Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LaMonteOld

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fideszes Varga István például úgy fogalmazott, a Büntető törvénykönyv nem mindenható, a rossz házasságokon belüli bűncselekményeket külön tényállással nem akadályozhatjuk meg, talán az anyáknak vissza kéne térniük a gyereknevelés mellé, szülni két-három vagy inkább…..
 Quantum XXL, Szirota Jennifer, Mészáros János Elek. Ha ez egy parlamenti választás lenne alacsony részvétellel és agresszív nyugdíjas hordákkal az urnák előtt, akkor MJE vélhetően zárójelbe rakná az orbáni kétharmadot, és valahol 70-80% környékén állna be a…..
LaMonteOld 2012.07.16 19:55:45
@apiesze: Barátnőm kolozsvári lakos, állandóan dől belőle a hiszti a pesti valósággal kapcsolatban. Magam részéről kb. kéthavonta megyek, 4-5 napokra. Már a harmadik-negyedik útnál kezdett szembetűnni a különbség.
ZSŰRITAG BLOG No copy/paste! 2012.05.30 06:30:00
Elegem van abból, hogy az eredetiség, a hozzáadott érték, az autonóm művész vagy az egyediség fogalmai lassan szitokszóvá válnak azok körében, akik a hazai tömegkultúra stratégiai pontjain terpeszkednek. Elegem van abból, hogy a szolgai másolásnak, az angolszász…..
LaMonteOld 2012.06.08 05:48:32
@Gal Csaba Boogie: Ha megy mellé a Keith Richardsos életforma, akkor az elég laza! Ha viszont kispolgári "örömzene" az egész akkor megette a fene. (kb ua. eset mikor gengszter rappet csinál a gettóéletmódról a kertvárosi középosztálybeli jólfésült srácgyerek)
 A szórakoztatóiparban éppúgy, mint a kapitalista tömegtermelés egyéb gyártósorain, egyre kevesebb szerep jut az eredetiségnek. Mivel manapság a sztárságnak nincs feltétele, logikus, hogy magának az úgynevezett Sztárnak nincs teljesítménye. A hírnév nem kvalitások…..
LaMonteOld 2012.06.04 13:40:13
@De gustibusaut bene, aut nihil: azért nem a Dzsennifer nyert, mert ez volt a többség akarata. Ezentúl sajnos meg kell majd szeressed a bajszos mókust is, különben ugyanolyan leszel mint a puzsérróbert. Ideje haladnod a korral! Dzsennifer a múlté, János a jövő!!
LaMonteOld 2012.06.05 13:48:32
www.youtube.com/watch?v=I5EvWZ4Tydw..
LaMonteOld 2012.05.14 18:54:10
@asztromania: már amennyiben ez a macsóság iránymutatónak számítana bármilyen komolyabb körben...

Személy szerint nem is ismerek olyan nőies nőt egyébként, aki ne lenne "nagyon is" kelendő.

Forradalmat csak együtt csinálhatunk.
Az Immigrants kiesése számos okból fáj nekem. Egyrészt azért, mert a rockzene méltatlanul alul van reprezentálva a mainstream médiában. Miközben ez a legnépszerűbb hazai műfaj, amit bizonyít, hogy stadionokat töltenek meg a rockkoncertek, a Viva TV meg a kereskedelmi rádiók…..
LaMonteOld 2012.05.10 19:32:47
@dr. Közbiztonság Szilárd: Közbiztonság Szilárd, üdvözöllek a XXI. században, a 10 eladott AC/DC jegyre jut 15 eladott Foo Fighters jegy.

Mondjuk napi 100-120e jegy az elég nagy túlzás. Mondjuk osszuk le 20-al és megkapjuk a csúcsértéket.

Amúgy szerintem jó nagy szar ez az Immigrants. Lelkesek meg fiatalok meg az irány is jó lenne de szarból nem lehet várat építeni.
http://www.youtube.com/watch?v=1ou9LZVZwok..
LaMonteOld 2012.04.27 23:08:18
@Brukk: Ezekben a dolgokban teljesen igazat adok. Bizonyos értelemben annyira fölösleges sportteljesítményeket összehasonlítani mint mondjuk hangszeres játékokat. Egy jó klarinétos semmivel sem értéktelenebb mint egy jó hegedűs. Mondjuk ettől még lehet különbség egy jó szólista és egy jó zenekari játékos között. Aztán zenekari játékosok között is van különbség mondjuk egy szimfonikus zenekar vonósszekciójának sokadik brácsása meg egy kamarazenekar egyetlen szál gordonkása között.

Gondolom valahol a legutóbbira gondolhatott a Puzsér. Mondjuk ilyen apróságokba meg belemenni a részéről szvsz fölösleges szőrszálhasogatás volt. Alapmegközelítését bírom az arcnak de néha szerencsétlenül messzire megy velük.
LaMonteOld 2012.04.17 09:12:38
LaMonteOld 2012.04.15 11:59:43
Ez egy szép és erkölcsös megközelítése a művészeteknek, de ki mondja meg hogy mi az igaz, és mi a hiteles? Minden ember mást talál igaznak, hitelesnek. Vannak emberek akik számára hiteles a Twilight, mert hiteles érzelmi hullámvasutat ad nekik a könyv és ettől nekik az már hiteles.

