Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mihint

0 bejegyzést írt és 3111 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Menekülttábor MÁR MEGINT 2023.06.09 17:27:25
Már megint kiderült, hogy minden Fidesz-szavazó hülye. Többnyire vénhülye. Mert sem a fiatalok, sem a kvalifikáltabb (ezt baloldaliul diplomásnak mondják) emberek nem szavaznak a Fideszre. Leginkább azért hülye minden Fidesz-szavazó, mert vidéki suttyók, akik a köztévét nézik, az internetet meg nem…..
Mihint 2023.11.04 00:47:12
@Deansdale: Szokás szerint nem mondták meg, mondjuk nem az első eset, bár van sejtésem a háttérről, szerintem jelentettek(egy "bájos", igazmondó csoport egyik bejegyzését kritizáltam, úgy tűnik, nem elég finoman). Valójában, eleve szakmai-üzleti okokból nyitottam újra a facebook-fiókomat, igazából elég hülye voltam, hogy azt gondoltam, hogy ilyet lehet.
Mindegy, veszett fejsze nyele ez is.
MAGYAR IDŐ Budapest Pride 2023 2023.07.17 01:01:19
Ez az egész neresdi úgy kerek, ahogy van. Itt még az ellenzék is a kormány hatalmát segíti elő és a kormány is a főállású ellenzék egzisztenciális biztonságát. A választók teljes spektruma megkapja a polidiliből, amire vágyik, miközben a politikai elit rendre megköti a maga dealjeit egymással és a…..
MAGYAR IDŐ A Mandiner vége 2023.07.05 23:59:00
Régebben, az internet hajnalán, amikor az emberek behálózása, a virtuális kommunikációs térbe való beterelése, felszoktatása volt a cél, a szólásszabadság, a gondolatok szabad áramlása egy teljesen logikus szlogen volt, amivel meg lehetett győzni a népeket a világháló előnyeiről. Miután ezen túl…..
Mihint 2023.07.08 20:54:47
@Szabó A. Imre: "de nem lehet, hogy ennek van valami köze ahhoz, amit a "dedikált jósdáról" írtál?"
Attól tartok, hogy nagyon is van köze. A posztkovid időszak után, de még az ukrán háború előtt elkezdett ez a vonal felerősödni(tech. jellegű támadások). Szerintem a cél elég nyilvánvaló, nem véletlenül "duplikálta" a jelenlegi internet-szisztémát Oroszország még két éve, és Kína, aki pedig egy szót sem szól(még) erről. Jelenleg az ún. gyökérkiszolgálók Amerikában vannak földrajzilag, szvsz. ez rövidesen megváltozik.
Mink pedig legyünk észnél :-)
Menekülttábor HALÁLOS IRAMBAN X 2022.05.24 20:50:44
Ahogy a címben felidézett hihetetlenül gagyi amerikai sorozatfilmben sincs szó valódi iramról, - tekintve, hogy alapvetően aránytalanul túlértékelt, tuningolt japán ócskavasakat szerepeltetnek benne autók helyett - úgy én sem a száguldásról szeretnék írni, hanem inkább csak arról, hogyan lehet…..
Elmondtam már párszor, sem keresztény, sem konzervatív nem vagyok. A keynesi értelemben vett liberális világfelfogást preferálom. Időnként azonban belebonyolódom keresztény-konzervatív témakörök boncolgatásába is, hiszen azért mégiscsak ahhoz a politikai közösséghez tartozom, amelyet egy magát…..
