Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GaZe

374 bejegyzést írt és 1021 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az FX szerethető motoros zsiványokról szóló sorozata hamarosan visszatér, és ha olyan lesz, mint a promó, illetve az ugrás után megmutatott promóképek, akkor meglehetősen komor évadunk lesz, no de hát mit várhatunk egy ilyan sorozattól, ugye. És akkor a…..
A német főváros az egyik legjobb helyek egyike Európában, nem túl drága, viszont fantasztikusan nyitott és sokszínű hely. Egyszóval érdemes megpróbálkozni ott – ma megnézzük, hogyan lehet a legkönnyebben lakást találni. Előre mondom, nem lesz egyszerű… Az angol Katherine…..
GaZe 2014.06.08 00:59:57
Azt erdemes tudni azert Berlinrol, h nem csak fel europa muveszlelkei, de szinte egesz nemetorszag fiataljai is ide ozonlenek. Szoval nem meglepo amikor 70en vannak egy besichtugungon.
A wg kicsit mas terep, mint a lakasberles, mivel a wg-bol konyebb kibaszni valakit, mint "normal" alberletbol.nemeto-ban van ilyen kvazi tarsadalmi megallapodas, h berlakasban elnek a nepek, ezert porog a penz a gazdasagban ami mo-n 30 ev devizahitelben parkol, szoval ertheto ha a berleti dijak erzekeny tema.
Sok az onkormanyzati peco, vagy a hausverwaltungnak kiadott keco.
Amit celszeru: a fizetesi igazolast (einkommensbescheinigung, min 3 honaprol, festjob) lobogtatni, schufa-igazolas (kb ilyen pozitiv adoslista) esetleg segit egy ajanlas az elozo berlotol (kontakttal). Emellett tenyleg lehet irni magadrol ilyen kis bemutatkozot, artani nem art, de csak semmi humorbonbom, jopofizas, ez csak segitseginfo handout a donteselokesziteshez.
A 2-3 havi kaucio gyakori, de berlinben azert siman lakhatsz 10 evig is ugyanabban az alberletben..
A lakasoknal nem default, h butorozott, sot, es ebbe gyakran a konyhabutor is beleertendo (nemhogy huto vagy mosogep, hanem gaztuzhely se).
A hol erdemes lakni mindig az ember igenyeitol fugg, de javasolt valami s-bahn vonal kornyeken, azzal barhol ott lehet lenni a rendszerben, a tomegkozlekedes(+bicaj) vilagbajnok.
A mitte a kozpont, full turista, nyuzsges. Prenzalu posh es getzi draga (tole kijebb van pankow, kisvarosias, de mar nem setatav). Friedrichschain csalados-kocsmas-klubos hip. Kreuzberg hipster de mar bedragult. Neukolln jon fel, nagyon hip, de ha nem birod a nagyon arabmultikultit akkor neeroltesd. Moabit mindentol kiesik, hiaba a varos kozepe. Weddingnek vannak jo reszei es meg olcso, de ha berlinnek vannak durva reszei, akkor azok itt vannak.charlottenburg/Charlottengrad kocsi nelkul gyilok es kiesik. Schoneberg melegkanaan, de szivarvany tangaban azert itt se tudsz fenysnappal, kozel a Tempelhof.

Es amennyiben nem kulfoldi adja ki a keglit, jobb ha beszelsz nemetul.

