Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vackor1

0 bejegyzést írt és 1183 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Annyi írás jelent már meg a torinói lepel hamis mivoltáról, hogy talán itt lenne az ideje (húsvét alkalmából) egy másik oldalt képviselő álláspont megjelenésének is. A torinoi lepel (latinul: Sacra Sindone) a kereszténység egyik legfontosabb ereklyéje, melyet napjainkban az olaszországi Torino…..
Feledy Botond helyzetjelentése: Elképesztően nehéz végigolvasni a beszámolókat, jelentéseket az oroszok által elkövetett bucsai, irpinyi és további mészárlásokról. Mindez várhatóan mégjobban aláássa a tűzszünet reményét, a lehetőséget a civilizált párbeszédre. Nézzük, melyek a legfontosabb…..
Az ukránok szerint rengeteg tankot vesztett az orosz hadsereg ukrajnában. Az oroszok szerint nincs is háború, hogyan vesztett volna annyit, ugyan már! Szóval akkor mi lehet az igazság? Hogy lehet egyáltalán eldönteni? A szokásos eljárás az, hogy az átlag őstermelőnek vagy az egyik, vagy a másik fél…..
vackor1 2022.04.23 00:04:51
Már kezdtem "hiányolni" némely nicket, de a végére beleerősítettek a fiúk, alig párnak ( horgász, gatya ,vmi számos izé meg 1-2 másik, akik szerencsére eszembe sem jutnak ) nem kezdődött meg még a műszak.
Komolyan nem értem... A belföldi témáknál kritika nélkül védik a védhetetlent is, betűre hozzák a kötelezőt,nyalják a nyalnivalót, de az ukrajnai háborúval kapcsolatban is ezt kell csinálniuk, ott is muszáj a dokumentáltan, letagadhatatlanul mocsok dolgokat művelő orosz agresszoroknak lenni a jófiúknak ?? Itt is a világ normálisabb része ( volt egy lény, aki felhozta, hogy irán, szíria, pakisztán, fekete-afrika és hasonló kellemes és méltán elismert, fejlett és nagyszerű helyek nem..gondoltam megkérdezem, hogy melyikben szeretne élni az EU,USA, Japán és pár ilyen szóra sem érdemes hely helyett , de aztán inkább nem válaszoltam neki, van, akivel nem vív párbajt - szellemit sem - az ember, mert fegyvertelen a szerencsétlen) ,akik elítélik az oroszokat, mind hülye, mind rosszul látja, ők jönnek szembe az autópályán ( félve kérdezem, hogy mit gondolnak a talajmentinapoleonkedvesvezőtőjükről, aki kénytelen-kelletlen, pávatotyogva de szavakban azért csak elítéli puytkost) ? MIÉRT ????
A másik: ezek a lények minden cikk alatt megállapítják, hogy a másik oldal idióta - sorosbrüsszelgyurcsánymigráns stb..- , a kommentelők agyatlanok és mindent is rosszul tudnak/látnak/gondolnak, a blogírónak egyenesen maga Gyuri fizet , amit Feri ad át ürgebőrbe kötve ( ahogyan itt már szó volt erről ) Brüsszel főpályaudvarán, de akkor mitökért olvassák ezeket ???
Esküszöm, hogy soha eszembe nem jutott m1-2-3-4-5-100kesmaizéketprostisrácokatripostorigomegtöktuggyamiket olvasni, mert egyszerűen azt gondolom róluk, hogy hazudnak még a kötőszavakkal is, akkor meg minek olvasnám ?
Persze , tudom én jól: nem is így van, minden egyes szavuk maga a profi hozzáértés (a héten két nap alatt három , a 12 éve nagyszerűek által létrehozott informatikai rendszerrel lett volna dolgom HA működött volna bármelyik is.., ahogy lsimonnal vagy hogy hívják a méltóságos urat sem jött szembe a valóság, lófszt ), az igazság, ahogy a fényességesvezényló sem hazudott még sosem, a migráncsok is mindenkit megerőszakoltak és elvették az összes ember munkáját ( azért nem írom példának a fradit, mert embert írtam az előzőekben.. ) , az lmbtq ellen is minden csatornán harcolnak egyesek, de azért ha én azt gondolom, hogy talán mégsem így van, akkor szerény személyemnek az a lényeg, amit én gondolok és aszerint cselekszem, nem ?
Érti ezt valaki ?
  Talán kezd lecsengeni a választások utáni elemzés-cunami. A szavazatszámlálók élménybeszámolói, a politológusok, elemzők interjúi, cikkei, videói olyan nagy számban jöttek ki az elmúlt két hétben, hogy ember legyen a talpán, aki bírta követni. Én is megírtam a magam szavazatszámlálós…..
vackor1 2022.04.19 14:54:44
@6.Lenin: 6 évnél mennyivel többet éltél és dolgoztál külföldön ?
vackor1 2022.04.19 15:48:52
@6.Lenin: Értem. Csak azért kérdeztem, mert többször hivatkoztál már erre . Az összegét csak te tudhatod, nincs is jelentősége, nem ezért kérdeztem, hiszen azt nem tudjuk melyik államból kapod és milyen munka-milyen bére után, de €-t írsz, így talán Ny-Európa lehet, - én is éltem több országban is, ezért tudom- pl. németeknél már 5 év munka után kapsz pár €-t , franciák-spanyolok csak 15 év után adnak minimális nyugdíjat ( azt hiszem osztrák is 15 év ), bár ha külföldön nem is éred el a minimálisan elvárt szolgálati időt, akkor sem "veszik el " az ottani bejelentett időd, valamiképpen beszámítják. Nincs jelentősége, de valóban - ahogy írod-, CSAK abból nem gondolom, hogy bárki megélne.
Fontos az országos ügyek mellé állni, de az igazi sikert továbbra is a helyi közösségépítés hozza meg – mondta el Vajda Zoltán közgazdász, főiskolai oktató, az MSZP által jelölt, győztes, megválasztott országgyűlési képviselő hétfő este az ATV Egyenes beszédben. Több ciklus óta dolgozik…..
vackor1 2022.04.13 09:41:41
A választási eredmények és az elmúlt egy hét fejleményeinek az elemzése alapján kirajzolódik előttünk, hogy hogyan fog kinézni a magyar politikai élet a következő években. A Fidesz-KDNP nagyarányú győzelme valószínűleg egy korszakot lezáró esemény volt, de a pártok többsége továbbra is…..
