Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bozót

0 bejegyzést írt és 721 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Sohatöbbet. A hosszú táv meg pláne kizárt!", mondtam a 84 kilométeres verseny után, ami a "A Salomon Ultra-Trail® Hungary Magyarország legrangosabb és legnépszerűbb terep ultra versenyének" második leghosszabb távja volt 3000 méter hullámvasúttal. De persze kis feleségem nem hitt nekem, hallotta…..
Túl sok és túl nagy futóteljesítményről nem olvashattatok tőlem az utóbbi időben. Nem véletlenül, én akartam így, hogy az idei év ne szóljon semmi nagyról, semmi durváról, semmi őrültségről. Legyek csak én meg a futás, meg a futás öröme, meg az egészségmegőrzés, meg minden, amiért az emberek…..
A Facebook oldalamon már írtam róla pár gondolatot, de itt az ideje, hogy itt is beszámoljak róla, hogy is állok mostanában az edzésekkel. Az utóbbi 2 hónapban nem csak futok, hanem edzőterembe is járok, TRX-re és köredzésre. A Suhanj! Fitness megnyitása nagyon kapóra jött nekem, mert augusztusban…..
Valahogy így vártam az elmúlt hétvégét, a 4 órás futást az OptiVita Ultrafutó Kupában: úristen, versenyre megyek, futni fogok, jaj de jó, ott leszek megint... meg ilyenek. Pedig eredetileg nem terveztem őszre semmit, nem nagyon akartam versenyre menni. Augusztus elején tértem magamhoz, bár június…..
Nem titkolom, hogy az elmúlt kb. 15 évben nem sokszor voltam elégedett a súlyommal és az alakommal, ezért folyamatosan keresem azokat a „megoldásokat”, amikkel javíthatnék a saját helyzetemen. A szó szoros értelmében sosem voltam kövér, de ettől függetlenül nehezen tudok megbarátkozni magammal.…..
Bozót 2016.07.28 17:34:26
@rrroka: Szerintem a zöldfűszerek (szinte?) mindenhol megengedettek, épp a sóval kell óvatosnak lenni (épp elég a magas fehérjebevitel, ne terheljük még egy határ sóval is a vesét) Na, de én sem kívánok trollkodni :)

Klassz reklám a poroknak, de nassolásról kétlem, hogy spéci zacsis nassal lehet leszokni ;-) Sorry, de rossz véleménnyel vagyok az ilyen programokról, ami azzal kezdődik, hogy vedd meg a termékeimet.....
Bozót 2016.07.29 09:21:24
@haanchee: A fehérjeporok, tápkiegek létjogosultságát természetesen elfogadom adott helyzetekben, sőt, érthető az is ha valakinek kényelmesebb az előre elkészített, csomagolt cucc, csak ezzel nehéz átállni az egészséges életmódra, hiszen egész életünkben csak nem fogunk ezeken élni.

A biznisz taszít benne, amikor ugyanazt a spanyolviaszt találják fel új néven és csinálnak belőle nagy üzletet meg divatot.
A Szimpla még vállalható lett volna. A dupla meg csak távban kétszer a szimpla. 73 km minden terepen sok, de ezen különösen. Ilyen meredek, mint a Sombokor Magyarországon nincs is. De akkor hol vagyunk?Ilyesmiken elég sok idő volt gondolkodni múlt hét vasárnap, amikor a Dupla Élmény nevű…..
Bozót 2016.07.18 11:59:55
@nezumi: Simán csak meredek, ha száraz azért csúszik, ha nedves akkor azért ;-)A Mátrabérc túra pl ott felfelé megy, de több mátrai kihívás érinti. Jövőre a a Dupla iránya is fordul, felfelé kell majd itt menni.
Katarzis nélkül A hőség sem... 2016.06.30 05:29:24
Ma reggel olvasom a statisztikát. A hőségre való tekintettel (ezt én teszem hozzá) 34-en vágtunk neki az 50 kilométeres távnak, ebből 29-en értünk célba. A hőség sem tántorított. - mondhatnám kissé nagyképűen. Jut eszembe:..
Bozót 2016.06.30 16:59:51
@regulat: gyógyászati segédeszköz üzletekben van sokféle
Biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog. Már összevágni egy olyan anyagot, ami szerint a hétvégi Color Run nem egy borzalmasan pocsékra sikeredett rendezvény volt, hanem öröm és boldogság...
Bozót 2016.06.20 08:43:09
@regulat: Azzal tisztában voltam, hogy ez csak buli és a futás csak dísznek van, de az olvasottak alapján nagyon alulmúlták mindenki elképzeléseit.....Elég sok negatív írást láttam már az ideiről, ha ugyanez a gárda marad, nehéz dolguk lesz jövőre....
Bozót 2016.06.20 09:06:08
@regulat: Olvastam anno én is.....Most is biztos lesznek szépen összevágott videók, meg néhány hangzatos "dejóvolt" írás....

