Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A nép fia

0 bejegyzést írt és 3363 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ember, aki erre a szerepre született15 év. Ennyi ideje áll Dwayne Johnson a Black Adam film mellett. Ennyi ideje támogatja a projectet és álmodik arról, hogy egy szép napon magára öltheti eme karakter minden erejét és haragját. Ez a szép nap pedig végre elérkezett. Szerintem nem lövök le nagy…..
A nép fia 2022.10.24 21:26:06
@doggfather: Ugye az a mondás, hogy Dwayne már 15 éve akarja ezt a filmet.... szerintem a forgatókönyvet már akkor megírták, mert annyira ódivatú az egész.

Én amúgy nem bántam vele kesztyűs kézzel: www.facebook.com/filmessorozatkibeszelo
Filmbook Assassin's Creed (2007) 2022.01.24 06:00:00
"Inspired by historical events and characters. This work of fiction was designed, developed and produced by a multicultural team of various religious faiths and beliefs."..
A nép fia 2022.01.27 04:57:53
@scal: Az van, hogy így 40 felé már tényleg azt érzem, hogy kinőttem.... Múltkor a Halo Reach-et kezdtem el, de pár küldetés után meguntam, aztán a GTA5-nek is nekiláttam, de ott is 2-3 óra elég volt. Nagyobb játékokba bele se kezdtek, inkább egy régi Rise of Nations-zel tolok egy kört és kész, nincs se időm, se ráhangolódásom, hogy 10-20-50 órákat beletegyek a virtuális világba. Ez lenne a felnőttség? :D
Az új FarCry 6-ért sírni tudtam volna, aztán meg rendesen sajnáltam 13 ezret érte a szuperakciós leárazáskor - ennyiért inkább egy zsák tápot veszek a kutyámnak. ;)
Forrás: Kincses Kalendáriom, 1932., 194-200. oldal. Arcanum adatbázis Művelt embernek beszéde és írása, éppúgy, mint a nép fiáé, tele van olyan kifejezésekkel, fordulatokkal, melyeket nem kell szó szerint érteni; leggyakrabban átvitt értelmű vagy képes kifejezések; a valóban használt szavakhoz egy…..
Joszif Visszarionovics Sztálin 1924-ben, Lenin halála után kezdett teljhatalma kiépítéséhez, amely egyben (üldözési mániája és hatalomféltése miatt) tömeges kivégzésekkel járt együtt riválisai, saját párttársai sőt tábornokai körében is. Egyszemélyi diktatúrája a 20-as évek végén és a 30-as években…..
 Az út hosszú volt, de megérdemelt Az Igazság Ligájának végső dicsősége...
A nép fia 2021.03.22 14:11:28
@doggfather: Egy kellően nagy (130cm+) UHD TV-n UHD minőségben nem zavaró a 4:3, eszetlenül jól is néz ki az egész.
Ismét Tomáš Dvořák képeiből válogatok, témául pedig a guruló fadobozhoz hasonlatos "motoros fedett teherkocsikat" választottam. Persze valószínűleg nagyon ritkán hívták őket így hosszúra nyúlt pályafutások során: a BKV-soktól leggyakrabban mozdonyként hallottam emlegetni őket, a közlekedésbarátok…..
A nép fia 2021.03.09 17:06:34
@sako: Azt nem látom, hogy hová érkeznek, csak azt, hogy elhúznak az irodám előtt. Kösz a pontosítást!
Oldboy vs. Oldboy A bűncselekmény: A dél-koreai nemzet talán legemlékezetesebb (azóta persze jelentkeztek egy Élősködőkkel), atomvillanásszerű remekművét ennyire rosszul és (itt ez a jelző hatványozottan igaz) ennyire feleslegesen feldolgozni maga az emberiség ellen elkövetett bűntett. Mindenki…..
Úgy gondolom, hogy a filmes könyvadaptációk a létező legnagyobb lutri, amit a filmipar évről évre, kénytelen-kelletlen bevállal a "tiszta haszon" reményében. Vitatkozni lehet arról, hogy van-e értelme egyáltalán egy-egy könyvet filmvászonra vinni, hiszen az általunk elképzelt, a könyv által…..
A nép fia 2021.02.12 09:40:27
@Mikee93: Köszi, még van néhány könyv a várólistán, aztán talán.... Amúgy pl. a Mentőexpedíció szerintem könyv és film formájában is nagyon jó.

