Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mibo

24 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Máté! Nem felejtettünk el, itt van a Fa Képeslap! Lehet gyakorolni, karcolgatni a monitort...
A tapasztalt kiállításlátogató nem számít olyasmikre, hogy a megnyitókon majd létkérdésekkel szembesül, hanem helyette rég látott ismerősökkel, vidám vagy búskomor képzőművészekkel kerül kapcsolatba, valamint olyan információkkal, hogy a neves festő összeköltözött egy…..
Helyett ZipBag, és Gáspár Adrienn textiltervező hasas zöld és egyéb lényei.         Bársony Gergő Te jelentkezz, ok? Aki tud róla valamit Az is jelentkezhet. És aki nem tud róla semmit az meg jelentkezzen. Akkor én most jelentkezem, mert…..
Vagyis, ahogy az várható volt, Sirályt elvitték, megvették, vége. Már csak ez a színes pixelrakás mutatja, mit is érzett valójában távozás előtt:        Én egy fokkal jobban érzem magam Herbie Hancock - Maiden Voyage hallgatása közben.…..
Kezdésnek egyszerűen bemásolom a Csodaceruza kiadó nálunk is kapható zseniális könyvének ajánlását.Kiss Ottó–Baranyai András: Szerintem mindenki maradjon otthon vasárnap délután IBBY-díj, 2007Jel ez a könyv! Egy nagy felkiáltójel! A család feje…..
Ismét egy nagyon kedves művész lepett meg minket és Titeket alkotásaival. Fény visszaverő és elnyelő táskái Téged is fekete lyukkénk fognak beszippantani!  ..
Ez a visszafogott, de kedves dekorációm már átment. Ugye nem is látszik a damil és olyan, mintha lebegne?..
Arra gondoltam, hogy valami figyelemfelkeltő dekoráció kellene középre, mondjuk egy régi Fiat 500-as karosszériája. Hihetetlen mértékű ellenállásba ütköztem Laci részéről. Azzal próbáltam finomítani a dolgot, ha túl hosszú lenne, akkor esetleg félbe lehetne vágni.- És akkor…..
Ma punnyadt idő volt.                             Délutánra mégis össze kellett kapni magunkat, mert mentünk a Rádió Q-ba, ahol a Rúzsbébi…..
Bájos kitűzők érkeztek és reményeink szerint nemsokára Kárpáti Tibor két könyvét is nézegethetitek, olvasgathatjátok. A Piroska és a farkasból, és a Csókolom, pókmajomból jelenleg egy példányunk van...
Szépen elkészült a szórólapunk hála Szebedy Előd nagyszerű és gyors munkájának. Most majd kapjátok reményeim szerint mindenhol a városban. Van magyar szöveges változata is. ..
Márkás napszemüveget, hat világító ledes középen lézeres zseblámpát, tollra húzható gusztusos állatfigurát, viharban is működő világító szemű őslényes öngyújtót, maszturbáló meztelen nőt kivetítő lézer pointert, 17 féle színt és kis tükröt tartalmazó ajándék…..
Unokatestvérem látogatott meg minket délután és nem cuppant rá a látottakra. Nem is lehetett mást várni egy irodalmártól! Ma nem jöttek kétes igazolványú lények igazi vallásokat eladni, sem bőrövet, parfümöt és egyéb iparcikk jellegű tárgyat kínáló gyalogos árusok.…..
Egyre több külföldi fiatal párocska, túrista nézelődik nálunk, annak ellenére, hogy még nem tettük ki az utcai világító angol feliratú reklámtáblát. Készülj laci! Ja igen, természetesen valamelyik online apróhirdetési oldalon bukkantam rá a táblára, amit a Király utcában…..
Véglegesítettük a szórólap tartalmát Lacival. Először arra gondoltam, hogy polaroid géppel csinálunk egy montázst újságcafatszerű szöveggel, a kapható tárgyakkal, fekete-fehér fotóval, esetleg hamutállal, pohárral, logóval, de kiderült, hogy egy kazetta 3600 Ft., ami kicsit…..
Elfoglalták helyüket a kis plüss élőlények, párnák, saját mintával tervezett bevásárlószatyor, fényvisszaverő kütyü, kedves és egyszerű ékszerek, egyszóval megdobban a szívem, amikor belépek és örülök, hogy sikerült megteremteni azt a légkört, amit nyitás előtt…..
Délután megérkeztek a porcelánok. Később még kaptunk biciklialkatrészekből riszájklingolt öveket...
Már péntek van és még mindig nem jött új áru. Gondoltam, hogy nem lesz egyszerű egyeztetnem a művészekkel, de ez már rendesen nyomasztó. Itt ülök a majdnem üres üzletben, mindenki linkeskedik, hiteget. Kiderült, hogy tegnap mégiscsak jött egy ékszerész lány, de akkor meg mi nem…..
Végre megjöttek a táskák!        ..
Az elmúlt napokban több művész bejött a boltba, de továbbra sem hoztak semmit. Egyikük megnyugtatott minket, hogy másnap tud nekünk táskákat hozni. Az a lány, aki a lámpákat ígérte megfázott, ezért ő majd később hoz...
Az első művész, akivel először találkoztam az üzletben nagyon kedves és segítőkész volt, hozott magával prospektust, amiben a referenciái voltak. Különleges lámpákat készít, pár darabot tud hozni, de kicsit utána kell járni...
Beüzemeltük a pénztárgépet, majd mind a ketten elkezdtük hívogatni a művészeket, akikkel korábban már beszélgettünk. Sok bíztató hívás, e-mailezés után jókedvvel vártuk az első áru megérkezését...
 Az átfestett polcok és komódpult szépen megszáradtak, a tiplik helyét bepacsmagoltuk falfestékkel, egy-két kisebb szépséghibát leszámítva elfogadhatónak találtuk az üzlet összképét. ..
 Együtt takarítunk a szokásos módon. A járólapra került festékfoltokat sósav, észteres higító, lakkbenzin, és egyéb kemikáliákkal próbáljuk meggyőzni, hogy húzzanak el onnan. A sósav a legaljasabb. Munka után tíz perccel a párolgása megköhögtet, szenvesztet. Az ajtót…..
 Elkészült a cégtábla, amit elhoztunk Bicskéről, majd teljesen egyszerűen kiraktunk. Kicsit fújt a szél, kb. 60-65 km/h. Néha alákapott, de nem repedt, a homokkő falat élvezet volt fúrni főleg azért, mert Laci kabátját kértem kölcsön, így a finom por arra szállt.…..