Mihint 2022.07.06 22:43:27
@Sipi81: Falafel ezt előre jelezte, kedves kommenttársam :) amúgy, hogyan is kellene az "egyházfogalom" témát is fogni, ugyebár.
Menekülttábor ÉRTÉKÍTÉLETEINK 2022.06.09 19:52:30
Baromi könnyű ítéleteket kialakítani közéleti kérdésekben, olyanokban is, amelyek tulajdonképpen az egész emberiséget, az emberi társadalom alapjait érintik. Én elég gyakran teszem le a garast, s állok valaminek a pártján, vagy szegülök ellene. Sokan tartanak ezért kellemetlen figurának, s inkább…..
Mihint 2022.06.11 03:06:19
@Mr Falafel: Mindenki megkapja a magáét, ebben én is biztos vagyok. Nem köll ehhez még hívőnek sem lenni. felismervén az ártó szándékot.
Menekülttábor KI A KOMMUNISTA? 2022.02.20 18:02:07
A kérdésre többféle válasz is adható:   Mindenki kommunista, aki nem a Fideszre szavaz. A kommunista a kapitalista ellentéte. Kommunista, aki az abszolút igazságos társadalom felépíthetőségében hisz. A kommunista csupán egy gúnynév a balliberálisokra, a magukat liberálisnak és baloldalinak…..
       A nép nem járt egyetemre. A nép érettségije is kétesélyes, leginkább szakmunkásképzőbe járt. A nép nem te vagy, ezt kellene végre megértened.      A népet nem érdekli a CEU. A nép nem is tudja, mi az a CEU. A Sorost érti, mert a Soros egyszerű.  A nép kicsit antiszemita. Nem nagyon szereti…..
Mihint 2020.08.31 22:13:45
@mafi mushkila: "hogy nem az a baj, hogy nem látsz bele a másik fejébe, hanem az, ha nem látsz ki a sajátodból."
Így van.
Mihint 2020.08.31 22:27:32
@DarthVader: Pofándli közbevetés :) és külön kedvesség, melyben a nem kifejtés kívánatosságát hozzák - elismerem a dolog nehézségét.
        Tamás Gáspár Miklós írt egy érdekes cikket az ÉS-be (harminc egész másodpercig kell hallgatni egy szöveget Závada vagy Bodor Ádám egy kötetéről, aki erre nincs felkészülve, ne is kattintson).       Szilvay Gergely, aki a poszt egyetlen mondatában fog szerepelni, úgy érezte, hogy ő viszont…..
Mihint 2020.06.03 22:16:09
Mihint 2020.06.03 22:58:08
Mihint 2020.06.05 22:01:34
Menekülttábor RAGE HARD (DÜHÖS) 2019.07.22 20:27:02
Az angol címet egy impresszió ihlette. Nemrég beszélgettem kimagasló intellektusú ismerősömmel, egy nyugalmazott egyetemi tanárral, egy gépészmérnök matematikussal, egy igazi reneszánszemberrel, akinek a szépirodalmi műveltsége páratlan, akit egyébként kenyérre lehet kenni, olyan vajszívű. Ám van…..
Mihint 2019.07.24 00:41:30
"S hogy mit tehetünk ellenük, hogyan védhetjük meg magunkat és az értékrendünket? – Leginkább türelemmel és kitartással, szilárd, helyes erkölcsi alapokon nyugvó jellem kialakításával. Különösképpen ügyelve arra, hogy mindeközben kerüljük a dühöt, mert „ha az erény valamiféle jellemhiba segítségére szorul, sosem lehet elégséges önmagában.” /Seneca: De ira, 35/ Vagyis nem nyerhetünk, ha olyanná válunk, mint ők."

