Regisztráció Blogot indítok
Adatok
joskafiser

0 bejegyzést írt és 449 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziklákkal teleszórt kősivatag, száz méter magas dűnék, pokoli forróság és por mindenütt – a világ legismertebb tereprali-versenyének jellemzői. Olyan körülmények, melyeknek nem szívesen tennénk ki egy Rolls-Royce-t. 1981-ben rendezték meg harmadik alkalommal a Dakar-ralit. Az…..
Magyarországon ma egy egész generáció ismerhette meg, milyen kiszolgáltatottnak, és elnyomottnak lenni - de van egy jó hírem, ez a generáció nem hagyja magát és jelesre vizsgázott szolidaritásból és demokráciából, eddig. Az alternatíva blogere ma egy cikkben lefitymálta a…..
Gasztrobizarr Ne járjatok ide 2012.12.09 09:35:26
Az újlipótvárosi Pozsonyi út ígéretes környékén egyre másra nyitnak az új helyek. Nem is olyan régen: 3-4 éve indult el a magasabb színvonalú gasztronómiai élet errefelé, sokáig csak egy "lámpás" világított a láthatáron. Mostánaban felpezsdült minden. Úgy tűnik azonban,…..
joskafiser 2012.12.10 10:16:37
@neoteny: akkor maradjunk ennyiben, es ennel nagyobb orgazmusod sose legyen :))
joskafiser 2012.12.10 12:10:54
@medvécske: :)))) olvasd el ujra a postot meg egy-ket kommentet. hatha rajossz mi a baj. ha nem akkor meg ugyis mind1 :)
joskafiser 2012.12.10 14:50:21
@Boros Regina: latod pont ez a baj veled :"nem szeret moslékot enni" a szelsosegek.

mint nagyon sokan az elejen leirtak (koztuk en is) h az h kritizalj vmit a szived joga. de ugy ahogy te csinalod, azokkal a szavakkal, az szelsoseg. bar egyaltalan nem voltam sem az egyik helyen sem a masikban, azert azt mondani h "moslekot" eszel az F ben, es isteni mannat a SFban , nagyon finoman fogalmazva es teged + a szemellenzos kovetoket nem megbantva: minimum nagggggyon eros csusztatas kategoria.
na ezek miatt a szelsoseges megfogalmazasok miatt lettel bepakolva az ugynevezett "hujjjesznobp*csa" kategoriaba (amit valranditassal elintezel ill. fbn meg adsz is ala ezaltal egyesekben talan meginkabb erositve h "ooo, valoban az a kategoria") ill emiatt kerdeztek meg tobben is -ki igy ki ugy- h amugy otthon ill. lelkivilagodban minden rendben van-e.
mert ezzel a stilussal leirt esemenysor azt mutatja h nem.
Onlinemarketing blog MSN.teg.nap 2012.11.30 16:56:45
Most olvasom, hogy megszűnik az MSN MaiNap, mert a Microsoft átalakítja termékportfólióját, illetve nem sikerült hozni az elvárt számokat. Egyelőre csak döbbenek, és próbálom értelmezni a hírt. A Kreatív írása alapján az MSN Messengernek nagyon betett a Facebook, és ez hozta…..
joskafiser 2012.12.01 09:10:38
Két és fél évnyi kínos magyarázkodás és számtalan meghiúsuló leváltási kísérlet után a kormány megtalálta a - szerintük - legtisztább módját Alföldi leváltásának: egy nyilvános és törvényesnek tűnő pályázat, ahol a bírálókat (legalábbis kilencből négyet…..
joskafiser 2012.11.27 10:20:40
@pánpéter: remelem o is nemzetiben dolgozik regota es szamodra hiteles hirforras.
joskafiser 2012.11.27 10:26:05
@Haragosi: abszolute nalad a pont!
joskafiser 2012.11.27 10:27:49
@pánpéter: hm, fellapoztam az ertelmezo szotart, az emlitett szocikknel nincs senkinek a kepmasa. ezekszerint neked nincs is ilyen embered. ezekszerint hazudtal. ahhh, most egy vilag omlott ossze bennem.
Ősszel nem lesz, jövő tavasszal pedig várhatóan az utolsó Critical Mass-t rendezik meg a szervezők. Ezzel lezárul a kerékpározás hazai történetének legtöbb vitát kiváltó rendezvénye.A Critical Mass elévülhetetlen érdemeket szerzett a környezet- és emberbarát közlekedés…..
joskafiser 2012.09.06 11:05:34
@JakiHUN: azert ha agondolatmenetedben eljutnal egy aranyszamig az baromi jo lenne.... csakhat az a franya gondolkodas ugye.
Információink szerint 2012-ben megtörik az immár évtizedes hagyomány, és nem lesz biciklis felvonulás a fővárosban az autómentes napon. A Critical Mass honlapja szerint a szervezők megkezdték ugyan a felkészülést a rendszerint több tízezres rendezvény összehozására, de az…..
Újonnan méregdrága és ügyetlen, használtan megbízhatatlan. Szerencsére a Smartnak is van guruja. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
joskafiser 2012.07.31 09:02:05
@drhv: az mar tok jo, amikor vkinek van igenye h szamoljon es szamok alapjan dontson. problema az h almat a kortevel hasonlitasz, nem almat almaval. a smart biza egy jo draga divat auto. ugyanilyet lehet kapni joval olcsobban is.

