Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Frady Endre

1045 bejegyzést írt és 6427 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Frady Endre Itt van az ősz... 2024.04.22 10:59:52
Itt van az ősz, itt van megint,S optimizmusunkért megint;Hogy hordhattunk rövid gatyát,Miközben fagy pitypalatty át?! De hisz’ nem is olyan régen,Pár napja még kékszín égenNapsugarak ugrálgattak,S zajlott hőmérséklet attak! Most arról zeng zokszónyi rock,Hogy a kültér csupa nyirok,Ezzel szemben…..
Frady Endre Mikor tévét nézek... 2024.04.17 16:15:51
Mikor tévét nézek, sej, én,Ajkam hagyja el sok sóhaj,Látva, tar celebnek fejénMűsor közben lifeg show-haj. Show-haj, ló-haj, ihaj, csuhaj,Énrám tukmált talmi álom…Birka néző vagyok, juh-hajBorít s tépem, huzigálom! Tévéfüggő, ó, ne lennék,Tudhatnám bár kapcsolni ki,Mint a szomszéd Odalennék,Hol a…..
Francihagyma, húsgaluskaLeveshez nem kell sok suska;Amennyi kell, annyit megér,Hacsak nem vagy templomegér. Rántottka a karfiolka,Energikus, mint a polka;Romano rizs, tartármártás,Tök mélyre el gyomorkárt ás. Mártás sertésszelet borsa,Mit víg vendégnek ad sors aMagyar cikkburgonya mellé,S e táp…..
Frady Endre Slendrián sofőr 2024.04.12 15:37:41
Két kezemben megkent kenyér,Ajjaj, jön egy éles kanyar!Na, ez engem mostan kinyír! Tört kaszniban vérben úszokMohás arccal - irány észak?!Csúszós utak eme őszik! - Idióta, ez most tavasz!Ezt se tudja agyad, te vész?!Blőd lázálmod ez a tév-ősz! - Gyűjtsünk testrészt! Hol az iszák? –- beszélnek a…..
Akváriumom-t, mely hal kád,Körbe zsongja macskafalkád.Bámulják az aranyhalat,Aki reménybeli falat. Falkavezér, Cirmos Iván,Három helyett egyet kíván:„Miau! Itt van e hal, ni!Szeretném már, hamm, befalni!” Ámde irigy rá a falka:„Nem elég nekünk egy halka!Akkor sem, ha dagadt hal kanLenne!” -…..
Frady Endre Sikertelen felvételi 2024.04.05 15:24:21
Fájó jajszavakat ont szám,Nem lett meg a kellő pontszám,S nem vettek fel Erő Szakra!Nem lehetek Jedi! Szakra- -mentumát a Sith tanárnak,Akit tárt karokkal várnakSötétek, mert nekem rontott,S direkt nem adott sok pontot! Hej, ha Erő lenne velem,Meg pár Mengyelejev elem,S bennük sok-sok bomba…..
Frady Endre Zöld erdőben... 2024 2024.03.31 19:58:14
00.,Zöld erdőben dupla nullaÁrnyában nyög Aranybulla,Feje veres, széke reked…Lögybölhetek kölnit neked? 01.,Zöld erdőben fut a Kolja,Hogy a lovát csutakolja,Mert a lószag nem hat okén.Krasznaja Moszkvázhatok én? 02.,Zöld erdőben jajszót ont szám,Nincsen meg a kellő pontszám,Nem leszek…..
Frady Endre Kólika, kólika... 2024.03.27 15:52:30
Kólika, kólika támad,Lóba nyilall be a görcse.Tű leve, mit bele lám adLondoni doktor, a Sir Cseh. Ló lika, ló lika zárul,Tömbös a székrekedése,Bömböl e ló dromedárul,Nem vita, széklete kés’-e? Pólika, Pólika PálkaLátva, marad meg a görcse,Farba döf ő, csupa szálka,S szörnyed a doktor, a Sir…..