Ez igen! Egy bekezdésben indokoltad(és jöttél rá egyben) a titokjósda keletkezésének egyik okára, és indokoltad meg azt, hogy miért működésképtelen hosszú távon a modell. Kiegészítésképpen, és engedelmeddel egy kis Robert Burns:

"Üzenet a túlzottan jókhoz avagy a felettébb igazakhoz

Ó ti, kik jók vagytok nagyon,
és jámborok és szentek,
egyetlen dolgotok vagyon:
bűnökre fogat fentek!
Sorsotok, mint malom halad,
bő patak rája-csordul,
folyton ürül a telt garat,
a kerék játszva fordul.

Halljátok, szent gyülekezet:
mindig adtok tanácsot
annak, ki Bölcsesség helyett
vállal vak Balgaságot;
a balgát mind megvédem én itt,
könnyelmű, dőre népet,
cseleit s tántorgásait
annak, ki félrelépett.

A ti sorsotok s az övék
– jaj, ha cserélni kéne! –
ne ítéljetek, percre még:
valóban különbség-e?
Nézzétek, mit szerencse ad:
nagy, gőgös tisztaságtok
és, mely mindennél fontosabb:
ügyes képmutatástok.

A vér kordába-zárt ere
tibennetek is dobban –
mérjétek, hogy mily láz heve
száguldhat amazokban?
A szél s az ár hajótokat
simán előre hajtja;
de kit szemközt-kap áradat:
irányát hogyan tartsa?

Társaság, Jókedv tisztesen
teletöltvén a házat,
lesz félig, később teljesen
Dorbézolás, Ivászat:
miért nem állnak meg féluton,
gondolva másvilágra?
avagy – ó, még szörnyűbb pokol! –
ennek mi pénz az ára!

Nemes dámák, erényesek,
kik csipke fellegekben
ítéltek Gyarlóság felett,
mérjétek szelidebben:
egy szép legény mily alkalom,
lány-szív kész lépre menni;
s titeket (már csak megsugom)
nem csábít soha senki.

Enyhébben kell fivéredet
s húgodat megítélni:
lehet, hogy léptük tévelyeg:
ember-sors félrelépni.
Egy dolgot vak homály takar:
a mozgató ‘miért?’-et;
s azt sem tudod meg egyhamar:
mit bán meg, aki téved?

A minden szívet alkotó
itélhet csak felettünk,
csak őneki felfogható,
mily rugó hajtja tettünk.
Állj s némán nézd a mérleget:
nyelvével nem mi bánunk;
bukásaink jól ismered,
de nem, ha ellenálltunk."
  Elment Bibldó. Sokan hitték, hogy az a nicknév is az enyém, mert nagyon hasonló, kissé kötekedő, szókimondó stílusban írtunk. De nem, Biboldó nem az én nicknevem volt.  Biboldó nem volt más, mint Sárosi Gyuri, a Nyíregyházi Zsidó Hitközég elnöke. 68 éves volt.  Istenem, mennyit nevettünk azon,…..
Mandiner blog Kimoderálva 2009.07.12 08:01:00
  Az EP-választásról keresgéltem valamit, így vetődtem el újra a Politika 2.0 blog Mind a nyolc párt fenn van a Youtube-on! bejegyzéséhez. Emlékeztem, hogy annak idején írtam egy középhosszú hozzászólást a poszthoz: többek között arról, hogy miből lett a Fidesz…..
Mihint 2018.01.30 00:06:30
@Jean Sol Partre:
"Nehéz nem érzelmeket vinni a dolgokba, amikor édesanyám egy válltörés miatt majdnem belehalt a kórházban szerzett fertőzésekbe, pedig amikor láttuk a körülményeket gyakorlatilag azonnal elhoztuk onnan. Nyilván nem csak a jelenlegi kormány sara, de az elmúlt 8 évben sokat romlottak az állapotok, ha mégis odajut, majd meglátja."
Együttérzésem az édesanyja kapcsán. Sajnos, sok helyen romlott a helyzet az egészségügyben, és úgy tűnik, még fog is. Nejem múlt héten időpontra ment vizsgálatra, az orvos nem is volt jelen, akihez tartozik, internet éppen nem volt, tolongás meg igen, két óra elteltével egyszerűen otthagyta őket. Ezt az esetet érthetem úgy is, hogy kevés a pénz az egészségügyben(ez nem igaz) és szemét ner meg fidox, meg úgy is, hogy van egy rémesen rossz kommunikáció(miért nem értesítették, hogy a doki nem lesz ott, ne jöjjön), meg egy rossz rendszergazda/szolgáltató. Szabad a választás, én tíz éve hasonló esetben sem azt mondtam, hogy "meragyurcsány", ugyanis ehhez semmi közük. Ahány kórház, annyi szokás, ha a kórház lepusztult, annak bizony elsődlegesen helyi felelősei vannak szvsz.

