Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gunfight

151 bejegyzést írt és 210 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem kell ecsetelnem, hogy mit vesztettünk. MI. A szurkolók (ti.: a Nemzet), a válogatott játékosostól, Szövetségestől, és a kapitány. Így, egy szóval: MAGYAROK. Mi buktunk. Így együtt egy álmot, Az Álmot, hogy van BENNÜNK annyi, hogy... De egyelőre nincs. Nincs, mert a.. izé, a..…..
Na most minden falu mellett erősködő nyugodjon le a picsába, hisz Ignite Zoli is megénekli, hogy je. (Azt egyébként megfigyeltétek, hogy erre a főváros vs vidék sztorira csak a vidékiek vannak ráfeszülve? ) ..
gunfight 2014.05.21 07:25:33
@queensryche: hol van a szöveg leírva?

Elmondom röviden: életem durván 3 évtizede alatt nem laktam faluban, 3 dunántúli vidéki városban lakva nőttem fel, egy negyedikben születtem. Több, mint 10 éve költöztem Pestre, Zuglóba, azóta laktam Nyugat-Európában is, vidéki nagyvárosban. Nagyon körülményesnek tartom "Budapest"-nek mondani, ellenben kedvenc részem, amikor egy békási(Békásmegyer) vagy egy tétényi, mély megvetéssel a hangjában javít ki, hogy ő nem pesti, hanem "budai". Wow - pestiesen szólva. Konszenzusos megoldást javaslok, egyezzünk ki az - extrém modoros, méltó, menő, zsír - "FŐVÁROSI" kifejezésben!

Persze az, hogy Pestnek hívom, ugyanabból jön, mint a vidékiek, főleg falusiak vagy ún. "tanyasiak" - akik olyanok, mint a parasztok, csak koszosabbak -, legendás szófukarsága, bátran mondhatjuk, "verbális-lustasága", vagy még jobb példa erre a székely nyelvhasználat, mely a vicceikből, adomáikból is kiviláglik. Jellegzetes "Ehun-ni" hanghatás valószínűleg minden bátrabb fővárosinak ismerős. Megállapíthatjuk, hogy minél nagyobb vidéki valaki, annál kevesebb szóval, egyre rövidebben tudja ugyanazt - a végén már szó szerint, nyögésekkel, makogásokkal, pszeudo-pantomimmal -, éreztetni.

Szerintem sok fővárosinak esne le az álla, ha meglátná, hány jó csaj mászkál Debrecen, Pécs, Győr, vagy Szeged utcáin vagy azt, hogy ugyanitt mennyien laknak. Csak hát innen nem megyünk oda, ők nem jönnek ide, a gazdasági helyzet nem kedvez a belföldi tömeg-szexturizmusnak (nem keverendő össze a népszerű tömegszex-turizmussal!).

Aronson a társas lényben azt fogalmazza meg, hogy minél jobban ismerünk valamit vagy valakit, annál jobban szeretjük. Ha ezt tudjuk, akkor elegendő az, ha ismereteinket bővítjük.

Ez egy nagyon jó ország, nem sivatag, nem tajga, nem vallásháborús, nem bigottan vallásos. Saccra nincs több, mint 30 ország ami élhető lenne egy nyelveket jól beszélő(!), ügyes magyar számára. Ami nem kevés. Amikor elégedetlenkedünk, meg kell említenünk: nagy szerencse, hogy nem a fennmaradó 160-ba születtünk.

Azt meg főleg nem szabad elfelejtenie annak a 2 milliónak, aki Budapesten él, hogy 4 vidéki jut mindegyikükre, és ha nagyon meg akarom őket sérteni, akkor azt mondom, hogy egy 20%-os kisebbség, mint a Jobbik. Ez utóbbi a sértés. ;) De a vidékiek sem felejthetik, hogy Budapest az ő fő városuk is, muszáj szeretni, ha nem szereted, benned van a hiba!

Ritkán idézett és a 15 milliós köztudatból is hiányzó adat, hogy Budapest az EU TOP 10 legnagyobb városában vastagon benne van. Érdemes megnézni, hogy mekkora országok, milyen nevű városai előzik meg - és milyenek nem...

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! (Pártállástól függetlenül!)
gunfight 2014.05.22 16:04:24
@queensryche: Csak a kérdés szólt neked, a többi mindenkinek. Valószínű, hogy félreérthető voltam, bónuszként egy percre rá megtaláltam a szöveget.

Emellett pedig: Értem én, hogy a szám bőven nem a vidék-város ellentétről szól, de a kommentek arról szólnak már és a szám témája kapcsán ez a kérdés legitim.

