Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szőrök

29 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A napokban pár korábbi hírt összerakva érdekes gondolatsor támadt bennem. Előre bocsátom, hogy nem vagyok Orbán-rajongó, még ha a következő gondolatmenet akár az ő szájából is elhangozhatna. Szóval, kezdjük ott, hogy az USA demokráciának tartja magát, és ugyanerre a…..
Szőrök 2012.03.05 16:24:05
@TrueY:

Beismerem, hogy volt némi leegyszerűsítés
a logikában. De amit mondani akartam az az, hogy ha már kicsit is korlátozod a globáltőke mozgását (mint O.V.), akkor azonnal ellenség vagy, akit le kell söpörni a színről. Egyébként meg, ha bemész mondjuk egy Aldi-ba, vagy Lidl-be, akkor világos, hogy az ottani termékek 95%-a német. Tehát valóban kiszorítják a hazai termékeket. A Spar talán a legkorrektebb, de a hipermarketek meg élből megölik a kiskereskedéseket. Ismerős lehet a hazai cukoripar kivégzése is és sorolhatnék még más példákat is. "Everything counts in large amounts", ahogy a Depeche Mode mondta, és így nekünk, magyaroknak csak a morzsák jutnak.
Szőrök 2012.03.05 21:17:12
@TrueY:

Meglátásom szerint az a gond a külföldi direkt tőkebefektetésekkel vezérelt gazdaságpolitikával (Magyarország elég tipikus példa volt), hogy konjunktúra idején frankón működik. Amikor viszont depresszió van, akkor a tőke nem akar bővülni, nota bene még haza is viszi a profitot (lásd a Magyarországon működő külföldi bankok reakcióját az amerikai hitelválságra). A hagyományos nyugati kapitalizmus mellett, azért a kínaiak, vagy oroszok elég keményen képviselik a nemzeti érdekeiket is (persze nem Magyarország méretű országok :-). Szerintem nálunk az volt részben a gond, hogy a posztban említett komprádor burzsoázia, politikai elit szó szerint kilóért adta el a hazai ipart és a megrendeléseket (lásd például autópálya-építések). Így sajna a hazai vállalkozások nem nagyon tudtak túljutni a KKV szinten. Egyébként OV-ék valóban sok kárt okoztak a dilettantizmusukkal és politikusoktól minimum diplomáciai érzéket elvárt volna az ember.
Sokan esküsznek arra, hogy a Metallica az első három lemez után elvesztette a fonalat, és csak szart adott ki a kezei közül. Ez valószínűleg most már örökké vita tárgya lesz, az viszont biztos, hogy a Kill 'Em All, a Ride The Lightning és a Master Of Puppets mind-mind a metálzene…..
Küldött Karcsi kalandjai címmel indítjuk el radikálisan pszichedelikus videósorozatunkat, ráadásul rögtön két résszel. A progresszív magyar animáció Coen fivéreinek aktuálpolitikai sorozata Karcsika főszereplésével, aki addig fogdossa a Vakok Intézetében kiállított…..
Szőrök 2012.02.06 14:31:45
@Antoninus Pius:

Hogy mennyire igazad van!
A kisembert az érdekli,
hogy van-e munkája,
mennyi pénz marad a zsebében stb.
Nos, ebben a tekintetben sajna
rosszul állunk.
És kit támogat az állam az egykulcsossal?
Ki mást, a gazdagabb embereket?
A szegények (lassan a középosztályt is ebbe a kategórába lehet sorolni) pedig
elköltenék, ha egy kicsivel több maradna a zsebben. A vállalatvezetők, országgyűlési képviselők stb. nem fogják.
Ami meg a jelentéseket illeti,
lásd Churchill mondását a statisztikáról,
avagy a II. világháborús győzedelmi jelentéseket (csapataink harcban állnak ...)
Százezer ember nagyon sok ám. (A kétmillió ennél alig kevesebb.) Százezer embert kivinni az utcára - ehhez vagy nagyon erős szervezettség kell, vagy olyan tömeges, elemi erejű felháborodás, amelynél az elkötelezettség határozott aktivitásara sarkall még akkor is, ha szombat…..
Szőrök 2012.01.21 20:45:16
Így jár az az ember, aki nyolc éven át hazudik. Aki azzal áltatja az országot, hogy adócsökkentésből lesz több állami bevétel, hogy marad az eva, meg a magánnyugdíj, hogy nem lesz ingatlanadó, ráadásul a népnek semmit sem kell tennie, csak rájuk szavazni, és máris lesz 7…..
Swans @ Trafó Kortárs Művészetek Háza, 2011.05.21.Teljességgel kizárt, hogy a szombat estére jósolt világvége és a tavaly visszatérő Swans budapesti koncertje véletlenül esett volna egybe. A két esemény voltaképpen tökéletesen kiegészíthetné egymást. Valósággal…..
Nolik Antallal véletlenül ismerkedtem meg egy „olvasói sztoribegyűjtős-megjelentetős” blogon. Miután elkezdtünk a irodalomról és a képregényekről diskurálni kiderült, hogy mindegyikünknek van már némi köze a könyvkiadáshoz. Ha nem botlunk egymásba, akkor…..
B-oldal Geszti-nap a Szigeten 2011.04.21 07:36:00
Pár napja már lehet a neten olvasni a még nem megerősített hírt, miszerint a Sziget mínusz egyedik napján Geszti Péter csapatai, az Első Emelet, a Rapülök és a Jazz+Az lép színpadra.Eme posztot már tegnap meg akartam írni, nyilván első felindulásból lehet más hangvétele lett…..
Szőrök 2011.04.21 11:32:51
@homoscepticus:
A Sziget már régóta olyan, mint egy nagy plaza, és ne a Geszti testidegen, hanem az Interpol.

