Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Regno delle Due Sicilie

0 bejegyzést írt és 615 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Oké, játszhatunk ilyet is. Nem kell ezt túlragozni, tiszta, világos és egyértelmű a történet. De vajon Csatárynak mi köze van a fradihoz? A Ferencváros fideszes elnöke, a fideszhuligánok haverja szerint a drapit becsempészték, aha. A bocsánat vagy a sorry esetleg a sajnálom, az…..
Regno delle Due Sicilie 2013.08.24 17:04:51
„I’m standing outside of space of time / And I’m healing / Believing” (Last Leaves of Autumn) Gyertyák; Hajnali refrén; Az ősz utolsó levelei; Rejtély; Hívj szellőnek – ha valaki ilyen címmel ír dalokat, akkor a legfinomabb arányérzékre és ízlésre van szüksége, hogy…..
„(…) never apologize, at least not for what liberals want you to apologize for." (Ann Coulter) Kissé bizonytalanul nevezlek így benneteket, mert kételkedem abban, liberálisok vagytok-e egyáltalán. Ráadásul ismerek is néhány liberálist, akikkel noha nem értek egyet…..
 „Forró ősz”, „megszorításokra készül a kormány” „megbukott a  matolcsyzmus” - ilyen és ehhez hasonló lózungok vezették be a sajtóban annak beismerését, hogy milyen tévútra is futott a kormány. A kénytelen fiskális restrikció…..
  „Szobrot állítani Kassán Esterházynak, aki Hitler és a fasizmus híve volt, helytelen” – jelentette ki Ivan Gašparovič szlovák kormányfő Bojovníknak, a szlovákiai antifasiszták kéthetente megjelenő lapjának adott interjújában. Gašparovič megjegyezte:…..
Regno delle Due Sicilie 2011.08.24 23:09:19
@jan: <A mítosz, amit itt le kellene rombolni, az a "mindenki, aki örült az első bécsi döntésnek, az fasiszta" mítosza.>

Pontosan erről van szó!
  Kis szlovák legendárium – vendégszerzőnk, Vhailor válasza Demmel Józsefnek.  Írásom apropója a Demmel József által képviselt, a szlovák-magyar konfliktus történeti megítélésének alakulásában egyre meghatározóbb Terra Recognita alapítvány…..
Regno delle Due Sicilie 2011.07.13 11:37:31
@Vhailor: az itteni eszmecsere számomra újabb bizonyíték arra, hogy a nacionalista a világból leginkább csak a nacionalistákat hajlandó meglátni.

a magyar nacionalista a szlovák nacionalistát, fordítva is, stb.