„Megmérgezett szép almávalKínált meg a rossz mostoha,Mely gonoszság nagyon rávall.Meg kell mosnom, most vagy toha!” Mostoha: „Tohuvabohu!!!”Úgy tűnik, hogy jól bepöccent,Mint egy szúvas hintaló: „Hú,Kárba vész az ötvenöt cent! Ennyibe került a méreg,Plusz a negyed kiló alma!”Vasorrkapart…..
Nagyon kemény hírek ezek!Mi lesz, hogyha megéhezekForradalom közepette?!Szedte-vette teremtette! Ha majd vendégségben eszek,Szállnak nyögve nyelés neszek,S rágódom a „szétfő” igén…Vajh kibírom hétfőig én?! Nem bírom ki, éhen döglök!Sírba be az éhség-dög lök,S hol zsírjaim homorulnak,Unoká’m le…..
Frady Endre költészeteSaját lábon járó csoda;Ki ne hagyjad sohase teHogyha költ ő, rohanj oda! Ily csodája nincsen Óznak,Költészet lehet rá csak ok:Bénák állva rángatóznak,S rémeket látnak a vakok! Mélyet költ, nem hetet-havat;Év dalnoka, minden évé;Pápa ily hőst szentté avat,Így válik ő Szent…..
Felnőve, ha elér gyom orrt,Bűzével irritál gyomort,S bélbolyhokból lesz sprőd sörte.Doktor erre felír sört-e? Felír, felír, mennyit, de még!Gyomtól nem csak orr, de szem ég!Kellenek ide az örökGyógymódok, a vényes sörök! Patikánál emberörvény,Mindenki kezében sör vény.Roger Moore és Tony…..
Frady Endre Télvég 2024.02.28 20:56:57
Véget ér a február mán,Búcsút inthetünk a télnek.Tódorog az öreg Kármán,Örvényei nagyon élnek. Ez az év egy kissé szökő,Plusz napja van februárnak,Mit huszonnyolc mögé lök ő,S népek tavaszt tovább várnak. Hej, e nép nagy tavaszváró!Ilyentájt van forradalom;Fut sok király, herceg, báró,S dalvirágba…..
Ha nagy tűz ég, jön a Tűzszent,Gigantikus nagyot tüsszent,S magasságos égnek hála,Lángnyelvet olt taknya-nyála. Szent Flórián bő orrlikaFröcsög, mint egy böhöm bika,S jobban bír hőt, mint egy teve;Jó Tűzszentnek híg a leve. Egészségedre! – szól zajosHangon tűzbrigadír Lajos.Gözönöm! – hörg’ Szent…..
Frady Endre Hét szesztestvezér 2024.02.13 17:18:41
Ásít álmos előd, mit Tasmegvetőn néz: Apám ittas,s rögvest ráborul a szesz éj;veszélyes e káros szeszély! Apja szerint (aki Huba,s Etelközön jött be HU-ba)fiacskája vádja koholt,nem isz…isó… sokal…koholt! Töhötöm érkezne mindjártonnan, hol közülük mind járt,ám egy rendőr szondát fúvat,és a szonda…..
Már-már arab derék csehreVár pár darab kerékcsere. „Děkuji mnohokrát, básníku, že jsi o mně napsal báseň! Jsem velmi šťastný! Napište další!” /Karel ibn Mustafedved, az arab ősökkel is rendelkező cseh pilóta/ „Mit hadoválsz össze, Karel?!Fordítsd le, vagy törik kar el!”/Dühönc Dönci, bőrfejű…..
Frady Endre Síveszély 2024.02.07 21:11:43
Mi a hegyen az etikett,Ha elütöm a jetiket?Tudom azt, hogy veszélyesek,Hiszen tyűha, de széjj’esek,Mert a jetik brutálisakS nem véd meg az utált sisak! Hogyha rám tör kőgörgeteg,Srég leszek, sőt jó görbeteg,Orvosnyelven: félkörbeteg.Ha ekkor jön jetihorda,S nincs szájukban Petiborda,Reptér-t vágyok…..