Más: úgy tűnik, a Panorámafutást viszont sikerült idén normálisan megszervezni
Az első részben az Olympian Race kultúr- és sporttörténeti hátterével, a görög versenyek szellemiségével foglalkoztunk. Jöjjön minden futóblog bestofja, a sírva-vigadós versenybeszámoló műfaja.  Az OR nem könnyű falat, cserébe szép. A "pálya" mutatói a verseny honlapjának infói alapján: A-B verseny…..
Sport klasszika-filológusok biztos tudják a tutit, melyik volt a legelső A-ból B-be tartó, modernkori ultraverseny. Bár lehet, hogy ultraversenyt eleve csak a szépreményű, de annál reménytelenebb berendezkedésű, felvilágosult időkben rendeztek. 100-150 év távlatára gondolok, nem Pheidippidész…..
Bozót 2016.03.09 11:22:32
Még soha nem futottam simán 100 kilométert, a vasárnapi 100 kilométeres országos bajnokság lesz az első igazi százasom. Persze tudom milyen 100-at futni, futottam már "majdnemszázat" 12 óra alatt, meg úgy is futottam már százat, hogy utána futottam még tovább, még 12-t, még 74-et, még 88-at, még…..
Katarzis nélkül Börzsöny kapuja 2016.02.18 07:00:00
Azt hiszem, nyugodtam mondhatom már a bevezetőben, hogy ezt a betűszót, hogy VIDE nem csak a túrázóknak, de a terepfutóknak is érdemes megjegyezni. A Verőcei csapat, ha jól értettem, első teljesítménytúráját rendezte a hétvégén… és most joggal emlegethetnék oroszlánkörmöket, meg magasra tett…..
A Discovery Channel-en volt nemrég az első epizódja ennek a "Sean Conway: Átfutottam Britannián" című futós doksinak, bár lehet, hogy inkább reality, vagy nem is tudom, majd megkérdezzük Simonyi Balázstól. Nyilván minden futós témájú műsorra lecsapok, mert érdekel, de azért…..
A verseny hivatalos neve "12. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton" és ez az a verseny ahol két nap alatt nagyon sokféle távot futhatsz, de maratont egyben, a verseny neve ellenére, nem.  Nekem visszatérő kedvencem ezek közül a vasárnapi félmaratoni táv, mert ez egy…..
Bozót 2015.12.15 09:23:45
@BGy: Same here. Hetek óta nem futottam egy normálisat....
Bozót 2015.12.15 12:00:01
@rrroka: neveztem az Extreme Burgenlandra például...
Néha úgy mennek a dolgok, mintha egy normális országban élnénk. (Na nem a magukat túlértékelő focistáink EB-re jutására gondolok, ami a stadionépítésesk, agyonfizetett játékosok további premizálását és a dzsudzsák szó dzs-vel kezdődő szótári szavává válását hozza…..
Egy vallomással kell kezdenem. Inkább eljöttem az eredményhirdetés előtt, mert azt hittem, hogy iszonyatos káoszba fog fulladni… Sőt, azon sem lepődtem volna meg, ha lemaradok az eredménylistáról. Ezzel szemben, a listát nézve minden rendben volt, leszámítva a futásomat. Illetve…..
Lezártam a versenyévet, még kellett egy hosszú, hogy meglegyen az idénre tervezett 3500 km. A hétvégén végigkocorásztam a Piros85-öt, igaz csak gyalogos rajtszámot kaptam, mert betelt a futólétszám. Amúgy örök kérdés: miért 85, miért nem 87.61, amikor a szervezők szerint annyi…..