elvbarátok elvégre. a harc folytatása, a konfliktus fenntartása közös érdekük.
  „Hogy végre tudjuk hajtani a teljes gazdasági fordulatot Magyarországon, úgy zártuk ma le a tárgyalásokat, hogy a Kínai Népköztársaság és Magyarország szövetségesei lettek egymásnak. Ehhez erős alapokra van szükség, de ezek az alapok már léteznek a két ország…..
Regno delle Due Sicilie 2011.06.27 13:52:03
Regno delle Due Sicilie 2011.06.27 16:48:49
@gloire: gondolom Te is érzed, hogy ezzel azért jóval többet mondott a diplomáciailag minimálisan elvárhatónál. szövetségesség, kapcsolat erős alapjai, hasonló jövőkép...
Kiszolgáltattál, mint áldozatra szánt juhokat, szétszórtál bennünket a pogányok közé. (Zsolt 44.12)  Vaskos fekete könyvvel összegzi működésének kilenc évét a Terror Háza Múzeum. A Magyar tragédia 1944-47 című kötet a huszadik századnak azt a periódusát veszi…..
A május végi Heti Válaszban Matolcsy a világtörténelem és a magyar felemelkedés összefüggéséről értekezik. Adott környezetében egészen természetes kérdésfelvetés. A nemzeti polgári képzelet alapvető balettje arról szól, hogyan helyezkedjünk bele a nyugati polgárság…..
Mezei Balázs deklaráltan nagy fába vágta fejszéjét: Mai vallásfilozófia című kötete ugyanis a vallás kérdését tudományos keretek között kívánja értelmezni, azaz a vallás tudományos vizsgálatára törekszik. A kötetben szereplő írások tág mezőben mozognak ugyan,…..
  Ha mostanában valamelyik vasárnap választások lettek volna, akkor az Ipsos felmérése szerint 53 százalék mondta volna azt, hogy inkább nem megy el szavazni, vagy nem tudja, kit választana. A kormánypártok megítélése kapcsán pedig joggal használják a zuhanórepülés szót:…..
Regno delle Due Sicilie 2011.05.19 00:11:02
@málnási: Griftet vissza, mindent vissza!!!
Méltatlan támadások sora éri Magyarország valószínűleg legismertebb filozófusát, Heller Ágnest. Heller soha nem rejtette véka alá Orbán Viktorral szembeni ellenérzését, ezért zúdított a kormányközeli média pergőtüzet az idős filozófusra. Sokáig nem is kellett…..
  Döbbenetes volt olvasni a Falanszter blog minapi bejegyzését: több mint 200 eklektikus és magyar szecessziós stílusjegyet magán hordozó épület lebontásával modernizálnák Szabadka belvárosát. A blog szerint, bár a tavaly nyáron elkezdett munkálatokat a mostani…..
Regno delle Due Sicilie 2011.04.08 11:07:37
@rajcsányi.gellért (ergé): a kérdés nem az, hogy tiltakoznunk kell-e.

csak annyi, hogy miként lehet eredményesen csinálni.
Konzervatórium A Hiány 2011.03.28 10:05:00
„A káosz küszöbétől távol eső területen az egyes elemek lassan összeolvadnak, elveszítik egyedi jellegüket.” Ian Malcolm (Jurassic Park)  Elgondolkodtató kutatást mutattak be jónevű egyetemek szakemberei az Amerikai Fizikus Társaság dallasi éves kongresszusán. A…..
Regno delle Due Sicilie 2011.03.30 18:58:10
@Májkonzerv: "A kormányváltás után a Jobbklikk szerzői közül többen tisztviselőnek szegődtek a Navracsics vezette Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumba (KIM): Lánczi Tamás kabinetfőnök és helyettes államtitkár, Szabó Márk kabinetvezető-helyettes, Böszörményi Nagy Gergely a KIM kommunikációért felelős államtitkárságán főosztályvezető-helyettes lett, és szintén a KIM alkalmazásában dolgozik a Jobbklikk korábbi állandó szerzője, Megadja Gábor. Navracsicsot a Nézőpont Intézet munkatársai (tehát volt és jelenlegi Jobbklikk-szerzők) megbízásáért és alkalmazásáért támadta is a Blikk; forrásaink szerint Habony Árpád, Orbán Viktor kommunikációs tanácsadójának biztatására, akivel Navracsics meglehetősen rossz viszonyban van."
forrás:
www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=23195
Regno delle Due Sicilie 2011.03.31 12:43:13
@Gabrilo: nézze, a lényeges kérdés régen nem az, hogy libi-e vagy hogy a "libik, mint libik" (a maga kedvenc ellenségei) pont mit gondolnak.

Többen, többféleképpen megfogalmazták már mik az alapbajok. Libik, konzik, balosok, jobbosok is vannak köztük szép számmal. Lehet válogatni.

Ezekre a kritikákra kellene érdemben válaszolni - ha van mivel. Kis liberalizmusának gúnyolásával ezt nehéz lesz teljesíteni.
Regno delle Due Sicilie 2011.03.31 15:13:52
@Májkonzerv: szerintem hiába erőlködsz, érdemi vita nem lesz.

