Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bucox

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Hölgyeim és Uraim, tudják-e Önök, mit jelent az esszencia szó? Persze, én is tudom, hogy tudják. Az esszencia valaminek a lényegét, valaminek a velejét jelenti. De azt tud­ják-e, mi a lényege a gyümölcsnek? Ha nem, hát megsúgom, hogy nem a különféle (főleg tökből készült) gyümölcslevek, nem…..
SERTEPERTE A másnap szépsége 2012.10.08 20:20:00
  „A részegségben nem az emelkedett hangulat a legszebb, nem a felfelé vezető út, nem az égnek emelt karok, nem az egymás után születő ötletek, a részegségben a másnap a legértékesebb, a másnaposság, a lelkiismeretfurdalás, a spleen, amikor az ember maga alatt van... Abban…..
SERTEPERTE Konrad és Jaromír 2012.10.02 10:14:17
Sorra nyílnak a sörözők, ahol a cseh sörgyártás kisebb, regionális sörfőzdéinek söreivel ismerkedhetünk meg. Persze semmi kifogásunk a bőség zavara ellen: véget ért a nyár és a hosszú unalmas estéken, másnapos reggeleken, igazán örömmel fogjuk a kínálatot végig…..
SERTEPERTE Tartalomhoz a forma 2012.08.22 17:50:38
Olvasva Tony Caviar posztját egy réges-régi történet jutott az eszembe. Én azóta nem táplálok illúziókat a sör marketingjével szemben. Ugyanakkor annak ellenére sem iszom Heineken sört, hogy remek a marketingje, és reklámjai klasszisokkal verik a mezőnyt. A történet a…..
bucox 2012.08.22 22:34:18
@Héjj Szilárd: Azért különbséget tennék az import Coronita, és a lebutított Löwenbrau között. De említhetném, amikor a saját márkát is lejáratják, mint a Rocky Cellar és a Rákóczi esetében történt!
SERTEPERTE Siker vs kudarc 2012.06.30 20:49:00
A magyar médiumok sokasága közölt beszámolót a Sörszövetség tavalyi évet értékelő beszámolójáról. Szinte minden szinten arról volt szó, hogy mennyire sikeres év is volt 2011, hiszen a sörfogyasztás hosszú évek óta tartó csökkenése megállt. Sőt! A Sörszövetséget…..
Kontár Komlókutató Borsodi 2012.04.19 18:46:00
magyar világos sör ÚJRAKÓSTOLÁS, az eredeti cikk itt olvasható Új műfaj érett be itt, a Kontár Komlókutató blogon, melyben az öt-hat éve írt, mostanra (mindenekelőtt a magunk számára) borzasztó amatőrnek ható, idejétmúlt cikkek alanyait újrakóstoljuk. Mivel a túl…..
bucox 2012.04.24 13:05:13
@Bud Taste: Little John? Ki főzi? Hol lehet kapni? Ne haragudj, én még életemben nem hallottam róla.
SERTEPERTE Rámpa: egykor és ma 2012.04.24 09:19:00
A kép az ötvenes években készült az akkor még Lehel kisvendéglő néven üzemelő vendéglátóipari egységről. Mivel tudjuk, hogy a felvétel hol készült, azt is biztonsággal állíthatjuk, hogy valamikor a kora délutáni órákban léphetett az előtérben olvasó férfi a sínekre.  Zóna ételek, gulyásleves,…..
 Mostani bejegyzésemben a csakakorrekt.blog.hu-n megjelent sörös cikkben felvetett gondolatokat szeretném tovább fűzni, mégpedig mi van akkor, ha a név ugyanaz „licenc” alapján gyártják, (vagy csak a nevet tulajdonították ki maguknak), a terméket és mégis…..
bucox 2010.12.10 20:09:14
SERTEPERTE Pivo cseh söröző 2010.11.28 11:11:00
   A hazai sörgyártók szerint a hazai sörfogyasztás két évtizede tartó mélyrepülése a kannás borok elterjedésének, vagyis annak a következménye, hogy az egységnyi mámor megszerzése borból, aromásított ipari szeszekből sörből a legdrágább. Ennek köszönhetően szálltak be az árversenybe, az ihatatlan…..
