Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csabapayne

21 bejegyzést írt és 1247 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na elő a farbával! (Bevallom, én első blikkre nem jöttem rá, mit kell nézni.) Kedves Hilda! Hirdethetnél egy játékot: mi a vicces a mellékelt fecnin? Egy igazi homáros tudni fogja. Remélem mások is kedvet kapnak és további gondolkodtató feladatokat küldenek be…..
csabapayne 2015.03.13 06:59:34
@Arcade Macho:

Az online kasszáknál csak annyi látszik,amennyit bevallanak.
Ha a NAV pontosabb adatokra is kíváncsi, akkor:
1. Kimennek a helyszínre, esznek, isznak, majd mikor megkapják ezt a fizetési tájékoztató cédulát nem tehetnek mást, mint kérik a számlát.
Amúgy egy ilyen étteremnél a vendégek 90%-a külföldi, akiknek fogalmuk sincs arról, hogyan kell kinéznie egy számlának. (Nem mintha a hazai vendégeknek több fogalma lenne róla.)

2. Tételesen ellenőrizni kellene a napi, heti, havi vendégforgalmat és fogyasztást.

3. A készlet fogyását is tételesen kellene ellenőrizni a fogyasztás függvényében. Pl.: mennyi kacsamell fogyott azon a héten és hány vendég fizetett kacsamellet.

Lehetetlen!
Biztos mindenki hallott már erről a könyvről .Ez nem annyira káros, mint a szürke 50 árnyalata, mert ebben nincsenek démoni energiák, csak egvezető hatású. NEm véletlen, hogy az írója, JR Rovling a leggazdagabb amerikai nő a világon. A könyv megrendelésre készült és azért,…..
csabapayne 2015.03.11 11:02:05
@Bewto:

A spritiuális dolgok igenis komojak ám... amit eza "kecifei" rowling a háttréhatlaom megbízatásaiból tudatóssan eljárat itten. Mink akik márr rájőttük a titokra, hogyanis hassználjuk a harmadik szeműnket, nemm számítana kolyan léleknyomorgató áltudományok, minta nyelftan és a zorvosstudomány... pfejjj!!!

Ja és nekünnk nincsis igazzán szügségünk in-terrnetre, mert az a háttréhatlaom találmánya, ami még jobban rabszólgaságba hajcsa a zeberekett. Megvan a magunk spritiuális hálózzata, ami összeköt mibennünket.

:D :D :D
Valószínűleg sok álláskereső találkozott már – finoman szólva – be nem tartott ígéretekkel, akár a kiválasztás, akár később, a munkája során. Az álláskeresőket mindig arra biztatom, hogy kérdezzenek, nyerjenek megerősítést minden kétségükre, akarjanak konkrét…..
Havi egymillió forintért sem mennék haza – írja Ádámnak írt válaszában Timi, aki eredetileg magánüzenetnek szánta írását, de aztán meggyőztem, hadd adjam közre, mert szerintem érdekes vitaindító lenne. Mindenekelőtt emlékeztetőül pár részlet a három éve Angliában…..
csabapayne 2015.02.19 10:26:40
Én teljesen megértem, azokat, akik nem kívánnak Magyarországra visszajönni. Én még itthon élek, dolgozom, de ha úgy hozza az élet, hogy kint dolgozzak, akkor elég nyomós okom lenn arra, miért ne jöjjek vissza:

