Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TrueY

1178 bejegyzést írt és 7185 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy újabb szenzációs ajánlat, csak a Homár olvasóinak, Eszter közbenjárásával, egy légiutaskísérővizsga-előkészítőre. Az sajnos nem derült ki személyesen sem, mire jó ez a papír, de legalább akkor is elverhet kétszázezret, ha nem tartozik videotékának:Gondoltam írok…..
TrueY 2018.04.08 22:24:15
@BKV figyelő.hu: A fiam ugyanezt tette egy fejhallgatóval. A számla szerinte 32kFt-ba fájt. Szerencsére nem nekem, mert nyertem. :) Én még nem láttam olyat, hogy egy jack kettétörik. Elvittem a származási helyére, egy iStore boltba (Dunna Pláza). Azt mondták, hogy ilyennel nem foglalkoznak. Mondok erre, hogy oszt mé' nem? Mert nem. Ennyiben maradtunk. Ha kiköhögtem volna a 32 k-t akkor biza bosszús lettem volna. :) A Klinikáknál egy srác 3k-ér forrasztott rá újat. No ezért sem veszek iF*sos cuccokat.
A pénteki adásban a játékos a B választ jelölte meg, el is fogadták jónak. Namármost. Az életrajzi film kitételben nem szerepel, hogy mozifilmre, tévéfilmre vagy dokumentumfilmre gondol a jóember, így a válasz rossz, mert Mercuryról készült több is, ez, meg ez, meg ez is, ezt…..
Ha én most RTL-sajtós lennék, sokat törném a fejem hogy lehetne úgy tálalni 2018 második hetének első két napi nézettségét, hogy abból jól jöjjek ki, de aztán rájönnék, hogy sehogy, és kiemelném azt a két műsort, amivel lehet valamit kezdeni. Az egyik a Híradó, ami továbbra is agyonvágja a Tényeket…..
TrueY 2018.01.10 16:57:20
@strangers in the night: Azért azt nagyon halkan megjegyezném, hogy szépen átrajzolták a választási térképet és átírták az egész választási törvényt, hogy feléjük lejtsen a pálya. Tehát én azon sem lepődnék meg, ha a szavazatok 120-150%-át kapnák meg! ;)
TrueY 2018.01.15 20:39:39
@hatodik lenin apánk: Minek ide a jó munka, meg szorgalom? Elég, ha behaverkodom magamat a Bölcs Vezérnél... Majd nekem is leesik egy kis hűbérbirtok! Éljen a feudalizmus!
2009, színes, magyarul beszélő, amerikai horror-vígjáték, 88 percPort.hu: 8,5; IMDb: 7,7 (egyetértek, szerintem zseniális) Tök véletlenül futottam ebbe a filmbe egy esti kapcsolgatás közben. Nem igazán szeretem a zombis, vámpíros katyvaszokat. Főleg azokat nem, amelyek teljesen…..
/The Secret Life of Pets/Port.hu: 7,6; IMDb: 6,7 "...a nyúl az!" /Monthy Pyton/ Az előzetes szerint nagy várakozásokkal vágtam neki a film megnézésének. A gyerekeim is fel voltak spanolva. Sajnos ez a nagy várakozás némileg túlzottnak bizonyult. Vannak zseniálisan megkomponált…..
Jó sok idő telt el a legutóbbi cikkem óta. Persze foghatnám az egészet a külső körülményekre, de a fő ok, hogy nem volt kedvem írni. Mindenfle mással ütöttem el az időt. De majd most... "BEMELEGÍTÉS!!!" Igazándiból azt sem mondhatom, hogy hirtelen ismét fellángolt bennem az…..
TrueY 2016.10.12 23:00:28
@NYJetsTD: Hidd el, nem örülök ennek annyira. :) Sajnos csak 1 napot nyaraltam. A többit kórházban töltöttem. Suli találkozón mindenki körbe fog kacagni, mert focihoz mindig béna voltam...

Remélem, hogy nyom nélkül rehalibilitálibálódok... vagy valami ilyesmi.