vackor1 2022.04.13 09:40:58
Nemigen hiszem, hogy bármi újdonságot tudnék mondani Hofi Gézával kapcsolatban, úgyhogy meg se próbálom. Egy biztos: nincs még egy olyan humorista, aki ekkora hatással lett volna nemzetünkre. Poénjai és gondolatisága generációkat nevettetett meg és gondolkodtatott el, szállóigéi…..
Bizonyára áprilisi tréfaként értelmezte volna Orbán Viktor, ha valaki egy éve azt mondja neki, hogy a parlamenti választás kampányát éppen Vlagyimir Putyin teszi számára nehézzé. Pedig így történt, és a kormányfő viselkedésén látszott is a zavarodottság. Bár nem jött jól neki, hogy a korábban…..
vackor1 2022.04.05 17:50:13
@eszti.....: Valóban, igazad van, sokszor van, hogy ami nekem természetes, az sokaknak furcsa, "lekezelő" vagy csak simán más dimenzió, de mivel nekem ez valahol természetes, így nem gondolkozom, hogy mit írhatok le és mit nem, mert nem KELL gondolkoznom, azt írom ami van, az őszinteség az egyik , amit nagyra tartok. Ha létezne a mesebeli tündér/aranyhal , én csak egyet kívánnék : senki ne tudjon hazudni....
Azonban ha valaki berúgná az ajtómat és köszönés gyanánt a "hülyegyerek" esne ki a száján, hát nem itallal kínálnám. Nyilván egyénfüggő, lehet neked belefér és kommunikálsz azzal, akihez mondjuk nem is szóltál, de ő egy laza "miaákanyádatmondaszhazugribanc"-al nyit feléd, ez természetesen a te dolgod,nem vagyunk egyformák, nekem van rá egy bővítményem és onnantól nem látom a kommentjeit . Én senkinek nem akarom megszabni, hogy mit -és hogyan gondoljon, azzal sincs bajom ha igazat mond és az nekem nem annyira komfortos , estleg más a véleménye, amíg azt kulturált körülmények között teszi. Na, EZ nem így indult, majd utána lezsidózott- amivel nincs bajom- , gondoltam talán nekem is szabad elmondanom a "stílusa" alapján kiérdemelt véleményemet. A többi megjegyzéseim is csak azt volt hivatott cáfolni, amiket ismeretlenül rólam feltételezett, ezzel mintegy jelezve, hogy milyen hiteltelen bármiben az, aki hülyeségeket/valótlanságokat állít. Nem vagyok teljesen egyik oldal híve sem ,talán hüjjjjjje se nagyon, tudom, hogy mindegyik a maga pecsenyéjét sütögetné, de azt rettenetesen rühellem, amit ez a mostani bagázs az országgal és az emberekkel művel, a pökhendi, arrogáns, prosztó "stílust" semmiben nem bírom - előre jelzem, hogy nem rasszista a következő, de - cigány -szokás az "erőből megoldjuk", met megtehetjük, csak mert... és akikről írtam az előző hszben bizony az ilyen féléknek tapsolnak, kritika és gondolkozás nélkül istenítik őket, igaz, hogy kb. azon kívül, hogy húznak egy x-et négy évente semmit nem tesznek azért, hogy így legyen, de azt hiszik miattuk van bármi is.. Hát én ettől és az ilyentől irtózom, még akkor is ha bizarr módon egzisztenciálisan nekem sokkal jobb az az agyament ámokfutás, amit ezek kormányon művelnek, ettől még rühellem őket is és azokat is, akik ezt lehetővé teszik a számukra.Nem kell reagálj, valójában nincs jelentősége, de a normális hsz-re szoktam írni, annyi mindenkinek jár.Üdv.
vackor1 2022.04.05 19:46:30
@a nagy hohohorgász: Értem én az irónia szándékát, aztán vagy sikerül vagy nem, de ezen túllépve kettő apró észrevételem lenne , már ha megengedi (aztán mindenki értékeli a szavaimat , ahogy akarja) ..
1, ha megállná - eddigi izéit olvasva nehezen tudom elképzelni, igazából nem is számít semmit -, hogy mondjuk egy ilyen hszbe ne kerüljön bele a "pofátlanul" kifejezés, akkor nyilván senki nem nézné magát annak, aminek és nem kérdezné meg, hogy vajon istállóban szocializálódott/nevelkedett-é...
2, ha menne az értő olvasás vagy egyszerűen CSAK értené a dolgokat, akkor nem írna blődségeket 0-24-ben itt és rájönne, hogy mennyire felesleges volt ez az izéje IS, és innen idézem, amit írtam : " Nem vagyok teljesen egyik oldal híve sem ,.................. tudom, hogy mindegyik a maga pecsenyéjét sütögetné"..
Valamint jeleztem, hogy EGZISZTENCIÁLISAN nekem kifejezetten jó a MOSTANI - teccik érteni ? - idióta agyatlanság, de ettől még rühellem a rendszert. Nincs hatással az életemre a fijjug görénysége , ahogy valószínűleg egy másik kormány se változtatna érdemben az életem folyásán, de MOST azt tapasztalom, hogy ennél korruptabb, gátlástalanabb és kártékonyabb kormányt nem tudnék mondani a történelmünkből ( így látom, ez a véleményem - a magáé meg más, de azt is elmondhatja - és igen, ezért állítom, hogy ez az oldal szer ), ami semmit nem jelent, hiszen nem vagyok történész, de nagyon kedves töri tanár barátom pont ma írta : " a hintapolitikára egyszer már ráfáztunk".. nem kérdeztem meg, hogy melyik rácseszésünkre gondolt konkrétan, magamtól sok jó választást nem tudnék felsorolni az Árpád-ház utáni időkből, bár ne így lenne.( VH-kra, szabadságharcokra gondolok, amikből nem túl jól jöttünk ki, ahogy mondani szokták )
Teccik-e érteni mit szeretett volna mondani a költő ? És ha adja magát, akkor már kössük is össze : költői kérdésnek szántam, gondolom tudja ez mit jelent... Köszönöm.
vackor1 2022.04.06 00:32:27
Ugye te avatott, független és elismert szaktekintélye vagy a témának, hogy meg tudod ítélni mi a dilettáns és mi nem az , különben mi jogon írnál ilyet , hiszen a kettős mércét hírből sem ismered
( meg engem sem, tehát rólam is max. a véleményed mondhattad el, az meg… ) ?

