Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kriles

145 bejegyzést írt és 92 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Számos cikkünkben utalunk valamilyen kiadványra vagy könyvre, ám azt olvasóink vagy nem tudják megszerezni, vagy olyan sok fáradságukba kerülne, hogy el is megy a kedvük a megkeresésétől. Az ő számukra - hála egy lelkes olvasónknak, Thirlennek - megpróbálunk minél több…..
Megjegyzés: A Guinness-rekordok között ugyan nem szerepel ilyen tétel, de érdemes tudni, hogy ezt a világcsúcsot mi, magyarok tartjuk, immár több mint háromszáz esztendeje. Egy végvári kapitányunk fakadt ki egy másik végvári kapitányra oly cifra szavakkal, hogy ahhoz képest a doni…..
Megjegyzés: Tovább folytatjuk a szláv Carcosák moróziai oldalágának bemutatását: Vorvara után most legidősebb öccse, Vorador következik. „Szép nap ez a halálodra…” Morózia zord vidéke szegénysége és elmaradottsága folytán régóta menedékül szolgál az…..
Megjegyzés: Mai posztunkban Bori harmadik háttértanulmányát tesszük közzé a Carcosák világában zajló nagyváradi eseményekről. Az előző kettőt itt és itt olvashatjátok, ha föl szeretnétek idézni, mi történt korábban. Bori ezúttal a múltba nyújt nekünk betekintést,…..
Megjegyzés: Bestiáriumunk második fejezetében Pierre de la Croix tovább kutatja az északi vidékek titkait… Ursus atrox, avagy közönségesen szörnymedve Az északi legendák szerint a sarkkörön túl, ahol a tengert jég borítja, egy rejtett birodalom terül el, minden földi…..
Cikkem abban a talán nem elhamarkodott reményben készül, hogy a blog olvasóinak nem kell külön bemutatnom ezt a művet. Orson Scott Card egyike a fantasztikus irodalom azon kevés számú klasszikusának, akiknek a neve hazánkban a rendszerváltás után vált ismertté. Jókora késéssel…..
Megjegyzés: Másodjára Nibela egy igazán remekül kidolgozott háttértanulmányt küldött nekünk, amiből egyaránt lehet novellát vagy kalandot kreálni. Író és szerepjátékos lévén, csak rajta múlik, melyiket választja… A lelki panaszokkal az egyház foglalkozik Julian atya…..
Megjegyzés: A szerepjáték immár több mint három évtizedes múltra tekinthet vissza; ennyi idő bőven elegendő hozzá, hogy a kezdetek az átlag játékos számára homályba vesszenek. A Carcosa-kampány mesélőjét mindig is foglalkoztatta a hobbi korai története, és kiterjedt…..
„Utánam soha többé nem fogsz más nőre vágyni…” A Carcosák szláv ága emberemlékezet óta a női természetben szunnyadó páros őserők letéteményese: a buja, életadó termékenységé és a szeszélyesen pusztító entrópiáé. Hogy kiben melyik nyilvánul meg a…..
Megjegyzés: Ezen a héten újabb oldalát csillantjuk meg az ork költészet műfaji sokszínűségének: egy hősi balladát ajánlunk a nagyközönség értő figyelmébe. GAUR VITÉZ ÉS A SZELLEM Vihar dühöng a bérceken, Kopár sziklák, amerre néz; „Gonosz vidék ez, úgy…..
Megjegyzés: Eredetileg nem állt szándékunkban irodalmi műhelyt csinálni a Carcosa blogból – de hát mitévők legyünk, ha egyszer felszítottuk az olvasóink fantáziáját, akik izgalmasabbnál izgalmasabb írásokkal jelentkeznek nálunk? Nibela cikkei, amelyek közül ez a mostani…..
