak, gazdag körülmények között élnek és semmi szükségük nem lenne a pénzre."
A 10 milliós támogatás kizárólag új lakás építésére jár, nem puszta ajándék, mert valakinek van három gyereke. Olyanok veszik igénybe, akik vállalják a folyósítással, majd az építkezéssel kapcsolatos összes kockázatot. Emellett nem is egy összegben folyósítják.

A fészekrakó programról pedig: majdnem minden (!) településen lennie kellene ilyen lakásoknak, nem csak a nagyobb városokban. Emellett a korábban ilyen céllal épült lakások
túlnyomó többsége 20-30 négyzetméteres, lepukkant, egyszobás panel. Egy fiatal, pályakezdő pár esetén nem nagy perspektíva egy ilyen lakásban lakni 4-5-6 évig, mert ekkor egy gyermek vállalását is tízszer meggondolják, nemhogy többét. Hogy ez a program működhessen, minimum másfél / kétszobás, új építésű lakásokra lenne szükség. De ezt ki és miből építi fel?
Szóval én mégis inkább a CSOK mellett vagyok, megengedve azt, hogy a rendszer még mindig szorul finomításokra.
Ha nem látom, nem hiszem el, tessék: Az MNO egyik szerkesztője vette észre, hogy az MTVA-nál valaki úgy gondolta, Geszti Péter szellemét mindenképpen meg kell idézni, és az időjárást rappelve mondták be tegnap, de úgy, hogy miközben a szemüveges pasi elöl kínlódott az olyan sorokkal, mint az,…..
Jött egy adatlap, a gyerek hozta a suliból, amit a kompetencia felmérés kapcsán kitöltve vissza kell vinni.  A leírásban hangsúlyozzák, hogy teljesen név nélküli a feldolgozás, az Oktatási Hivatal nem is ismeri az azonosítóhoz tartozó neveket. Csakhogy. A tanár szólt, hogy jól tegyük el az alábbi…..
Létezik egy időkapu. Az időkapu Maine államban van. Egy étteremben. A gardróbszekrényben. Aki belép a kapun, az 1960-ba kerül vissza. Ha visszatér a jelenbe, akkor eredménye van annak, amit ott csinál. Ha belép megint, akkor visszaáll az idő. Ha bármit változtatni akarsz, a múlt visszavág. Jake…..
Csapó Gábor a Heti Helyzetben egy régi tanárára hivatkozva egy pohárral mutatta be, hogyan is működik a nemi erőszak, ezt nézze meg mindenki ebben a posztban, mert tényleg elég súlyos, ahogyan a Kiss László-ügy egészen érthetetlen reakciókat vált ki az emberekből. A Sport TV még tegnap küldött ki…..
A The Divide című ügyvédes krimi az, amit az AMC vetített még 2014 novemberében, és különösebben senkit nem izgatott - pedig nagyon jó kis sorozat volt, kár az első évad utáni kaszáért. ..
MajdnemAraya 2016.02.12 16:23:09
A GQ összeállított egy 15-ös listát, aminek egyik elemét kicseréltük ugyan, de csak a békesség kedvéért, egyébként nem változtattunk rajta. A legvégén szavazhat mindenki, ha valaki úgy érzi, az ő kedvence kimaradt a listából, kommentelje be, és lesz egy másik poszt is.  1.…..
Az előző részben már vizsgáltam néhány alkalmazást, most folytatom a sort. Kamera Az önjelölt Youtube-huszárok biztosan örülnének egy ilyen alkalmazásnak, ha rendesen meg lenne csinálva. De nincs.…..
MajdnemAraya 2015.08.05 21:38:23
@Söprögető: Ez a funkció hardverfüggő, egyelőre tízféle gépen érhető el. Ezek: Dell Inspiron 15 5548, az Acer Aspire V 17 Nitro, a Lenovo ThinkPad Yoga 15, a Lenovo ThinkPad E550, az Asus N551JQ, az Asus ROG G771JM, az Asus X751LD, a HP Envy 15t Touch RealSense Laptop, a Lenovo B5030 és a Dell Inspiron 23 700.
MajdnemAraya 2015.08.05 22:12:41
@Frencsikó: Lebuktam - én is innen vettem az infót :)
MajdnemAraya 2015.11.25 19:01:20
@Nagy Sándorné Bostai Erzsébet: A Windows Media Player továbbra is része a rendszernek, talán meg kellene próbálkozni azzal.
Miközben a TV2-n éppen a klasszikus családmodell széthullásáról, a házasságot kurvákkal és dzsigolókkal feldobó amerikaiakról szóló Hűtlen vágyak került képernyőre, az RTL elindította őszi műsorstruktúrájuk hetedik, új, saját gyártású műsorát, a Keresem a családom…..
Mindig igyekszünk figyelemmel kísérni a közmédia saját zenés műsor próbálkozását, A Dalt, aminek ugye annyi a lényege, hogy Rákay Philip, Csiszár Jenő és a szakmai grémium eldönti, hogy szerintük milyen dallal ildomos indulni egy olyan komoly zenei eseményen, mint az…..
MajdnemAraya 2015.10.20 06:24:53
@Bambano: Elolvasni ugyan el tudtad, ami le van írva, megérteni viszont nem sikerült.

Más: az iróniának mi az emotikonja?