Vagy ha véletlenül mégsem az lennél, akkor jól értem, hogy a dilettáns : ))) pöffeszkedés az az, amit te annak tartasz ? Csak mert ebben az esetben véleményem szerint megint ott tartunk, hogy vannak a kinyilatkoztatók ,akik de facto állítják, hogy csak az ő véleményük az igaz, és vélt vagy ideig-óráig valós erejük birtokában aki nem ért egyet, azzal – várj csak, mi is történt azokkal , általában egy kis, de sajnos tragikus dolgokat felölelő ideig a történelem számos esetében ?

De tudod mit? Tökéletesen egyet is értek - ok, nem pont úgy, ahogy te gondolod - bár lenne vége annak is , és rögtön ki is egészíteném: a hazudozást, csúsztatást, manipulálást IS abba kellene hagyni .. hajjaj, de sokan bajban lennének :))

Fentebbiektől függetlenül azt hiszem a Republikon talán rendben van ( remélem nem keverem másikkal : )) ), elfogadhatóak az elemzései a nem párthívők ( bármelyik oldal ) számára, az is az ő elemzésük amit te linkeltél, meg ez is " … A legkisebb, mintegy százezer főt számláló csoport a nemzeti-liberálisok. Ideológiai szempontból ők a Fidesz leginkább liberális szavazói: Döntően fiatal, budapesti, a vallásosságot elutasító, magas végzettségű szavazókról van szó

A 335 ezer fős apolitikus jobboldali fiatalok olyan szavazók pályakezdő, családalapító fiatalokról van szó, akik magasan képzettek, dolgoznak, jó keresetük is van

A közel félmillió szavazót jelentő vidéki vallásos Fidesz szavazók jellemzően idős, alacsony végzettségű, rossz anyagi körülmények között élő választók,

A 475 ezer választót magába foglaló polgári középosztály a Fidesz legelkötelezettebb szavazói csoportja Idős, kifejezetten tekintélyelvű szavazókról van szó, akik számára a Fidesz keresztény-konzervatív társadalomképe épp megfelelő. Politikáról elsősorban a Magyar Televízióból és a Kossuth Rádióból tájékozódnak.

515 ezres létszámával a legnagyobb csoport a mérsékelt értékkonzervatív szavazó: olyan, döntően közép- és felsőközép-osztálybeli, magasan képzett fiatal… "

És én is tudnék tucatnyi oldalt linkelni :

g7.hu/kozelet/20180420/ahol-iskolazottabb-a-nepesseg-ott-kevesebben-szavaztak-a-fideszre/,
www.nyugat.hu/cikk/iskolazatlan_szavazok_fidesz_mszp_dk
hvg.hu/itthon/20200626_Minel_szegenyebb_valaki_annal_inkabb_fideszes
24.hu/belfold/2017/08/08/bukna-a-fidesz-az-iskolai-cenzussal/