Ilyen abszolút dolgokat szerintem nincs olyan ember a Földön - bizottság, tömörülés, gyűlés, stb. meg pláne - aki meg tudna határozni.

"Ha azt mutatja amit a befogadó akar látni, azt giccsnek hívjuk." - Ezek szerint Mozart, Bach, Beethoven koruk nagy giccses zeneszerzői voltak, manapság meg van Martin Scorsesénk, John Williamsünk és Stephen Kingünk.

Tudatalattinkra sokkal alattomosabb dolgok hatnak mint egy mezei TVreklám, még ha a legundorítóbb módon is akar rádsózni mondjuk egy valutaalapú személyhitelt. Elég pl. Budapesten kimenni az utcára és az utca emberének a hangulatát átvenni. Ez sokkal csúfosabb dolgokra képes mint egy egyszerű monitor a meleg szobában.

Egyébként érthető hogy dühös vagy a giccsekre és anti-költőknek nevezed ezeket az embereket, de akkor is tehetségesek, különben nem tartanának ott, ahol. Lehet hogy szemét faszok de akkor is van tehetségük ahhoz a költészethez aminek hatása van és eljut az emberekhez. Ezt a "giccses" jelzővel sem tudod megállítani, hisz valószínű nem azok jutnak a legmagasabbra akik szembeszökően szirupos nyelven fogalmazzák meg az egyértelműt, hanem észrevétlen becsempészik, harmóniába rendezik a mondanivalójuk lényegét, legyen ez akármilyen alantas. Ez az aminek hatása van, ez az amiért olyan mezei porszívóügynök mint a Brian Tracy most 50 villával rendelkezik szerte a világban és egy "motivációs" előadásért millió dollárokat is képesek neki leszurkolni nagyobb cégek.

Szerencsére a világ azért nem csupán fekete és fehér, ezen kívül van nekünk Háy Jánosunk, Kányádi Sándor még mindig az élők körében, Kapecz Zsuzsa remek könyveket ír. A költészetet ha csupán önmagában létező dolgot nézzük, nem mint olvasástól és olvasókörnyezettől függőt, a költészet köszöni jól van és nagyokat mosolyog amikor pár ember szerint eltűnőben van. Mert ami eltűnőben van, az inkább az az ember aki az értelmet meg tudja különböztetni a hétköznapi opportunizmustól.
Még 2007-ben Alejandro Jodorowsky chilei rendező-színész-író (stb) úgy nyilatkozott, hogy szeretné elkészíteni az Abel Cain című filmjét, del túl drága lenne az alkotás és nem talál szponzorokat. Aztán idén David Lynch úgy gondolta, hogy Jodorowsky a megfelelő ember, hogy…..
Tegnap a hazám tipikus dolgait kellett rajzosan előadni, és az ilyesmiben meglehetősen gyér vagyok, mindenesetre a többiek színes festményeihez képest nekem szürkében sikerült rajzba öntenem...ez is biztos jelent valamit (meg az is, hogy totál diszfunkcionális lett a kút,…..
A tegnapi túra egész jó volt, Babičinno údolíban (Nagyanyó völgye) jártunk, ami tulajdonképpen irodalmi színezetű programnak, mivel Božena Němcová nagyon népszerű regénye itt játszódik (Ratibořicében) - olyannyira nagy dobás a könyv, hogy magyarul is fellelhető…..
Aerobikedzéshez nem volt kedvem, úgyhogy felkerekedtem meglelni a helyi sörfőzdét, ahol a Rampušák névre keresztelt sört készítik. Gondolnátok, mennyire komplikált biznisszbe vágtam a fejszémet?! A sörgyár nem központi fekvésű, ám nem lehet főztjüket helyben kóstolni.…..
  Jelentem alássan, ma az eddigi tanárom útmutatása alapján beültem a lila osztályba, gondolván kis lépés nekem, nagy lépés a nyelvtudásomnak. A lila kissé jóság, kétségtelen - ráadásul Alenát tartottam eddig is a legrokonszenvesebb oktatónak, poénkodós, de nem…..
                                        Délelőtt elruccantunk északra, a hegyekbe, ahol az üvegfúvó mesterséget ünnepelték egy kicsiny városkában. A mesterek, és a szomjas biciklisták az…..
  Ez NEM kocsma, hanem Szentély, sőt Zarándokhely!   Hogy az Arany Tigrisben fenséges a sör, azt nyugodtan elhiheti a Kedves Olvasó (a pilzeni sörgyár állítólag megkülönböztetett bánásmódban részesíti az ide szállítandó sört). Ára 36 korona, ami a budapesti terepen…..