/My Big Fat Greek Wedding 2/Port.hu: 5,8; IMDb: 6,1 "Tiszta gorog!" Érdekes, hogy szinte semmi sem változott. Talán csak a férfiak haja őszebb picit. Ja és az elmúlt 15 évben felnőtt a család lánya. A poénok kb. ugyanazok és a figurák is ugyanannyira szerethetők. Nem egészen értem, hogy miért…..
[<<Előzmény | Utózmány>>] Sikerült a karácsonyi súlytöbbletet március idusára leadnom. Persze egy kicsi csalással, mert a hétvégén kicsit többet tudok aludni, így a reggeli salaktalanítás (ezt most szépen körülírtam) a mérlegelés elé kerül. Ez legalább 30-40 dkg. Az igazi célt valójában…..
Mihálydeák Rita Szokásom dicsérni a franciákat, mert valljuk be: elég sok területen jeleskednek, így nemcsak a gasztronómiájukkal, hanem filmjeikkel is képesek elkápráztatni a világot. Rengeteg tehetséges és ismert francia színész van, akiket volt szerencsénk a magyar csatornák képernyőin…..
TrueY 2016.05.05 10:08:08
@babo0410: És mi van kamaszkorom nagy kedvencével, az Éretlenek-kel (Les Sous-doués)? (port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=39289)
TrueY 2016.05.05 10:19:53
@tnsnames.ora: Tényleg, a Stadion őrültjei! Az is nagyon jó volt! Köszi a frissítésért!
(Planes)színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 92 perc, 2013port.hu: 6,5; IMDb: 5,7 (azért talán ennyire nem rossz. A 6,5 talán közelebb van) Végre a fiam is moziképes korba lépett és így a teljes család elvonult repcsiket nézni. A történet lényegében a Verdák…..
zenés játék két részben(Az előadás 10 éven aluli gyerekek számára nem ajánlott!)vigszinhaz.hu "Most lettem ember! És szégyellem magam!" Alig múlt el 11 nap a legújabb évből, de már a 3. színdarabot nézzük meg (+1 mozi). Na jó, a gyerekekkel csak ez volt az első…..
(Ice Age: Continental Drift)színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 94 perc, 2012port.hu: 7,7; IMDb: 6,7 Nagyon szürreális az egész. Lányomat lekötötte, de nekem nem tetszett. Jéghegy hajón kergetődző páviándiktátor? Gondolom kellett még egy részt csinálni, mert a…..
(Men in Black III)színes, magyarul beszélő, amerikai akció-vígjáték, 106 perc, 2012port.hu: 7,4, IMDb: 6,9 (ez utóbbi közelebb áll a véleményemhez) Sajnos egyre kevésbé vicces ez a történet is. Itt egy kicsit időutaznak. Van egy csipetnyi az Iron Sky hangulatból az elején, Borisz…..
thalia.hu "Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!" Karácsonyi ajándékként leptük meg egymást ezzel a darabbal. A filmet nagyon szeretem, de sajnos rögtön mindent beborító etalonként ott…..
stackoverflow Ma egy viszonylag egyszerű problémára keresem a megoldást. Adva van egy Linux-os gép, amiben persze van egy ethernet csatlakozó, amivel a LAN-on lóg. Hogyan lehet megtudni, hogy a kapcsolat él-e, ha nem él, akkor azért nem mert az ethernet kábel ki van-e húzva, vagy el…..
"Szégyen a futás, de fárasztó" Első lépésként sikerült lefogynom. Másodszor is. És a karácsonyi zabaroham után folyamatban van a harmadik is. No már most, gondoltam egy kicsit tovább növelem az egészségi koefficiensemet (bármit is jelentsen ez itt) és ismét nekikezdtem futni. Töredelmesen be kell…..
TrueY 2016.03.02 00:07:47
@NYJetsTD: Régen értekeztünk.. ;) Most vagyok visszafogyóban a karácsonyi hízókúra után. Most kb 780-785 N a súlyom ;).
