Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Asszem

638 bejegyzést írt és 2580 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Múlt héten megcsináltam a három napos digitális-dopamin detoxot, 72 órás böjttel egybekötve. Most így pár nap után visszatekintve, összességében úgy érzem, hogy alapvetően jó volt, de. Az első két nap tényleg jól sikerült, működött az, hogy kikapcsolok a világból, leengedek, pihenek, amikor úgy…..
Holnapól elvonulok 3 napra a világtól, teljes digitális és dopamin detoxra. Már nagyon rég terveztem valami hasonlót és most végre meg is valósítom.  Ez azt jelenti, hogy reggel és este ránézek a telefonra (megcsinálni a Duolingo leckét, max 15 percben), de egyébként semmi online tevékenységet nem…..
Előfizettem a Hey-re. Ha 10 napja valaki azt mondja, hogy évi száz dollár plusz ÁFA összegért fogok email szolgáltatást venni, hát körberöhögöm. 10 napja használom kizárólag a Hey-t Gmail heyett. Korábban lmár eírtam az első benyomásaim, de akkor még nem voltam biztos, hogy meg fog-e venni, de…..
Asszem 2022.02.13 13:28:07
@leone999: ketyeg. és a harmadik is fog, ha megtehetem. nagyon megszoktam, bár továbbra is inkább csak olvasásra használom és még mindig nagy WTF, hogy nem lehet válaszban beszúrni sorok közé, az egész válasz üzenetet egyetlen képként jeleníti meg.....

de az automatikus Inbox zero mesterséges intelligencia nélkül, a screenerrel és a Feed-el nagyon bevált.

A két oldalsó kupacot (reply later és Aside) is sokat használom, bőven elég a kategorizáláshoz.

A saját jegyzetek fűzését a levelekhez is szeretem, azt is szoktam használni sokat.
Asszem 2022.02.16 23:07:29
@leone999: és tessék, pont ma tették elérhetővé a nem domain előfizetőknek a Collections funkciót, hát ez valami zseniális, ahogy eddig látom.

www.hey.com/domains/collections/
Aztán mégsem úgy alakult, ahogy terveztem, közbejött egy brutál pörgős nyár, kevés időm volt gyakorolni a kockát, persze a lelkesedés és motiváció töretlen, a fejlődés üteme mutat némi eltérést az általam remélt iránytól, na de sebaj, nem sietek sehová, a cél akkor is ugyanott marad, ha később érem…..
Nagyvonalakban a következő 'edzéstervet' dolgoztam ki magamnak a rubikozáshoz: Fókuszált gyakorlás Fix ideig (mondjuk 1 óra) csak a kockára és az adott feladattípusra fókuszálva Tanulás Új algoritmust tanulok Naponta max 1-2 új algoritmus Az első memorizálás után 1-2 óránként…..
Tavaly karácsonyi ajándéknak vettem a gyerekeknek egy-egy Rubik-kockát. Az volt a terv, hogy családi programként együtt megtanuljuk majd kirakni. Kicsit hasonlóan a jojózáshoz, ebből is az lett, hogy ők hamar megunták, én viszont jól rákaptam és azóta is csinálom. Így lett még egy hobbim 2023-ra, a…..
Megtörtént velem, amiről eddig azt hittem, hogy ez csak másokkal történhet: feltörték a Facebook fiókom. Pedig erős és egyedi jelszót használtam és be volt kapcsolva a Facebook kétlépcsős hitelesítése. És mégis sikerült hozzáférniük a fiókomhoz, anélkül, hogy én bármilyen figyelmeztetést kaptam…..
Asszem 2023.03.20 14:24:23
@olaj: szia, sajnálom ami történt veled, próbálj arra a lehetőségre rákeresni, hogy "Illetéktelenek fértek hozzá a fiókomhoz" - ha megtalálod ezt a linket, akkor el tudod indítani a folyamatot és lehet az FB bekér majd tőled adatokat (személyi igazolvány pl.) amivel igazolni tudod, hogy te te vagy és visszakaphatod a fiókodat!