Frady Endre Retró kocsonya 2024.02.01 23:35:35
Retró házi kicsinyeRendelhető kocsonya,Ilyet választ Kecs anyó. Kecs anyó nagy örömeTápból szálló aroma,Boldog ő és ura má’. Ura má’ most falatoz’,Pedig még csak fél a tíz,S táltól el szebb felet űz. Felet űz, ki Kecs anyó;Lógó szeme kocsányi,S bömböl, mint egy kicsi nyű. Kicsi nyűként bömböl…..
Frady Endre Lenini út 2024.01.30 17:25:48
Padkán nézek le: Nini!Keskeny út e lenini!Felkaptat, mint sólet ár,S izzad rajt’ sok proletár. Verejtéktől mar a só,Ох, это не хорошо!Nyűtt lábakon már térdekRemegnek; ez pártérdek? Munka hada dübörög,Bősz burzsoá düh dörög,Dagadt tőkés bő kölkeHull – üti vas ökölke! Úttörők, csak zúzzátokCár…..
Frady Endre Retróhétfő 2024.01.28 19:20:38
Sárkányokon víg a hét fő,Retróban most sok új ét fő,S Tfőnek kiabálok: Hé, Tfő,Újra itt a Retróhétfő! Kisangyalom, ki ne nevess,Életem a kertészleves!Kinek kedvenc eledele,Ezzel lehet tele bele. Füstölt húsos ma a bablé,Ilyet enne Michael Bublé,Hogyha magyar lenne és itt,De egyik sem, a…..
Mikor mocskos Eső szitál,Háttérben pár setét Sith áll:Darth Anyan s Darth Vader… Hogy? TánEgyéb Darthok vannak fogytán?!?! Szutyok ömlik s attól tartok,Belül szénfekete DarthokTöbben vannak, mint csak ketten,S Esőn ázó lelkem retten! Retten bár, de reménykedik,Talán jőnek mentő Jedik,Eső után…..
Frady Endre Tejgyári capriccio 2024.01.17 16:25:59
„Ha tej tejcsokivá lészen,Étcsoki őse az éttej?Gyors igenre ne légy készen,Fogjon inkább el a kétely! Pormarhákból tejport fejnekRögvest, midőn szomjan halnak?”Hasznát veszem okos fejnek,Írván szövegét e dalnak: „Nagy nyomáson tartott tehén--tőgyből sűrített tej jön ki?”Tejgyár gondnok ordít: „Eh,…..
Frady Endre A gyógyulás útja 2024.01.15 15:47:51
Amikor én köhécselek,Jőnek népi gyógymód cselek: Sírról kell egy pókos háló,Éjfélkor vizeljen rá ló;Mikor a Nap égre éreFürdesse meg vadkan vére;Fröcsögtesse lúdnyál már aDéli harang hallatára,Pont annyi, hogy estefeléKellőn büdösítse e lé;Közben kilenc öreg néneŐzikeszín hordós kéneKékes lánggal…..
Frady Endre Király vagyok 2024.01.11 16:06:10
Jogosan jár nekem e trón,Merdzsón járok, nem a metrón;Pórnép közé nem vegyülök,S jöttöm jelzi gyémánt tülök! Utat nyit a nép, a póri:„Alleluja, glóri, glóri!”- Lelkes hangjuk engem éltet,Eme tök perfektnek véltet. Az is vagyok, tökély szinte,Ezért istenít itt kint eNyáj, míg szemem…..
Frady Endre Tavaszi szél... 2024.01.09 14:59:49
Tavaszi szél vizet áraszt?Nem bírom kivárni már azt!Amit teszek, csitt!, még titok,Utcán tűzcsapokat nyitok. Hinnye, lesz itt vizes csuda,Tóvá válik Pest és Buda!Vízszint magas lesz, mint Andok,S nyílhatnak a szabadstrandok! Lesz sok édesvízi rozmár,Turistákat s dollárt hoz már,S vadászhatunk…..