, a másik oldal meg nyilván hasonló mennyiségű másfélét, tehát megint ugyanott tartanánk. Ezek felesleges és parttalan viták, mutasson nekem bárki egyetlen embert itt, akit a másik fél „meg tudott fordítani” , márpedig arra már nagyon régen rájöttem, hogy energiát nem teszünk felesleges dolgokba, a ktsg-haszon nincs összhangban, ezért is nem kommentelek már egy ideje.
Az elején még lelkes ( naív ? : )) ) voltam és azt gondoltam rá lehet világítani, hogy a másik mit-és hol lát rosszul, de vagy a kognitív disszonanciája vagy vmi jól felfogott érdeke , esetleg képességbeli hiányosságok miatt ez elképzelhetetlen, már tudom. Mindenki a saját életét intézi és éli,így vagy úgy, a végén számít majd, hogy elégedetten és „tisztán” távozik vagy több-kevesebb ténykedését megbánva, esetleg szégyellve.
Pontosabban ezt a látszatot szeretnék kelteni: jöhet nyersanyagváltás, háborús feszültség, élelmiszer áremelkedés, energiaár robbanás vagy bármi, mindez hozzánk nem fog begyűrűzni. Azt tudjuk, hogy ha egy rendszert tagadunk és közben nincs konkrét célunk az nem más, mint hogy tudattalanul ugyan, de…..
vackor1 2022.03.29 11:34:59
@Nancsibacsi: Nem is tudom az elmúlt napokban mennyi helyen láttam tőled az alábbi kommented ( és a variánsait ) :

"Nancsibacsi 2022.03.28 12:26:39
63,9% - ha 2009-es jogszabályok szerint adóznánk, és ugyanazt a nettóbért szeretném kapni, mint amit a 2022-es jogszabályok szerint kapok, a munkáltatómnak ennyivel több pénzt kellene rám szánnia.
63,9%. Nem fog ennyit emelni, hogy ne vegyem észre a kormányváltást - nincs az az ellenzéki szimpatizáns főnök a világon :-D
Mégegyszer: 63,9%. Ezt a lóvét a jelenlegi összefogás magját alkotó liberális erők "valamire" elköltötték 2009-ben. Nem tudom mire - sok látszatja nem volt. De elvették, és elköltötték.

Ezek után megbukna Orbán? MIÉRT????"

Ebben a blogban meg céged van - ill. mindig is volt - , amivel állami pályázatokat nyersz meg és amivel 2002 -2010 között ( erre az időszakra hivatkoztál eddig , hogy mennyivel kevesebb bért kaptál , ill. a munkáltatódnak mennyivel többet kellett fizetnie utánad, stb.. ) meg nem indulhattál pályázaton és/vagy ingyen kellett dolgoznod.....

Szóval ?
vackor1 2022.03.29 12:20:05
@Nancsibacsi: Aha... értem :))
A nyitott szemedhez is gratulálok.
Egészen sajátos gazdaságpolitikát talált ki a magyar kormány annak palástolására, hogy a választás előtti osztogatásnak nincs megfelelő pénzügyi háttere. Ez az unortodox módszer lényegében azt jelenti, hogy egyszerre osztogat a kormány és vezet be megszorításokat. Az egész lényegében a kommunikáció…..
Eddig is fontos szerepet szánt az osztogatásnak választási kampányokban a Fidesz, de úgy tűnik, ezúttal ez lesz a legfontosabb fegyvere a korteskedésben. Teszi ezt annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány miatt erősen leszűkült a pénzügyi mozgástere, ám a kiadások növelésében ez sem akadályozza…..
vackor1 2021.11.26 14:44:20
@konrada:@Kovacs Nocraft Jozsefne: Szerintem tévedtek. Nem olvastam olyat, hogy tagadta volna , hogy volt informális tájékozódás, lehetséges forgatókönyv , azt állította konzekvensen, hogy ÉRTÉKESÍTÉSI MEGBÍZÁS nem volt, azaz nincs semmiféle lehetőség az értékesítésre.Még mielőtt jön bárki a Northern Rock vagy mifenével: nem az ő tulajdona a Városháza, azaz ő nem adhatja el,egy megbízási szerződést meg én is írok bármikor, akár a Parlamenttel vagy a Várral kapcsolatban is, semmi relevenciája nem lesz, max. annyit tudok majd meg belőle, hogy bárkit érdekelne-e az adott ingatlan... Nem mellesleg a "közvetítő cég" tulaja is azt nyilatkozta, hogy nem Karácsonyéktól "van" megbízása, az amúgy nagyon komoly, két éve miniális törzstőkével alapított és mára már kényszertörlés - azaz megbízható, patinás és jól prosperáló- alatt álló cégnek...... Nem tudom kinek -és mennyi embernek lenne egyáltalán joga aláírni egy valid megbízási szerződést az értékesítésre - pláne az advétet -, de , hogy egyszemélyben azt senki nem döntheti el ( és ha esetleg jogilag meg is tehetné, nem merné egyeztetések és tájékoztatás nélkül megtenni ) azzal az ingatlannal kapcsolatban, arra nagy összegben fogadnék. Voltam beruházója - értsd : építtettem - több pesti társasháznak és volt mellette ingatlaközvetítő irodám is, egy picikét talán értem, hogy milyen lépésekből áll egy beruházás előkészítése, hiszen ugye ha eladják, akkor kell egy másik épület helyette, és valaminek az értékesítése.. De tévedhetek is .. :)
Letiltott revüműsor, rendezői fenékbe billentés és álnéven írt folytatás – 8 érdekesség kultfilmmel kapcsolatban...
Tisztelt Cím! Akkor most kicsit szögezzünk le néhány alapszabályt. A szarjaidra neked van szükséged, nem nekem Tehát én állítom a szabályokat, nem te Te alkalmazkodsz hozzám, nem én hozzád   Ezeket fejtsük is ki egy kicsit bővebben, mert ma megint felbasztad az agyam!..
Olvasom és csodálkozom. Tényleg ott tartunk másfél év járványhelyzet, milliárdnyi beadott vakcina, kutatások és publikációk egyértelmű és jobbára egyöntetű eredményei után, orvosok, kutatók nyilatkozatait követően, hogy egy BKV-sofőr, egy "trolivezető" (igazán és őszintén, nem tudom, kit írjak,…..
vackor1 2021.11.04 18:42:57
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Abban nincs igazad - és valószínű, hogy Manó is erre gondolt - , hogy míg a gyerekkorban kapott kötelezőknél már akár évtizedes tapasztalatok voltak a nekünk akkori beadása előtt is, ezek még újak - nem a technikájuk - és nem tudható az esetleg később jelentkező mellékhatás/szövődmény. Amúgy meg a nagyszámú oltás ebben az esetben nem releváns, az időfaktorra semmi hatása nincs a darabszámnak. :)
A LEHETŐSÉGE megvan - mint mindennek és csupán nézőpont kérdése, hogy ez a lehetőség 0,00000001 vagy 50 % - , hogy évek múlva okozhasson problémát, ember nincs , aki erre jelenleg minden kétséget kizáróan válaszolni tudna.
Más kérdés, hogy mi TŰNIK ésszerűbbnek és valószerűbbnek jelen pillanatban.