Bozót 2015.11.17 22:27:13
@rrroka: Uh, eszembe juttattad az UTH-t :) A mezőny előtt mentem, pályát csekkolni, korom sötét, vágható köd, gyenge lámpa, tökegyedül ...Fura volt, hogy abszolút nem féltem, pedig itthon nem szívesen megyek este egyedül. Mondjuk, tudtam, hogy pár óra és átrobog rajtam a mezőny ha netán kitörném a bokám vagy lemerül a lámpa :)
M'ARS Poetica Megéri? 2015.09.30 19:14:42
Az oldal látogatottsági adatai alapján az olvasottság egyelőre nem dönget rekordokat. Érdemes lehet mégis, néha órákat tölteni egy-egy post begépelésével és szerkesztésével? A kérdés egy frissen beindult blog esetében még költői. Ám néhány napja egy rég nem látott…..
Bozót 2015.11.17 11:18:50
Rendhagyó és rapid "beszámoló" következik a 6 órás országos bajnokságról, ahol indultam. Nem kifejezett célokkal érkeztem, nem akartam versenyezni, csak futni egy jót, egy hosszút, elkezdeni az alapozást, ráhangolódni a télre. Részben sikerült, részben nem, mindenesetre sok…..
Még mindig ott járunk, hogy október 11-én Dupla élmény. A múltkori vicces, kissé eltévedős bejárás után evidens volt, hogy kell egy normális bejárás is, ahol 1/ megtaláljuk az útvonalat és nem tévedünk el 2/ megnézem, hogy mit tudok produkálni, ha kétszer megmászom a Kékest…..
Bozót 2015.10.30 19:46:22
A nagyravágyás az élet megrontója - mondják. Hülyeség. A megszépítője. Akit fűt az ambíció, az biztos, hogy új utakat talál, kalandokba keveredik, és akárhogy végződik is a történet (már ha végződik), gazdagabb, teljesebb és tapasztaltabb lesz. Még akkor is, ha rajtaveszt. Végtére is éltető elemünk…..
"Szeretek futni" - válaszolt az index kérdésére menet közben Andrej Radzikowski, aki végül a 2. helyen finiselt. Ha el is tekintünk attól, hogy ilyen állapotban csak vélemény-nyilatkozatot lehet tenni, semmint  ténynyilatkozatot, akkorsem ilyen egyszerű az egész. Szájbiggyesztős…..
Bozót 2015.07.06 22:20:01
@gbkMnkii: Én egy ilyesmit hordok mostanság nagy megelégedéssel. Használtan vettem, nem tudom, mennyire drága most. Techfit Climacool ilyenek vannak beleírva. Vékony, rádcuppanós, tart, vizesen hűt és véd a naptól. thumbs1.ebaystatic.com/d/l225/m/mHa8W4LQHu-_zyxahNHbiFQ.jpg
Bozót 2015.10.14 01:35:23
@őze bálint: Az opcionális pincézés az időeredményben vajon hogy jelenik majd meg?

@gbkMnkii: LOL
Befutóm a 2015-ös Budapest Spar Maratonon. Pheidippidész se nyomhatta szebben Spártánál!..
Hogy idén se maradjon a blog igazi iramfutós poszt nélkül (bár én is iramfutottam a Wizz Air Budapest Félmaratonon, de a tavalyinál jobban megfogalmazni úgysem tudom, mit jelent számomra az iramfutás), Dóri barátnőm írását olvashatjátok, aki a 2 óra 30 perces csapatot vezényelte…..