A dolog KIM-es nézőpontból (vagy nagy N-nel írjuk?) kb. így néz ki: a Viktor azért csinálja, mert teheti. Azért jó hogy teszi, mert akarja - meg persze azért, mert vinnyognak rajta a libik, ami szórakoztató (ha szabadjára engedjük a rosszindulat erényét).

A libi kritika pedig azért nem releváns, mert libik mondják, akik ráadásul helyenként kifejezetten libi kritikát mondanak.

Ez alkotmányos legitimációnak úgy tűnik épp elég is - bizonyos nézőpontból.
A könyv Schmidt Mária 2002 és 2010 között megjelent írásainak válogatása, négy nagyobb egységbe rendezve. Látszólag teljesen eltérő témák jelennek meg a könyvben: a második világháborútól kezdve a Gyurcsány-korszakig sok mindenről esik szó. Valójában nagyon is…..
Regno delle Due Sicilie 2011.03.30 15:45:47
@Májkonzerv: ezen én is nagyon fennakadtam.

az igazán pikáns amúgy az, hogy Schmidt Mária közben a Stiftung Ettersberg tanácsadó testületének is tagja, magyarul majdnem belülről kritizál - és veri ki a biztosítékot:

www.stiftung-ettersberg.de/cms/website.php?id=/stiftung/mitglieder.htm
Ilyen nincs, komolyan mondom, ezt a pártot, ha nem volna, ki kéne találni. Miközben országunk nagyjai a Parlamentben tüsténkednek egy olyan új alkotmányon, amely kettészakíthatja a köztársaságunkat, az LMP holnapra beszélgetésre invitálja szimpatizánsait Daniel Cohn-Bendittel, az…..
„Ötéves lett a Kommentár, és ezen mi vagyunk a legjobban meglepve. A nem éppen kerek évforduló alkalmából arra kértük szerzőinket, a lap barátait, hogy állítsák össze nekünk a Nagy Reakciós Könyvespolcot: együtt szedjük össze azt az ötven művet, amit mindenkinek el…..
Regno delle Due Sicilie 2011.03.29 14:02:46
@Zalai Béla: bocs, de nem is kellett hogy megforduljon a fejükben ez az evidencia, mert ezúttal magyar közönségnek írtak (ezért a "konzervatív" szó itt, mint amúgy igen gyakran, "magyar konzervatív"-ként olvasandó).
Regno delle Due Sicilie 2011.03.29 15:02:11
@Zalai Béla: szerintem (bár nyilván a szerkesztőket kellene megkérdezni erről) a kör szűkítésének elsősorban pragmatikus oka volt. ha bármely kor bármely szerzőjéről lehetett volna írni, akkor nagyon szerteágazó lista jött volna létre - ezeket a műveket nem lehetne "egybelátni".

a magyar 20. század ellenben viszonylag jól behatárolt, a lista így kifejezetten érdekes és önmagában is elgondolkodtató lett.

Ez persze csak egy merítés, nyilván lehetséges sok másik is - csak el kellene őket készíteni!
Regno delle Due Sicilie 2011.03.29 15:23:36
@Zalai Béla: ne félmondatok alapján ítélj.

"Manapság ugyanis oly sokan vallják konzervatívnak magukat a virtigli nemzetiszocialistától az elárvult baloldaliig, hogy úgy gondoltuk: segítünk mindenkinek." Ez szerintem kifejezetten szórakoztató mondat.

"Lehetne persze mentegetni magunkat, hogy igazából ez csak vicc, és a válogatók ízlését tükrözi, szubjektív és idézőjelek között kell olvasni. Mi sem áll távolabb tőlünk. A lista halálosan komoly. Tessék olvasni!"