(Lehet egyszerubb probalkozni a wohnung auf zeit megoldassal, az fix idore szol es nem kell arcvizit inkabb csak penz. De utana koltozni kell tovabb).
Egy hét óta legálisan is áthajthatnak a brüsszeli útkereszteződések piros jelzésein a kerékpárosok. A döntést egyenesen a közlekedési miniszter jelentette be, miután a belga közlekedési intézet jóváhagyta a terveket. Múlt hét szerda óta két új közlekedési tábla jelzi…..
Nemrégiben megszületett a brit trónöröklési rendben harmadik György Sándor Lajos, amely világszerte vezető hír lett a különböző orgánumokban. Kasza László a 168 órában fejtette ki: nem érti, hogyan válhatott egy kiváltságos család gyermekáldása világszerte vezető…..
GaZe 2013.08.19 18:53:47
@maskep: respekt!
de sztem a mandineren ezzel már hivatalból sem érthetnek egyet, hiszen akkor a főnök érdekei ellen beszélnének és akkor majd dádá lesz, aztán a végén meg majd 20 év múlva nem kapnak kitüntetést Nemzeti Seggnyalásért.
Miranda Kerr, mint a Vogue Korea júliusi címlaplánya a magazinban egy erősen kilencvenes éveket idéző fotósorozaton sportos ruhákban csavargó utcalányként (ami alatt nem a kurvát, hanem az utcán bandázó tinédzsereket és huszonegynéhány éveseket értem) különféle, utcán…..
A korábbi hetekben már pletykálták, ma pedig hivatalos: érkezik a mobilokra az Instagram videófunkciója. Az iPhone felhasználóknak előbb frissült, de lassan lecsepeg az androidos készülékekre is. Az app új verziója iPhone-on valamivel jobban fog funkcionálni, mivel itt egy…..
Közösségi bicikliszerelő műhely nyilt Pesten. Vannak szerszámok, segítők és közösségi tér is, ahol lehet dumálgatni a többi kerékpárossal, akiknek eddig még csak véletlen akadt a kezébe a csavarhúzó. Az ötlet egyenesen Franciaországból érkezett Újlipótvárosba: évi 3…..
Minden 10. kerékpáros járdázik, ezt állítja a Wáberer Hungária Biztosító Zrt. Bukósisak Felmérése. A májusban, közel 1000 fő bevonásával végzett online kutatás szerint a biciklisek jelentős része annak ellenére sem merészkedik le az úttestre, hogy a KRESZ szerint csak akkor…..
GaZe 2013.05.30 20:10:47
@hét: kétszer is, mindkétszer volt rajtam sisak - és mindkétszer az én hibámból történt a baleset (bmx, jobbról előzésnél ajtónyitás).

A sisak-propaganda a félelem-propaganda. Ha azt harsogják, hogy a kerékpározáshoz KELL a sisak (mert anélkül meghalsz érted, kifröccsen az agyvelőd a betonra menthetetlenül) akkor ez elriaszt potenciális kerékpárhasználókat a biciklizéstől. Az pedig tény, hogy minél többen vannak bicajjal az utakon, annál kevesebb az egy főre jutó baleset, mivel a közlekedő felek megszokják egymást.
Tehát: ha a félelem-propaganda miatt kevesebb ember ül bicajra, akkor ezáltal veszélyesebb lesz bicajozni. Ez pedig kártékony, sőt, ez az igazi veszély.
(a sisak egyébként is csak egészen kevés típusú baleset esetén hatékony, gyakori helyzet, hogy pont a sisak miatt alakul másképp a sérülés /rándulásos esetek, stb/).

Sok esetben a sisakviselést propagálókat a jószándék hajtja, mert valóban logikusnak tűnik, hogy védőfelszerelések használatára buzdítsunk, de a nagyobb képet nézve, a folyamatok azt mutatják, hogy a félelem-propaganda éppenhogy kontraproduktív.
Viszont egy biztosító társaság direkt ezzel nevesített prekoncepciós vizsgálata esetében nem tudom feltételezni a jószándékot.
GaZe 2013.05.30 20:44:57
@olcso: a sok kerekparhasznalo alatt a varosi, kozlekedesi celu kerekparhasznalatot ertem, nem nagysebessegu sport vagy extrem hasznalatot. Kb az un kommutert. Max 20km/h eseten, varosban, azert annyira nem eletveszely sisak nelkul. A propaganda kartekonysaga pedig lasd fentebb. (Nem a sisakviseles ellen vagyok hanem a felelemre epulo propaganda ellen).
„Szerintem, amint a háború és a viszály két különböző szó, úgy két külön lényeg is, két különböző tényre vonatkozik. Ez az úgynevezett »saját«-ra, vagy »rokon«-ra, az meg az »idegen«-re és »elütő«-re. Ha saját vérünkkel tusakodunk, e harc neve: viszály, ha…..
GaZe 2013.05.29 19:40:21
@aristo:
Tisztelt Szerző, kedves Aristo (vagy ki)!