Mellesleg a cikk írója is nyugodtan nézhet ostobának mindenkit - a felsoroltak közül néhány esetben igaza is van - , de pont ebben az egyben én nem tenném a helyében , mert ő sem tudhatja ezt , azaz nem korrekt tényként kezelni.

@Kotit:

Valóban, effektive a hozzájáruló nyilatkozaton nem írod alá, hogy te vállalod a felelősséget, de mintha emlékeznék olyanra - lehet tévedek -, mintha az állam vagy a gyártó nem vállalná a felelősséget a mellékhatásokért ... Valami ilyesmi rémlik, de lehet tévedek, nem mostanában olvastam erről.
Lehet ezt sem jól tudom, de talán egyetlen állam sem kötelezi a lakosságot az oltásra, és lehet - nem tudom, tehát nem állítom , hogy ez ok lenne vagy egyáltalán felmerült volna - , hogy az is állhat a döntés mögött , hogy nem szeretnék ha később perelhető lenne az állam az esetleg most még nem ismert - ismét mondom : lehet, hogy semmi mellékhatása nem lesz ennek sem , ahogy sok oltásnak sincs - káros mellékhatások miatt , mert kötelezővé tették.
MIndenesetre érdekes kérdés , hogy ha az általános vélekedés szerint csak az oltás segíthet - és ugye egyik államnak sem célja a lezárás a betegek miatt- akkor vajon miért nem teszik kötelezővé... ?
A kötelező helyett inkább azt választja, hogy lassan-lassan de rá fog mindenkit kényszeríteni, mert mondjuk oltás/kiskönyv nélkül az utcára sem mehetsz ki.. :)) Nem kötelező oltatnod magad, de nélküle tilos.. Te meg "dönthetsz".. :))))
vackor1 2021.11.04 19:30:06
@white999: Szerinted mondtam ilyet ? Szerinted nem tudom, hogy mindig vannak elsők, mondjuk kb. mindenben IS ? :))
Kb. mit szerettél volna mondani ?
vackor1 2021.11.04 20:00:35
@white999: :)))
Most tényleg beleállsz ebbe ?
Komolyan azt írod, hogy bárki, aki tud gondolkozni, az nem tudja, hogy MINDEN oltást - ha már erről van szó- először is beadtak embereknek és aztán évekig/évtizedekig, stb. adják ?
DE akkor ha már beleálltál - mondjuk úgy, hogy picit feleslegesen , de hát...- , akkor tudod, hogy pl. a himlő elleni oltás, amit 1876 óta adnak itthon vagy mnndjuk a BCG amit 1958 óta , 60 óta Sabin, 69 óta kanyaró ellen ( ezeket talán már te is kaptad, azért ezeket írom ) milyen volt az első variáns - tudod, amit az ELSŐ pár ezer embernek adtak- és , hogy kellett-e bármelyiken is valamit változtatni mondjuk 1-2-5-10-20 , amikor még éltek az elsőnek beoltottak ? És ha kellett, akkor miért ? Talán észrevettek ÉVEKKEL KÉSŐBB mint ahogyan az első pár 1000/10000/100000/1000000 embernek beadták ?
Most tényleg ezen rugózol ? Vagy te BIZTOSAN tudod, hogy minden rendben LESZ ?

