Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szutshedi

0 bejegyzést írt és 161 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Biotópia Köszönet a gyomoknak! 2015.07.02 15:31:04
Sokan kinevettek eddig, amiért nem vacakolok a gyomokkal.. Majdhogynem két hétig nem tudtam kijönni a kertbe. És csudák csudájára mégsem keletkezett az üvegházacskában kiültetésre váró palántákon kívül semmi károm. Ami nagy szó.. Legalábbis nekem. Hálás vagyok a…..
szutshedi 2015.07.10 23:08:09
Kérj tanácsot Esküvők ideje 2013.09.04 13:21:54
Nyáron nem nehéz esküvői menetbe, tülkölő virággal beborított autóba, vagy szökőkútnál kamera előtt pózoló ifjú párba botlani. Az is igaz, hogy a statisztikák romlanak, egyre kevesebben akarnak anyakönyvvezető előtt arról nyilatkozni, hogy összetartoznak. Ennek…..
Az elmúlt két napban előre látott, de nem előre látható mértékű téli veszedelem szabadult hazánkra. Hetek óta tudtuk, hogy a március 15-i nemzeti ünnepen még vissza fog térni a tél - én is írtam legutóbb, hogy a növényeimet féltem a fagytól. Amikor bekövetkezett a baj - a…..
Dalokat írni mostanában munkába menet szoktam a Dunaparton, biciklin. Reggel van felkeléskor olyan fél8 környékén egy 5-10 perc, amikor Saci szobájában, mert van olyan is neki, leülök a Hello Kittys dobozra, és kortyolgatok a kávéból (Nescafé Lehelről Vietnámiaktól), és…..
  Ma takarítottam, és ez nálam azt jelenti, hogy portörlés közben áramtalanítom a TV-t. Eleinte megijedtem, és azt gondoltam, hogy hívni kell a szerelőt, de lassanként megszoktam: nem tudok úgy port törölni, hogy a TV «működőképes» maradjon. Már rutinosan igazítom meg a…..
szutshedi 2011.10.15 10:36:46
szutshedi 2011.10.16 15:26:33
@Ezt Nóra mondja:: A tésztába keverem a snidlinget. Tojásos nokedli-alapnak is finom.
Beata Bishop (pszichoterapeuta, író) egyik előadását olvasom, a címe: Ölés helyett ölelés. Sok hasznos gondolat van benne, még biztos fogom idézni – most egyelőre csak ezt emelem ki: Amikor önismeretünk nem működik kellően, gyakran előfordul, hogy a másik emberbe vetítjük ki…..
 Mostanában több olyan történetbe is sikerült belefutnom, ahol a szülő-gyerek viszony volt a középpontban. Helyesebben az a tény, hogy a szülő nem akarja, vagy nem tudja objektíven szemlélni a gyerekét, és sokan ebből adódóan szégyellnek olyan dolgokat, amit nem rejtegetni…..
szutshedi 2011.09.19 12:29:18
Zsófi, nálunk a tágabb családban fordult elő hasonló eset. Nagyon kényes az ilyen helyzet, a jó szándékot is könnyen félreérthetik. Tesóm kislányával nagyjából egy időben született a rokonságban egy kisfiú, aki az első hetekben sorvadás miatt nyelőcsőműtéten esett át, utána kezdett szép lassan gyarapodni. Nem tudom, ezzel volt-e összefüggésben, hogy bár nagyon ügyesen mozgott, épített, rajzolgatott, de késett a beszédfejlődése. A tesóm cserfes leánykájához képest ez egy idő után nagyon szembetűnővé vált és az édesanyja a társaságban szóba hozta, nem tudja, mit tegyen. Négyszemközt beszéltem vele, és mivel már három éves volt a kislegény, és az édesanya a közeli nagyváros belvárosában dolgozott, két saroknyira a város logopédiai óvodájától, felvetettem neki azt az ötletet, hogy tájékozódjon abban az intézményben is. Hozzáfűztem, hogy fontos lenne a minél korábbi beszédindítás, mert ha a kisfiú túlzottan lemarad, esetleg téves vagy nem körültekintően elkészített szakvéleménnyel később akár (nevezzük néven) kisegítő iskolába kerülhet. Bár ne tettem volna! Az anyuka öt éven át nem volt hajlandó szóba állni velem.
Azután kiderült, hogy a fent említettnél normálisabb logopédushoz került, aki heti három hivatalos és három privát foglalkozással végül is sikeresen megtanította beszélni.
Idén tesóm kislánya megkezdte a elsőt, a kisfiú anyukája pedig üzent, hogy a nagycsoportot ugyan duplázza a fia, de normál elsőbe megy, nem gyogyóba!

Egyébként kislányoknál másfél, kisfiúknál kétéves korban ajánlatos megkeresni a logopédust, ha a szülők problémát tapasztalnak, ekkor még sok esetben elkerülhető a nagyobb lemaradás.