Valóban emberekre használtad a "szaporodnak" kifejezést?
Ez esetben a kibaszott kurva anyádat te ótvaros fassszopó geci.
Ha szavaidat kiragadtam volna a kontextusokból, akkor természetesen előző kijelentésem semmis, érte semmilyen felelősség nem terhel.

További szép napot!
Ahogyan az 1950-es évek Rock 'n' Roll forradalma sokkolta a nyugodt és konzervatív fehér közönséget a fekete rhythm and blues átültetésével, a jazz népszerűsége a 20. század korai szakaszában okozott faji pánikot és szociális szorongást. Hosszú idővel az európai fasizmus…..
GaZe 2013.04.07 23:42:51
@gatyusz2: értem, hogy szeretnél továbblépni, mert hát nem a te családodat ölték meg pl a nácik és egyébként is a jobbikra szavaznál ha lenne az óvodásoknak szavazati joga, de ez a cikk ennek ellenére nem a jelenkorról, hanem a történelemről szól.
(esetleg a történelemből lehetne tanulni, mondjuk aktuálpolitikára lefordítva, mielőtt a kdnp vagy a jobbik elkezdi meghatározni, hogy milyen zenéket lehet lejátszani rádióban, szalagavatón, dubstep bulin. /ja, várj, már próbálják meghatározni, oh../)
Az alábbi levél létjogosultságát egy gazdasággal foglalkozó oldalon a Magyarországot teljes egészében érintő jövőkép indokolja, és ez talán a legtöbb fiatalt és nem fiatalt foglalkoztatja. Valószínűleg sokunkban megfogalmazódott már egy miért igen? és egy miért nem? elképzelés az esetleges külföldre…..
GaZe 2013.04.01 18:58:14
@Binladen: "Ha meg csináltátok a világraszóló rendszerváltást, akkor tessék bebizonyítani és tenni is valamit érte, és nem megfutamodni a feladat elől mint egy sunyi patkány."