Letudta vasárnap első hivatalos meccsét a magyar amerikaifutball-válogatott, csúfos verés lett a vége (6-27), de legalább az MTI kint volt tudosítani és fotózni. És ha már ott voltak, fontosnak tartották dokumentálni és a nagyvilág elé hozni, hogy bizony a szebb napokat is megélt…..
A jelenleg legnépszerűbb sitcom szereplőgárdája, ha jól számolom, epizódonként négymillió dollárjába kerül a gyártónak (Parsons, Cuoco és Galecki 1-1 milliót, a többiek fejenként 250 000 dollárt kapnak részenként idén), és akkor a többi költségről még nem is…..
MajdnemAraya 2015.09.23 19:02:11
@Roltii: Azt azért nem árt tudni, hogy "Howard anyja", pontosabban a hangot kölcsönző színésznő tényleg meghalt akkortájt. Így emlékeztek meg róla.
Három éve nem volt Gálvölgyi Show az RTL Klubon, azonban a csatorna nemrég úgy döntött, hogy egy speciális adás erejéig visszahozza műsort. Amerikának Colbert Report, John Oliver vagy Jon Stewart jutott, nekünk Gálvölgyi János jelentette a görbe tükröt a hazai közéleti, tévés…..
Harmadfokú hőségriadó van érvényben kedd éjfélig. A várható maximumok 33 és 37 Celsius fok között alakulnak. El tudom képzelni, hogy ti is szenvedtek a melegtől. Itt van egy-két spúrtipp,…..
Az Én Win 10-em Microsoft Edge 2015.08.08 13:59:02
A székely elmegy a fiával fát vágni. Vágják a fát, a fiúnak elege van már az öreg parancsolgatásából, és az apja hátába vágja a fejszét. Fiam, ez vicc volt, vagy direkt? -…..
MajdnemAraya 2015.08.09 22:17:49
@carman: Akkor rendben is vagyunk. A posztom lényege (szerintem) az, hogy ez nem egy kiforrott, kész böngésző, így pedig kár piacra dobni, mert többet árt, mint használ.
MajdnemAraya 2015.08.09 22:38:05
@carman: más egy technológiai újítás (okosóra) és más egy oprendszer és böngésző, ami 20 éve piacon van....
MajdnemAraya 2015.08.10 00:36:16
@Frencsikó: Ajjaj, darászfészek... :) De tervezek erről is egy posztot.
Különösen kedves számunkra 1995 zenei szempontból, mert nagyjából ilyenkor kezdtünk el metal zenéket hallgatni és nagyon sok ma is kedvenc lemez pont húsz éve jelent meg. Akkor is meg voltunk róla…..
Az Én Win 10-em Maradhat? 2015.08.07 12:24:23
Szülészorvos a szülőszoba előtt várakozó henteshez: Gratulálok, fia született! 3 kiló 50 deka, maradhat? Ez a favicc jutott eszembe a címben feltett kérdésről, maga kérdés pedig onnan, hogy több…..
MajdnemAraya 2015.08.08 00:29:41
@pingwin: Nem is ígértem sehol, hogy bármit ki akarok deríteni...
Hogy is van a mondás? Két dologról nem akarod tudni, hogy készül, a kolbász és a politika? Őszintén szólva, a House of Cards, azaz Kártyavár három évadát látva engem a kolbász…..
Az Én Win 10-em Kincs, ami nincs 2015.08.07 14:26:42
Több bejegyzésemben is említést tettem a Windows 10 új felületének, illetve alkalmazásainak testreszabhatóságáról, illetve annak korlátozottságáról. A power userek számára ez…..
Amikor először telepítettem Windows 95-öt, a folyamat végén az első érzés a büszkeség volt. Igencsak büszke voltam magamra, hogy sikerült végignyomkodnom a "Tovább" gombot, ráadásul a  a…..
MajdnemAraya 2015.08.06 17:43:14
@Gábor Gyula: Köszönöm a javaslatot, de csak egy gépet frissítettem Win 7-ről, az meg köszöni szépen, de jól elvan. :)
Az Én Win 10-em A Start menü 2015.08.03 13:46:25
Hurrá! - kiáltottam fel, mikor megtudtam, hogy visszatér a Start menü. Na jó, amolyan virtuális kiáltás volt, de azért tényleg megörültem, merthogy a Windows 8-ban eltüntették és a Metro / Modern…..
MajdnemAraya 2015.08.04 13:36:58
@Holden: A leállítós kérdést iróniának szántam... :)
Ügyesen alkudozott a szerződéséről Szabó Zsófi akkor, amikor átigazolt a TV2-ről az RTL Klubra: havi egymilliós gázsit kap akkor is, ha egy percet nem szerepel a képernyőn, márpedig tavaly ősz óta mindössze 25 alkalommal láthattuk RTL-műsorban. A Bors infói szerint a színésznő…..
Ahogy említettem, egy ideje már tesztelgettem a rendszert, így néhány dolog rögtön szemet szúrt. Az első a megváltozott bejelentkező képernyő. Nekem alapvetően tetszik a kép, ami fogad, unokahúgomnak…..
Az Én Win 10-em Telepítés 2015.08.01 12:45:18
Még valamikor 2015. januárjában csatlakoztam a Microsoft Windows Insider programhoz és egy "játszós" (értsd: régi, már nem használt) gépre, valamint egy virtuálisra is feltettem a Preview változatot. Azt nem…..