Drukkolok, remélem sikerülni fog, elég nagy szívás tud lenni, ezt én is megtapasztaltam.
Asszem blog Filmek - 2022 2023.02.03 13:04:23
2022-ben végre volt időm (vagyis szántam rá) filmeket nézni, úgyhogy ezeket néztem meg. Ezek közül a legtöbbet egyedül, otthon, vagy a gyerekekkel otthon vagy moziban. Remélem 2023-ban még hosszabb lesz a lista A nap végén Őszi szonátaSzégyenSzűzforrásPersona A szakács, a tolvaj, a feleség és a…..
Elkezdtem használni a feladataim szervezéséhez a Bullet Journal technikát. Röviden a bullett journal lényege, hogy egyesíti magában a napló, naptár és tevékenységlista elemeit és rugalmas módon alakítható, úgy, hogy az a felhasználó saját életéhez igazodjon.  Bővebben itt egy jó leírás a…..
Eljött a visszatekintés ideje. 2022 életem egyik legszarabb éve volt. Bár voltak benne kiemelkedően jó pillanatok is, de összességében örülök, hogy vége.  Elvesztettem egy számomra különösen fontos kapcsolatot, rátaláltam két újra és konszolidáltam egy meglévőt. Ez így nem is olyan rossz arány,…..
Hogyan érjük el egy lépésben, hogy Budapestet vidám, színes, boldog, élhető, kedves, barátságos városnak érezzük? Nézzük meg moziban a Sátántangót.  Tegnap legalábbis ez volt a benyomásom, amikor a szünetekben kimentem az utcára levegőzni és szinte fesztiválhangulatnak éreztem a rögvalóságot a…..
Szülőként panaszt szeretnék tenni. Elégedetlen vagyok a tankerület vezetésének teljesítményével. Tiltakozom a  gyermekemet oktató pedagógusok kirúgással történő fenyegetése miatt. Szolidaritást vállalok a megfenyegetett pedagógusokkal és szükség esetén kész vagyok peres úton érvényesíteni a…..
Vége térta nyár. A nap D-vitaminnal telt sugaraiból utolsók csapódnak hámrétegünkre... Remek lehetőség a változtatásokra. Elég pörgős, érzelmileg hullámvasút nyár van mögöttem, szeptemberre szeretnék lenyugodni, kicsit befelé fordulni, hagyni, hogy leülepedjenek a hullámok, kicsit stabilabb,…..
A hétvégén részt vettem egy vezetett meditációs gyakorláson, ahol az ülő meditáció során megcsináltunk egy RAIN gyakorlatot. Ez egy betűszó, ami a következő mentális tevékenységeket jelenti: R - Recognize - felismerni a bennünk lévő érzelmeket. Amikor már benne voltunk a meditációban, megvolt a…..
Ha már így alakult, hogy belekezdtem, akkor miért ne legyen itt megint egy visszatekintés az előző hónap terveire.  Szóval ez volt januárban, ez meg februárban a terv és ez lett belőle: Edzés. Legfontosabb, hogy elkapott a covid, így az Insanity Max T30 edzésprogram második heténnél félbehagytam…..
Ahogy írtam, januárban szándékosan változtattam néhány dolgon az életemben és azt terveztem, hogy majd visszatekintek rá, hogy sikerült.   Januári eredmények Nem iszom alkoholt ✘ - ezt két hétig bírtam, utána elsodortak az életesemények, úgyhogy elengedtem. kólát ✔, - ezt tartottam, és…..
Az új év kezdete az egyik legjobb apropó arra, hogy tudatosan változtassak az életmódomon. Nem tervezek semmi drasztikusat, inkább csak afféle korrekciót, sok mindent szeretnék megtartani, megerősíteni, újra bevezetni és pár dolgot elhagyni. Egy hónapig tervezem ezt csinálni, utána pedig meglátom,…..
Asszem blog Vipassana - 3. rész 2015.11.08 16:22:01
Folytatom a Vipassana meditációval kapcsolatos blogsorozatot. Az 1. részben magáról a módszerről, az elhatározásról és a felkészülésről írtam, a 2. rész a megérkezésről, a Nemes Csend kezdetéről és az Anapana meditációról szólt.  Ébresztő - 4:00! Hajnali négykor…..
Asszem 2021.03.01 22:40:07
@jkv: igen, szívesen válaszolok, ha tudok, kérdezz nyugodtan!
Az előző heyes posztomban igyekeztem bemutatni, miben más, miben új a Hey a többi levelező szolgáltatáshoz képeset, és mindez elég-e ahhoz, hogy igazolja a húzós 99 dollár + ÁFA / év árat. Érdemes megnézni az alábbi videót, ahol a Hey email szolgáltatás készítői mesélnek arról, hogyan vélekednek…..
Mennyire rég éreztem már azt bármilyen alkalmazás kipróbálásakor, hogy itt valami igazán új van születőben és hányszor hallottam már, hogy "na majd ez végre megoldja az email-ek évszázados problémáját".  De sikerült? Nyilván nem. Az email forradalom rendszeresen elmarad, marad a Gmail, esetleg az…..
Gondolkoztam rajta, hogy van-e értelme belinkelni a Vipassana tanfolyamról szóló blogsorozatba az esti videó előadásokat és úgy döntöttem, inkább külön veszem őket, és minden egyes előadásnak külön posztot szentelek. Ennek több oka is van. Először is, ezeket a posztokat magamnak (is) írom. Már a…..
Nem vagyok meleg. De ha az lennék, se lenne gond. Vagyis inkább nem lenne egyszerű. Például Keszthelyen nem. (Igaz, ide más vidéki kisvárost is írhattam volna, a falvakról nem is beszélve.) Ezért...
Asszem 2017.07.05 13:04:49
@Kovacs Nocraft Jozsefne: belegondoltál, hogy most gyakorlatilag a rabszolgaságot és gyerekházasságot véded csak azért, hogy alá tudd támasztani az érveid a melegházasság ellen?

De azért örülök, hogy odáig eljutottál, hogy "Nincs olyan, hogy valami alapból jó vagy rossz, az erkölcs társadalmi termék".