Aztán mondjuk írhatnám még azt is - csak mert gondolkozom is- hogy elképzelhető, hgy AZOKAT az oltásokat hosszú évekig vagy akár évtizedekig tesztelték az első éles "bevetés" előtt, míg ezeket, amikről én írtam egy észrevételt, te meg tök feleslegesen ráugrottál és nem bírod elengedni az okosságot , mennyi ideig is , de szerintem ennyi elég volt ebből, köszi.
Amúgy meg ne velem vitatkozz, nyugodtan linkelhetsz- csak légyszi ne nekem, a közösséget okosítsd - olyan tudományos cikkeket, amik explicite leírják, tudományosan bizonyítottan, hogy ezeknek nem LESZ semmi mellékhatásuk.
Utoljára, hátha átmegy... nem vagyok ellene, nem tagadom se a vírus létezését, sem az oltás jelenlegi pozitív hatását, de azt állítom és tartom, hogy semmit nem tudsz - és a vagyonomban fogadok is rá- az ESETLEGES ( ez megvan ? ) későbbi hatásokról és így akár tiszteletben is lehet tartani az ekként vélekedő mások cselekedeteit. Az megint más kérdés, hogy a nem oltatás milyen hatással van a közösségre, de nem erről volt szó.
Szabadrúgás A meccs 2021.09.09 11:03:11
Jönnek az andorraiak. Jönnek a Puskásról elnevezett arénába. Jönnek megmérkőzni a magyar tizeneggyel. Az bivalyerős. Alig kapott csak ki angoloktól. Hajszálon múlt, hogy nem verte meg az albánokat. A két meccsen mindössze öt gólt kapott. És majdnem rúgott egyet. Remeg az andorraiak lába. Mondják is…..
30 éve már annak, hogy bemutatták Magyarországon az Oscar című filmet. Az alkotás a tengerentúlon nem lett túl népszerű, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a megszokottal ellentétben alig írt róla az internet népe érdekességeket. Addig-addig ástunk, hogy pár meglepő információt be tudjunk…..
Az elmúlt napok egyik legnagyobb szenzációját a magyar válogatott franciákkal szembeni döntetlene szolgáltatta a labdarúgó Európa-bajnokságon. A hatalmas siker (pontosabban az arra adott reakció) ihlette meg Martint, aki az Egyesült Királyságból küldte el írását. A magyar gól szerzője, Fiola Attila..
vackor1 2021.07.01 23:36:29
@szociál: Hagyd ezt a nicket, ismert hívő, ide is idetalált 2-3 iióa kollégájával együtt.
Megpróbáltam anno elmagyarázni, sajnos hosszúra sikerült, az meg nem ( az sem ) az ő világuk, az addigi kommentjeik "színvonalát" látva, nem túl valószínű, hogy megértették, bár azt reméltem ha erősen koncentrálnak, valamit talán felfognak belőle, de úgy látszik nem ment...
Írtam, hogy jöjjenekek az előző EB eredményeivel, ott a sógorok lenéztek minket ( a platinalábúak elmúlt 30 évben mutatott "teljesítménye" alapján teljes joggal,igazából ez volt a siker/meglepetés, mert kb. velük vagyunk azonos színvonalon ebben a játékban , csak a mentalitás teljesen más, azaz nem nekünk állt a zászló, ezért meglepetés.. ) ,rá is faragtak, senki nem vitatja, megvertük őket. Már akkor is leírtam- vissza lehet keresni-, hogy CR-ék azt csináltak velünk, amit akartak, mondtam, hogy nézzük meg majd egyszer egy olyan helyzetben, amikor győzni akarnak. Akkor nekik a döntetlen kellett és amikor baromi mákkal rúgtunk nekik gólt, nagyjából 3 percen belül mattolták is a fooooodballistáinkat, mert nekik egy pont kellett, hogy ne ők legyenek a csoportelsők. ( és többek között pont ez a baj ezekkel a nickekkel : nem látnak tovább az orruknál, azt látják, ami a szemük előtt van, akkor pl. azt, hogy döntetlent játszottunk Portugáliával, hogy az miért volt úgy, az nem esett le,.. minden egyes kommentjeikkel ezt bizonyítják az összes blogban : semmit nem értenek, nem látnak, örülnek és verik magukat arra, amit eléjük tesz a fényességes.. iszonyatosan meg vannak vezetve , de fel sem fogják.. ) ..
A kieséses szakaszban rögtön látszott is, hogy mennyit tudnak a csodáltjaik, az az éjszaka azért elég hamar véget ért, nem emlékszem villamoson lógó, hajnalig "bulizó" tömegekre...
A mostani első meccsen valóban tartották magukat a végéig - és most nem írom az egyik mocskos szájú kollégájuk kedvenc szavajárását ,miszerint a 86. percben akartok ( ti. a "lippsik" ) eredményt hirdetni, pedig egy meccs 90 percig tart.. hát most nagyon igaza lett :))) - ,Rossi nagyon megtanította nekik, hogy hol a helyük : 10 emberrel védekezni , mert egy 30 x 20 méteres területen 10 emberből egy MAJDNEM mindig odaér, bele tud piszkálni, el tud benne akadni egy passz/lövés és mivel a folyamatosan támadó csapat hátul nem figyel, nincs koncentráció ( mondván úgyse tudnak átjönni a félpályán ezek a falábúak ),így egyszer meg lehet lepni őket, ha bejön az szenzáció.. Na, ezt láttuk, ennyit csináltunk..Viszont én azt is elismerem, hogy ez is fejlődés az eddigiekhez képest, a baj csak az, hogy ha ennyire képesek, akkor ez változatlanul siralmas... ( emlékszik még valaki Koplárovics Bélára, tud bárki is bármit róla AZÓTA ?? )
Aztán ne is beszéljünk arról, hogy csakis azért lehet(t)ünk ott - akkor IS, most IS - az EB-n, mert 50%-al !! megemelték a résztvevők létszámát és még így is csak pótselejtezőn, tök utolsóként jutottunk ki.
Megmutatom 2000-től a selejtezős eredményeket ,ők megmutathatják a fejlődést...
2000 6 csapatból a 4. hely, 12 pont
2004 5-ből 4., 11 pont
2008 7-ből 6. , 12 pont
2012 6-ból 3. , 19 pont (és ez sem volt elég semmire)
2016 6-ból 3. , 16 pont, pótselejtezővel kijutottak
2020 5-ből 4., 12 pont dettó.
Majd nemsokára a VB résztvevők számát is felemelik, akkor ott is ott leszünk, de ezek tényleg nem érzik, hogy ez mennyire fals ? Ja, nem...
Ha nagyon belemennék, leírnám azt is, micsoda szerencse volt, hogy egyáltalán pót-pót-pótselejtezőt játszhattunk most...Ha az lenne a szabály,hogy 100 csapat jut ki és mindegyik bajnok lesz, akkor azt is sikernek akarnák eladni..
A mostani játék meg : óriási szerencsénk van a kapussal és az edző is vitathatatlanul összerakta az egyéneket, most már képesek néha csapatként futkározni, kétségtelen, hogy már nem csak álldogálnak, hanem mennek, mozognak - focizni még mindig nem tudnak - , ebben valóban fejlődtünk az eddigiekhez képest ( talán Dárdai regnálása alatt volt még halvány javulás, ő is próbált mást követelni, de egy év alatt sokat nem lehet csinálni a primadonnákkal ) ,de ettől még ezek csak túlfizetett labdakergetők, a futballisták más csapatokban JÁTSZANAK.
Az utánpótásról is beszélhetnénk nekik, de minek..Közpénz milliárdokkal kitömött akadémiák, TAO, etc.,etc.... Most is utolsók lettek nulla ( 0, zero, egy sem ) ponttal.. Miről beszélnek, amkor a magyar labdakergetésről van szó ? Mennyi magyar játszik top-csapatokban ? Egy? Kettő ? Miért vannak fényévekkel előttünk a Horvátok is, Szlovákok is ? Ugyanaz a régió, kb. ugyanazzal a történelemmel is. Területre is jóval kisebb országok, lélekszámban meg a fele sincs hozzánk képest..
Svájc egyszerűen lefocizta a franciákat, nem védekezésből akart kontrázni, az FOCI volt..