">>A fidox meg nem engedhet meg magának nyíltan diktatórikus lépéseket<<
Ezen hangosan felröhögtem, köszönöm, vidám estét szerzett nekem."
Egészségére, de tényleg nem.

">>Ezt speciel teljesen másképp látjuk.<<
Ha maga szerint a mostani Soros kampány nem hiszti, és nem a két perc gyűlölet klónja, ha Soros nem Emmanuel Goldstein, akkor mi?
Most szólok, ha elkezd genderezni meg milliomosozni, akkor tényleg minősíteni fogok."
Nézze csak, engem személyesen piszok mód zavar ez az antisoros kampány, kezdettől fogva. Nem is igazán értem, mi a cél ezzel. De, hogy gyűlöletkeltő lenne, ezzel nagyon nem értek egyet. Egyrészt gyűlöletet nem lehet kelteni, ha már nincs eleve ott. Másrészt nagyon gyanakvó vagyok emiatt, mert ilyenkor mindig úgy érzem(ha nagyon kampányolnak valami mellett vagy ellen), hogy valami olyasmit akarnak nekem eladni, ami nekem nem kell :)
Kérem, legalább azt ismerje el, hogy 2010-ben még szinte kormányra se kerültek, olyan mértékű volt a média-ellenszél(azaz hiszti) velük szemben, hogy azt úgyszintén nem értem igazán. Még nem is csináltak semmit :) azt persze értem, hogy a "hazai ellenzék" miért gyűlöli a patást: mert árulónak tartják, ő volt a honi liberális üdvöske, aztán átállt a "parasztokhoz". No de mégis azért nem kellett volna ezt ennyire túltolni. Nekem privatin kezdettől fogva unszimpatikus volt a figura, és még véletlenül sem nézek ki belőle valami országmegváltót, arról nem is beszélve, hogy jól tudom, milyen irtózatosan szűk a magyar politikai/gazdasági mozgástér. Mindezek mellett jópár ügyes pol. húzása volt eddig, jól sakkozik, sokkal jobban, mint az elődei, elismerem, hiába nem kedvelem. De nem is tekintem ősellenségnek közben.
Miért is gendereznék? Engem nem zavar önmagában az, ha valaki milliomos, az egészséges irígységen túl elismerem a jogát, hogy arra költse, amire akarja. De ha arra akarja költeni pl., hogy a szomszéd utcában kuplerájt nyisson, az már nem tetszik, és ez nem tetszene ugyanúgy a kormánytól sem, és annak hangot is adnék.

">>aki húszévesen nem baloldali, annak nincs szíve, aki meg ötven felett baloldali, annak nincs esze :)<<
Egyrészt nem osztom ezt a véleményt, másrészt hol lát maga itt bármiféle oldalt? Ennek a mondásnak valódi jelentése van, de csak akkor, ha a jobb és a baloldal is jelentéssel bír."
Ebben pl. teljesen egyetértünk.