- Munkaerőpiac: Itt nagyon nehéz olyan munkahelyet találni, amivel az ember megteremtheti az önálló életének alapjait. Persze már 18 évesen jól kell tudni szakmát választani... aztán akár tetszik akár nem orvosnak, informatikusnak, vagy könyvelőnek kell lenni. Erre a helyzetre rátesz az is egy lapáttal, hogy a legtöbb munkahely alapból elvárja, hogy a leendő dolgozó már sok éves tapasztalattal rendelkezzen. Így viszont még a megfelelő háttértudás birtokában is kevés az esély egy jobb állás megszerzéséhez. ---> Így a magyar fiatal inkább kimegy külföldre raktárba, étterembe, szállodába...stb. Olyan munkaterületekre, amivel többnyire olyan munkatapasztalatot
szed össze, amivel szintén nem sokra megy itthon. Sőt az adott munkakört itthon úgy fizetik meg, ami miatt ő inkább kivándorolt, de csak ugyanabban lesz több tapasztalata.
Tehát amikor felmerül, hogy visszajöjjön, akkor rögtön azzal kell szembesülnie, hogy: mégis hova jöjjön vissza??? Melyik munkáltató fog neki komoly állást ajánlani 4-5 év pincérkedés, komissiózás, csomagolás, takarítás...stb. után???
És hogyan egyezteti össze az ottani életét azzal, hogy közben folyton haza kell jönnie állásinterjúkra.

- Ingatlanpiac:
A többség nem szeretne még 30-35 éves korában is a szüleinél lakni. Teljesen természetes dolog, hogy az ember önálló életet, külön családot szeretne alapítani. Ehhez legtöbbször költözni kell! Ha egy másik városban találnál egy jobb munkahelyet, akkor szintén költözni kell!
De hova???
Magyarországon nagyon kevés a viszonylag alacsony fenntartási költségű bérlakás. (Budapesten még azért van, de vidéken... szörnyű a helyzet). Lakást vásárolni pedig jobbára hitelből lehetséges, ami pedig eleve helyhez közti az embert. És ha 5-6 év múlva máshogy alakul az élete, akkor meg van lőve.
Persze van sok sok üres önkormányzati bérlakás, amiket az önkormányzat szigorúan helyi lakosoknak és azon belül is rászorulóknak ad ki.

Tehát a többség nem azért megy ki, hogy aztán itthon villogjon azzal, mennyit keres és itt milyen depis meg lenéző mindenki. Hanem egyszerűen csak normális kiszámítható életet szeretnének teremteni maguknak és családjuknak.
csabapayne 2015.02.19 12:31:46
@Ladislav:

Bár politikusoknak is van szerepük ebben a kialakult helyzetben, de én úgy látom, hogy inkább az itthon maradtaknak és a vállalkozásoknak van nagyobb felelősségük. Továbbá olyan embereknek, akik nem pusztán politikai téren, de mégis fontosabb döntéshozói szerepet gyakorolnak.
Amikor megérkezik végre a hívás, hogy megkaptunk egy állást, nehéz higgadtnak maradni, és nem is veszi jól ki magát, ha gondolkodási időt kérünk, még az is lehet, hogy ezzel buknánk el az állást. Ezért ilyenkor nagy örömmel igent mondunk, és néha később meg is…..
Levélírónk félévet várt, hogy mérsékelje a BKK miatt keletkezett sistergő gyűlöletet magában. Mérsékelten sikerült. Kicsit érthető is, mert a raklapnyi jegyet lobogtató idegenvezőre rendőrt hívni, azért mégiscsak nem normális. 5 csillagos szálloda ide,  egyik…..
csabapayne 2015.02.10 10:51:54
@Darth Revan:
Belvárosban külön busszal rövid távokat megtenni?! ?! ?!
Nincs értelme.
Az arab és kínai tőke legnagyobb rajongója, a keleti nyitás élharcosa, a letelepedést offshore cégeken keresztül árusító, a kettős állampolgárság rendszerével a schengeni elveket legalábbis praktikus kihívások elé állító Viktor felismerte, hogy mit üzennek nekünk a párizsi…..
csabapayne 2015.01.13 13:16:54
@aki mást mond az hazudik:

Úgy látom ez a helyzet lassan odáig fog fajulni, mint amilyen az Izraeli - Palesztin konfliktus. Lesznek szép kis rezervátumok Európa szerte (főleg Franciaországban). A baj az volt, hogy annak idején, mikor megérkeztek ezek a derék bevándorlók, akkor senki sem szólt nekik, hogy "ez nem Afrika" itt kulturáltabban intézzük a nézeteltéréseinket.
Most pedig sikerült odáig fajulni a dolgoknak, hogy kisebb városrészek kerültek ki a hatóságok irányítása alól.
És akkor mi a helyzet azokkal a gyanútlan turistákkal, átutazókkal, akik véletlenül egy ilyen törvényen kívüli területre tévednek?! Sőt ezeknek a területeknek nincsenek is konkrét határaik, mert mi akadályozza abban azt a szerencsétlen gyökeret, hogy ne rabolgassa a szomszéd metrómegálló környéki járókelőket... aztán majd az terület is szép lassan az ő fennhatóságuk lesz.
JobAngel A svájcibicska-effektus 2014.11.18 07:00:00
Régebben írtam olyan munkavállalói típusokról, akik a munkastílusuk és kihasználható személyiségük miatt kerülnek rossz helyzetbe álláskereséskor (Teafilterek és babérlevelek). Van még egy általam „svájcibicska” típusként azonosított álláskeresői típus, akik…..
csabapayne 2014.11.21 07:54:43
@jobangel:

Néhány esetben úgy érzem, hogy olyan állásokat buktam, ami nekem való lett volna. Csak az interjún nem tudtam megfelelni. Bármennyire is igyekeztem magamat adni és őszintén felelni.
Úgy vélem az interjú és maga az elvégzendő munka két nagyon eltérő dolog. És csak is akkor tudok beleilleszkedni egy cég arculatába, mindennapjaiba és magába a munkába, ha azt már egy (max. két) hónap betanulás alatt megtapasztaltam. És ezzel egyáltalán nem lenne gond.

De az interjú kérdések nagy része csak formaság, és a válaszokból olyan dolgokra következtethetnek, ami félreértésre adhat okot és utólag már nem tudom megmagyarázni az interjúztatónak, hogy ne az elsajátított sablonok szerint értékelje az őszinte válaszaimat.
A klasszikus telefonkönyves csaló mellett kis vadhajtások sarjadtak, legalább is Szundi levele alapján. Ők úgy tűnik a nyomda- és postaköltség helyett inkább a telefon és futár duóra alapozzák a bizniszt. Nem tudom milyen sikerrel. Más hallott róluk? (A lényegretörő…..
Helyes válasz: mikor meddig. Mondjuk azt  nem látom magam előtt, ahogy akció alatt eltett ruhákat napokkal később is olcsóbban hozok el, de a korábban lezárt akció meg a panaszkönyv hiánya biztos, hogy nem oké. Ahogy olyan sincs, hogy nem tudják visszavenni a hibás árut, mert…..
Balfasz Magyarok Fillérbaszás 2014.10.10 09:09:41
Nincs a kedves olvasónak valami ismerőse, aki megcsinálná helyettem ezt a blogbejegyzést a szaré’hugyé’? Mai témánk, hogy miért nem áldozunk a minőségre, avagy a balfasz magyarok fillérbaszása. A múltkor azon gondolkoztam, hogy összeállok pár haverral, és indítunk egy…..
csabapayne 2014.10.15 12:34:51
@egysmás:
Nem egy cég ezzel szenved (nehezíti meg a saját dolgát). Bizonyos dolgozók nem fognak 1 évnél tovább maradni egy adott helyen. És ezzel a mentalitással max. elvegetálni lehet a piacon.
Emberi ésszel fel nem fogható elköteleződés az, mikor valaki úgy szereti egy párt elnökét, hogy gyakorlatilag semmilyen hibáját sem hajlandó elismerni. Betelefonál, agitál, kommentel, még képes ökölre is menni szeretett vezéréért. A balfasz magyarok egy jelentékeny csoportja: a…..
Az igaz, hogy a Wizzair pink-lila és nem zöld, de Gábor szerint az okostelefonok korában talán nem kell Greenpeace-nek lenni ahhoz, hogy ne csak kinyomtatott beszállókártyával lehessen becsekkolni. Jogos felvetés, a sztoriban a szívességből nyomtató irodák állítólagos…..
csabapayne 2014.06.24 14:07:07
@telkoe:
Ezt én is elég abszurdnak tartom, hogy a környező cégeket befenyíti a Wizzair, hogy egy pótdíj bevételétől nehogy megfosszák.
Szerintem csak elegük lett abból, hogy ott tobzódtak az emberek beszállókártyát nyomtatni és kitalálták ezt a kis kedves történetet, hogy az utasok ne rájuk, hanem a Wizzair-re haragudjanak.
Vajon hány ember kezén ment át a nyomdába kerülés előtt a McDonald's új kuponja? Egyszerűen elkerülhető lett volna a félreértés, ha valaki egy kicsit is gondolkodik, de így, a szóközzel elválasztott kettes és négyes számjegy kinek mit jelent? 24 csirkefalat vagy kettőször…..
Azt mondják, hogy már létezik torkos csütörtök fagyiból is, úgyhogy naiv érdeklődő rákérdezett az eseményre egy halásztelki cukrászdában. Az egyszavas válasz helyett érkezett körmönfont levelet kioktatásnak értékelte, úgyhogy tovább mélyült közöttük a kommunikációs…..
Persze egyáltalán nem garantált, hogy ugyanaz, mint amit múlt héten találtunk, de esélyes, hiszen még a neve is egyezik. Mindenesetre a hírek szerint ide is ugyanazzal a módszerrel, áleltévedt nőkkel viszik be áldozataikat: Lassan két hete csütörtökön (ápr. 10) egy…..
csabapayne 2014.04.23 14:42:10
@atpijkamo:
Miért kellene a turistát emiatt sík hülyének nézni?
Sok olyan turista látogat hazánkba, akik nem a lakótelepi dzsungeltörvények közt szocializálódtak, hanem egy olyan kultúrában, ahol nem az embert nem húzza le a taxis, nem húzza le az étterem, sőt az étteremben jó minőségű ételt is adnak neki a pénzéért cserébe... stb.