1.4m ert vasarolt 5 eves ford fiesta tdi, 60e ft lett rakoltve (uj gumik). tokeletes allapotu.
-varosban 5 alatt eszik.
-nagyszeruen lehet vele parkolni, bar valoban hosszabb mint egy smart
-lehet bele pakolni (+2 szemelyt is akar)
-lehet hasznalni palyan is, akar hosszabb utakra is (mig a smart erre nem ajanlott), bar arra ott a nagy auto.

ezek alapjan a te vasarlasod remdraga es hatalmas penzkidobas. mar alaphangon is pontosan 20k km-rel tudok tobbet megtenni az ar kulonbsegbol, mint te. joval kenyelmesebben, akar 4en utazva, akar autopalyan.

szal plz a 30ftodat felejtsd el. almat az almaval...

azt meg plane nem ertem h varosi autoba minek a tempomat, de te tudod. bar en is imadom, de csak a jeepben van, oda valo, ott hasznalom rendszeresen.
joskafiser 2012.07.31 12:36:28
@1127ccm: mi epp szombaton megyunk. 4.2vel voltunk multkor a tdivel. johetsz.
Hogy a tegnap posztolt, halálfejes lobogóval díszített villában lakik-e filmes azt még mindig nem tudjuk, de hogy a mellette levőben dolgozik pár, az tuti. Ennek a filmművészeti alkotásnak a trailerrét KP küldte, aki - mint írja - "webezgetés közben" akadt rá. Mit mondjak... Elég…..
Kedden a Media Hungary-n a mobilos szekciót vezettem, így volt szerencsém minden mobilos előadást meghallgatni. Egy nagyon fontos adat volt számomra, ez pedig azok száma, akik ma idehazarendelkeznek okostelefonnalvan a telefonhoz internet előfizetésükés használják is aztAz ilyen…..
Mikor hal meg egy közösségi oldal? Ezen gondolkodom azóta, hogy a hétvégén megírtam, 10 éves az iWiW. Mert miközben azt mondjuk és gondoljuk, hogy az iWiW halott, aközben látogatják emberek, ott vannak, bő 400-500 ezer egyedi látogatója van, naponta.Közben ott van a Network.hu,…..
Onlinemarketing blog Alkímia 2012.05.08 18:25:26
Itt ülök a Média Hungary-n, ahol a téma valahogy mindig a pénz: hogyan és hol van a pénz, miből fognak élni és megélni a médiacégek? Hiszen, ahogy az alcím is mondja, a pénz beszól, a pénz irányítja a médiát (is). Általános megoldást nem tudok mondani, de most a helyzet…..
TComment Odafent nem számolnak 2012.03.23 06:15:00
Amerikából vagy Svájcból autót venni sokkal olcsóbb lehet, mint idehaza. Hogy mégis miért nem csinálja ezt mindenki? Mert idehaza olyan ember mondja meg az árát, aki soha nem is látta. Pocsék módszerek, irreális számok. Üdvözöljük a valóságban. Kapcsolódó cikkünk…..
joskafiser 2012.03.23 09:59:58
@Dr. Kulics: arrol hogy ugyanolyan benzinar mellett 2-3-4x a fizetesuk ?