mondod ezt egy 26 éves embernek. gratulálok :))))
Martin Scorsesenek annyira megtetszett a tévézés, hogy a Gengszterkorzó után egy másik nagyszabású történelmi sorozatba fog: tíz évvel a mozipremiert követően elkészíti a New York bandái sorozatváltozatát. Scorsese partnere a Miramax lesz, a projekt pedig a film történetét…..
Ez a hír még február végén jelent meg, de a hazai tech-sajtó és a blogszféra figyelmét mint ha teljesen elkerülte volna a dolog, pedig nem kis jelentőségű újdonságról van szó. A cím nem elírás: nem 40, de még csak nem is 14 akart lenni az a szám, valóban 4, azaz NÉGY millió…..
GaZe 2013.03.23 18:17:02
@LET FREEDOM RING WITH A SHOTGUN BLAAAAAAAAAAAAAAST: kikerem magamnak, en minimum 1 egesz embernek erzem magam :)
GaZe 2013.03.23 19:48:06
@eßemfaßom meg áll: nem a raszteressege miatt erdekes ez, hanem mondjuk egy sotet foltot akarsz kivilagositani, vagy valami bemozdulast beelesiteni, vagy mondjuk a szemeket akarod hangsulyozni, satobbi, akkor ott nem olyan rossz, hogy nem 4 mp felbontasbol kell kisedóhájlájcolni :)
Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója ma a felháborodástól reszkető hangon fordult a nyilvánossághoz. "Épül a Bajnai-adatbázis – fogalmazott. – Egészen elképesztő a módszer a hírek szerint. A hazai média arról adott közlést, hogy a Haza és Haladás Alapítvány…..
„Mint kormányrudat használta a reményt és a félelmet; az egyiket, hogy féken tartsa az athéniak önteltségét, a másikat pedig, hogy felemelje és vigasztalja őket, ha kedvüket vesztették.” (Plutarkhosz: Párhuzamos életrajzok)   HAZAFIAS KÖTELESSÉG MARADNI ÉS EMELNI A…..
A közösségi közlekedés jobbításáért tenni igyekvő civilek 2000-ben megalapították a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesületet (VEKE), amely paraméterkönyvet, előkészítő tanulmányt, javaslatokat készített elsősorban a budapesti tömegközlekedés javítása érdekében.…..
GaZe 2013.02.18 13:03:53
@ColT: nem vedeni akaorm oket, de ennyire fullba ne is nyomjuk mar a rockandrollt, nem csak budapest belteruleten belul lehet dolga egy-egy csucsvezetonek.
GaZe 2013.02.18 23:03:22
@Jani haverja: azert ennyire mar tenyleg ne menjunk el orkba. tedd a szivedre a kezed, nezz a tukorbe es mond ki hangosan, hogy amiota Vitezy tolja a BKK-t, azota semmi fejlodes nincs, minden szar.
mert ezt egeszen egyszeruen nem lehet kijelenteni.
Vitezy teljesen friss es nyugatias szemlelettel rendelkezik (raadasul jarmubuzi is). azt kell megertenetek es elfogadnotok, hogy egy akkora robosztus nagy monstrum szervezet, mint a BKV nem fog 1-2 ev alatt gyokerestul megvaltozni. ido kell amig ez a baszom nagy galya recsegve-ropogva iranyt valt.
GaZe 2013.02.19 00:50:30
@Jani haverja: tehat osszegezve: fingod sincs, hogy mirol mondasz itt szeles plenum elott velemenyt.
Velemenyedet ekkepen is erdemes kezelni.
Szakad az LMP frakció is? A Milla mégsem akar pártot? Mesterházy Gyurcsány után Bajnait is lenyomja? Jávor Párbeszéd Kft-t alapít? Az ellenzéki káosz kibogozásában már meglehetősen sok mindenki elveszett, de mostanra kitisztulni látszik a kép. Az LMP szakadásánál ugyanis…..
GaZe 2013.02.05 22:42:14
@aaron.: Karacsony mondjuk az ATV-ben tokeletesen kifejtette, hogy JELENLEG miert van egyaltalan ez a Kft cucc, de te szard csak le, mondjad a bolcset, boffentve, torokbol.
Amikor Bajnai Gordon október 23-án a Milla színpadán szólásra emelkedett, sokan már eldöntött tényként kezelték: a volt miniszterelnök lesz az egységes baloldal miniszterelnök-jelöltje 2014-ben. Annyira egyértelműnek tűnt a helyzet, hogy nem csupán az ellenzéki…..
Borzalmas méreteket ölt a túlzsúfoltság az amerikai börtönökben, ahol az elmúlt nyolc évben nem volt annyi rab, mint idén. Kaliforniában a legrosszabb a helyzet, ahol közel kétszer annyi elítélt tölti büntetését, mint amennyinek hely lenne. Egészen elképesztő adat, de…..
GaZe 2012.10.28 12:09:42
@SubaruStage2: a liberalizmus hogy jön ide? szezont a faßommal esete...
Aki régóta követi a blogot júniusban találkozhatott berlini pasi és női bringás streetstyle-lal és meséltünk a világ talán legnagyobb bringás felvonulásáról, a Sternfahrt-ról is. Tartozunk viszont egy általánosabb bringás beszámolóval, ami most következik. Fotó: Berlin…..
GaZe 2012.10.04 19:19:09
@Don Quixote de la Ferko: nem értelmezni nem sikerült hanem elolvasni, mert az első pár sorod után bizonyossá vált, hogy gyakorló futóbolonddal van dolgunk :)
De semmi gond, fejtsd ki bátran az elméleteidet, biztos van még pár összeeszküvés amiben a kerékpárhasználó emberek (akik egyébként utaznak bkv-val meg autójuk is van, de ez ne zavarjon össze, a biciGlista az külön állatfaj, úgy úgy).
Amíg nem netto személyeskedés az egész és a szokásos átmennekapirosonrendszámotmegjogsitmegnemfizetnekadót felül tudsz újabb gyöngyszemeket mondani, addig csak nyugodtan.
GaZe 2012.10.05 16:56:19
@Don Quixote de la Ferko: na, meg valami epuletes? mert ha mar csak fikazas meg szemelyeskedes van akkor a dolgot befejezzuk.
GaZe 2012.10.05 17:26:15
@Don Quixote de la Ferko: hat meg a tied hogy fog innen hianyozni.