Konklúzióm az, hogy érzelmi kérdésekről nem lehet és nem is érdemes vitázni. A politikai és gazdasági húzásokról igen, de bármit képzel az egyszeri ember ezekről, átlátni teljes mértékben úgysem tudja, azonban legalább véleményt mondhat, és ezzel-azzal alá is támaszthatja. Mondjuk nem propagandasajtóval szerintem(tud maga olyat, ami nem az?). Ha időm engedi, szívesen játszok maszkabált néha, de ne gondolja, hogy meg akarom valamiről győzni/megváltoztatni a gondolkodását/vagy ilyesmi. Gőzleeresztésnek sem utolsó ;-)
Mihint 2018.01.30 00:08:29
@maroz: Azmiaz az "irl blogolás"?
Mihint 2019.02.26 23:38:20
@S=klogW: Jópár ezer éve :) Tán csak nem rácsodálkozott?
Hartland Kultúrharc 2019.02.03 01:36:46
Ezt még tavaly nyáron írtam, de annyira ráuntam a politikára, hogy vázlatban hagytam, pedig már majdnem kész volt. Pár mondatnál többet írni egyre értelmetlenebb, alig van valami új, kb. ott tartunk, ahol három éve. Most kirakom ezt, mert van még a blog iránt érdeklődő olvasó. De nem írom át, így…..
Egy valamikori RTL Klub Fórumos társam 2006-bann írt egy kis szösszenetet a bevándorlásról Részletek az utolsó magyar naplójából címmel.  Mit látok? Ma megjelenik Bayer Zsolt naplóbejegyzése, frappánsan Az utolsó magyar naplója címmel, betűről betűre ugyanazzal a tartalommal, amit egykori fórumos…..
Kivándorol a Fidesz választási győzelme miatt Schilling Árpád, a színházi rendező. Balról szomorúan búcsúztatja TGM, jobbról gúnyosan a 888. Nem tudom, jó rendező-e, nem értek a színházhoz. De azt el tudom képzelni, hogy a nagy kivándorlási hisztiben követik olyanok, akiket meg tudok ítélni, és…..
Mihint 2018.05.17 23:08:32
@Holger Hartland: Jé, én is elmúltam 18 :)
Schilling érdekes médium, majd 10 éve "váltottam vele pár szót" a blogszférában:

kretakor.blog.hu/2010/04/09/a_feltamadas_remenyeben_1

Nagy türelem kell az olvasáshoz, de nekem akkoriban még volt, most már nincsen.
Remélem jól van, lelkes olvasója vagyok továbbra is, ellenvéleményem nincs, ezért nem szólok hozzá, most is csak kiegészítésiből :-)

Egyébként meg, ha már:

www.youtube.com/watch?v=41p4s2jvS_E

p.s. képzavarnak szántam :)
Mihint 2018.08.25 09:51:00
@Holger Hartland: Ismerem a véleményét, sok szempontból leírta már, a kérdés költői volt ;-)
Példának idéztem, ugyanis olybá tűnik számomra a cikk alapján, hogy a valóság nagyon sok szeletét nem bontotta ki - érthető óvatosságból - azaz nem tudott eddig olyat írni, ami ne lett volna jogos. Egyfajta vallomással ér fel a hivatkozott írás: részletes, beismerő vallomással.
Ha gondolja, törölje :)
Nem győzünk álmélkodni az egyetemi élet újabb és újabb progresszív fejleményein. Amíg a Pázmányon holokausztot oktatnak, addig a CEU-n az igazán fontos dolgoknak is jut idő. Most például a menstruációnak szenteltek egy rövid kiállítást, amiből kiderülnek olyan szörnyű tabuk, mint hogy az elmaradott…..
Mihint 2017.04.17 22:12:23
@Pelso..: De ezzel meg az a baj, hogy a kasszakulcsot kinek a kezébe kéne adni, aki jobban bánik vele. Vannak itt például érdekes kis irányvonalak: ne bízz senkiben, nálad van a legjobb helyen a kasszakulcs. Következő lépés: jaj, valaki elvette!
Nem szeretném végigelemezni az evolúciót. Azt azonban szívesen venném, hogy legalább, aki ilyesmiben hisz, az ennek megfelel. Vagy legalább elméletben olyasmivel kusztonozza a kistársait, ami ezzel legalább távolból összefügg.
  „Takarodjon ez a morális államcsőd minél előbb, és lapuljon meg valami sivatagi országban.” – Ki, mikor és kiről írhatta ezt? 2006 vagy 2012, Gyurcsány vagy Schmitt?   Kíváncsiságból összegyűjtöttük és táblázatba foglaltuk néhány vezető…..
Mihint 2017.04.10 11:20:55
@maroz: Na ez az a pont, ahol bizonyos narratívák nyugodtan össze is érhetnének, mert szinte pont így látom én is.
És szerintem is vicces, meg az is, hogy csak ezért jelentkeztem be reptében, hogy ezt ide leírjam ;-)
Mandiner blog A MoMo nevű béka 2017.03.02 15:01:00
Bencsik Gábor írása   Nem könnyű manapság magyar baloldali politikusnak lenni. Az emberrel az elvbarátai, értelmiségi holdudvarának tagjai folyton békát nyeletnek, és még jó képet is kell vágnia hozzá. Korábban például Gyurcsány Ferencet kellett lenyelni, most a Momentum…..
Mihint 2017.03.11 08:06:28
@maroz: Na ja, meg a maligán :) amúgy tudok ám józanul is hozzászólni, csak az nehezebb ;-)
Mihint 2017.03.12 15:58:05
@maroz: Azt akarod mondani, hogy nem "botfülű" vagy ilyesmi vagy, hanem egész egyszerűen nulla a zenei érzéked? Avagy kérdezhetném kissé nagyképűen azt, hogy neked hiányzik egy érzékszerved, nem tudod, hogy mi az a "zenei anyanyelv", jól értem?
Mert azt vágom, hogy nem kívánsz több "zenével elmondható tartalmat", erre tökegyedül rájöttem. Csak belegondolni is kissé elborzasztó volt ebbe számomra.
Mihint 2017.03.13 07:08:41
@maroz: Ez kemény. Nem akartalak megbántani.
  hllndr írása   „A társas környezet elvárásai, reakciói, pozitív és negatív visszajelzései pedig észrevétlenül benne tartanak a valamiben, amit nem én választottam, ami nem rólam szól, amit készen kaptam. Pedig soha nem kértem. Soha nem tettem érte vagy ellene semmit. Az egész készen adatott."…..
Mihint 2017.03.12 16:15:50
@Counter: Csak egy dolgot mondjon, amiért egy humán terület jelenleg negatív konnotációba kerülhet a c++-szal.
Mihint 2017.03.12 16:33:23
@Counter: Nem szoktam embergépet programozni, de adott esetben a kiszámíthatóság nagy előny tud lenni. Például vagy használható egy algoritmusban, vagy nem :)
Sayfo Omar írása   Pont egy éve volt, hogy írtam a Mandineren egy publicisztikát, melyben azt állítottam, hogy Európában nincsenek no-go zónák. Ma már nem tennék ilyen kijelentést. Az egy évvel korábbi publicisztika az akkor rendelkezésre álló szakirodalom és személyes…..
Mihint 2017.03.10 23:11:01
@és ma mi jót tettél?: jöjjön, ha gondolod, ezek szerint valóban félreértettelek.
Mihint 2017.03.12 16:06:34
@Pelso..: A nagyon kemény iróniádra céloztam, amit könnyű félreérteni. Pro és kontra is, és természetesen nem a kormánykritikai részre gondoltam, hiszen ugye a magyar kormány nem egyenlő magyar nép összefüggéssel oly sokan visszaélnek manapság.