Itt szoktam írogatni teljesen hobbi-jelleggel, semmi extra. www.facebook.com/filmessorozatkibeszelo
A Star Wars figura gyűjtők köreiben örök visszatérő téma, hogy miért kell annyi, úgymond főszereplőről mintázott figurát kiadni, pláne akkor, ha az adott karakterből készített figurákkal már tényleg Dunát lehetne rekeszteni. Jellemzően Luke, Han, Vader és Obi Wan esik ebbe a kategóriába, de akadnak…..
Blogunk 50. bejegyzése a Star Wars Universe jövőjéről próbál értekezni, kitalálva, hogy a Disney döntéshozói vajon milyen irányba viszik majd tovább a franchise -t és az űreposz milyen módon tudná visszaszerezni méltó rangját és népszerűségét a rajongóknál. Egyáltalán valóban vissza kell szerezni a…..
A nép fia 2020.12.07 09:00:38
@Andriska 07: Nevezzük nevén a gonoszt: Kathleen Kennedy.
Vajon mit jelent Zugló, és honnan kapta Lágymányos ezt az elnevezést, és miért hívják így a Rózsadombot? Zugló szíve, a Városliget - forrás: FORTEPAN/ A FŐVÁROS LEVÉLTÁRA..
A nép fia 2020.10.22 09:47:42
FRISSÍTÉS! Egy kedves olvasónktól kaptunk pár képet a Westend Udvarról, amit akkoriban sokan a western-filmek mintájára Western udvarnak nevezték ezt a csodás helyet, ami féreglyukat nyitott Las Vegas, Kína és rendszerváltó Magyarország közt. Hosszas kutakodás után ez volt az egyetlen kép, amit…..
Használt lakás vásárlásánál Budapesten 30 millió a lélektani határ. 30 millió forint körül már nagyon jó minőségű otthont vehetünk a fővárosban! Nézzük mégis milyeneket!..
Mindnyájan csak egy-két évtizedig élünk igazán, életünk első évtizedeiben. Soha nem értettem igazán azokat az embereket, akik nem kötődnek gyerekkorukhoz. Szóval akik könnyedén elfelejtik, elhagyják, ahonnan jöttek; akik idegen országokba települnek, és nem hiányzik nekik az utak, terek, házak,…..
Megcsináltuk! Megcsináltuk ezt is! Ma volt a lányok bizonyítványosztása az iskolában, ezzel hivatalosan is lezárult a 2019/20-as tanév és kezdetét vette a csupa-csupa nagybetűs VAKÁCIÓ! Zárójelben megjegyezném, hogy mi már annyira nem szakadtunk bele a tanulásba az elmúlt pár hétben sem.…..
  Ha tetszett a video vagy a cikk és még szeretnél hasonlókat látni, akkor támogasd munkásságomat egy feliratkozással!     Eredeti szöveg (kisebb módosításokkal):   Mélyen tisztelt lányok és srácok, üdvözöllek titeket!   Bizonyára ti is láttatok már nem is egy olyan filmet, ami felkavaró…..
A mai válogatásba két képpel is "belenyúltam". A kezdőképet a járvány "tiszteletére" illesztettem be, valamint a napokban jutottam hozzá egy remek bankrablós fotóhoz, amit máris meg akartam osztani veletek, így ez is belekerült a maiba. Nézzétek! 1919. Auszrália. A sydney-i Surrey Hills kórház…..
A lányok közismerten sokkal kevésbé vonzódnak a videojátékok világához, mint mi fiúként, azonban így is akad pár népszerűbb gamer lány, akik streamjeikkel szórakoztatják a nagyérdeműt. Az átlag lányokra nem a videojátékok szeretete jellemző, és sokan közülük abban a tudatban élnek, hogy nem állnak…..
A nép fia 2020.04.15 09:35:11
Dieter Kubisch budapesti villamosos képei néhány éve landoltak a mailboxomban, őszinte meglepetésemre és örömömre. Dieter a hetvenes és nyolcvanas években több alkalommal is járt a fővárosban, és szerencsénkre néha megörökítette, amit az utcán látott. Itt például egy 1940-es gyártású Stukát…..
A nép fia 2020.04.08 08:11:10
@gigabursch:
Szerintem ezek csak azonos alakú, de eltérő etimológiájú szavak.
A kuka, mint szemetes, több forrásból is megerősítve a KUKA német cég nevéből vált köznapi szóvá.

A "kuka", mint meg nem szólaló, csendes, az inkább a német "guck" szóból ered, ami a "kukuscskál", vagyis odanéz és megfigyel, kinéz, kitekint, vagy valami ilyesmik kombinációja. Ebből számomra az következik, hogy aki "kuka", az nem szól, csak néz, megkukult, ugye, használjuk ezt a kifejezést is. Talán van egy kis negatív felhagnja is, amikor megkérdezik, hogy megkukultál? Akkor beléd fagyott a szó, vagy nem tudsz rá válaszolni, stb.
    Ez a fotót 1894-ben készítette Weinwurm Antal! Beszédes Sándor Alajos (Székesfehérvár, 1831 – Wönishafen, 1889) fotója - Esztergom fényképésze volt   Az országos hírű fotóművész eredetileg csak átutazóként érkezett Esztergomba 1868-ban, de haláláig a város fényképésze maradt.…..
Magyar katonák Csehszlovákiában 1968. augusztus 20-án indultak el magyar katonák egy szomszédos ország megszállását elősegíteni. A Csehszlovákiában álomszerűen kezdődött és a nyár végéig kitartott, reményteli "prágai tavasz" sokak számára az elviselhető szocializmus ideálját fogalmazta meg, és úgy…..
Ha van ember, aki VHS kazettákra született, akkor az Christopher Lambert. A francia felmenőkkel rendelkező színész gyakorlatilag a karrierjének kezdeti időszakát leszámítva, a Tarzan, valamint a Luc Besson-féle Metró kitérőket nem számolva, csupa olyan alkotásban szerepelt, amikről már messziről…..