A szöveg szerintem nem pöffeszkedő, inkább azt mondanám, hogy kevert (részben ironikus!) stílusban íródott.
Hétvégén a 65 éves Radnóti Sándor esztétát köszöntötte a NOL. Persze nem azért, hogy munkásságát méltassa, hanem hogy mint a filozófusbotrány egyik fő célpontjáról még egy politikailag hasznosítható bőrt lehúzzon róla. Az interjút a Kritikus értelmiséginek…..
Az arab világ megmozdulásai és különösen a líbiai polgárháború számos megválaszolandó kérdést vetett fel. A válaszadás az atlanti közösség feladata lenne, elsősorban az Európai Unióé. Egyelőre azonban még a kérdések felvétésére sem igazán került sor.  Emellett…..
Regno delle Due Sicilie 2011.03.11 14:14:56
@Link Elek: Barrosonak hívják.
Szabadság van, legalábbis mindenki mondhatja a magáét. Hazánk új alaptörvényének bevezető rendelkezéseivel kapcsolatban nemcsak a Fidesz háza tájáról röppennek fel vadnál vadabb gondolatok, hanem nagyon sok honfitársunk is úgy gondolja, hogy azt a rengeteg őrültséget, amit…..
Regno delle Due Sicilie 2011.03.11 13:34:42
@mcs: mostanra én is elolvastam, bár az első fél oldal után kénytelen voltam tartani egy hosszú szünetet.

nem vagyok alkotmányjogász (se), de laikusként is fel merem tenni a kérdést: mire is jó ez?

Azon túl, hogy kiderült Orbán Viktor egyik híres elődével ellentétben a történelemkönyvekre nem ...
Sajnos itthon nagy hiány van szalonképes konzervatívból. Hiába hívja fel a figyelmet erre a rendszerváltás óta a baloldali értelmiség és a közírók hada, a hazai, földhözragadt, mucsai, bőgatyás, nemkonzervatív nacionalista demagóg jobboldal nem hallja meg figyelmeztető szavát,…..
Regno delle Due Sicilie 2011.03.09 11:36:09
@megadjagabor: én azért naív módon bízom még az eszmei fejlődésben.

egyszer remélem eljutunk majd oda, hogy a logika és az ideológia nem azonos jelentésű fogalmak :)
Regno delle Due Sicilie 2011.03.09 18:21:32
@megadjagabor: basszus, újra jelennek meg írások a Konzin, mi meg azzal égetjük magunkat, hogy nyilvánosan ki a nagyobb őrült versenyt futunk :)
Regno delle Due Sicilie 2011.03.09 20:09:15
@megadjagabor: biztos jelentős szöveg, de én tőmondatokat oldalakon át nem tudok befogadni :(
Ennél még az is elfogadhatóbb lenne, ha a kormány nem saját állampolgárait és szavazóit akarná megvezetni, hanem – "nemzeti érdekből" – a külföldi szereplőket. (Fotó: Huszti István/Index) Érdekes dokumentum jelent meg tegnap a kormány honlapján, a Széll…..
  Magas labda, sportérték nincs, de ezt muszáj volt.   Nyelvészetbuziknak javasoljuk, hogy nézzék meg a shoot szó jelentését bármely angol-angol szótárban: alapjelentésben nem Lukács György-i értelemben vett 'lelő'-t, 'agyonlő'-t jelent, csupán annyit: 'lő'. Ha tárgya…..
Regno delle Due Sicilie 2011.03.06 12:09:01
@devuscka: figyu, megvan, hogy egy forintot sem vett fel? megvan az is, hogy Amerikában egymaga keres annyit egy év alatt, amennyit itt egy projektre adnak három évre hat embernek? megvan, hogy az érdekszövetség kitaláció, és nincs rá semmilyen közvetlen bizonyíték? vagy te láttál ilyet?
Regno delle Due Sicilie 2011.03.06 12:36:51
@devuscka: figyu, az ügyet sokan sok helyen tárgyalták.

az alapvető adatok: több mint száz pályázat nyert egyszerre. ezek közül hatot emeltek ki kifejezetten politikai alapon (deklaráltan a liberálisok megtámadása céljából), azóta ezek közül is többet már tisztáztak (Radnótit pl., Vajdát).