SERTEPERTE Könyvtárlátogatás 2010.03.04 06:22:00
Könyvtárba menni, könyvtárba járni – ez sokak számára átvitt értelemben a kocsmázást jelenti. Bármennyire hihetetlen ennek szinonimának az eredete báró Kemény Zsigmond nevéhez kapcsolódik. A XIX. század közepén a báró, aki a Pesti Naplót szerkesztette és Danielik püspök elhatározták, hogy híres…..
SERTEPERTE Nevében él a sör 2010.03.09 07:22:00
Tapasztalt sörivók, de lassan már a laikusok is tudják, hogy a liszensz sörök bizony csak nevükben emlékeztetnek az eredetire. Valamikor a nyolcvanas években még volt arra példa, hogy a dánok a gyatra minőség miatt leállították a magyarországi Tuborg gyártást. de emlékezhetnék a Gösser hazai…..
A sör minősége minden időben nagyon fontos volt a sörivók számára, ezért a hatalom mindenkori képviselői mindig megalkották a minőséget védő – az adott kornak megfelelő – rendelkezéseket. A sörminőség ellenőrzésének legrégibb dokumentuma az ókorból származik és Hamurabi óbabilóniai király (Kr.e.…..
bucox 2010.03.03 14:34:39
@Lajszlo: A régi német sörözőkben az asztalok alatt kis vályuk voltak, ahova kisebb dolgaikat intézték a kedves vendégek. :)
Hosszú időn át korsószámra ittam a sört. Mindez még akkor történt, amikor a kocsmák mindegyikében egyforma masszív, füles korsókba mérték a sört. Aztán egyszer csak azon kaptam magamat, hogy a nyolcvanas években, az egyre-másra nyíló sörözőkben már nem csak a sörválaszték lett egyre kiválóbb, hanem…..
Ezt a sört nagyon beharangozták nekem, Kovács Gábor, a Sörtéka írója élőben is aláhúzta, mint az egyik kedvenc sörét. Közben viszont rájöttem, hogy nem igazán szeretem a búzasört. Na, mi lesz ebből?Érdekes hatást kelt a termék, a cimkéje olyan, akár valami nyolcvanas…..
Amióta elindult a Folyékony Kenyér, azóta tervezem, hogy híresebb emberekkel fogok együtt sörözni, meghívom őket egy sörre egy általuk választott kocsmában, majd megírom, hogy miről beszélgettünk, mit tudtam meg tőlük, és milyen volt a kocsma, ahová vittek. Mivel Kovács…..
A kéken villódzó képernyő előtt térdre rogy az emberség, a bennünk bujkáló György Péter a civilizáció végét kiáltaná, de kiszáradt a szánk. Sírnánk, de már nincs könnyünk. Vége mindennek, most már csak a neutronbomba fehér villanása tisztíthat meg mindent. A kultúra…..
Nem az önkormányzat építette Vác déli részén azt a bicikliutat, amely egy szögesdrótkerítéstől indul, és 150 méterrel később egy autókereskedés parkolójában, betonelemek közt ér véget.  A semmiből a semmibe vezető kerékpárút a város déli részén kereskedelmi…..
Tudta Ön, hogy a Nagy Lajos király útjának egyik végén volt a világ legnagyobb Gyurcsány-feje? Tudta Ön, hogy a másik végen az ország egyik legnagyobb forgalmú bevásárlóközpontja van? Tudta Ön, hogy éppen melyik az Ön sávja, amikor végigautózott rajta? Mi azonban nem ilyen…..
bucox 2009.06.13 19:05:00
@askeladden: amíg a flüljárók megépülnek Rákosrendezőnél legalább egy kerékpárutat építhetnének.
Kerékagy Óvatosan a hekkevéssel! 2009.06.13 00:13:00
Múlt héten adták át hatalmas késéssel az Újpesti vasúti hídon a bicikliutat, elmentünk letesztelni. A következtetés egyszerű: a célnak megfelel, végre újra van összeköttetés Újpest és Római között, de az építőiparnak ez a burkolat se lesz nagy büszkesége, szétrázza a…..
bucox 2009.06.13 09:18:41
@midnight coder: szerintem is ez nagyobb probléma, mint a kátyúk.