akkor hol olcso es hol draga a benzin?

aki fizujanak 0.052%-a egy liter, vagy aki fizujanak 0.2%-a egy liter ? hat utobbinak 4x dragabb ugye. pedig az elobbi helyen kerul 520 ft-ba.

ja, hogy ez senkinek nem jutott eddig eszebe....

nade mennyibe kerul usabol behozni egy autot es hamburgban vamoltatni?
joskafiser 2012.03.23 10:01:48
@becsületesnepper: es mi van a regadoval? mert gondolom hamburgban nem kerul ra magyar rendszam.
Gondolkodott már rajta, milyen világ köszönt ránk, ha elfogy a szén, a gáz az olaj? Ha nem találunk hasonlóan könnyen és nagy mennyiségben kiaknázható energiaforrást, a tudományos kutatók véleménye szerint váltás helyett akkora válság vár ránk, amilyet még nem láttunk.…..
A kérdést a Gizmodo is felvetette, és körülbelül ugyanarra jutott, amire mi ketten Ádámmal: a következő hónapok egyik legnagyobb változása az lehet, hogy a merevlemezt opcionálisan lecserélik a MacBook Prókban valamilyen memóriaalapú háttértárra.Ezt az állítást két úton is…..
joskafiser 2011.01.26 13:32:05
@Magyarósi Csaba: nem. nem kell tesztelnie. az apple vas is ugyanolyan kutyakozonseges vas, mint a tobbi. mar bocs. intel proci van benne X eve (10?). jol osszerakott, jol megtervezett PC, PC komponensekkel ami windows helyett sajat oprendszert futtat.

semmi mas.

ennyi a kulnbseg + jo nagy adag rozsaszin felho es az azt kiszolgalo arcedula.

tehat egy sok-sok-sok eve bejaratottan es JOL uzemelo PC komponenst, ami mas PCkben + fentebb is emlitett szerverekben jol uzemel, NEM kell tesztelni egy ugyanolyan PC komponenssekbol osszeallitott masik PCben.
mondom , ez a nagybetus apple bullshitmarketing! szorri.

mindamellett h elismerem az apple termekeit...
joskafiser 2011.01.26 13:57:13
@Magyarósi Csaba: ok :) jo sok ervet hoztal fel :) arrol probalsz meggyozni ,h szerver kornyezetben is "tesztelni" kellene ezt az alkatreszt mert ott unix fut.

nem kell! soksok eve letezik. az elejen kellett. milyen uzemi homersekeleten dolgozik x y z terheles mellett, meddig lehet terhelni idoben, adatmenyisegben esatobbi esatobbi. ez a hardver _tesztelese_ . ezutan meg kell hozza drivert irni windowsra es unixra. (ha kell egyaltalan!) de _tesztelni_ az alkatreszt evek utan nem kell, mert bejon egy mas gyar altal gyartott pcbe, ami ugyanolan szabvany komponenseket hasznal mint a tobbi ! sztem fogalomzavarok vannak a kommunikaciodban...

de megnyugodtam :) legyen "tesztelve" az alkatresz ha mar ilyen ujdonsag :)

tovabbi szep napot.
Kávézacc Hétmilliárdan 2011.01.13 11:45:00
A National Geographic legújabb számának borítóján súlyos mementóként díszeleg egy vaskos, pökhendi hetes. Az mondja durva erőszakossággal, hogy íme, hétmilliárdan vagyunk emberek, tessék szörnyülködni. Gyerekkoromban még azt tanultuk az iskolában, hogy az emberiség…..
Istene ugyan nincs, viszont egy élhető világ képét kínálja a híveknek, ezért az egyházfő szerint az alakulóban lévő vallási közösség "kis hiányossága ellenére" sikerre van ítélve. A Babilon Nyulai Kerékpáros Egyház idén már miséken, saját nyilvános…..
joskafiser 2011.01.10 20:46:48
@Mon3: hat lehet kishaver h te ezen jot kacagtal , de ez a sajat iqbeli kepessegeidet mutatja csak :)
np, boldogok a lelki szegenyek.