Most olyanokon megy a műsor, hogy mennyibe került a vonatjegy meg a szálloda.

Ezeket valóban érdemes kivizsgálni, mert könnyen lehetnek kisebb rendellenességek (esetleg elloptak 40 eurót Párizsban?).

De engedtessék meg feltételeznem (személyes tapasztalat, ugyebár), hogy ez amúgy a legtöbb projekt esetén kb. így van. Szóval ha csak Heller vonatjegyeit vizsgáljuk át és csak Hellert állítjuk be nagy csalónak, akkor az szelektív igazságszolgáltatás - ilyen meg nincs.
Regno delle Due Sicilie 2011.03.06 12:39:53
@Alfőmérnök: igen, csak a barom tudtommal nem büntetőjogi fogalom :)
  Heves indulatokat váltott ki csütörtöki, Heller Ágnes hazudik 2006 őszéről című posztunk, amiben Heller március 1-i, brüsszeli beszédéből emeltem ki egy részt, melyet a Hungarian democracy in danger? című vitanapon mondott.    Amikor a posztot írtam, a…..
  Heller Ágnes valami egészen elképesztő produkciót adott elő kedden az Európai Parlament vitanapján. A filozófus Morvai Krisztina kérdésére válaszolva azt mondta, 2006 őszén senkit sem lőttek meg, senkit sem kínoztak a rendőrök:  Senkit nem lőttek meg, mutasson…..
Regno delle Due Sicilie 2011.03.05 17:41:33
@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: ebben egyetértünk.

szerintem is enyhén röhejes Heller, de az igazán tragikus az, hogy ő tolja itt a nagy demokratát 82 évesen, hogy ő e tábor "új" intellektuális vezére...

én amúgy sok hülyeségét annak a számlájára írom, hogy szenilis, vagy legalábbis nekem annak tűnik. ez megértőbbé tesz vele szemben. mint ahogy az is, hogy azért ő fiatalon túlélte a holokausztot és nyílván nem úgy képzelte utolsó éveit, a 2006 utáni időszakot, hogy jobbik, morvai, kuruc.info...

de attól még hogy ő nem hiteles, attól még az Orbán-kormány politikájának több elemét is jogosan kritizálja...és ezekről alig van érdemi vita. na ez az ami még tragikusabb.
Regno delle Due Sicilie 2011.03.06 11:53:41
@politicus: ugyan ez nem a személyes vallomások helye és ideje, de elég sok elfoglaltságom volt tavaly óta (amiknek hála Istennek eredményeik is vannak). bocs, de nem tudok minden nap kommentelni - meg nem is akarok.

ettől még követem a közéleti szövegelést, az ittenit is. a Mandiner alapvetően szimpatikus, gondolatisága és hangneme is tetszik - általában. Bár hogy a jelenlegi kormányt komolyan és megalapozottan kritizálná? Maradjunk annyiban, hogy erről megoszlanak a vélemények.

ugyanakkor a kommentelés színvonala nagyon elkeserítő - az idejáró számtalan széljobbert meg masszív antiszemitát szinte már nem lehet elviselni.

emiatt szerintem egy mérsékeltebb jobbos orgánumnak kell annyi felelősséget vállalnia, hogy egy Morvai-Heller csata esetén azért nem foglal kapásból Heller ellen állást. Mégpedig egyrészt azért, mert Morvai jobbikos, Heller ellen még épp rágalmak jelentek meg mostanság. Emellett (és ez a lényeg) a szituban sem csak Heller volt hülye. Ráadásul a Hír TV direkte félrefordította őt.

Szóval nem szabadna ilyen torz értelmezésekkel tovább szítani az indulatokat. Bocs, de ez nálam elvárás.

Erre válaszként jön KK és TT udvarias és elegáns faszkalapozása.

Kellemes vasárnapot Nektek is!