Regisztráció Blogot indítok
Adatok
izi_dora (törölt)

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„None but ourselves can free our minds” (Marcus Garvey) Ha csak a Redemption Songot írta és adta volna elő egész életében, én már akkor is istenként néznék fel rá. Amikor aztán megtudtam, nem sokkal az után írta, hogy diagnosztizálták nála a rákot, még mélyebben…..
izi_dora (törölt) 2009.02.13 08:56:58
3. 1. A cannabis és a rák


A legtöbb drogfogyasztó cigaretta (füst) formában használja a marihuánát, melynek során az égés (oxidáció stb.) miatt további, esetleg több száz, új vegyület képződhet. Ezen utóbbi anyagok egy része fellelhető a közönséges dohányfüstben is, és a késői marihuána-toxicitás fontos szereplőivé válhatnak (Goodman L. S., Gilmans A. G., 1996.).

A Kaliforniai Egyetem Johnson Rákkutató Központjának kutatói elsőként jelentették be, hogy a marihuána használata bizonyítottan megnöveli különféle feji és nyaki daganatok kialakulásának kockázatát. A marihuánában lévő rákkeltő anyagok sokkal erősebbek a dohányfüstben lévőknél. A cannabis fogyasztása olyan molekuláris változáshoz vezet a hámszövetben, aminek hatására rák alakul ki. A marihuánában lévő anyagok ugyanis - amellett, hogy egyébként is erősen rákkeltők – gyengítik a sejtek DNS hibajavító tevékenységének hatékonyságát. Zhang állításait egy kísérlettel támasztotta alá, melynek során 340 személy vizsgálatát végezték el. Kérdőívet töltetett ki velük, melyben az alkoholfogyasztási, marihuánafogyasztási és dohányzási szokásaikat elemezte. A válaszok alapján egyértelműen el lehetett különíteni a marihuánát fogyasztók csoportját, majd a marihuána használatának következményeit vizsgálták. A 340 személyből 173 fej-, vagy nyaki rosszindulatú daganatos betegségben szenvedett. (Zhang, Z. és mtsai., 1999.)

Egyes kutatók állítása szerint az USA-ban a rákos betegek száma azért növekedett meg ugrásszerűen napjainkban, mert a ’60-as évek hippi nemzedéke most ért abba az életkorba, amikor a szervezetben eddig halmozódó elváltozások már beindíthatják a kóros sejtburjánzásokat. Egy-egy daganat kialakulása ugyanis általában nem hirtelen következik be. A rákkeltő (karcinogén) anyagok folyamatosan halmozódnak a szövetekben, s egyre több változást (mutációt) okoznak a sejtek genetikai anyagában.
Another party was over... lencsetúladagolás, újévkezdet, újra-kell-menni-dolgozni-bevillanások. Hol van már az állandóan szóló, zavaró Last Christmas. Mindenhol konfetti. Sötét szoba, szótlanság, depresszió. Ezeket a dalokat csak úgy szabad végighallgatni, ha mindegyik után egy…..
Egészséges esetben az ember egyszer házasodik egy életében. Én ezt szombaton megtettem. Rálf atya kimondta a boldogító igent. Bár 6 éve szárnyal a szerelem, fél éves a kislányom, nem kell papír hozzá, hogy egyértelmű legyen a helyzet, megbeszéltük, hogy persze majd egyszer…..
B-oldal TOP5 Low budget klip EVÖR 2008.11.11 10:45:00
Közhelyszámba megy a kiadók részéről a frázis, hogy azért nem éri meg tolni pár előadót mert a lemezeladásokból becsöpögő lé nem fedezné a költségeket, amiben a studió, a promóció és a klip forgatás költségei vannak legfőképpen. Na ez így is lehet, ha drága klipet…..
B-oldal TOP10 meleghimnusz EVÖR 2008.10.15 08:51:00
A számok, amikre ha rámozdul a lábad, megijedsz - hacsak nem vagy meleg, akkor lehet menni táncolni nyugodtan. Nálam mondjuk komoly egyezőségek vannak a meleghimnuszok listáján az alábbiakkal: zenék, amik miatt végképp haza indulok egy szórakozóhelyről zenék, amikről nem…..
izi_dora (törölt) 2008.10.15 09:25:39
1. a scissor sisters is ide kívánkozik:
www.youtube.com/watch?v=6IcT-6J8QFs&feature=related

2. és a nagy öreg, elton is:
www.youtube.com/watch?v=JsplrvS8Yck

3. madonna mellett kylie is gay-icon! :-)

4. magyarok közül valaki? bery mondjuk? (bár a meleghimnuszoktól távol állnak a dalai)

5. a legfrissebb: Katy Perry
www.youtube.com/watch?v=SAXQad3fGIo&feature=related

Az unplugged (vagy ugye ahogy tudományosan hívjuk akusztikus) koncerteket szerintem azok a zenekarok találták ki, akik 80.000 ember előtt léptek fel állandóan (így is állandó teltház előtt), és így még jobban ki tudtak babrálni a rajongóikkal, hiszen az unplugged koncertjükre…..
Az általános iskolai lassúzások 2 okból felejthetetlenek. Mert mi fiúk egyáltalán nem mertünk táncolni, így lassúzni sem. Másfelől, ha mégis mertünk, akkor ez egyet jelentett az első nőhözérés pillanatával. Ezek voltak a klasszikus ZSÚROK (házibuli, német…..