Nem kéne őket ezért madárnak nézni, ha már úgy is van elég szemétláda, aki ebből nyerészkedik.
Sőt inkább örülni kéne annak, hogy az egyszeri turista alapból azt feltételezi, hogy Magyarország (Budapest) is ugyanolyan korrekt hely, mint ahonnan ő jött.
Biztos a távolság. Meg az áfa. Örüljé, hogy még van. Miért van az, hogy Ausztriában 2 euro (kb. 600 ft) egy Rio Mare konzerv, itthon pedig 1229 ft (lenne, de most akcióban csak 999Ft)? Magyarország jobban teljesít?üdv:Gábor ..
csabapayne 2014.04.08 10:39:39
@cirrmurr:
Ez lehet az adók miatt. De az sincs kizárva, hogy más az árrés. Sajnos :(
csabapayne 2014.04.08 11:02:07
@ferand1979:
Az sem lehet mellékes, hogy azok a termékek amik nálunk "prémium" kategóriának számítanak, Ausztriában közepes/gyengébb minőségű termékek. Így eleve alacsonyabb áron kelnek csak el.
De bármilyen biszem-baszom, szir-szar nyugati terméktől ízléses csomagolásban itthon már dobnak egy hátast.
"A Fidesz-KDNP olyan átütő erejű győzelmet aratott, amelynek jelentőségét ma még fel sem lehet mérni.Magyarország ma a legegységesebb nemzet Európában." - mondta tegnap éjjel Orbán a győzelmi beszédében.Az "átütő erejű győzelem" azt jelentette, hogy elveszítették a 2010-es…..
23:16Orbán nagyon tolja a TV-ben, Semjén vörösre tapsolja a kezét, biztos nagyon megdolgozott az eredményért.Akkor eldőlt minden, szép új korszak kezdődött. Mára ennyi volt, köszönöm a figyelmet. 23:08Átfordult. 5%-on az LMP.22:54LMP 4.91%!22:47A Fidesz 45,73 százalékkal a…..
csabapayne 2014.04.07 11:22:30
@Kovács Ferenc 14:
Azért még nincs itt a világváge! Most csak képzeld el, hogy valami "csoda" folytán nyer a baloldali összefogdosás, vagy a Jobbik.
Szerintem a 2014-es választásnak az a pozitív hozadéka, hogy az emberek egyre kevésbé fogékonyak a negatív kampányra és az üres ígérgetésekre. A baloldaliak összeálltak és együtt szidták a miniszterelnököt a fideszt és a miniszterelnököt... ja meg az Orbánt. Mellé odanyögtek pár szépen hangzó de logikátlan dolgot és komolyan azt gondolták, hogy ennyi elég?!?!?!
csabapayne 2014.04.07 11:27:31
@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!:

De akkor annyira nem is csaló ez a választási rendszer :D
20 év után tényleg büntetlenül lehet szórakozni (lásd még "szolgáltatás"), hogy ha az emberek online és offline vizuális segítséggel sem találják meg a láthatatlan parkolóövezethatárokat, akkor megbüntetjük őket, ahelyett, hogy átvezetnék a pénzt az egyik kasszából a…..
csabapayne 2014.04.03 15:15:46
A posztolónak elsősorban ezzel van problémája szerintem:
www.vodafone.hu/lakossagi/telefonok-tarifak/szolgaltatasok/mobilvasarlas/mobilparkolas?icmp=BBC024

"SMS-ben fizetni a parkolásért meglehetősen körülményes. A Mobil Parkolás alkalmazás ezt megoldja helyetted: a telefon GPS-funkcióját kihasználva megállapítja a helyzetedet, így nem kell bajlódnod a megfelelő telefonszám megkeresésével."

Vagyis rábízta magát egy olyan alkalmazásra, amelyik GPS segítségével kideríti, hogy épp melyik zónában vagy és abban érvényesíti a parkolást.

A panaszával is a Vodafone-t kellett volna felkeresnie, hogy hiba van a "tévedhetetlen" helymeghatározó rendszerükben. A parkolási társaság, csak beszedi a pénzt.
Az alábbi pontok nem tükrözik a Homár véleményét, de ha már Z ilyen szépen összeszedte, az internet elbírja, meg társadalmi vita, és az sem kizárt, hogy a BKK is beszáll, úgyhogy hasznos. A nyugati példák mindenhol azt mutatják, hogy az összes jármű elketyeg ellenőrök…..
Gabit reptérről hazafele megpróbálta lehúzni a Főtaxi egyik sofőrje menet közben történt tarifaváltással. Miután ezt kiszúrta, a taxis nem akart nyugtát adni, mert közben törölte a díjat az órából. A Főtaxi még szombat este felfüggesztette a csávót: A reptérről…..
Váratlan fordulat: az ártalmatlannak tűnő csokibaromfik igazából tojáslikőrt tartalmaznak. Nesze neked beetetés. Az óvodák környékén? Életfogytiglan. 2 éves iker lányaink vannak és a férjem mindig vesz nekik valami apróságot a boltban. Mivel közeleg a húsvét a boltok már…..
csabapayne 2014.03.26 12:22:45
Naiv ügyfél a karácsonyra kapott kuponjával tért be a Hotel Hévíz Superiorba, ahol a korábbi beszámolókkal ellentétben pozitív hatások is érték, bár nem sok: Sajnos engem is elevett az anyósom karácsonyi ajándékából fakadó wellnessezhetnék a Hotel Hévíz Superiorba,…..
csabapayne 2014.03.13 14:11:20
csabapayne 2014.03.13 15:24:29
@hagyma:

Micsoda...??? És ilyenből van ott több is ?! ("...szépen kialakított kertrészek, bokrokkal, osonósávokkal...")
És még ezek után panaszkodik ?!
Én még sosem voltam olyan wellnessben, ahol osonósáv is volt a szolgáltatások között :)