Amikor azt mondja, hogy "a falu hátán kapaszkodtunk fel!", akkor eszembe jut az a "pár száz" év, amikor mindenki faluban lakott, aki nem várban vagy kastélyban... De az is tény, hogy ma falun lakni nagyon nehéz és áldozatos dolog.

És ha a számról alkotott véleményemre is kíváncsi vagy, akkor elmondom, hogy nem az én zenei ízlésvilágom, bár legalább hangszeres zene. A szövege pedig amellett, hogy látszik rajta, hogy nem magyar nyelvi közegben "nagyon otthonosan" mozgó ember írta és ennek köszönhetően vannak benne érdekességek (pl.: az utca és a út egy fogalomként való kezelése), a kiejtés pedig hallhatóan nem "magyar" (pl.: tőhangsúly teljes hiánya), VALÓBAN hátborzongatóan erős üzenet. (Azzal is nehéz egyet érteni, ismerve a történelem sötétebb bugyrait, miszerint volt "a régi, szép világ, becsület, tisztesség, ők emberként kezelték egymást.")

Hátborzongató, hogy ilyen messziről is lehet ennyire szeretni a hazádat, úgy, hogy nem ott születtél, úgy, hogy választhattál volna helyette valami könnyebbet és egyszerűbbet, könnyedén lehettél és lettél amerikai, de neked a szüleid és a nagyszüleid úgy meséltek Magyarországról, az ő hazájukról, hogy neked is az lett a hazád. Minden elismerés Téglás-nagyinak!
Sosem ballibeztem. Azt gondoltam, ez a szitokszóvá vált kifejezés az „érvelés” legalja, és csak a baloldaliak és liberálisok összemosására és az ellenük való indulatok szítására jó.  Tegnapig.    Tegnap este Kálmán Olga meggyőzött, hogy mégiscsak jelent valamit, és…..
Az ISO9001 és a marketingosztály szerelemgyereke a "márishiányolós" Pöttyös Rudi, amiből gyárilag hiányzik egy darab: Bár nem vagyok nagy rajongója az ilyen beceneves kampányoknak, de a Pöttyös rudi kapcsán a napokban ez a két gyöngyszem került kezembe. Szerencsére a…..
Orbán unalmas, ami a tömegkommunikációra épülő korunkban a politikusnak is a halála. Azoknak, akik az átlagnál intenzívebben kísérik nyomon a politikát egyre torokszorítóbb érzés, hogy a nagy plagizátor, a nép felkent majma ásítóan unalmassá vált az utóbbi hónapokra.…..
gunfight 2014.02.16 23:56:51
Subba Subba Retro: Emberek vagyunk 2012.12.16 17:22:40
..
gunfight 2012.12.17 10:00:59
Körülbelüli száztíz-száztizenöt év múlva, egy szép nyári napon, soron kívül megkondítják majd az ország összes harangjait. Sokan rá se hederítenek, pedig az a csengés-bongás nagy változások hírnöke lesz! Addigra Visegrádon újjáépül az egykori királyi palota, sosem…..
Rendkívül érzékletes példájával szembesülhetett a magyar újságolvasó annak, miként is terjed Magyarországon az antiszemitizmus, ha a két héttel ezelőtti (augusztus 24-ei) Élet és Irodalom Páratlan Oldalának Még Páratlanabb Glosszáin átrágta magát. Az oldalról eleve…..
gunfight 2012.09.04 23:35:17
Több bejegyzés is foglalkozik ezen a blogon Örményországgal. Az első ismerkedő látogatást is beleszámítva hetedik éve dolgozom ott, 2010 óta pedig már háromhavonta megfordulok Jerevánban. Ennek most nagy valószínűséggel vége van. Hihetetlen mennyire frusztráló érzés, amikor…..
gunfight 2012.09.04 05:42:46
az például qrva vicces, hogyha majd eccer netalántán lesz egy valami komolyabb ügy ebben az országban, amikor majd tényleg számítanak a szavak és az emberség, akkor sok önimádó grafomán majom ténylegesen beleesik majd a rémhírterjesztés bűnébe és később tapasztalhatja majd, hogy felelőtlen kommunikációja tud bajt okozni, akár önmagának is.
-------------------------------
ahogy én látom:
az örmények: még egy kicsit gyúrniuk kell, hogy tényleg európainak tekintsem őket, ez a kollektív vádaskodás, meg a furcsa logikájuk kicsit perifériára teszi őket nálam, ellenben egyetértek mélységesen azzal, hogy egy tisztelnivaló nép, amely sok tekintetben hasonló sorsú, mint a magyar, ezáltal sorstársunk, kulturális kapcsolataink is vannak, semmiképp nem jó, ha velük nem vagyunk jóban.
az azeriek: ilyen kis, ravasz, rókaképű, csaló, tolvajbanda. a viccet félretéve egy olyan koszos kis ország, mint az örményeké, csak éppen kulturálisan jóval kevésbé kötődünk hozzájuk, mint (egyik) ősi, esküdt, örökös ellenségükhöz. ezen felül most szerintem jól átb@sztak minket, igazi aljas, alattomos hazug(keleti) kommunikációval kicsalták tőlünk a parasztjukat.
safarov: tipikus rókaképű azeri paraszt. egy igazi kis patkány, akire a teknek kéne rámennie és visszahoznia a csillagba, úgyis olyan otthonosan mozognak külföldön. pokol reá!
örmény áldozat: Isten nyugosztalja!
Orbán Viktor: szerintem teljesen outsider ebben a kérdésben, mint látjuk a bizniszből se lesz semmi, azt hiszem ez csak egy UL.
zmne: szegények azt hitték, hogy nem vadembert küldenek az azeriek.
Fotó: Vargosz/ÉLETképek Annyira ismerős. Mintha tegnap láttam volna valahol. De aztán lehet, hogy tényleg csak gyerekkoromból emlékszem a sárga keramitkockákra? Ha tudjátok merre találni ilyet Budapesten, osszátok meg velünk! Szia!Egy szomorú hírrel kereslek: úgy tűnik el…..
gunfight 2012.09.04 00:42:01
Egyszerre jelent meg az utóbbi időszak legokosabb és legostobább baloldali irányultságú cikke a hazai balos sajtóban: Tamás Gáspár Miklós a hvg.hu-n írt Sólyom László aszófői beszédének baloldali fogadtatásáról; míg a Népszavában Szentgyörgyi Zsuzsa publikált valami…..
gunfight 2012.08.10 02:24:50
A cikk és a téma érdekes, ellenben ezzel vitatkoznék:

"...jobb sorsra érdemes műszaki avagy természettudományos szakemberek kasztjába tartozik. Közülük sokakra jellemző, hogy pont annyira értik és érzik a társadalom és történelem összefüggéseit, érzékenységeit, mint bölcsész végzettségű közírók a magas matematika és a kvantumfizika törvényeit – mégis, az előbbiek éreznek inkább késztetést arra, hogy a köz világába átránduljanak; mint az utóbbiak a természettudományos pályafutásra. "

Alapvető tévhiteket rombolnék. Mindkét tábort ismerem belülről. Jártam egyetemre TTK-n és BTK-n is. Sajnos azt is tudom, mennyire kell bölcsésznek lenni ahhoz, hogy az ember elhiggye, hogy egy matematikus/fizikus/kémikus számára éppen annyira érthetetlenek a szociológia/filozófia/esztétika magasabb szintjei, mint fordítva, tehát egy szabadbölcsész/szociológus/filozófus(sic)/nyelvtanár számára olyan fogalmak, mint komplex számok, szupravezetés, kvantummechanika, proteinszintézis vagy a elemi részecskék fázisátmenetei. A természettudományok rendkívül elvont síkokon kutakodnak, ellentétben a bölcsész- - humán- - tudományokkal. Mint ez utóbbi csoport "humán"elnevezéséből adódik, csak olyan területekkel foglalkozik, amelyek eléréséhez egy műveletlen embernek is elég egy értelmező kéziszótár és némi idő, hiszen a tudományok tárgya a humán, tehát az ember, ami kéznél van. Ezzel szemben ahhoz, hogy valaki egy matematikai szaklap komolyabb írását megértse, nem szótárra van szüksége, hanem egy matematikusi diplomára, amely 4-5-6-stb. év folyamatos tételbizonyítás, számolás, ellenőrzés, bizonyítás és így tovább.
Szokták mondani, hogy a nyelvtan olyan, mint a matematika. Hát ha azt mondjuk hasonló, nem tévedünk, mert valóban szabályai vannak, és ezek szerint működik, DE: a matematika kérlelhetetlen és könyörtelen, míg a nyelv szelíd és megengedő. Igaz, hogy az igényes és magas színvonalú nyelvi munkához - ebből állnak nagyrészt a bölcsésztudományok - szinte tökéletes nyelvi tudás szükséges, a végeredménye azonban pontosan tökéletességéből adódóan nagyon is érthető lesz. A matematika más. Minél tökéletesebbet(komolyabbat) alkotunk, annál érthetetlenebb lesz matematikai képzés nélkül. Azt hiszem a különbség az, hogy a nyelv egy olyan rendszer, melyre az ember nagyon nagyon fogékony - történelmi okokból -, míg a matematika ritkán megy gauss-i készségszinten. Míg a bölcsész elképzel egy bús, szorongó embert, és gyakran a fraudok... ö... izé... legnagyobbak is elkövették azt a hibát, hogy nem egy embert, hanem saját magukat képzelték oda, a fizikus elképzel egy nagyenergiájú protont, amely ütközik egy nyugalomban lévő protonnal, ekkor ha a bejövő proton energiája annyi, mint amennyi minimálisan szükséges a reakcióhoz, a tömegközéppontban megjelenik 3 proton és egy antiproton, ha több az energia, ezek eltávolodnak egymástól, ha kevesebb, nincs reakció - nem tudja magát odaképzelni egyik szereplő helyébe sem, tehát ez nem viszi tévútra