Innen már csak egy lépés annak az átgondolása, hogy milyen társadalmat szeretnénk?

Én olyant, amiben a legtöbb embernek van lehetősége a boldogságra úgy, hogy ez nem megy a másik rovására.

A rabszolgaság boldogtalalnságot okoz a rabszolgáknak, a gyerekházasság a gyerekeknek, a melegházasság pedig a homofóboknak.

Ha választani kell, akkor én arra szavazok, hogy legyenek boldogok a melegek, a heterók, a gyerekek, ne lehessen senki rabszolga és a homofóbia is ugyanúgy tűnjön el, mint a boszorkányüldözés, a kasztrendszer, a faji előítélet és a többi sallang, amit sajnos ember mivoltunk miatt cipelünk a múltból, de belátással, oktatással és kellő empátiával meg tudunk tőle szabadulni.

Egy ilyen világban sokkal több ember számára lenne lehetőség a boldogságra, mert itt együtt tudna élni tiszteltben meleg és hetero, férfi és nő, nemzetiség és nemzetiség, nemzet és nemzet.
Asszem 2017.07.05 13:13:00
@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Aha, és Meleg Elek vagy Homi Robi nyújtja majd a gyereknek az anyaképet? Vagy már az sem kell?"

Ez az anyakép egy ilyen jól hangzó, ámde megfoghatatlan dolog. Mintha lenne valami egységes anyakép, amit csak és kizárólag nők tudnak nyújtani. Holott ahány anya, annyi anyakép. Vannak köztük jók és vannak köztük igencsak rosszak és mérgezőek. Erről egy családterapeuta sokat tudna mesélni...

A gyerekek számára fontosak a minták, amiket a szüleiktől látnak. Ezek a minták viszont nem attól függenek, hogy egyforma vagy különböző nemi szervekkel rendelkeznek-e a szülők, hanem azoktól a szerepektől, amiket a szülők a családban betöltenek.

Szerintem többet árt az olyan anya, amelyik a homofóbia magjait ülteti el a gyerekében, felesleges szenvedést okozva mind a gyereknek, mind azoknak, akinkek majd ez a gyerek ártani fog.

Vagy az az anyakép, amelyik azt üzeni a gyereknek, hogy a nő a család alárendelt, szabadon bántalmazható tagja, és így a fiúgyerek felnőttként is alá akarja majd rendelni a nőket a párkapcsolataiban, vagy a lánygyerek olyan nővé válik, aki kiszolgáltatott, alárendelt szerepben tudja csak elképzelni a családi életet.
Asszem 2017.07.05 13:30:18
@dare: nem ismerlek, így csak arra tudok hagyatkozni, amit írtál, így nem tudom hogy viszonyulsz a tánchoz, ez jutott eszembe arról, amit írtál.

A meggyőzéssel kapcsolatban teljesen igazad van, hidd el, nagyon ritka az, amikor valakit érvekkel meg lehet győzni, pláne, ha internetes fórumon vitatkozik, itt mindenki csak megerősíti a saját álláspontját a vita során, ezért is írtam szarkasztikusan vmelyik fentebbi kommentemben, hogy remélem a vitapartnert is a támogatók között találom meggyőző érveim hatására :-)

Én úgy gondolom, hogy pont az ambivalens érzelmű emberek a többség, akik viszont nem vesznek részt aktívan az ilyen vitákban, sem pro, sem kontra és nem mennek ki sosem a Pride-ra, sem mellette, sem ellene. Viszont tőlük függ majd az adott jelenség társadalmi megítélése és az ő véleményüket tudja a Pride befolyásolni, nem expliciten, hogy "Oké, akkor ostantól támogatom" vagy "Oké, akkor innentől elutasítom", hanem inkább tendenciaszerűen, inkább elfogadóvá/inkább elutasítóvá válva.

Nincs csodaszer (ha lenne, akkor ez már nem lenne probléma), nincs tökéletes módszer, sem meggyőző érv, a társadalom változik, én bízok benne, hogy abba az irányba, ami több lehetőséget ad a boldogságra.

Egyetértek veled abban, hogy ezt erőszakkal nem lehet kikövetelni, de azt is elfogadom, hogy ha senki nem tesz semmit és nem vállal fel konfliktusokat, akkor nem is fog változni semmi.

A Pride egy ilyen konfliktusos, megosztó esemény, jobb lenne, ha nem volna az, de még mindig jobb, mint a semmi. Legalábbis nekem úgy tűnik, hogy azokban az országokban, ahol van Pride mindig jobb a melegek helyzete, mint azokban, ahol nincs, mert tilos.
Asszem blog Google+ záróra (?) 2017.05.14 12:22:21
Most először érzem reálisnak azt, hogy bezárják a Google+-t. A kezdetektől fogva lelkes használója voltam a Plusznak, és mindig zavart azok szellemvárosozásozása, akik érdemben sosem használták és úgy tekintettek rá, mint egy Facebook klónra és azon akadtak ki, hogy nem találják rajta az IRL…..