na hadd lam hany agyatlan troll van aki meg mindig kapaszkodik abbba az ostobasagba, h 370ftos benzinarnal hobbibol kozlekednek az emberek kocsival? katti78? vuk? meg vki a regi vonalrol?

azert a kerekagy szerkesztoi helyeben elgondolkodnek, h mennyire klafa mar az h az ellenkezojet eri el a blog, mint amit elerhetne (esetleg szanjak)
joskafiser 2011.01.11 08:41:46
@E-mentális klausztrofóbia: hat baratom a rabszolgatartasnak is van parezer eves hagyomanya, manapsag megis visszaszoruloban van :)

vegyuk eszre batran, h a fent emlitett cikkben levo fiatalember talalt egy modot arra, hogy hogyan probalja meg legalis ervekkel megtamogatni a penzszerzest es nem adozast.

gondolom joint szivas kozben sokat nezte a vidamvasarnapot.
joskafiser 2011.01.11 14:51:35
@k_attila78: hat kiscsira, lehet h par nagysagrenddel tobbet tettem a Mo-i kerekparsportert mint te ;) nade ebbe ne menjunk bele, nemhinnem h az 1 bited felfogna. maradjunk annyiban h bp-n a biciklizes maga a megtestesult mekka, autozni meg mindenki hobbibol autozik.
Ön jó néven venné, ha a nappalijába bejönne a szomszéd Pistike távirányítós helikopterével, és lekaszabolná a kristálycsillárt, vagy benyúlna a hűtőbe és megenné a sonkát? Ugye kérdőn nézne? Esetleg akkor is ellenérzései volnának, ha Pistike pár év múlva a kocsiját…..
joskafiser 2010.12.23 20:02:07
@karlov: szerencsere vita nincs. bar az index/totalbike probalta ugy beallitani, hogynaezdemegosztja itt a kozvelemenyt es irgumburgum. ehhez kepest a 700 kommentbol van kb 1% aki 'vedi' vagy 'megerti' ezt a draga jo motorost.

ezt nevezzuk batran hibahatarnak.

index/totalbikenak meg uzennem h szitani nem kellene. bar naponta csinaljak (index).
Előző cikkünk után már tudható, hogy télen lehet biciklizni, de azt nem célszerű gyöngyházfényű pufidzsekinkben, kedvenc szűk farmerünkben és tűsarkúnkban tenni. A megfelelő ruha mellett az ideális tempó megválasztása segít még túlélni a nem igazán ideális…..
joskafiser 2010.12.23 19:43:12
@Kis ember: gondold at ujra h mitol alakul ki a dugo. estleg olvass utana.
A kerékpárosok jó része elunta a lassú és konfliktusos kecmergést a járdán, ahol a gyalogosokkal egy szűk folyosón kell osztozni, inkább az autósokkal közösködnek. Tavaszig biztos nem lesz jobb a helyzet. Az autóforgalom megindulhatott a Margit hídon, a járdán azonban minden…..
Nőkön zokni? Nem tüzel fel. Funkcionális ruhadarab, hogy ne fázzanak, semmi több. Nem ezzel csábítanak, az biztos. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne létezne zokniból is egy sztártervező által készített méregdrága darab. Valljuk be, valami dögös La Perla bugyihoz jó meleg…..
joskafiser 2010.11.15 13:00:51
A Paulheim névbe elég gyakran akadni Budapesten, mert egy valódi építészfamíliáról van szó. Ha hinni lehet az ingatlanosnak - márpedig nekik mindig hinni lehet -, akkor Paulheim Ferenc Budapest főépítésze volt. Tudom ciki, de én ezt nem tudtam róla. Ha igaz, akkor érdekes…..