sem, és nem kell ezáltal filozófia címén, tanult, művelt de öntelt emberek öncélú ömlengéseit olvasni 1800 oldalon. Én azt hiszem sokkal több reál végzettségű ember lenne képes bölcsésznek lenni, mint fordítva. Ez a vélemény persze lehet, hogy offenzív, de az enyém. A bölcsészeket a látszat ellenére sem tarom értéktelenebbnek, sőt magam is inkább bölcsésznek tartom magam, annak ellenére, hogy azonos a képzettségem a mindkét téren. A bölcsészek azokkal a dolgokkal foglalkoznak, melyek univerzálisan minden embert, minden korban érintettek, míg a természettudományok az élet jobbá és könnyebbé válását segítették mindenkoron a technológia fejlesztésével, aminek persze voltak olyan visszaható, ártalmas hajtásai, melyek csak ártottak az emberiségnek, de ugyanígy nagy és gyilkos ideológiák főleg bölcsészek agyából pattantak elő.
Kétség sem férhet hozzá, hogy a versenyző/csapat maximálisan felkészült a versenyre. A versenyző/csapat a megmérettetés előtti nyilatkozatában elmondta, hogy az aranyérem a cél. Az idei eredmények alapján ugyan az ezüst/bronz/helyezés is szép eredmény lenne, de ez az…..
Jobbegyenes Gyurta Dani bűne 2012.08.02 17:15:14
Gyurta Dánielért egy ország izgult tegnap este. Sőt, egy egész nemzet határokon innen és túl is. A média is kivette a részét a hangulat fokozásából, a döntő előtti napon egymást váltották a képernyőn a barátok, családtagok, régi és jelenlegi sporttársak. Még a vele egy…..
gunfight 2012.08.03 20:40:56
@verőköltő bodobács:
Nézted a kossuthrádiót is? Csak, mert ott mondta.
gunfight 2012.08.03 20:49:12
@gigacherry: Rosszul gondolod. Ezt is meg még egy dolgot. Azt, amelyikből erre következtettél. Mennyivel jobb viccesnek lenni, mint nevetségesnek, nem? (Így engem elnézve...lol)
gunfight 2012.08.03 21:19:22
@gigacherry: majd rájössz.
Lelki - és egyben testi - fejlődésem egyik fontos állomása a testedzés. Körülbelül 25 évig éltem rendszeres sportolás nélkül..... Számomra ennek egyik kimerítő formája a futás. Margitsziget, 5350 méter, ugyan nem egy 800 km-es zarándokút, de fejlődés szempontjából…..
Subba Ilyenek mennek Soundon 2012.07.12 09:45:00
gunfight 2012.07.12 18:52:46
@Shopping: szerintem te vagy gáz... (meg proli, meg zöldséges)
gunfight 2012.07.12 19:06:51
@MarbleC:
és a telefonoddal igazolod magad vagy lefizeted? vérprofi...
gunfight 2012.07.12 19:19:37
@MarbleC:
látom nagyra vagy azzal, hogy szálltál már meg hotelben, gondolom nem csak ezzel, de valóban, azt jól látod, hogy mindenbe belekötök... főleg abba, ami nagyképű, fellengzős és sanszosan nem igaz.

az útszéli motel hogy jön ide? lol
Radikális lépésre szánta el magát Terry Goodkind amerikai fantasy-író, miután valaki illegálisan megosztotta frissiben megjelent könyvét az interneten. Terry Goodkind amerikai fantasy-szerző úgy döntött, hogy legújabb regényét (The First Confessor: The Legend of Magda Searus)…..
gunfight 2012.07.12 18:38:15
@f renc: önbíráskodás?