Csak tudnám, hogy miért kell MINDIG , minden kritika nélkül nyalni ennek a gerinctelennek a seggét ennek a pár jól ismert nicknek, gyakorlatilag az összes blogon....
Az adás, amelyben Puzsérhoz hasonlítanak, kiöntök egy kis vizet, beszélünk a tíz év után kómából feléledő Fidesz-kommunikátorról, a Megafon pénzén szétosztott pizzákról és arról, miért másképpen káros Gyurcsány és Mészáros. Hang vagy! 9. A Második Reformkor Alapítvány Hang vagy! című műsorának…..
vackor1 2021.05.27 23:27:48
@Untermensch4: Soha nem fogom elfelejteni : még az első "kormányzásuk " idején bandáztunk - síeltünk, nyaraltunk, ilyenek - egy társaságban az egyik nagyon nagy vállalat tulajának fiával , akkor volt felbontva a pesti kivezető szakaszon az autópálya ( talán még nem is pálya a benzinkút/meki részen ) . Mondta a srác, hogy hamarosan újra csinálni kell, mert kihagytak vmi réteget belőle, annyi pénzt kellett visszaadni a pártkasszába x-y elosztásban - akkor még ilyen amatőr módon loptak a srácok- , csodák csodájára következő évben vmi okból ismét munkások dolgoztak és megint nem igazán lehetett közlekedni azon a szakaszon. 2002 után másokat hallottunk tőle, de az arányok akkor is hasonlóak voltak, csak ugye fordított arányban.. :))
Ha nem igaz - mondjuk az útfelújítások valósak voltak - , akkor az ő elmondása nem fedi a valót.. :)) Nil novi sub Sole :))
vackor1 2021.05.28 08:48:58
@Untermensch4: Az az igazság, hogy ilyenket mindig csak hall az ember, az általam leírtat sem én tudtam, viszont ott voltam, hallottam és igaznak bizonyult a "jóslat".. :))
Egyik üzlettársam magas ( miniszteri ) szinten politizált - a pirospöttyös seggű unortodox zseni nevezte ki - de se nem párttag, se nem fideszes ,sőt, utálja őket , mert nem kicsit verték át... még őt is :)) , na amiket ő mesélt..De azok sem velem történtek meg , így a kezem tűzbe azért nem tenném , még akkor sem, ha látva az elmúlt 11 ( és már előtte az első 4 ) év mocskát , na meg az ellenzékiként végzett romboló-tomboló őrjöngésüket simán elhiszek mindent IS :)) . Amikor még fideszes volt kis városom vezetése, a képviselőkkel és helyi nagymenőkkel rúgtam a bőrt - mentségemre, hogy csak ismeretségi alapon :)) - , hát a gyerekkori barátaim/ismerőseim iszonyat nagyot fordultak, mióta a politikából gondoltak megélni... Döbbenetes és elkeserítő volt megtapasztalni , hogy amikor beszélsz egy befektetési tervedről és kérdezed, hogy ismer-e/tudna-e ajánlani valakit, aki otthon van a témában, akivel érdemes lenne társulni - tehát neki semmibe nem kerülne, csak egy nevet kellene mondania , hogy xy foglalkozik ilyennel/csinált már hasonlót- az első kérdése az : és mi a jó ebben nekem.... :((((
Ön mit szólna ahhoz, ha tilos lenne egy elektromos hajtású autót autónak nevezni, és súlyos büntetés járna azért, ha a villanyautó fogyasztását, károsanyag-kibocsátását összehasonlítanák egy belső égésűével? Miként vélekedne arról, ha megtiltanák, hogy az elektromos kerékpárokat kerékpárnak…..
vackor1 2021.05.27 23:31:57
@Boar.: :))) Valami hasonló nekem is van ..
Ismerkedtem egy csajszival, sokat beszélgettünk, azt tudtam, hogy jóga/spirituális érdeklődése van ( gyanús :D) és vegán - mondjuk, amikor banánt evett a kocsiban, akkor majdnem megkérdeztem, hogy tudja-e hogyan kerül ide a banán és az nem zavarja-e a nagy világmegmentésében , de aztán nem tettem, nem akartam nagyon gonosz lenni.:)) . Én nem használom a facsét, de a speciális kocsijaim miatt van egy regem - úgy tudtam belépni csoportokba, hogy szerelőket keressek, tájékozódjak, ilyenek - , amikor átküldte az oldalát, akkor tudtam meg, hogy bikini-modell is, nyilván nem kicsiben , mert Balin és hasonló helyeken csináltak képeket róla, mindenféle híres-neves jógimesterekkel jógázott, szóval teljesen komolyan vette az egészet .. Mért mondom, hogy nyilván és miért nem tudom ? :)) Mert pár nappal a megismerkedésünk után jöttek hozzám barátaim, grilleztünk, sütögettünk a kertben és én balga jószág, átküldtem neki pár képet a társaságról, hogy ők a barátaim ( vmi fotózásos dolog miatt nem tudott jönni ) és felháborodva visszaírt nekem, hogy miért küldözgetek én neki "halott állatok sütögetéséről" képeket ??? :))) Itt lett vége a sztorinknak. :) És amúgy nem volt egy "mű"-csaj, agya is volt , gyakorlatilag mindenről tök normálisan el lehetett vele beszélgetni , még erről is, tudta, hogy én máshogyan élek.. :)))