Megjegyzés: Bori folytatja Nagyvárad és környéke bemutatását a Carcosák világában; az előző írását itt olvashatjátok. Ezek a cikkek háttértanulmányként készülnek egy nagyobb lélegzetű elbeszélésfüzérhez, amelynek szerkesztését a mesélőnk magára vállalta, és ha…..
Megjegyzés: Új rovatunkban Pierre de la Croix válogatott értekezéseit fogjuk közölni a fantasztikus természetrajz köréből. Első cikke mindjárt egy hamisítatlan szörnyeteggel ismertet meg minket… Chelyderpeton robustus, avagy közönségesen békakirály A rusz mocsarak és…..
Megjegyzés: Továbbra is feltett szándékunk betekintést nyújtani olvasóink számára a méltatlanul elhanyagolt ork népi kultúrába. Mai posztunk ékes példával szolgál rá, hogy a közkeletű vélekedés dacára az orkoktól csöppet sem idegen a líra – bizony velük is…..
Megjegyzés: Olvasóink már hiányolták, hogy a hungárus népről és a Kárpát-medence viszonyairól nem sok szó esik a Carcosák világában. Nos, most elkezdjük kitölteni ezt a fehér foltot is, amiért a köszönet legújabb külsős közreműködőnket, Borit illeti… Íme az első…..
Eibon Carcosa és az örökkévalóság HÜBRISZ ÉS HALHATATLANSÁG Valahol minden szerepjátékosban ott munkál a vágy, hogy emberfölöttivé emelje a karakterét. A Carcosák eleve ebbe a dimenzióban mozognak, ami a játéktechnikában már induláskor tükröződik. Ez a megoldás…..
Megjegyzés: A Carcosa-kampányban igyekszünk koherens egésszé összegyúrni mindazokat a történelmi és irodalmi hagyományokat, amelyek ihletést adnak nekünk a szerepjátékhoz. A sorból természetesen nem maradhat ki a vikingek öröksége sem. Így hát, bár a XVII. században járunk,…..
Megjegyzés: Újabb külsős közreműködőt köszöntünk a blogunkon Pierre de la Croix személyében, aki fölöttébb fantáziadúsan ötvözi természetrajzi és kultúrtörténeti ismereteit, hogy tovább gazdagítsa a Carcosák világát. Hálásak vagyunk a hozzájárulásáért, és…..
Eu kastélya Földrajz Eu grófsága a normandiai hercegség legkeletibb részén helyezkedik el, keletről Boulogne és Amiens, délről Vexin és Évreux grófságai határolják, nyugatról és északról pedig az Albioni csatorna. Hadászatilag közepesen tagolt terep, melyet a rajta átfutó…..
Aubesmil Rövid történetünk két rejtélyes eltűnéssel vette kezdetét. Családunk, hogy kiaknázza a khunti gyilokliánban rejlő lehetőségeket, az alapanyag és szakértelem után a megfelelő borászati technológiáról gondoskodott. Pontosabban szólva Vonikot bíztuk meg vele, hogy…..
Megjegyzés: Mai posztunkban egy igazi csemegét kínálunk az olvasóinknak: Robert E. Howard híres versét, a Kimmériát, méghozzá nem pusztán zenei aláfestéssel, hanem megzenésítve. A vers a mesélőnk fordításában jelent meg a DeltaVision Kull király és az ősök c. kötetében, a…..
Eibon által idézett Carcosa őr(Hangulatzenéért kattints ide.)Amióta a Carcosa nemzetség, család csak létezik, mindig volt valaki, aki vagy névleg, vagy erős kézzel irányította azt. A kezdeti időkben, mikor a hírhedt Kar Khosa lovasok a kimmer-szkíta törzsi szövetség tagja…..
„Jól gondold meg, nyomorult, mert nem marad belőled annyi, amennyit eltemethetnének!” – Humungus Carcosa   A Komposztáló bosszúja   Üdv és tisztelet a vérnek! Újabb kalandon vagyunk túl, amelyről ezúttal Santiago fog beszámolót írni, én egyelőre…..