agygörcs-logika...
gunfight 2012.07.12 18:40:33
@szmoker (Homo Trollicus):

ha már "sz" akkor legyen "ó" is...
Az Atletico Madriddal Kolumbiában turnézó csatár olyat ollózott, hogy ilyet még nem láttunk...
gunfight 2012.05.21 08:00:05
@- Szerzet -: nehéz?
Két kutyám van. Az egyik visszajön, ha füttyentek, a másik nem. Vajon melyikre teszek pórázt? Ahol sétálunk, nincs veszély, de amikor közeledünk a főút felé, fontos, hogy ne fussanak ki az aszfaltra, mert elüti őket valami. Így aztán arra, amelyik nem fordul vissza a…..
gunfight 2012.05.14 04:04:36
@Kozi73: hacsak arról lenne szó, igen, hogy kimegy-e kamion elé, akkor lehetne hagyni. csak a társadalomban mindenki össze van kötve mindenkivel és ez a póráz másokat is a kamion elé ránt.
 http://www.youtube.com/watch?v=6SwAsc1w4-g..
gunfight 2012.04.23 16:32:51
gunfight 2012.04.23 16:44:46
@doggfather:

én bocsánatot kérek, de hányingerem lett, de bocsánatot kérek.
   doggfather 2012.04.23. 14:25:00 nem tudom komolyan venni puzsért, nem tudom, bocsánatot kérek. ..
 Dr Gregory House 2012.04.23. 12:15:54 Szar idők, szar emberek...
Örülünk, Vincent? Pofa 2012.04.21 12:35:00
„…uti lingua nuncupassit, ita ius esto.” („…ahogy a nyelv szólott, úgy álljon fenn a jog.”) XII. táblás törvények, (6, 1) „A’ Száj Büdössége nehezebb másnak, mint magának, a’ kin vagyon.” Pápai Páriz Ferenc: Pax Corporis,…..
gunfight 2012.04.22 00:18:59
gunfight 2012.04.23 08:37:42
@szócska elvt. a cukorbetegek kiirtására készül:

HAHAHAHAHAHA...

végülis azzal egyetértek, hogy a fidesz erőből kormányoz, csak tudod, ezt üdvözlöm. valahogy nem tudom elhinni, hogy az ország jelenlegi helyzetéről orbán viktor tehet. valószínű inkább a lángelme gyurcsány barátodnak köszönhetjük ezt a nagy szart, meg persze elvtársainak a szocializmus alatti tevékenységének.

köszönöm érdeklődésedet, anyám jól van, se gyógyszere nincs, se mszp klientúra által forgatott magánnyugdíj-számlája. ami jó, mert nem a nagymerdzsós "vállalkozóból" lesz több és több.

tudod a nyuggerek (ezért majd kapok) kedvezményeivel tele volt a tököm eddig is. mert oké, hogy ledolgoztak egy életet, meg szegények elesettek, de erre van a nyugdíj. lehet, hogy a nyugdíj alacsony, de az ingyenes utazás azért egy kicsit meredek volt és NEKEM sokba került. ezért ezt is üdvözlöm.

"(ha az, akkor viszont van okod rettegni a köv. választásoktól, mert esélyes, hogy sitten végzitek... jobb esetben... De talán az ilyenek kedvéért visszaállítják a fidesz utáni kormányok a halálbüntetést is)"

^ezt pedig nem lehet hova tenni. gratulálok! halálbüntetés...

MUHAHAHAHAHA...

tudod, MINDIG öröm nézni, ahogy sír a sok komcsi...
Sok gondunk van a jövővel. Leginkább az, hogy szenvedni kell azért, hogy jó legyen, miközben túl messze van ahhoz, hogy ezt a szenvedést könnyen felvállaljuk. Ma kéne leszokni, lefogyni, lemondani, félretenni azért, hogy valami homályos, távoli jövőben majd kiélvezzük, hogy…..
gunfight 2012.04.15 16:35:01
Teljesen egyetértettem Schmitt Pállal, amikor a lemondása kapcsán azt fejtegette, hogy őt is megilleti az ártatlanság védelme. Aki esetleg nem tudná, az elnök úr az ártatlanság vélelméről akart beszélni, de hát nyelvbotlás lehetett, a nagy izgalomban ez jött a szájára. Ez az…..
gunfight 2012.04.03 03:45:29