Mihint 2017.03.12 16:12:34
@és ma mi jót tettél?: Én is "girnyó" voltam kissé, úgyhogy ezért én kérek bocsánatot.
A hozzászólásomban azt a dolgot próbáltam pedzegetni, hogy egyrészről az emberek többsége a hatalmi játszmákat egyfajta természeti törvényként tekintik, másrészről pedig aki hajlandó ilyesmiken töprengeni, az vegye tudomásul azt, hogy az emberi társadalom alakulása ezen a szinten személyes döntések összessége, azaz a Katrina hurrikán természetéből adódóan nem azonos alapú, mint pl. a 2008-as válság.
Ebből szvsz. mindketten jól kijöhettek ;-)
  Sokan jövendölik manapság a feslett nyugati liberalizmus végét. Hogy a kivénhedt oroszlán ideje lejárt, karmait már manikűrözteti. S épp' minap akadtam egy a lényeget jól megragadó, a Mandineren nemrég megjelent írásra (Agent Ungur: Felbomlik egy világrend) melynek beidézném pár mondatát: „A…..
Mihint 2017.02.13 22:49:30
@Szindbad: Tisztelettel megjegyzem, hogy nem értett meg világosan(avagy én fogalmaztam kevésbé szabatosan)
Én egy információelméleti kérdést taglaltam, Ön pedig egy társadalomtudományit. Azonban az én véleményem szerint összefüggésbe hozható a kettő olyan módon, hogy eltekintünk a társadalomtudományi megközelítéstől annyiban, hogy a közelgők problémakört lefokozzuk egy olyan alacsony szintre, amely nem érinti jelentősen a rendszer működését, viszont jellegénél fogva kiszámítható eredményt ad.
Egyszerű példa a hagyományos családmodell hatása a társadalmi kohézióra.
Mihint 2017.02.13 23:12:08
@Szindbad: Kis, elszigetelt egységek (tíz család, családonként két tehén, a tíz családnak egy darab legelő) esetén a probléma kezelhető sejtenként, még ha nem is oldjuk meg rögtön. Minden család legeltet akárhány tehenével a nagy közös legelőn == csak egy maradhat. Ez a jelenlegi rendszerprobléma egyik lényege szvsz. erre próbáltam utalni a technoblablámmal.
Mihint 2017.02.14 00:01:12
@Szindbad: Nem határozom meg, hogy ki mennyi tehenet tarthat, csupán a terület nagyságát(nem túl nagy), és a családok számát(ez is viszonylag rugalmas). Meglepő módon, az eddigi tapasztalatok alapján általában megegyeznek(mintegy lokális multilaterális megoldást választva, felismervén a közös érdeket), azonban kívülről bilaterális módon kezelhetők. Kezdek talán zavaros lenni, lehet, hogy kéne egyet aludni? Információtechnológiai szempontból ezerszer tesztelt dologról van szó, azzal vagyok kissé bajban, hogy hogyan fordítom ezt társadalomtudományra? Annyi biztos, hogy ezzel a szerveződéssel jópár ezer évet túlélt az emberiség, ezt bizton állíthatom. Azt is, hogy egy programozott szabályozó-kör nagyobb rendszer esetén csakis ilyen tagolt módon kézbentartható, egyébként exponenciálisan nő a kiesett idő, azaz a hiba-arány.
Sokat beszélnek mostanában az eddigi európai rend, az eddigi fősodor, mainstream végéről. De mi is volt eddig a nyugat-európai országok körében ez a bizonyos „mainstream” gondolkodásmód? Az egyik legnagyobb német médiakonszern, az Axel Springer először a hatvanas években megfogalmazott elvei ezt…..
Mihint 2017.02.13 19:57:16
@Pelso..: Talán Svájc? Merthogy mink például, nem hogy zsákutcában, hanem valósággal zsákfaluban vagyunk még mindig. Nem az a kutya harap, amelyik ugat(direkt forgattam vissza), továbbá vigyázó szemetek a demográfiai mutatók felé vessétek. Na lám, valamiben még a Patásnak is igaza lehet.
Honnan jön a turanizmus? És hogyan érkezett Magyarországra? És miként lett az elit körök hobbijából lila fantaszták tévtana? Nem magyar jelenség, hogy igazolhatatlan testvériséget és ősöket keresünk: máshol is népszerűek lesznek az ilyen elméletek, például az ukrán-szkíta rokonságé – amint felüti…..
Mihint 2017.02.09 18:53:08
@bbjnick: László Gyula merész elképzelése alapján nyugodtan mondhatjuk: mindig is itt voltunk.
És, akkor mi is van a honfoglalással, meg a többivel?

Nehéz dolog ám az, amikor egy egész nép keresi az eredetét, és nem fognak rajtuk az újszerű, és érdekes külső szempontok. Jaj, majd úgy gondoljuk a végén, ahogyan akarjuk, skandalum!
Mihint 2017.02.09 18:55:39
@bbjnick: Pontosan.