TrueY 2016.03.21 01:33:51
@NYJetsTD: Én a vereshagymás-zsíros kenyeret szeretem. Legutóbb Mikulás-futáskor ettem. De mostanában kiderült, hogy a fogyással nem csökkent a némileg magas koleszterin szintem. Sőt még nőtt is. Ezért most inkább az ilyenek fogyasztásától tartózkodom.

Sajnos filmeket egyre kevesebbet nézek. Látható, hogy főleg azok mennek, amiket a gyerekekkel együtt mozizunk. Szégyenlem, de még a Saul fiára sem jutottunk el. És maradnak háttérként a sorozatok. De erről tervezek egy bejegyzést rittyenteni...
(Astérix: Le domaine des dieux) színes, magyarul beszélő, francia családi animációs film, 82 perc, 2014port.hu: 6,9;  IMDb: 7,2 (túlzásnak érzem) Ez is egy trendkövető rajzfilm. 3D-sítették az eredeti figurákat. Furcsa módon a bunyók megszűntek, helyettük a rómaiak előléptek…..
zenés dráma két részbenvigszinhaz.hu "I am Viktor..." Ha valaki a címet elemezgeti, akkor arra a következtetésre juthat, hogy egy könnyű nyári (éveleji) darabot fog kapni a pénzéért. Nekem valami derengett, hogy láttam az azonos című filmet (1972, Főszereplő: Harsányi Gábor),…..
antikvarium.hu2006 Pár éve karácsonyra kaptam. Persze némi súgás eredményeként. Szeretem Szacsvayt és Durrellt is. De csak azt tudom ajánlani, hogy nehogy megvegye valaki! Csalódást okozó pénzkidobás! Nem a minősége miatt, hanem egyszerűen azért, mert - bár a borítón sehol…..
TrueY 2014.12.02 22:39:12
@NYJetsTD: Én többször is el szerettem volna olvasni, de valahogy mindig mást választottam. Problémás szokott lenni, hogy mit kapjak karácsonyra, ezért ezt súgtam a családnak. De sajnos befürödtem vele. :(
TrueY 2016.03.02 00:04:29
@Csenge Eszes: Én betettem egy CD lejátszóba és nyomtam egy play gombot. ;)
Persze ez nem igaz, mert bedigitalizáltam és úgy szoktam hallgatni...
(Brave)színes, magyarul beszélő, amerikai animációs kalandfilm, 100 perc, 2012port.hu: 7,9; IMDb: 7,22012.08.19 14:45 2D De jó lenne, ha kis kobold-fények mutatnák, hogy merre kell menni, mindig, amikor választanunk kell, mint serdülő főhősnőnknek. Merinda, a skót lányka…..
2015, (The Good Dinosaur)Port.hu: 6,5, IMDb: 6,9 (ennél azért érdekesebb, bár nem hiszem, hogy gyerekfilm lenne) "Ez itt Álomzúzó. Megvéd attól, hogy irracionális célokat tűzzek ki." Ha bárkit is érdekes a véleményem, akkor azt mondanám, hogy nem jó a film. Ennek ellenére nagyon…..
Musical két felvonásban, angolul, magyar prózával, magyar felirattalopera.hu "- Tűnjetek el! Megrohasztjátok a világot!- Mi már ilyen rohadtan kaptuk!" Sok év kihagyás után ismét vettünk opera bérletet. Nem egészen önszántunkból, de 4 előadásra a döbbenetes 1700 Ft-ot nem…..
Az elsők között szoktam gvim-et telepíteni a Windows-omra (a Cygwin mellett). Alapból backup file-okat szokott csinálni, ami némileg zavaró. Mivel most először van olyan gépem, ahol nem vagyok admin, ezért nem is én installáltam fel a programot. Így viszont mindig törölgetnem kell a…..
/Star Wars: Episode VII - The Force Awakens/színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi, 136 perc, 2015 Port.hu: 6,8; IMDb: 8,4 (ez egy kicsit túl van ez dimenzionálva, de a 6,8 meg alul) Miután sikerült végigböngésznünk a 6 első részt (a klasszikus sorrendben), családilag nekiláttunk megnézni az új…..