vackor1 2021.05.28 08:32:17
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Imádok lőni, rengeteget járok, de soha nem állatra ,
- a kutyáimat menhelyről hozom , támogatok menhelyeket ,
- rosszul vagyok, amikor állatkínzókról olvasok vagy vmi videóban állatokat látok szenvedni,
- imádom a szafarikat és a természetfilmeket is , de elkapcsolom, amikor azt látom, ahogy egy ragadozó leteríti a zsákmányát, mert bár tudom, hogy így kell lennie, de nem bírom nézni, hogy szenved a másik... Folytathatnám..
Ettől még húst eszem és nem érzem álszentnek magam , valószínűleg nem véletlenül fejlődtek ki a különböző fogazatok az elmúlt "pár" évecske során , Darwin mesélhetne.. :))
Az előzőből meg logikusan azt gondolom, hogy a vegán étrend nem normális - tőlem nyugodtan legyenek vegánok, mielőtt bárki félreértené - az embereknek , már a vegetariánus is nagyon határeset. :)))
  A közvélemény mindig szükségszerűen tájékozatlan, és egyben félretájékoztatott minden olyan szakmai kérdésben, amelyet megfelelő felkészültség, hozzáértés nélkül tárgyilagosan megítélni nem lehet. A politikusok szakmai kérdésekben akkor vezetik meg a laikus tömegeket, amikor akarják, ha ez az…..
Azt hiszem, senkit sem ért váratlanul: Karácsony Gergely ismét hagyta magát rábeszélni. 12 év után a szabolcsi faluból származó Gergő lehet Orbán Viktor első reális kihívója, és ez ráfér az országra, nem mellesleg a hatalomba belekényelmesedett Orbán Viktorra is. Ezt nem hiszem, hanem ebben biztos…..
vackor1 2021.05.26 23:46:02
Több oka is van, hogy nem - vagy egyre kevesebbet - kommetelnek az értelmes emberek :
az egyik mondjuk, hogy borzasztóan irritáló a butaságotok, érveitek nincsenek, személyeskedtek,sokan még alpári módon teszik ezt is, neveltetés/gyerekszoba híján,
másik, hogy felesleges nektek bármilyen tényt leírni, képtelenek vagytok érteni ( vagy értitek, de akkor vmi jól felfogott önös érdekből tesztek úgy mintha nem értenétek, egyik szánnivalóbb a másiknál ) és felfogni, absztrahálásról nem is hallottatok, orrotoknál előrébb látni képtelen vagytok, stb.,
aztán egyre többen már azért sem állnak szóba veletek, mert felesleges dolgokkal nem igazán érdemes foglalkozni, az meg minden értelmes, gondolkodni tudó, a tényeket látó és értő ember számára világos, hogy mekkora baromságokat beszéltek , véditek a legröhejesebb/ocsmányabb dolgokat is, amit törénelmünk eddigi talán leggusztustalanabb, erkölcstelenebb kormányaként a szeretett vagy nektek ilyen alja munkát adó bagázsotok művel, és az eddigi tapasztalatokból - tudod, amikor még megpróbáltak kulturált , értelmes ember módjára vitatkozni veletek- okulva már legyinteni sem legyint senki az ostobaságotok olvastán. ( tudod az ember egy szint felett nem megy le egy szint alá, már ha érted... )

És tudnék még számos dolgot írni, ha magadtól még ennek az igen egyszerű oknak az elképzelése sem megy.
De ha már ez a téma, akkor ez a fényességes angol "tudása" neked/nektek nyilván ez a non plus ultra, de az igazság ezzel kapcsolatban is az, hogy ez benneteket ( is ) minősít ...
youtu.be/bO9v8aKSj24
( életem szerelme szinkrontolmács, valahogy neki jobban hiszek , amikor véleményezi a megszólalásait mint itt nektek )
Bár tudnám mi miatt fröcsög megint az agyatlan horda .. Ja, hiszen tudom : "báncsák a izénket,na aszt a csókolom a kezit viktort, na , asztat báncsák".. Sancta simplicitas.