ÍÍGY VAN. A SZIGET MÁR KB. EZER ÉVE NEM UNDERGROUND, NEM PROGRESSZÍV, CSAK A PÍZRŐL SZÓL.

DE MI A BAJ GESZTIVEL?
-1-IK NAP (MÉG CSAK NEM IS NULLADIK). MÁR A NEVÉBEN IS BENNE VAN
AZ IGÉNYSZINT.
„Moziban tényleg unalmas, most már értem, miért hagytam abba.” – jegyezte meg a rendező, miután felháborodva kijött saját filmje vetítéséről. A rendező először nézte végig saját filmalkotását moziban és csalódottan számolt be róla, hogy ötször kellett…..
Két éve került adásba az Éden hotel, az újkori magyar tévézés egyik legjobb realityje, aminek sem a menetébe, sem a kimenetelébe nem szóltak bele a nézői sms-ek, a játékosok egymás között döntötték el, kivel tolnak ki az adott pillanatban és hagyják pár nélkül, azaz…..
 Még karácsony előtt jelent meg magyarul az amerikai Jason Lutes: Berlin – a kövek városa című graphic novel-je, irodalmi szintű képregénye. A trilógia Németországban játszódik a két világháború között, a weimari köztársaság idején. Némi internetes keresés után…..
„Nincs asszony, nincs sírás” – jaj, ne.... Szörnyű, hogy vannak, akik képesek így lefordítani Bob Marley talán legismertebb, mai napig népszerű, sok más előadó által is feldolgozott számát. Az meg egyenesen megdöbbentő, hogy egyes angolajkúaknak sem világos a cím jelentése. Mi következik ebből? A…..
Mindig megfogadom magamnak, hogy kihagyom a thai tömegfesztiválokat, mert ahol fél Bangkok ott van, az alsó hangon is 3 millió embert jelent. Szombaton azonban megszegtem a magamnak felállított szabályt, a kíváncsiságom erősebb volt és elmentem a Wat Sakethez, az évente megrendezett…..
Natacha AtlasMűvészetek Palotája, 2010.11.12.  Körülbelül 15 éve tervezem, hogy elmegyek egy Natacha Atlas koncertre. Amikor meghallottam, hogy Natacha a Művészetek Palotájában lép fel, rögtön tudtam, eljött a várva várt pillanat. Így már a nyáron lefoglaltam a…..
Azt hiszem, ehhez a képhez nem lehet semmit hozzáfűzni... Moritzburgra nehéz szavakat találni... a tórendszer fölé magasodó hatalmas épületet az ember egyszerűen alig hiszi el. A Drezda szomszédságában található kisvárosban található Németország egyik legnagyobb nevezetessége,…..
      A héten több olyan esemény is volt, ami pár gondolatot ébresztett bennem.Vörösiszap:Bár a politikát úgy utálom, ahogy van, de Orbán Viktor egy-két húzására még én is csettinteni szoktam. A Magyar Alumínium ügyvezetőjének letartóztatása okos…..
                Szevasztok Anyaszomorítók! Ha valakinek mond még az a név valamit, hogy Jello Biafra, vagy Dead Kennedys, annak ajánlom a figyelmébe a West Balkán vasárnapi koncertjét, ahol Biafra mester lép…..
XXXI. Kaláka FolkfesztiválMiskolc-Diósgyőr, 2010. júl. 9-11. Ismét átadom magam a jól ismert érzésnek. Ülök a várban, bámulom a romos falakat, a várat körülölelő hegyeket és erdőt, a napsütést, a felhőket. Közben hallgatom a szívet melengető, vidám zenéket. És…..
Olasz szurkolóként optimistán tekintek az olasz-szlovák meccs elé. Bár kicsit szürke és elképzelés nélküli volt az azzurik játéka az első két csoportmérkőzésen, de bízom abban, hogy egyszer minden rossz sorozat megszakad. Mellesleg, úgy számolom, hogy ez az a ritka csoport…..
Immáron a New Orleans Saints Super Bowl-győztes rongylábú futója is Dél-Afrikában zúzza, hiszen azt követően, hogy átvette a bajnoknak járó gyűrűt, az első dolga az volt, hogy átruccanjon az őshazába a helyszínen nézni a focivébét. És ha már összejöttek Zinedine Zidane-nal…..
Szőrök 2010.06.22 13:15:16
Paraguay Az első forduló után 2010.06.16 20:17:00
Véget ért a csoportkör első fordulója. Paraguaynak a csoportjából továbbjutva senkitől sincs félnivalója, habár egy esetleges csoportmásodik hely azt eredményezné, hogy az a Hollandia várhat a csapatra, amelyik talán a legmeggyőzőbb játékot produkálta Németország mellett.…..
Mivel a magyar labdarúgó válogatott világ-versenyekre való kijutásának esélye a zérushoz konvergál, ezért a jó magyar focirajongó kénytelen-kelletlen választ egy habitusának megfelelő válogatottat. Az atlétikarajongók, úriemberek, illetve akik azon elavult elméletnek hódolnak,…..
2010. május 29.XII. Jam-bory, SzékesfehérvárThe Qualitons, Barabás Lőrinc Eklektric  Vannak helyek, ahol „még a nap is máshogy süt”. Ezek közé tartozik a fehérvári Bory-vár. Ódon falait évente egyszer vidám emberek lepik el, múlt és jelen összeér, egy…..
Mi volt a legcikibb a 2010-es választásban? Az OVB összeomlása? A Fidesz-henger? A szakállas szociológusok leváltása multiknál dolgozó, de multiellenes ördögpálcásokkal? A halálosan fejbebotoxozott Lendvai Ildikó kataton kubatovozása?  Egyik sem jutott a közelébe sem annak…..