Mit vegyek ajándékba a gyereknek?! – ez a kérdés gyakran elhangzik a mi tágabb családunkban, de szerintem minden kisgyerekes családban ugyanekkora gond lehet: hogyan válasszunk olyan játékot a gyereknek, amely nem „egyszerhasználatos”, széteső vacak, amit csak a…..
Krisztinca kertje Kert 2011 2011.07.17 06:58:00
             Azt ígértem, az összes terv megvalósulásáról írok 2011-ben... Nos, az életem másképp alakult, ismét mással vagyok elfoglalva - egy tündéri, 3.4 kilós, pindurka kisbabával, aki most is épp ébredezik,…..
 Mostanában sokat beszéltünk arról a blogon, hogy a főzés, befőzés, sütés nem bonyolult dolgok, és mégis sokan vannak, akik nem tudnak, vagy nem akarnak "konyhatündérkedni", megannyi előnye ellenére sem.Nóra írt róla korábban, hogy van egy kisfilm a…..
Tulajdonképpen az egész egy nagy nyaralás, ami 3 hónapig fog tartani az előzetes tervek szerint. Eddig nagyon nyugis a környezet, ugye ide eljutni kompon, vagy réven lehet, vagy jó nagyot kerülve Tahi felől. Summa summárum, nagyon elzárt a vidék, és mi ennek nagyon tudunk örülni. Az…..
szutshedi 2011.06.16 10:46:05
Pár napja tavasz van, a növénykék már kint éjszakáznak az erkélyen, persze első nap féltem, mi lesz ha elfagynak, Ulupica benn is maradt, de amikor láttam, hogy a gyönge szárú Tomatillók bírták, miért is ne bírták volna, hisz gyomnövények azok, mint a csucsor. Szomszéd…..
                     a képen egy Scotch Bonett látható érés közben. zöldből sárgába sárgából zöldbe. van olyan is ami sárga marad. ecsém hozta Miamiból. és ami a lényeg hogy…..
  Talán észrevettétek már, talán még nem – Zsófi és én hol felváltva, hol egyszerre nyaralunk. A blogunk olvasottsági statisztikái azt mutatják, hogy ti nyáron is ugyanolyan lelkesen olvassátok a cikkeinket, mint a szobában ülős évszakokban –…..
                             NaP, mégis átültettem az angyalom :-)              ..
szutshedi 2010.06.21 08:17:46
Kérj tanácsot Régi idők ízei 2010.05.21 15:40:00
 „Szeretem a testem” – így szól a tévéműsor címe, én viszont kicsit leszűkíteném a témát: SZERETEM A HASAM! (Ez – gondolom – nem újdonság e blog olvasóinak…) Azt hiszem, a torkosságom valahol a gyermekkoromban gyökerezik – az anyukám…..
Krisztinca kertje Pergolák 2010.04.06 19:32:00
Olyan nagy sikere volt a pergolás bejegyzésemnek, hogy terveztem egy posztot erről. Ez mind pergola:Egyenes, egyszerű - ezt szerettem volna kerítéssel kombinálni:          Kapuszerű, ilyenből van íves,…..
Krisztinca kertje Április 2010.04.02 17:20:00
Hazaértem, kipillantottam a nappali üvegén át, és örömömben elkezdtem majdhogynem visítozni, mert ezt láttam: Fényképezőgépet ragadtam, és még ezeket lőttem:  Leendő évelők:       ..
szutshedi 2010.04.02 19:27:45
Felsőszölnök Növénytársítás 2010.04.01 15:13:00
 Holnap reggel indulunk Gábor barátommal a tanyára. Remélem jó időnk lesz, mert a kert projektet kell folytatnunk. A kert jelenleg körbe van kerítve. Gábris a múlt hétvégén így cinkelt: remélem nem a füvet akartad csak bekeríteni.  Ahhoz, hogy ültetni tudjunk a…..
itt ülök és várok, de az elvetett mag nem akar kibújni. kinn az erkélyen az elvetett mag kibújt, egy csomó lidls zacskót összeborítottam, hogy véletlenül se tudjam mi fog kikelni, annál érdekesebb. egynyári növény mixek voltak, és amúgyse tudtam volna mi lesz mert nem írták…..
Amit 2 napja lefotóztam, már nem úgy van. Már nem csak bimbós a leánykökörcsin, kimegyek, és látom, tisztára bordó... Ami eddig zöld levél volt (pl jácint), mára bimbós. Ami eddig barna kóró volt, mára tele van apró pici zöld…..
Nagyon jól esik fürdőzni a nap sugaraiban. Ki lehet ülni a teraszra, a kő langyos... Bár kicsit fúj a szél, ezért nem tanácsos ottfelejteni magunkat, de 5-10 percre állati jó. Ma nekiálltam megnyírbálni a kertet: levágtam a pampafű, a japán díszfű száraz részét (ergó tövig…..
Krisztinca kertje Galanthus Elwesii 2010.02.27 07:19:00
Ma reggel ezek a kis picike hóvirágok köszöntöttek engem a kertben:                       Mondjuk ilyenem még soká lesz, de a hóvirág azért képes…..