Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dedebá

3 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
bojlerkollektor KPE-bojlerkollektor 2009.08.20 09:55:00
Devecseri Gábor  KPE-bojlerkollektor   (Meglévő anyagok szokatlan, de ésszerű kombinációja, ami azok számára is elérhetővé teszi a napenergia hasznosítását, akik képtelenek százezreket áldozni erre a célra.) A pillekollektor folytatásaként most egy olyan…..
Kedves Olvasó!   2008 év elején találtam rá a www.sorkollektor.hu oldalra és nagyon megfogott az ott olvasottak, mivel régóta érdeklődöm a különböző alternatív energiák iránt. A sörkollektor oldat végigolvastam, és elhatároztam, hogy én is építek egy sörkollektort. 2008 tavaszán meghirdettem a…..
Devecseri Gábor- Pénznélküli társadalomBizonyára mindenki elgondolkodott már azon és feltette magában azt a kérdést, hogy ami működik kicsiben, az vajon miért nem működik nagyban. Jómagam már számtalanszor… Minél idősebb leszek, annál több párhuzamot vélek felfedezni…..
dedebá 2009.04.05 06:13:54
@Muabdib: A pénz nélküli társadalom valóban nem újkeletű. A kérdés nem is az, hogy valóra válik-e, vagy sem, hanem az, hogy mikor.
dedebá 2009.04.05 06:24:04
@Muabdib: A virtuális pénzmozgások egyre elterjedtebbek lesznek a világon. Lassan az válik gyanússá, aki készpénzzel fizet, vagy vállalkozó létére nem hajlandó kártyaolvasót használni. (Az állam ellenőrzési apparátusa pont rájuk fog "lesújtani")
Valószínűleg a pénznélküli társadalmat nem lehet egy csettintésre bevezetni, de a folyamat elkezdődött, csupán idő kérdése és kiteljesedik...
dedebá 2009.05.28 06:17:56
@mike80:

Kedves Misi!

A különböző kulturák kialakulása, fejlődése alatt számtalan felesleges, materiális "dolog" biztosította a zökenőmentes átmenetet a fejlettebb életvitel irányába. Ma már nevetünk csontokból készült munkaeszközökön, de egykor ez épp olyan nélkülözhetetlen volt, mint pl. ma a pénz. Nehéz lett volna az ősasszonyt meggyőzni arról, hogy ne szálkával varjon és várja ki a varrógépet. Téged sem foglak tudni meggyőzni, hiszen a klasszikus közgazdasági alapok már olyan szinten belédivódtak, hogy pár üveg sör sem zökkenthetne ki. Azért persze próbálkozhatunk...

Üdv.: Gábor
Nevesíthető-e a cigány származás; növekszik-e a cigányok által elkövetett bűnesetek száma; van-e jellemző elkövetési módszer; bűnöző-e a cigányok többsége s ha igen, a szegénységük, vagy a többségtől eltérő normáik miatt; áldozatok a cigányok, vagy inkább…..
Kedves Olvasóm !Felhívnám a kedves olvasók figyelmét hogy ez egy rendkivüli kiadás, és roppant fontos hogy átolvasák. A Szcientológiárol fogok mesélni és arról hogy ez mi, és miért rossz,illetve milyen okkokból kifojólag életveszélyes. L. Ron Hubbard, a vallásalapító még…..
Kezdjük azzal nem vagyok közgazdász sem nem vagyok bróker vagy banki alkalmazott.Manapság egyre többet olvasni hogy melyik bankok nem adnak, kiknek nem adnak és milyen hitelt nem adnak, és hogy ez milyen kihatássa lehet a dolgok folyására. Itt a CHF-ről van szó, minden lakossági…..
konspirádió Cigányok 2008.12.11 16:04:00
Ez nem egy konspiráció, de aki elolvassa talán találhat benne...! Magyar Demokrata szerdai számában jelent meg."Mélyen elgondolkodok, amikor ezt a szót kiejtem. Cigányok. Egy vesztett nép, amelynek hazát adtak egykor a magyarok. Miért? Miért mondták egykor eleink, hogy maradjatok…..
ÉrEm Bizalomvesztés 2009.03.18 11:02:41
Nemrégen olvastam, hogy a bankok nemzetközi szinten is szeretnék cserélgetni egymással a BAR listás adatokat. Persze értem én, hogy nem mindegy nekik, kinek adnak pénzt, és hogy az EU-n belül persze mindenki szabadabban kérhet hitelt külföldön is. Viszont ez egy picit a másik…..
A világ folyamatosan változik. Mostanában olyan, mint egy nagy vásári ricsaj: nem akaródzik lenyugodnia. Sok harsány Paprikajancsi lengi be a levegőt. Mindenki, aki ma hangos, 5 percre okos csak. Valószínűleg nem is fog tovább tartani a mondani való sem. A világ gondolkodó része egy…..
A régiós devizák gyengülése miatt már nem csak vásárolni éri meg jobban nálunk vagy valamelyik szomszédos országban a nyugat-európaiaknak, hanem például hajat vágatni is.   Tegnapi záró adatok alapján a forint 17.2, a zloty 15, a korona pedig 3 százalékot gyengült az…..